BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 10 miesiąc temu #835626 przez Alex_87
Ale pogoda dzisiaj :cheer:

Olga laska z Ciebie :)
A dzieciaki jakie wiosenne :)

Ja schowałam już kombinezon, raz bo za mały a dwa bo za ciepły :D
Zuzka dostała taką kurtkę 3w1 Quechuy z odpinanym polarem, rozmiar 98, więc myślałam że będzie za duża, ale dzisiaj jej założyłam, rękawy podwinęłam i jest ok :) jak będzie duży mróz to nie będziemy wychodzić albo dodatkową bluzę założę. Butów nie zdejmuje na szczęście :) chociaż i tak zakładam jej tylko takie ciepłe bambosze z Pepco.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #835657 przez pauluska
Haha Alex zadziwiasz mnie z rozmiarówka Zuzy :cheer: my mamy kombinezon na 80 spokojnie do końca zimy wystarczy bo jeszcze luz a wydawało mi się że Iga duża dziewczynka :D:D:D

10 lata 10 miesiąc temu #835667 przez tysiiiak
My 92 to może za rok ubierzemy :P

a tu misio podczas rozbierania ze spacerku :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #835669 przez Olka!
ha ha gdzie masz buty kotku mały :-)

Jakie śliczne te nasze dzieciaczki :-)

My nosimy jeszcze rozmiar 68 czasem 74!!
Ewela u nast też niechęć do obiadów !!! mamine bleee, słoiczkowe blee, nasze jedzenie bleee, wszystko bleee !! Mam nadzieję, że przejdzie.

Jak grubo ubieracie teraz dzieciaczki bo ja zakładam rajtki bodziuna no i na to kombinezon. I takim cienkim kocyckiem nóżki przykrywam, nie jest to za ciepło?

10 lata 10 miesiąc temu #835675 przez tysiiiak
U nas dziś było w dzień ok 5 stopni, słoneczko ale wiatr dosyć zimny. Kuba miał ubranego bodziaka z krótkim rękawem, bluzeczkę z długim, bluzę tą misiowatą i taką jesienną kurtkę. Na dole rojstopki, spodnie, ciepłe skarpetki i 'buty' z kombinezonu. Oczywiście czapka. Tylko nóżki miał przykryte śpiworkiem i było mu chyba akurat bo ani chłodny ani spocony nie był.
Co do bucików to do tej pory nie musiałam mu ich ubierać ale szybko pozbywa się czegoś z nóg więc będzie nieciekawie :P

10 lata 10 miesiąc temu #835685 przez Olga60
dzięki dziewczyny za miłe słowa :kiss:

Natasza nosi rozmiar 74, a piżamki 80, wolę jak są większe.
Kombinezon po Kacperku 74 jest już na styk, a pod nim bodziak i rajtuzy. Nie uważam, że za grubo, w słońcu może ciepło było ale wiał zimny wiatr a śpiworek fajnie otula i chroni przed przeszywającym chłodem ;)
W kurtkę Nataszkę ubieram tylko jak jadę na shopping ;) żeby jej nie kisić w kombinezonie i wtedy zakładam jej kozaczki, które przestała w końcu zrzucać :P ale na dwór w skarpetach nawet podwójnych bym dziecka nie wyprowadziła :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #835692 przez Olga60
Irinka cudny pysiaczek :kiss: i Kubuś niebieski słodziak pod kolor oczu :woohoo:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #835695 przez ewela86
olga fajnie Cię zobaczyć:) super dziewczyny ;)

tysiak Kubusia to bym zacałowała! do schrupania jest z ta swoją cudną minką :lol:

karina Irinka przesłodka i jak grzecznie siedzi w wózku :ohmy: u nas to rzadkość :P chociaż jak sie przesiadła do nowego jest troszkę lepiej.

olka no mam nadzieje że sie poprawi :huh: dzisiaj troche lepiej zjadła - nawet cały obiad :ohmy: chociaż na 2 raty :)

my z rozmiarami różnie, raz 74 raz 80 i 86 :huh:

z butami nie ma problemu, choć notorycznie rozwiązuje sznurówki ale na szczęście na tym się kończy.

no to my też focie ze spacerku wrzucimy :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #835705 przez Olga60
ewela super, Dianka jaka dorosła się wydaje, mamusia uradowana :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #835714 przez Alex_87
Hehe no ta kurtka jest na nią troszkę za duża, ale lepiej żeby teraz była taka dłuższa, wcale źle w niej nie wygląda, jutro zrobię fotkę i wrzucę ;) u nas spodnie jeszcze 80, ale pajace i bodziaki 86, a jak coś kupuje na wiosnę to 92. a później to już wolniej dzieciaki rosną więc pochodzi dłużej.

Ewela Ty jak zwykle super wyglądasz :)

a jakie rozmiary bucików macie dla dzieciaków? ja się z tą rozmiarówką nie łapie jeszcze :huh:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #835729 przez Daarikaa
Ale ssie dzisiaj dzieciaczkow nam pokazalo i sexi mamusiek ;) Fajowo :)

Olga młoda ładna mamuska z Ciebie, Nataszka mala kukuleczka zaglada z wozeczka, słodka :)

Ewela dwie modelki na spacerze! Pięknoty..

Tysiiiak Kubus achhhh zakochalysmy sie :kiss:

Karina Irinka sliczniusio wyszla, ale zakrylas ejj cudne polisie ;)

Joasia Miki przystojniczek, ale ma extra skrytke pod stolem:)

Mbrava ale Madzia sie zmienila, nie poznalabym jej. Gwiazdeczka z niej i fajny pomysl z placem zabaw, musze Klaudie zabrac :)

Co do butow to Klaudia nie sciaga ale w sumie narazie nie nosi takich normalnych tylko takie bambosze firmy sandał :D nie wiem nawet jaki rozmiar wolac jakby co, a wlasnie bedziemy rozgladac sie powoli za bucikami.

Ach te nocne zasypianie.... bez komentarza

spacer dzis odbebnilysmy, bo pogoda byla rewelka

Pokaze Wam co dzis w czasie drzemek robilam. W poniedzialek tescie maja 35 lecie slubu i robie im tort i dzis robilam roze z masy cukrowej, Jak na pierwszy raz to jestem meeega zadowolona, ocencie sami ( narazie to tylko prtotyp, bo to jeszcze schnie, bedzie ladniej jutro ulozone, Koncowy efekt oczywiscie tez pokaze , a co ;)

jeszce nasz wilkolud dzis przed snem :)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #835733 przez ewela86
Darika kbieto jakie Ty masz zdolności!! Śliczne :) A Klaudia jaka duża dziewczynka! I jaką ma śliczną piżamkę :)

no ja też się zastanawiam czy Diany kurtka wytrzyma do końca zimy :huh: na szczęśie mamy jakieś 2 zapasowe, trochę przyduże ale nie żeby nie mogła nosić.

olga córcia nie chciała sie uśmiechnąć to mamusia musiała :)

alex dzięki, niech ci będzie :silly: A Ty to niby jak wyglądasz?? Z tego co widziałam super laska z Ciebie :blink:
a co do butów to nie pamiętam, wiem że mierzyłam centymetrem - jutro ci podam nr bo są w sypialni a tak księżniczka śpi a wolę jej nie budzić :P

10 lata 10 miesiąc temu #835759 przez KarinaM
Dzisiejsze całuski lecą do Nataszki, Zuzki i Tymusia.

Noc tragiczna. Co godzina wstawanie żeby podać smoka który po minucie zostawał wypluty. A za godzinę znowu go chciała. I tak do 2. Wtedy zjadła i usnęła na dłużej. Jest 5:45 a Irinka kręci się w łóżeczku ale może przysnie a ja? Do pracy na 7 więc niedługo trzeba wstać.
Miłej niedzieli. Żeby było tak ciepło jak wczoraj lub cieplej.

Igorek

Irina

10 lata 10 miesiąc temu #835761 przez ewela86
karinko biedna Ty:) oby ci szybko zlecialo w pracy... u nas tez nocka do du... co chwila pobudka, niby spala ale strasznie sie krecila. Nie wiem o co chodzi!
A jak tam maz? Zamontowal juz ten zestaw naprawczy?

10 lata 10 miesiąc temu #835785 przez tysiiiak
Sto latek dla Nataszki, Zuzki i Tymusia :kiss: :kiss: :kiss:

U nas nocka oki :) Kubula przebudził się o 5 na smoka i potrzymanie za rączkę ;) Za to ja oglądałam film do 1.30 i się nieco nie wyspałam :S

Karinko Współczuję pracy w niedzielę :( Jak wróćę do pracy to też weekendy niektóre w niej spędzę :(
Niestety pogoda u nas bezdziejna. Szaro, buro i deszczowo :(

Daarika pięknie Ci te róże wyszły :) Zdolna bestia z Ciebie :) :kiss: Klaudusia to modelka będzie :)

Wasze maluchy też uwielbiają łapać swój cień? :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka