- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Widzę że brzuszki po świętach najedzone Ja nadal uziemiona Jeszcze nasz mały się rozchorował i 2 noc z rzędu spałam u niego w pokoju na fotelu. Biedak tak się męczy... ma zapalenie krtani (szczeka jak piesek) i gorączkę a tak bardzo chce na dwór wyjść.
Ja jutro na badania się wybieram - jak się okazało zadnej glukozy pić nie muszę bo pierwsze badanie z krwi wyszło ok- teraz też tylko z krwi będzie wynik. Kurcze niby dobrze się czuję ale jak za dużo łaże to brzuch mi się twardy robi Mężuś kochany pomaga jak może. Nic mi nie pozwala robić... a jak tak nie potrafie! Dobrze że nie protestuje jak obiad robie hehehe !
Malutka jakaś taka spokojna była w święta za to teraz daje w zebra kopniaki. Dzisiaj przyszła pościel... śliczna juz nie mogę się doczekać kiedy założe ją do łóżeczka. W środę idę do lekarza ... zobaczę naszemaleństwo- ciekawe jak urosło. Czemu nie dostajecie zdjęć??? Ja z każdej wizyty mam od 3 do 5 Co prawda teraz już nie widać tak wyraźnie ale fajna pamiątka jest
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzisiaj rano oglądałam jakis program poranny chyba na TVP1 ..była rozmowa na temat porodów, dlaczego kobiety decydują się jednak na cesarskie ciecie itp... ale była tam też mowa o żelu położniczym ułatwiającym poród, podobno w innych krajach jest darmowy,a w naszym oczywiście płatny hmm... szkoda!
oj ,zmykam sapć.. dobranoc
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tak z weekendu zdjęcia sobie pozwolę wstawić
- Viszka11
- Wylogowany
- budujemy zdania
- i znow w oczekiwaniu
Rika-sliczne foto:)
to super z ta lista;)
to napiszcie do mnie na wiadomosc prywatna wasze numerki:)
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
Hoborr - imię Tobiasz bardzo ladne a te zyczliwe komentarze to wrrrr...
ja juz sie rozpisywalam swojego czasu na ten temat, nie rozumiem jak mozna w ten sposob komentowac wybor rodzicow, wiadomo ze dla jednego to imie piekne, a dla drugiego zupelnie inne,ja nigdy tak nie robilam i nie bede robila..
jesli czujesz ze to imie najbardziej bliskie ci jest sercu nazywaj bez wahania i jak ktos wypytuje zyczliwy badz stanowcza i zdecydowana
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja czuję się dzisiaj lepiej, brzuch przestał boleć, ufff.
Córa zrobiła mi pobudkę o 5:20, ehhh
Stanęłam na wadze +6.5kg , Jem tak samo, a czasami mniej , a waga rośnie i Kubuś rośnie
Kubuś już mnie od środka nie smyra,tylko zaczął się fajnie wyciągać, rozciągać.
Miłego dnia!!!!!
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
A mi wracają beznadziejne sny i przez to nie mogę spać. Dziś pobudka o 3:30 i dopiero koło 5tej zasnęłam. Masakra. Sny dotyczą ciąży co mnie najbardziej martwi.
Na wagę nie patrzę bo gruba jestem. łydki i uda mam przeogromne, aż miło na Rikę popatrzeć, bo ja na siebie nie mogę.
Miłego dnia życzę.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam 7,3 kg nadbagażu właśnie wróciłam od lekarza i wszystko jest ok. Mała waży ok 1659 g wszystko jest ok, szyjka w normie, łożysko i wody też Mała już ułożona do wyjścia ale fajnie
przyszla_mama ja urodziłam się na Śląsku i mama gdzieś tam usłyszała to imię ale szczerze to nie pytałam o reakcję rodziny zapytam jak będę z nią rozmawiać
Wiem jaka reakcja ludzi jest teraz. Albo przekręcają na Monika albo Marita, Maria a dla przyjaciółki jestem i tak Mariolka a w szkole Rika
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ech, masuska zaraz gruba... tez mi się wydaje,ze wyglądam jak słonica no nic, mam nadzieję,ze po porodzie szybko wrócimy do swoich poprzednich rozmiarów
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
No nic pogoda u mnie dopisuje wiec sprobuje sie zebrac i na spacer do miasta ,moze cos sie kupi
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
masuskajuż niedługo i zaczniemy chudnąć:Dnie ma co się martwić, każda z nas tyje, są kobiety które po 30n kg tyją, i co one mają powiedzieć
U mnie goraco, wczoraj kupiłam koszulę za 20 zł rozpinana z przodu, wkładki laktacyjne i majtki poporodowe, ledwo przyjechaliśmy ze swiąt już jutro znowu wyjeżdżamy na weekend na wioskę, ja dziś idę do szkoły rodzenia była ponad tygodniowa przerwa i już mi się chce iść ja to znowu patrze że mój brzuszek to rośnie t k do przodu tylko nie na boki i zast nawiam się jak ja będę chodzić pod koniec ciąży jak on urośnie jeszcze sporo
Masuska Rita i dziewczyny koło 30 tyg, co ile chodzicie na wizyty do gina???to prawda że pod koniec ciazy sa co tydzień???ja chodzę do prywatnego i co tydz wydać 100pl chyba będe chodzić raz do z nfz a raz do tego prywatnego bo nie wyrobie, tym bardziej że co on co tydz usg nie będzie robił, to za to że zajrzy tyle kasy dać...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
A dzis na spacerku spotkalam znajoma ktora stwierdzila ze dawno mnie niewidziala i ze brzuch mam OgrOmny, niewiem czy sie smiac z tego czy plakac? Swoja droga wyczytalam gdzies ze srednio nasze niunie moga juz wazyc ok 1600 i 40 cm miec(od glowki do nozek)
No nic ja troszke pobuszuje po necie ,u was tez chyba swietna pogoda musi byc skoro nikogo niema tutaj ... ?