BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #470512 przez Pliszka
Ech, poryczałam się ze wzruszenia nad obiadkiem, bo właśnie dostałam wiadomość, że moja koleżanka miała właśnie cc i na świecie pojawił się jej mały, wyczekiwany synuś :blush: Niesamowite to jest, jednego dnia brzuszek, następnego mały człowieczek :laugh:

Ale tutaj będą emocje w lutym :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #470516 przez Alina2408
wiesz tylko ten brzuszek to jej jeszcze troszke zostanie :) ale ja tez dzis sie rozczulilam jak zobaczylam malego witusia :):) to takie cudowne a w lutym i juz pod koniec stycznia to emocji tu nie zabraknie :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #470518 przez aniajulia2
Hej
Mola mala tez sie bardzo malo rusza od piatku:-(

Co do brania witamin to ja slyszalam: "ze od witamin rodza sie bardzo duze dzieci i lepiej zjesc wiecej owocow w ciagu dnia niz faszerowac sie chemia-bo jakby nie patrzec witaminy to jednak chemia".

Ja chodze do gina ktory pracuje w tym szpitalu w ktorym bede rodzic oraz mam spotkania z polozna ktora tez pracuje w tym szpitalu. U nas jest tak ze jak trafiasz na oddzial i nie pracuje twoj lekarz prowadzacy to lezysz i nikt za bardzo sie toba nie interesuje.

12 lata 1 miesiąc temu #470522 przez jadziatopol
Kasia z cesarka to zalezy...ja urodzilam syna naturalnie bez znieczulenia i mial ponad 4 kg. Nie ma reguly :) ja tez wole ladne cukry miec :) ale 129 to nie az tak duzo

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470523 przez Pliszka
aniajulia, ja też nic nie łykam poza magnezem :) Dziś byłam na badaniach, jutro rano sobie odbiorę i mam wielką nadzieję, ze będą prawidłowe. Mi pani doktor powiedziała, że dopóki wyniki w porządku, nic nie suplementujemy :) Organizm jest mądry, wszystko co najlepsze idzie dla maluszka, wystarczy się zdrowo odżywiać :)

12 lata 1 miesiąc temu #470526 przez Pliszka
jadziatopol napisał:

Kasia z cesarka to zalezy...ja urodzilam syna naturalnie bez znieczulenia i mial ponad 4 kg. Nie ma reguly :) ja tez wole ladne cukry miec :) ale 129 to nie az tak duzo

Mi ostatnio koleżanka położna mówiła, że przyjmowała dziewczynkę 4,8kg :ohmy: Poród naturalny, bez nacięcia, bez pęknięcia :) Pozycja wertykalna :)

12 lata 1 miesiąc temu #470531 przez jadziatopol
Pliszka dokladnie. Ja tez pamieetam,ze moj poród nie byl ciezki i milo nawet wspominam :lol:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #470533 przez andzia_zg
Pliszka 4,8kg? :cheer: wow :cheer:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470535 przez DOMI
Ja znalazłam ostatnio w domu taty moją książeczkę zdrowia i waga urodzeniowa była podobna 4750. Mama też mnie urodziła sn.
O wrażenia z porodu już nie zapytam bo zmarła prawie 18 lat temu.
A mój synek taki malutki się urodził tylko 2,66 kg. Ale ja miałam cc i nie wiem jak to jest rodzić sn.
Pliszka czy ta koleżanka będzie przy twoim porodzie?

12 lata 1 miesiąc temu #470548 przez Pliszka
DOMI, raczej nie, bo zdecydowałam się w końcu na inny szpital, ale fajnie jest z nią pogadać, dla niej to nie tyle praca, co misja i traktuje poród jak coś wyjątkowego :) Głównie dzięki niej się nie boję i wiem, że dam radę :) Położna, z którą będę rodzić reprezentuje podobną szkołę :)
Jesteśmy kobietami i nasze ciała zostały zaprojektowane w taki sposób, że możemy dawać życie... To powód do dumy i ta wiedza powinna nam dawać ogromną siłę :)

12 lata 1 miesiąc temu #470554 przez kasia123m
jakies zmeczenie mnie dopadlo od tego jedzenia...i dol....kurde chwilke sobie polezec nie mozna bo zaraz musze znow biec robic kolacje a potem pewnie troche sie musze ruszac bo inaczej cukier wysoki bedzie...a przeciez brzuch mam coraz wiekszy..ile tak mam biegac po tych posilkach..sil mi brak:(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470555 przez DOMI
Kasia a ty już nie musisz dużo leżeć? Co z twoją szyjką ? Już wszystko ok?

12 lata 1 miesiąc temu #470560 przez Madlen
Martyna dzieki za linki

Princess gdybym wzywała karetkę to mowię im, gdzie chcę rodzić i muszą mnie tam zawieźć, no chyba, że porodówka załadowana, ale wcześniej się sama upewnię, czy tak jest.

Dziś mój synuś mało daje znać o sobie, ja też dziś leniwa..

Bolesnie na dole to nie kopał jeszcze..

Satine bardzo przyjemny wygląd wózeczka

12 lata 1 miesiąc temu #470579 przez kasia123m
Domi no wlasnie ja tak latam i juz 2 dni wieeczorem mam brzuch jak kamien.dzis pewnie tez bedzie.
Gin mowil ze szyjka ok ale badal tylko recznie.a jak ja tak latam to az sie boje nastepnej wizyty.bo kiedy ja mam lezec.jem tony tych warzyw do posilkow ale ilez mozna jesc marchewke?kapusty salaty.a i tak mam wrazenie ze na ten cukier to najlepei dziala kapusta kiszona.moze ja nie powinnam tak biegac i wtedy cukier mieerzyc.takiego mam dola ze az mi sie plakac chce.

12 lata 1 miesiąc temu #470589 przez dominia
Kasia nie musisz tak biegać, zrób coś w pół godzinki po posiłku a później sobie usiądź :) ja dzisiaj tak zrobiłam :) i cukier super :) nie da sie tak latać wiesz przecież a odpoczynek w Naszym stanie jest wskazany :) dasz rade ! :kiss: ja tez czasem mam doła .. bo juz tęsknie za niektórym jedzeniem :( np. za płatkami na mleku na śniadanie, przez cały 1 trymestr jadłam :) a uwielbiam i teraz musze obejść się smakiem :( ale czekam do marca i już myślę co zjem jako pierwsze :lol:

Dziewczyny na materac ten gryka- pianka kupujecie jakąś ceratke nieprzemakalną ? bo chyba jego nie można zamoczyć jak dobrze pamiętam .. i na allegro ja różne ceny tego i nie wiadomo, który najlepszy.. :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka