BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #470369 przez Madlen
Hej dziewczyny.
Co za dzień, mam nerwy bez powodu...

Aneta trzymam kciuki, Ty a trzymaj się dzielnie kobieto. Będzie dobrze.
Pliszka kot piękny. Marzy mi się kotek. Ale teraz pozamiatane.
Michasia ostatnio pokazywała malutkie śliczne kotki. Właśnie Michasia co u Ciebie?
Dawno nie pisałaś.
To samo Buziaczek, Gabilee co z Wami :unsure:
Mój gin nie pracuje juz w żadnym szpitalu, ma tylko prywatną praktykę. Ale nie patrzę na to, bo i tak nie wiadomo czy bym wcelowała w dyżur.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #470371 przez jadziatopol
To w Krakowie chyba jest inaczej. Ja nie rodzilam tam gdzie moj lekarz i nie bylo problemu. Kolezanki tez rodzily w innym szpitalu niz ich lekarze. Przeciez wielu lekarzy nie praktykuje w szpitalu wogole ...przyjmuja prywatnie i co wtedy? Moj pracuje w tym szpitalu gdzie chcialam rodzic ale nie jest lekarzem oddzialu tylko robi prywatnie usg w gabinecie prywatnym w szpitalu. Kazda kobieta ma prawo wyboru szpitala w ktorym chce rodzic niezaleznie od tego czy jej lekarz tam pracuje czy nie. Tak przynajmniej jest w Krakowie i nigd nie slyszalam,zeby ktos mial problemy :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #470373 przez Martyna
Witajcie Mamuski!!

dawno mnie nie było i jeszcze trochę zostało mi do nadrobienia :)

Ja mam upatrzone 2 szpitale, w jednym z nich pracuje mój lekarz prowadzący, ale nie chodze do niego do szpitala tylko do przychodni.

Możemy sobie rodzić gdzie nam się podoba. Mogą nas nie przyjąć tylko z powodu braku miejsc ale wtedy lekarz dyżurny ma obowiązek znaleźć nam miejsce w szpitalu, który w jakims stopniu spełnia nasze wymagania

12 lata 1 miesiąc temu #470379 przez Alina2408
princess

ja stosowalam henne w brazowym i bialym opakowaniu i chyba ta w bialym mi sie lepiej sprawdzala :)

dziewczyny jak moge to przypominam o mozliwosci glosowania :) dziekuje
www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat.../galeria/entry/11158

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #470383 przez Martyna
Alina zagłosowane

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470389 przez jadziatopol
Dominia cukier 102!!! :) :) :lol:
Martyna gdzie sie podziewalas? :)
Alina 3 glosy oddane :)
No wlasnie ...gdzie Michasia, Gabilee, Buziaczek ???

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #470402 przez Martyna
Jadzia :) w czwartek miałam wizytę i od piątku jestem na zwolnieniu. Dziś sie bardzo zdenerwowałam i teraz leżę i cierpię bo lewy bark i ramie mnie bolą- chyba jakiś nerwoból.

Musiałam kilka spraw pozałatwiać i teraz mam nadzieję czynnie uczestniczyć w życiu forum ;)

W poniedziałek bylismy pierwszy raz w szkole rodzenia i było super :)

Jadzia bardzo się cieszę, że lecisz i nie będziesz sama w tych ostatnich miesiącach ciąży

Satine świetny wózek

Dominia jak ten Twój Synuś się mieści w takim małym brzuszku?

Princess nigdy nie zmieniałam koloru włosów więc się nie wypowiem

Madlen co do poscieli to któraś z Dziewczy wrzucała kiedys linki
allegro.pl/listing/user.php?us_id=7423110

allegro.pl/listing/user.php?us_id=16306017

My na razie kupiliśmy śpiworek i chyba kupimy tylko jeden komplet 6-częsciowy - poszewka na kołderkę i poduszkę + wypełnienie kołderka i poduszka, ochraniacz i prześcieradło i dodatkowo jeszcze 1 prześcieradło. Jesli Mały nie będzie chciał spać w spiworku to dokupię drugi komplet ale wiele osob polecało mi właśnie śpiworek do spania nawet dla starszych dzieci

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470405 przez Satine0
Wklejam laski więcej fot Merca :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470410 przez dominia
Jadzia super cukier :) ja dzisiaj tez mam w normie :) ale specjalnie zrobilam sobie aktywny dzien i wychodzi mi to na dobre :)
Z tego co pamietam to Michasia gdzies pojechala i miala wrocic na poczatku tygodnia, moze jej sie cos przedluzylo :)

Martyna synuś mysle, ze ma sporo miejsca :) fika na prawo i lewo :)

Satine wozek ekstra :)

12 lata 1 miesiąc temu #470414 przez Marlena1888
princess dzięki za ten artykuł o nospie, troszkę będę ostrożniejsza..
ja będę rodzić w szpitalu w którym pracuje mój lekarz, bo jest to szpital z 3 stopniami referencyjności i zawsze to bezpieczniej ;)oddalony jest 45 km ode mnie. Słyszałam że inaczej personel patrzy na rodzącą, jak jej lekarz jest z tego szpitala.

12 lata 1 miesiąc temu #470417 przez andzia_zg
Satine wózek extra :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470418 przez jadziatopol
Martyna ja tez mialam takie nerwobóle...współczuje bardzo i ciezko wyluzowac bo czlowiek sie nakreca i jeszcze bardziej denerwuje,ze boli. Zycze ci,zeby szybciutko przeszlo...odpoczywaj i dbaj o siebie. Ja tez sie ciesze,ze lece chociaz nie ukrywam ,ze troszke sie stresuje...chcialabym sie przeteleportowac tam :(
Dominia mi tez ruch sprzyja :) pogibałam sie z Hubim w rytm reggae :lol: reggae dobre na wszystko jak widac :lol: cukier boski :lol:
Satine przesliczny merc dla Marysienki :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #470423 przez princess
Właśnie ja się boję, bo chciałabym rodzić w Szpitalu Wojewódzkim, mój gin nie pracuje w żadnym szpitalu. Moje znajome chodziły w ciąży do ginów pracujących w Szp. Woj. no i nie było problemu z przyjęciem i miejscami na porodówce. Na podanie nazwiska lekarza prowadzącego, pracującego w tymże szpitalu od razu inna gadka. Jedna moja koleżanka miała taki przypadek, że lekarz stwierdził, że poród tylko poprzez CC i dał jej skierowanie do szpitala, w którym chciała rodzić, no i oczywiście ją przyjęli. Też bym taki myk zrobiła, ale nie chcę rodzić CC... Koleżanka, która jest ratowniczką i jeździ w pogotowiu mówiła, że jak wzywasz karetkę, to wiozą Cię najpierw do szpitala "najwyższego rangą" czyli najpierw wojewódzki, potem powiatowy,miejski itp. Ale jak dostaną prykaz, że nie ma miejsc to też wiozą do innego... Ech chyba trzeba liczyć na łut szczęścia, że w ten dzień, w którym zaczniemy rodzić będzie miejsce w upatrzonym szpitalu... Najlepiej byłoby mieć tatę/wujka/ciocię/mamę pracującego na porodówce :)

Michasia pisała, że gdzieś wyjeżdża i nie będzie jej parę dni.

Satine a to naprawdę jest Merc :D Myślałam, że tak w żartach go nazywasz od Mercedesa hehe :)

12 lata 1 miesiąc temu #470426 przez kasia123m
Satine wozek ekstra.prawdziwy merc

Domina 2paroweczki.a to na ktore sniadanko?

Jadzia udalo sie.ja sie tez tak obzarlam.mierze za 10min.zjadlam zupe pom z makaronem a na 2 danie schab pieczony w warzywach odwazylam porcje 120gram,duuzo surowki z czeerwonej kapisty i jablka noi ziemniaki.tez staralam sie nie zostawiac zeby bylo tyle weglowodanow ile tam trzeba.ale kawaleczek mieesa zostal.doloze do podwieczorku.albo zjem zachwilke po mierzeniu.nie bylam w stanie juz tego wepchnac.ale kapustka z jablkiem mniam.

12 lata 1 miesiąc temu #470429 przez jadziatopol
Kasia no widzisz :) ja tez uwielbiam kapuste czerwona z jablkiem ...jutro zrobie :) teraz znowu pije kakao gorzkie bo ma duzo magnezu a z ostatnich wynikow wynika ze mam dolna granice normy magnezu pomimo tego ze biore magneB6 6 tabl. dziennie :ohmy: norma jest o 0,70 a ja mam 0,72

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka