BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #959914 przez Iwona_55
Jak właśnie przed wizytą 06.02 mam mieć ktg, to będzie 33 tydzień i tak się zastanawiałam czy to juz ta pora ;)

A co do Obniazajacego się brzuszka, to ja nie nie zauważyłam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #959916 przez karola1322
Mi sie nie obnizyl jeszcze. Ale teraz mi wyszly rostepy na brzuchu i nie tylko

9 lata 11 miesiąc temu #959923 przez kristi*
Syza właśnie ostatnio się przyglądałam że brzuszek jakoś niżej jest.

O KTG nic nie wiem, nikt nic nie mówi, zależy od lekarza jeden każe zacząć chodzić, inny czeka do ostatniej chwili, mi połozna mówiła żeby po 35 tyg się zgłosić do szpitala na kontrolne KTG.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #959924 przez kristi*
A jeszcze wrzucę zdjęcia z dzisiaj :)

Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #959925 przez karola1322
Kristi super zdjecia mi lekarz o ktg nic nie mowil raz mialam jak wylodowalam w szpitalu drugi razg

9 lata 11 miesiąc temu #959933 przez monia89
Kristi super zdjęcia!
Mi jak główką schodzili to tski miała ból rozwierający nspierający w dole i wszystko mnie tam.na dole bolało no i biodra. Brzuszki już moga opadac i to prawda jest ze jak luźno wejdzie cała dłoń miedzy piersi a brzuch to za nie długo sie urodzi :-)
A ktg ma sie reguralnie po 35 tyg ja juz miałam 2 krótkie zapisy przy wizycie.

9 lata 10 miesiąc temu #959939 przez Karolincia
Dzień dobry Kochane :)

Kristi - Jaki cudowny brzuszek !! :) Bardzo korzystnie wyglądasz :) Ciąża Ci służy :) Jakby ktoś odcinął brzuszek to bym w życiu nie pomyślała, że jesteś w stanie błogosławionym :P :) Szczuplaczek z Ciebie, chudzielec :) :)

Monia - OoOO...NIie znałam takiego powiedzenia ;) Aż sprawdziłam przed chwilą i ręka nie da rady wejść, tzn na upartego wejdzie ;) :) Dobrze, czyli poród mi nie grozi póki co hehehe ;P :)

Karola - No to niedługo może się zacząc, jak brzunio opada powoli ;)

Iwona - Zdaj relację po ktg :) !! A jak się czujesz?? :)

9 lata 10 miesiąc temu #959946 przez karola1322
Karolincia to nie mi sie obniza brzuch

9 lata 10 miesiąc temu #959953 przez Alesandra
cześć mamusie

u nas dziś napadało śniegu. Wstaję rano, patrzę a za oknem biało. niezbyt pocieszająca informacja bo od razu się ślisko zrobiło. mimo,że ja i tak nie wychodzę z domu bo nie mogę za dużo spacerować to i tak się obawiam, że z moim brzuszkiem mogę stracić równowagę i fiknąć na chodniku...także mam nadzieję, że to długo nie potrwa i jak szybko ten śnieg się pojawił tak samo szybko zniknie. Poza tym lubię jak jest śnieg i jest biało ale w tym roku mogłoby go wyjątkowo nie być :)

Co do obniżającego się brzucha to mój jak na razie na szczęście nie opadł. Zresztą to by było za szybko. To jeszcze nie ten czas. Także mam nadzieję, że jeszcze wytrzyma do porodu, bo bardzo obawiam się przedwczesnego porodu tym bardziej, że moja Alunia do najcięższych dzieci nie należy i bałabym się po prostu, że to za wcześnie. Co do KTG - to ja mam już robione 15 minutowe na każdej wizycie u położnej przed wizytą u ginekologa.Także nie wiem jak to z tym jest. Różne przychodnie, różnie mają. Ale zapewne tak jak mówi Monia po 35 tygodniu będą wykonywane te dłuższe 45 minutowe. Jak leżałam w szpitalu to dziewczyny właśnie miały. Do tego aż dwa razy w ciągu dnia, ale im groził przedwczesny poród i to zapewne z tego powodu. Ja wtedy słuchałam tylko tętna dziecka bo na ktg było jeszcze w moim przypadku za wcześnie.

Kristi ja mam bardzo podobnej wielkości brzuszek, też taką piłeczkę:)Tylko ja specjalnie zakładam bluzki w paseczki, które optycznie powiększają brzuch a i tak każdy kto mnie spotka mówi, że wyglądam na 5miesciąc maksymalnie :unsure: :unsure: nawet babka mnie ostatnio zaczepiła przed wizytą u położnej. czy ja do alergologa, a jak jej powiedziałam, że do położnej to się zdziwiła, że to chyba za wcześnie bo 5 miesiąc to jeszcze nie czas i pora to jak jej powiedziałam,że już w 8 miesiącu jestem to się zdziwiła i nie bardzo mi uwierzyć chciała.

Poza tym szykuje się kolejna leniwa niedziela. Nienawidzę niedziel chyba bardziej niż poniedziałków. chociaż jest jeden plus, że mąż ma wolne i możemy spędzić ten czas we dwoje. Jeszcze chwilka i nie będzie leniwych niedziel, ani poniedziałków czy też innych dni tygodnia :P :woohoo: :)

9 lata 10 miesiąc temu #959989 przez Karolincia
Alesandra - U mnie też pada śnieg od godziny :( Masz rację mogłoby w tym roku zimy nie być, bo dla Nas jest niewskazane fikanie na śliskich powierzchniach :( Niedaj Boże....coś by się mogło Naszym Kruszynkom stac i Nam :(
Odpoczniesz sobie z Mężusiem dziś w tą leniwą pogodę :)

Ja byłam w szkole na wykładzie zostawiłam tylko pracę , pani mi sprawdziła od razu oceniła na 5 i zrobiła wpis ;) Jeszcze tylko 4 egzaminy przede mną ciężkie :( .... Oby je zdać....i mieć z głowy :S :S :whistle: :whistle:

Co do ktg to u mnie od 35 tygodnia jest robione i leży się 30 min , trochę krótko....:/ Ale zawsze coś ;)

Zbieram się na dworzec i jadę do mojego Męzulka przyszłego :)

Odezwę się jutro , bo pewnie dziś już nie zajrzę :)

Miłego dnia moje Kochane Mamuśki :*

9 lata 10 miesiąc temu #959996 przez Iwona_55
Karolincia czuję się póki co troche lepiej , chociaż noc miałam trochę niespokojną . budziłam sie kilka razy z dziwnym bólem brzucha, ale już przeszło, Jasia cały czas czuję, żadnych innych niepokojacych objawów nie mam , więc myśle, że wszystko ok :)

nie wiem czy juz był ten temat, bo nie zdążyłam wszystkiego nadrobic, ale co sądzicie dziewczyny o tej herbatce z liści malin ? zamierzacie pić? :d

9 lata 10 miesiąc temu #959997 przez Iwona_55
Kristi* super wyglądasz ! Karolincia ma rację, gdyby odjąć Ci brzuszek to nie powiedziałabym, że spodziewasz sie dzidziusia :)
mi niestety kg poszły wszedzie, a najbardziej w boczki :( mam nadzieję, że po porodzię szybko się z tym uporam, bo na sierpień planujemy z moim P słub koscielny , bo póki co jesteśmy tylko po cywilnym :)

9 lata 10 miesiąc temu #960002 przez Agula89

Iwona_55 napisał: nie wiem czy juz był ten temat, bo nie zdążyłam wszystkiego nadrobic, ale co sądzicie dziewczyny o tej herbatce z liści malin ? zamierzacie pić? :d[/b][/b]

Słyszałam ze herbata z liści malin jest "na poród" nie zaleca się picia w czasie ciąży w szczególnie w I trymestrze.

Ja maliny jem i teraz swoje mrożone czy w przetworach a w I trymestrze świeże jadłam. Chociaż jedna koleżanka mnie straszyła żeby nie jeść... Ale ogólnie czytalan ze ten wyciąg z liści działa nie pokojaco na nas.

9 lata 10 miesiąc temu #960018 przez Iwona_55
ja z kolei słyszałam, że dobrze jest ją zacząć pić w okolicach 34 tc , bo pomaga przygotowac się do porodu . wzamcnia mięsnie macicy i podobno dzięki niej cały poród jest sprawniejszy i mniej bolesny :) kilka dziewczyn z którymi o tym rozmawiałam potwierdziły, że rzeczywiście I faza porodu była szybsza a cały poród mniej bolesny :)
ale na pewno każdy organizm równie reaguje i jednym to może pomóc, a drugim nie koniecznie :)

9 lata 10 miesiąc temu #960019 przez Iwona_55
Dziewczyny jakaś ciemna jestem ;o głowie się jak dodać suwaczek i jakoś mi to nie wychodzi ;/ któras pomoże ? ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia