BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #110756 przez Viszka11
hoborr napisał:

Cześć
Przyznam się bez bicia że od 10 oglądałam ślub! Ale usnęłam i nie widziałam zapowiadanego na 13:30 pocałunku na balkonie:) hehe w sumie to śmiesznie tak wszystko co do minuty!

piernikarczyk07 ja też mam podwyższone leukocyty w moczu. Już w listopadzie norma chyba 5 a ja 7. A teraz to mam jeszcze więcej, ale nie jestem w stanie powiedzieć ile. Wiem jedno że mój gin mówi że w ciąży to normalne i nie ma się czym martwić. Tłumaczył mi że nawet przeziębienie czy katar może spowodować podwyższenie. Także ja się tym nie martwię. Tobie radzę to samo - bo wszystko wytrzymasz : i globulki i (odpukać) szpital. Ważne że dzidzie nam zdrowo rosną! A o tym zapomniesz za parę dni! Tak czy inaczej trzymam kciuki!

przyszła mamusiu mi też podoba się takie imię. Podobają mi się właśnie ostatnio takie nie nowoczesne imiona: Irenka, Kasia - a najbardziej to Zosia! Także Arek jak dla mnie bomba!

z tym pocalunkiem to nic nie stracilas....slaby byl wsumie to 2 delikatne caluski i tyle

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #110770 przez hoborr
a to cienkie bolki...

13 lata 7 miesiąc temu #110779 przez aska27
Witam Kochene Mamuśki :blink:
najpierw się pochwalę,ze zaczęłam długi weekend :woohoo:

a co do ślubu.. nie oglądałam :) obejrzę sobie skót w wiadomościach :)

Green super brzuszek :blink: moze i ja się kiedyś pochwalę hihi zobaczymy :)

ach, już nie mogę doczekać się wizyty u lekarza, hmm.. wszystkie chodizłście co 4 tyg,, a ja co 3 i jakos teraz gdy muszę 4 tyg czekać to ciągnie mi się strasznie!!!!

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #110899 przez Kamilka24
Cześć Wam!!!
Ja w pracy byłam i padam jak zwykle, ale jeszcze tydzień i prawie 10 miesięcy spokoju :silly:
Oglądałam ten niezapomiany ślub w TV i powiem Wam, że narobili tyle szumu wokół tego, że szok a oni nawet pocałować się nie chcieli, ale niech im będzie, ślub jak z bajeczki. Przynajmiej podwójnie zapłacone dziś miałam :lol:

Ja mam spotkania z lekarzem i położna na zmianę co 2 tygodnie :S Ale na USG będę musiała jechać prywatnie bo w szpitalu już nie będę miała... a tak jestem ciekawa jak mała księżniczka wygląda- ostatni raz ja widzieliśmy w marcu :ohmy:

Kupiliśmy wózeczek dla naszej niuni

A zamiast nosidełka do środka można też włożyc- nie wiem jak to nazwać :silly:
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu #110909 przez Green
kamilka to 'cos' zamiast nosidelka to chyba gondola? A moze sie myle w kazdym badz razie moi znajomi na gondole(taka czy inna) mowia trumna :dry:
Co do slubu to jak ze wszytskim robia wielkie bum, a w rzeczywistosci nic nadzwyczajnego, juz obgadali jakas babke co to miala zalozony jakis kapelusz na glowie co wygladaly jak rogi jelenia inna z now ze wogole niemiala kapelusza ,ale to sztraszne -szok i jak tu sie teraz ludziom pokazc?:ohmy:
[/color][/i]

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #110920 przez różyczka
Hej hej laseczki :)
Wróciłam właśnie ze szkolenia-3 dni bez netu, tv i wogóle cywilizacji zadnej tam nie było- ale za to przepiekny stary dworek, w którym mieszkalismy :) Dookoła zieleń, stokrotki i jeże, które sobie łaziły jakby nigdy nic :) No bosko poprostu :side:

Tak więc slubu nie oglądałam ale z tego co piszecie to raczej nic nie straciłam.

kamilka to jest chyba taka miękka gondola, tak? Czyli to do czego wkłada sie noworodka i niemowlaczka tak do 6 m-ca życia zanim zacznie siedziec w spacerówce/no bo na zdjęciu widze spacerówkę a w niej fotelik samochodowy, tak?

Aska - ja chodze co 3 tyg. do gina od poczatku ciązy, ale nie zawsze mam usg, choć chodze prywatnie. Gratuluje podjęcia decyzji o przeprowadzce :) Czyli czeka Cię tez zmiana pracy tak?

Piekarniczyk - uszy do góry, dasz radę! Jeszcze troche i zapomnimy o trudach ciązy. Hoborr ma rację - w ciązy wyniki sa inne, ma prawo być tu więcej a tam mniej, może to nie oznacza jeszcze nic złego.

Green elegancki apartamencik ma Twój dzieciaczek :)

Rika piękne zdjęcia a Ty i Zuzia ...no poprostu miód malina... :side: Mąż jest szczęściarzem, ze ma w domu takie laski :)

Masuska tak dla pocieszenia - ja tez czuję sie jak słoń...do tego sapię, dyszę, łażę troche pokracznie już przez ten brzuch i naprawdę niby tylko +7 kg a nie zostało juz nic z moich dawnych kształtów, chyba oczy jedynie hehe....ale damy radę!!!! Jeszcze rochę i bedziemy znowu laskami :)

A wogóle to pozdrówka dla wszytskich bo sie bardzo stęskniłam za forum na tym wyjeździe :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 7 miesiąc temu #110930 przez Kamilka24
Green też słyszałam takie określenie ale wolę go nie używać ;) nazwę, że to jest malutkiej śpioszek :silly:

Różyczka, tak w spacerówce jest fotelik/nosidełko, w którym dzidzia też może jeździć na spacerki bardzo wygodny i mięciutki, wszystko jest mięciutkie :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #111011 przez przyszla_mama
hej kochane mamuski :) bylam wczoraj u lekarza, niestety usg nie mialam, przypada na nastepna wizyte, ale bedzie jak sie okaze, ze jednak nie Areczek tylko coreczka.. bo juz sie na syna nastawilam bardziej:)

wiecie, jestem w szoku bo przytylam az 10 kg! !!!!!!!!!!!!!!!!
od dzisiaj dietka, ale taka oczywiscie rozsodna. Tak naprawde strasznie sie zdziwilam, bo nie czuje zebym azzz tyle przytyla, ale jednak moje odzywianie ma swoje efekty widoczne...
oj za duzo sobie pozwalalam, to lody, to snickersy, to pieczywo biale ciagle a zawsze staralam sie unikac tego, jak rowniez rzeczy macznych itd.. do konca ciazy dobrze by bylo maksymalnie przytyc z kilka kilogramow, ale jak juz wyjdzie, bede jesc po prostu zdrowiej, wiecej warzyw, owocow, kasz, mies gotowanych i duszonych, zero slodyczy i zapychaczy..
oj 3ba bo juz czuje kregolsup momentami..

hoborr a jak u Was przemyslenia z imieniem? bedzie Tobiaszek?:)

Viszka11 nie wpadlam na pomysl z imieniem w suwaczku, zrobie to jak tylko dojde jak to zrobic :):):)

rozyczka - jak fajnie z tym wyjazdem :) na pewno za duzo czasu nie mialas, ale sam fakt znalezenia sie w tak cudnym otoczeniu :)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #111015 przez różyczka
witam się z rana :)

przyszła_mama ale numer hehe :laugh: Właśnie czytalam wczoraj o tych Waszych zmaganiach z imieniem, że staneło na Areczku a tu byłaby taka niespodzianka!!!
A gin rozpoznał już płeć u Ciebie? Czy cały czas nie wiadomo tak do końca??
Ja baaardzo chciałam synka, okazało sie, ze w brzuchu mam córcię no i po pierwszym szoku już sie do tej myśli przyzwyczaiłam a gdyby teraz znowu cos się odmieniło to już nie wiem czy dam radę psychicznie to dźwignąć hihi :laugh: A usg mam 9 maja, czyli w nastepny poniedziałek.

A wogóle to mam wrazenie, że moje dziecko lezy cały czas w poprzek brzucha, bo zawsze czuję jednoczesnie z dwóch boków wyraźne ruchy...zastanawiam się czy to dobrze ale chyba nie za bardzo...bo jak jest poprzeczne ułożenie to nie mozna rodzić SN :unsure: Wiem, ze jest jeszcze trochę czasu i może sie przekręcić ale juz bardzo długo tak siedzi i ruchów "góra-dół" praktycznie wogóle nie czuję tylko zawsze z obu boków naraz.
Napiszcie proszę dziewczyny co o tym myslicie...

No własnie odnosnie wagi - to nie jest tak super hiper, że możemy jesc wszystko i zawsze bo jestesmy w ciązy :dry: Trzeba pilnować zeby to jedzenie to nie były puste kalorie tylko i wyłacznie bo zdrowe jedzenie to zdrowe mamy i zdrowe dzidzie...a niestety lody i batony to tylko fałdki u mamy a u dzieciaczków nic :S a i problem tylko potem ze zgubieniem wagi po ciązy i z wciśnięciem się w swoje ubrania sprzed ciązy - tak mnie starszy mój gin cały czas ale niestety wiem, ze to prawda :(

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #111016 przez hoborr
Cześć Dziewczynki:)

Siedzę sobie z zawałkowanymi włosami od 6 rano i czekam na 10 bo wtedy ma przyjechać fryzjerko-kosmetyczka zrobić mnie na bóstwo:) Ostatni raz idę na wesele przed niunią malutką bo następne to pewnie się nie wybiorę - aż dzidzia podrośnie! A mój mężulek działa u nas na działce koparką i jakieś utwardzenie robi wokół domku! Wczoraj jego dokonania utrwaliłam:

To mój mąż a w tle domek!

różyczko co do kopniaczków to mnie gdzieś bardziej po dole kopie, ale jest jeszcze duzo czasu do ułożenia i niczym się nie przejmuje! A przyszła mama to tylko się zastanawia co by było gdyby okazało się że dziewczynka!

Przyszła Mamusiu:) wybór imienia stanął w miejscu. Tobiaszek, Franek, Iza, Zosia - chyba zdecydujemy jak się urodzi albo przynajmniej jak już będę znała płeć. A kilogramami to się nie przejmuj. Moja mama przytyła w ciąży 40 kg! Ale to były w sumie inne czasy i teściowa kazała jej jeść za dwoje. Zawsze opowiadają że jak brat się urodził to był takim grubaskiem że oczu nie było widać! A teraz jest szczupły!

Kamilka ja nawet nie wiedziałam że można wkładać nosidełko do wózka! Ale jestem ciemna i dalej nic nie mam!!! Współczuję że tak się męczysz z robotą. Ja już od kilku miesięcy na ZW a na nic czasu nie mam. Nie wiem co by było gdybym chodziła do roboty!

Pozdrawiam i życzę miłego długiego wypoczynku!

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #111018 przez aska27
witamy z powrotem różyczko :blink:
Wiesz co do tych ruchów to też czuje głownie po bokach (tam gdzie główka i nóżki) :) gdy malutki kopie hmm, w sumie to on ostatnio mniej funduje mi kompniaczków, po prostu rusza się i tyle :blink:

a wiesz,ze ja też idę do lekarza 9 maja :) i już doczekać się nie mogę~!!! W sumie na każdej wizycie mam robione USG, tak wiec synka widze,ale niestety zdjeć już nie dostaję.

13 lata 7 miesiąc temu #111020 przez hoborr

13 lata 7 miesiąc temu #111021 przez aska27
Kamilka wózek fajniutki.. :laugh: n o i ciemny kolor, też bym taki chciała,w sumie mam już upatrzony wózek,ale niestety ta firma nie produkuje wózków w takich kolorach,a szkoda!!!

różyczka tak szczerze to .. jeśli chodzi o tą przeprowadzkę to cieszę się i martwię.. ciesze bo będę blisko rodziny i znajomych,ale mam stracha, znowu zmiany, nowa praca.. ale licże ,że się ułoży!!! :blink:

13 lata 7 miesiąc temu #111038 przez różyczka
No przeprowadzka to jedno z najbardziej stresujących doświadczeń w zyciu człowieka...do tego zmiana pracy to kolejny spory stres...wiadomo...nowe miejsce....nowi ludzie...a tu jeszcze całkiem nowa rola życiowa - MAMUNIA :lol:
ALE CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI :side: także uszy do góry, przezyjesz to na pewno a gdy zostaje się mamą to wogóle jakies nowe pokłady mocy w nas wstępują :side:

Kurde Hoborr zdjecia nie widac :dry:
Zazdroszczę imprezki, pojadłabym coś dobrego :silly: Ja idę na wesele 18 czerwca i zastanawiam sie czy sie dokulam sama czy mnie mąz na barana będzie nosił? :)No i w co sie wogóle wcisnę?? hehe

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #111046 przez przyszla_mama
co do plci malenstwa to pierwszy raz w 13 tyg lekarz powiedzial, ze byc moze bedzie dziewczynka, ze gdyby mial zakladac sie o wodke z kims :):) to stawialby na corke, ale zeby absolutnie jeszcze nadziei sobie nie robic bo naprawde jeszcze organow dobrze nie widac

jeszcze wtedy sie nie nastawialam, chociaz wiecie jak to jest, juz chodzila mi cora po glowie, chociaz wewnatrz gdzies ciagle w myslach cuzlam intuicyjnie, ze to jednak syn

miesiac temu, a wiec okolo 24 tygodnia mialam usg i lekarz inny mowi, zeby sie nie nastawiac jeszcze, bo brzdac obrocil sie odwrotnie i nie daje 100% gwarancji, ale jego zdaniem na 90% bedzie chlopak i on dostrzega siusiaka :)

no i powiem wam ze juz jakos tak synek bliski jest mojemu sercu

wczoraj przyleciala siostra cioteczna z zagranicy z swoim synkiem malym 4-miesiecznym:) i z kolei mowi ze tak jak patrzy na moj brzuch to nie zdziwi sie jak bedzie dziewczynka! ze mam taki ksztalt jak na dziewczynke, ze przy chlopcu bardziej wystaje taka pilka, u mnie bardziej taki dosadzisty, nie wiem jak to nazwac :)

no i do konca chyba bede zyla w niepewnosci:) wiadomo, ze najwazniejsze aby dzidzius byl zdrowy i pokocham i coreczke i synka, ale ja wiem ze nie musze wam tlumaczyc jak to jest,
juz jednak w glowie jakos sie uklada sobie to wszystko, mowi do brzuszka itd i w ogole... wiecie o co mi chodzi.. w 9 miesiacu dowiedziec sie, ze jest jednak inaczej to by bylo zaskoczenie naprawde duze, tym bardziej ze kupilam wyprawke dla synka na allegro cala:):)
no ale zobaczymy, dzidzia sie rusza, kopie, jest zdrowa to najwazniejsze, za miesiac was poinformuje jak wyszlo :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka