- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Iwona_55
- Wylogowany
- gaworzenie
A co do Obniazajacego się brzuszka, to ja nie nie zauważyłam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
O KTG nic nie wiem, nikt nic nie mówi, zależy od lekarza jeden każe zacząć chodzić, inny czeka do ostatniej chwili, mi połozna mówiła żeby po 35 tyg się zgłosić do szpitala na kontrolne KTG.
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Mi jak główką schodzili to tski miała ból rozwierający nspierający w dole i wszystko mnie tam.na dole bolało no i biodra. Brzuszki już moga opadac i to prawda jest ze jak luźno wejdzie cała dłoń miedzy piersi a brzuch to za nie długo sie urodzi
A ktg ma sie reguralnie po 35 tyg ja juz miałam 2 krótkie zapisy przy wizycie.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Kristi - Jaki cudowny brzuszek !! Bardzo korzystnie wyglądasz Ciąża Ci służy Jakby ktoś odcinął brzuszek to bym w życiu nie pomyślała, że jesteś w stanie błogosławionym Szczuplaczek z Ciebie, chudzielec
Monia - OoOO...NIie znałam takiego powiedzenia Aż sprawdziłam przed chwilą i ręka nie da rady wejść, tzn na upartego wejdzie Dobrze, czyli poród mi nie grozi póki co hehehe ;P
Karola - No to niedługo może się zacząc, jak brzunio opada powoli
Iwona - Zdaj relację po ktg !! A jak się czujesz??
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
u nas dziś napadało śniegu. Wstaję rano, patrzę a za oknem biało. niezbyt pocieszająca informacja bo od razu się ślisko zrobiło. mimo,że ja i tak nie wychodzę z domu bo nie mogę za dużo spacerować to i tak się obawiam, że z moim brzuszkiem mogę stracić równowagę i fiknąć na chodniku...także mam nadzieję, że to długo nie potrwa i jak szybko ten śnieg się pojawił tak samo szybko zniknie. Poza tym lubię jak jest śnieg i jest biało ale w tym roku mogłoby go wyjątkowo nie być
Co do obniżającego się brzucha to mój jak na razie na szczęście nie opadł. Zresztą to by było za szybko. To jeszcze nie ten czas. Także mam nadzieję, że jeszcze wytrzyma do porodu, bo bardzo obawiam się przedwczesnego porodu tym bardziej, że moja Alunia do najcięższych dzieci nie należy i bałabym się po prostu, że to za wcześnie. Co do KTG - to ja mam już robione 15 minutowe na każdej wizycie u położnej przed wizytą u ginekologa.Także nie wiem jak to z tym jest. Różne przychodnie, różnie mają. Ale zapewne tak jak mówi Monia po 35 tygodniu będą wykonywane te dłuższe 45 minutowe. Jak leżałam w szpitalu to dziewczyny właśnie miały. Do tego aż dwa razy w ciągu dnia, ale im groził przedwczesny poród i to zapewne z tego powodu. Ja wtedy słuchałam tylko tętna dziecka bo na ktg było jeszcze w moim przypadku za wcześnie.
Kristi ja mam bardzo podobnej wielkości brzuszek, też taką piłeczkę:)Tylko ja specjalnie zakładam bluzki w paseczki, które optycznie powiększają brzuch a i tak każdy kto mnie spotka mówi, że wyglądam na 5miesciąc maksymalnie nawet babka mnie ostatnio zaczepiła przed wizytą u położnej. czy ja do alergologa, a jak jej powiedziałam, że do położnej to się zdziwiła, że to chyba za wcześnie bo 5 miesiąc to jeszcze nie czas i pora to jak jej powiedziałam,że już w 8 miesiącu jestem to się zdziwiła i nie bardzo mi uwierzyć chciała.
Poza tym szykuje się kolejna leniwa niedziela. Nienawidzę niedziel chyba bardziej niż poniedziałków. chociaż jest jeden plus, że mąż ma wolne i możemy spędzić ten czas we dwoje. Jeszcze chwilka i nie będzie leniwych niedziel, ani poniedziałków czy też innych dni tygodnia
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Odpoczniesz sobie z Mężusiem dziś w tą leniwą pogodę
Ja byłam w szkole na wykładzie zostawiłam tylko pracę , pani mi sprawdziła od razu oceniła na 5 i zrobiła wpis Jeszcze tylko 4 egzaminy przede mną ciężkie .... Oby je zdać....i mieć z głowy
Co do ktg to u mnie od 35 tygodnia jest robione i leży się 30 min , trochę krótko....:/ Ale zawsze coś
Zbieram się na dworzec i jadę do mojego Męzulka przyszłego
Odezwę się jutro , bo pewnie dziś już nie zajrzę
Miłego dnia moje Kochane Mamuśki :*
- Iwona_55
- Wylogowany
- gaworzenie
nie wiem czy juz był ten temat, bo nie zdążyłam wszystkiego nadrobic, ale co sądzicie dziewczyny o tej herbatce z liści malin ? zamierzacie pić? :d
- Iwona_55
- Wylogowany
- gaworzenie
mi niestety kg poszły wszedzie, a najbardziej w boczki mam nadzieję, że po porodzię szybko się z tym uporam, bo na sierpień planujemy z moim P słub koscielny , bo póki co jesteśmy tylko po cywilnym
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Iwona_55 napisał: nie wiem czy juz był ten temat, bo nie zdążyłam wszystkiego nadrobic, ale co sądzicie dziewczyny o tej herbatce z liści malin ? zamierzacie pić? :d[/b][/b]
Słyszałam ze herbata z liści malin jest "na poród" nie zaleca się picia w czasie ciąży w szczególnie w I trymestrze.
Ja maliny jem i teraz swoje mrożone czy w przetworach a w I trymestrze świeże jadłam. Chociaż jedna koleżanka mnie straszyła żeby nie jeść... Ale ogólnie czytalan ze ten wyciąg z liści działa nie pokojaco na nas.
- Iwona_55
- Wylogowany
- gaworzenie
ale na pewno każdy organizm równie reaguje i jednym to może pomóc, a drugim nie koniecznie
- Iwona_55
- Wylogowany
- gaworzenie