BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #959621 przez Karolincia
Karola - Aha ;) Rozumiem ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #959637 przez Alesandra
Karola a siostra na kiedy ma termin?

9 lata 11 miesiąc temu #959641 przez karola1322
10 luty ale ma rozwarcie i na dniach moze urodzic

9 lata 11 miesiąc temu #959645 przez Karolincia
Karola - To się fajnie zgrałyście :) Będa Maluszki w tym samym wieku :) :)

9 lata 11 miesiąc temu #959668 przez Iwona_55
:) a więc to moja pierwsza ciąża, obecnie 30t4d, pod serduszkiem noszę Jasia ;) z OM termin mam na 29.03 ale według ostatnich USG cały czas wychodzi 08.03. Wielkoludek ten mój synek ;)

A co do kg w ciazy, bo widzę, że właśnie o tym piszecie, to póki co jestem +12 kg, zobaczymy jak to na finiszu będzie ;)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #959669 przez Agula89
Ale naskrobałyście od wczoraj ! :ohmy: 5 stron musiałam nadrobic :P
Monia zdjecia syna z drugim w brzuszku boskie ! ;)

Syza swietna pamiatka bedzie takie porównanie z 3 i 8 miesiaca.

malina ty tymi fotami rozwalasz ! Chyba lubisz cykać foteczki i sie na tym znasz bo bomba !

Witam iwone i opowiedz cos tu nam o sobie.
A ja dzis caly dzien w locie.. A przed chwila skonczyłam robic pompony z tiulu do pokoju małego. Ale jeszcze musze domowic materialu bo troche tego schodzi... :whistle:
Prosta sprawa a fajny daja efekt te pompony.
Wystrugałam je juz teraz bo jutro kumpela ma przyjsc cyknac mi fotki to sie moze przydadza :)

A teraz zalegam po kolacji :) i odpoczywam.. Mam nadzieje ze nocka dzis bedzie lepsza bo wczoraj to od 2-4 leżałam i zasnac nie mogłam... Przezywałam tez to wizyte na oddziale polozniczym..

A wy mi sie tu w lutym nie rozpakowujcie bo wtedy z karolincia tylko tu zostaniemy :woohoo:

Aaa kristi pisalas cos o laskach na fb. To sie jakas czesc z naszego forum tam przeniosla ?

9 lata 11 miesiąc temu #959675 przez Karolincia
Iwona - Gratuluję Synka :) Śliczne imię Jaś :) Jak się czujesz?? Dokuczają Ci jakieś dolegliwości ciążowe?? :) :) Jak stoisz z wyprawką, dużo Ci zostało jeszcze do kupienia?? :)

Agula - WŁAŚNIE NIE ROZPAKOWYWAC SIĘ NAM TU PROSZE, BO SAME ZOSTANIEMY Z AGULĄ W 2paku :D :) :)

9 lata 11 miesiąc temu #959682 przez Iwona_55
Jaś to pomysł męża, ale mi też się podoba wiec nie protestowalam :)
Ostatnio różnie to u mnie bywa z tym czuciem się, są lepsze i gorsze dni, ale najważniejsze że cały czas do przodu :) okropnie meczy mnie zgaga, na początku dokuczala tylko wieczorami, a teraz już 24 ma dobę :/ najgorsze jest to, że nic nie pomaga.. Juz nie wiem co robić.
I to poruszanie się jak słoń :o częściej się tocze niż chodzę a przynajmniej takie odnoszę wrażeniE..

Trochę strachu mam w tej ciąży od początku w sumie, bo we wrześniu miałam wypadek samochodowy. na szczęście synkowi nic się nie stało, ale mnie chcąc nie chcąc pokiereszowalo. i to kiedy? jak wracałam z wizyty od gina

9 lata 11 miesiąc temu #959685 przez Iwona_55
Co do wyprawki to w zasadzie większość juz mam, jutro mają nam dowieźć meble, wiec P będzie skręcal, w poniedziałek ma dojść wózek, który zamówiliśmy, a reszta co nam brakuje to jakieś drobiazgi typu sił fizjologiczna :)

Większość ubranek juz mam wybrane i poprasowane, ale dziś sobie uświadomiłam ze brakuje.mi jakieś cieplej czapeczki na wyjście xD będę musiała się rozejrzeć za jakąś :)

9 lata 11 miesiąc temu #959686 przez kristi*
Iwona_55 jak się Jaś pospieszy to będziemy rodzić razem, ja mam na 8.03.

Agula89 te dziewczyny z FB są z grupy marcówek po prostu, i mają ten sam problem z ZUSem.

Uczę się, uczę się i mały zaczął rozrabiać znowu, siedzieć nie mogę :cheer:

Jeśli chodzi o rozpakowywanie to i mi na ostatnim USG wyszło 28.02., w sumie +/- 2 tygodnie trzeba liczyć - to wychodzi że od 23.02. mogę się spodziewać Marcinka :laugh:

Tak zauważyłam że akurat my (marcówki) gadamy najwięcej i najczęściej, porównując ilość stron :laugh: :laugh:

9 lata 11 miesiąc temu #959689 przez malina219
Agula koniecznie pochwal się jak wyszły i jak je robiłaś, bo to świetna sprawa jest! Strasznie mi się podobają :kiss:
Kristi też ostatnio na to zwróciłam uwagę :D

Ja dziś piore rzeczy Kalinki, bo wolę być gotowa jakby faktycznie przyszła dużo wcześniej na świat przez to łożysko. Piore w persil sensitive gel pachnie niesamowicie! Nie wiem czy jest w Polsce dostępny, ale pewnie tak :woohoo:

9 lata 11 miesiąc temu #959694 przez kristi*
Malina przypomniałaś, wiecie może w jakich sklepach można kupić proszki do prania Dzidziusia lub Gage???
U mnie w rossmannie nie ma ani w okolicznych sklepach, może jakiś market???

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #959701 przez Agula89
Ktoraj z was miala kupic taka koszule. Chcialam zapytac czy juz ma ja w domu i czy jakosciwo fajna jest :)

www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4868022435

9 lata 11 miesiąc temu #959704 przez Agula89

kristi* napisał: Malina przypomniałaś, wiecie może w jakich sklepach można kupić proszki do prania Dzidziusia lub Gage???
U mnie w rossmannie nie ma ani w okolicznych sklepach, może jakiś market???

Kristi nie pomoge odnosnie tych firm ale
ja dzis wdziałam w Biedronce Lovele proszki,mleczka,odplamiacze za 14,99 zl moze ktos skorzysta.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #959711 przez Agula89
malina
Tu podsyłam link sposobu robienia. Laska podaje jeszcze drugi na kole z tektury. Ja robiłam tym sposobem. I od razu mowie ze najfajniejsze wychodza z miniumum 30 razy przewiniecia tiulu.
Ja zamówiłam z allegro 15cmx9m i taka jedna rolka starcza na sredniego pompona ( z ksiazki u mnie 14,5 cm z boku krotszego robiłam )im wieksza ksiazka wiekszy pompon.

Dorota Szelągowska w "Dorota Was urzadzi" tez pokazuje jak zrobic pompony w odc gdy robiła pokoik dla małej dziewczynki to był chyba 1 odc... Albo ktoryś z pierwszych :blink:

Jeszcze musze domowic niebieskiego tiulu bo zużyłam na 2 duze pompony a jeszcze małe by sie przydały :P

Nie potrafie wstawiac fot tu w wiadomosci dlatego w załaczniku wklejam moje pompony i kolorystyke pokoju ktory "sie robi " :)
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia