BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #107968 przez aska27
Dzień Dobry Kochane Mamuśki :blink:

piernikarczyk, basba, masuska koniecznie na siebie i dzieci uważajcie.. lniuchujcie na całego :) jeszcze się nasprzątacie, namyjecie tych okien itp... a teraz nogi do góry i odpoczywamy :)

zgadzam się w 100% z tym co napisała hoborr :
Dziewczyny tak sobie teraz myślę że powinnyśmy trochę bardziej na siebie uważać! Trzeba by odpuścić ten cały szał ze sprzątanie, pieczeniem itp. Nasze DZIDKI - najważniejsze![/quote] :blink:

kaska191919 martwisz się o to wino?? To tylko kropla :blink: poza tym to wino mszalne! Głowa do góry... dopiero dzień się zaczął :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #107970 przez przyszla_mama
piernikarczyk, basba, masuska - mocno 3mamy kciuki zeby dzidzie w brzuskzu chowaly sie spokojnie do samego konca. to najwazniejsze.

nasze dzidzie najwanziejsze, sprzatania przedswiatecznego, pieczenia itd bedziemy mialy jeszcze nie raz po dziurki w nosie, ale kurcze my kobiety to tak mamy ze nie mozemy usiedziec, czlowiek jakos sam sie rwie az zeby cos zrobic, to jakies takie naturalne.no ale najwazniejsze nasze malenstwa

ja sie pochwale, wczoraj pierwszy raz brzuszek mi sie poruszyl jak maly kopnal :):)
i od wczoraj juz regularnie to obserwuje:):) juz widzialam ze wiekszosc z was mamus od dawna to obserwuje, ale u mnie jakos tak wszystko pozniej. ale bardzo, bardzo sie ciesze:)

a dzisiaj przemeblowujemy pokoj i lozkeczko rozkladamy, postaram sie zalaczyc fotki :)

13 lata 8 miesiąc temu #107980 przez różyczka
O bożeeee dziewczyny ale mnie wystarszyłyście :ohmy:
Piekarniczyk superr, że nie musiałaś zostać w tym szpitalu, zawsze to jeszcze większy stres.
Basba mam nadzieję, ze u Ciebie tez będzie wszystko okay :)
Viszka no i superrr :lol: :lol:

Przyszła_mama to świetne uczucie prawda? :) Ja dziś robiłam z moją małą dzikuską takie sztuczki - leżałam na boku, pukałam a ona odpukiwała mocnymi kopniakami :) takimi, ze przez skórę było widac piąstkę albo nóżkę...sama nie wiem, no kuleczkę taką jakby :lol: Córa i mąz mieli mega radochę bo dzidzia jeszcze bardziej realna im sie wydała :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 8 miesiąc temu #107986 przez różyczka
Kaska od tych paru kropli wina mszalnego nic dziecku nie będzie :)Spoko, wyluzyj i przestań już o tym myśleć (wiem, wiem łatwo sie gada :)).
Sama tak sie naczytałam ostatnio, że jak dziecko w brzuchu jest bardzo ruchliwe to grozi mu oplątanie pępowina no i tak sie zestresowałam, ze w nocy sniłam o tym, że ktoś mnie dusi :ohmy:
Darłam sie w niebogłosy a moj mąż był w szoku hehe :blink:

Dorotas 5,5 kg ... zazdroszczę...ja już 7 kg i juz w tej chwili czuję się jakas niezdarna i ociężała a co dopiero będzie później :unsure:

13 lata 8 miesiąc temu #108020 przez hoborr
Kaska wino mszalne na pewno Ci nie zaszkodzi! A nawet wzmocni! Ja nie byłam w kościele i miałam wyrzuty a dzisiaj też na pewno nie pójdę na te nabożeństwa wieczorne bo będzie bardzo długo i na dodatek w kościele u nas jest okropnie zimno! Pójdę w sobotę na 22:00 bo u nas już wtedy jest rezurekcja i mamy mszę w 60-rocznicę ślubu babci i dziadka:) I w niedzielę impreza mnie w domu rodzinnym:) Babcia mówi że to będzie wesele:) haha Będzie 50 osób (w tym 11 dzieci.) Także małe wesele!

Dorotko, Różyczko Moja kuzynka ma termin na 11 lipca. Waga wyjściowa to ok50kg. Przytyła już 23kg! Jej nikt nie pobije!

Przyszła mamusiu:) ja zauważyłam takie kopniaki w sobotę na piccy z siostrą jej mężem i moim mężem! Zrobiłam taką przestraszoną minę że myśleli że zaczynam rodzić! A ja się rozryczałam i mówię że mi brzuch zafalował! Ale zarąbiste uczucie! U mnie najlepiej widać gdy kładę się na plecach! Nogi podkurczone, zgięte w kolanach i w rozkroku - chyba tak jak do porodu;) i poduszka pod plecy! Zawsze wtedy widać kopniaczki! Spróbuj w ten sposób!

13 lata 8 miesiąc temu #108023 przez dorotas29
Hoborr- ja daję sobie jeszcze z 8 kg do "nabrania", chociaż nie wiem, czy mi się uda ,przy takim apetycie,pewnie na koniec bedę opuchnięta,

13 lata 8 miesiąc temu #108027 przez hoborr
Dorotka damy radę!

Dziewczyny śni mi się po nocach mój piękny zielony pokoik! Jaki kolor pościeli dla dzidzi pasuje do zielonego! Ja myślałam że taki lazurowy - błękitny! Ale ponoć nie pasuje!
Proszę pomóżcie!

13 lata 8 miesiąc temu #108051 przez Rika
Dżem dobry wszystkim
Znów pogoda dopisuje a ja niestety muszę siedzieć w domu i ogarnąć wszystko na picuś glancuś bo jutro jedziemy :)
Ale jak się uporam z tym to mam nadzieję tak po pierwszej drzemce małej wyjść.
Dopiero wstałyśmy, Zuza śpiewa uuuuuu a ja nie mam co jeść jak zwykle rano wszystkie bułki poszły... koszmar chyba zacznę chować :angry:
No nic, zaraz zrobię płatki na mleku i tyle...
No to jak będę miała jeszcze chwilę to zajrzę :)

13 lata 8 miesiąc temu #108053 przez aska27
hoborr napisał:

Moja kuzynka ma termin na 11 lipca. Waga wyjściowa to ok50kg. Przytyła już 23kg! Jej nikt nie pobije!

Szok!!! a ja się martwię :laugh:

co do pościeli.. mi się podobają takie ciepłe, pastelowe.. kremy, brązy itp...
to zależy od gustu..czy wolisz pościel kolorową..czy moze bardziej stonowaną :)

www.kloe.pl/product-pol-12507-Nino-Posci...aldachim-gratis.html
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #108055 przez masuska
Dzień Dobry Dziewczynki.

Kochane leżące będzie dobrze, idzie się przyzwyczaić. Książeczka, laptop, telewizor i łóżeczko:), a najlepiej leżaczek na dworze:)

Kupiliśmy wczoraj łóżeczko dla synka. Ale powiem wam że go nie widziałam. Jest nowe z fabryki mebli, w jasnym kolorze, drewniane, zwykłe, nawet nie wiem czy ma szufladę, ale kosztowało tylko 55zł, więc czemu miałam nie brać:)

Wczoraj też byłam na szkole rodzenia, dziewczyny ćwiczyły, oprócz mnie i jeszcze jednej, my sobie pooddychałyśmy. Pogadałam z położną o tej mojej szyjce i z tego co sama wymacałam to mam rozwarcie na palec. Przez to cholerne prasowanie. Ale od wczoraj zwolniłam, a dziś zrobię 2 ciasta, ale też banalne i pomogę mamie kroić warzywa, tzn. będę wrzucać do blendera, a i wszystko na siedząco.

Kilogramy albo przyjdą albo nie, grunt że dzidzia dobrze rośnie:)

Hobrku z kolorami to nie pomogę, ale do zielonego kontrastującym jest czerwony, a i brąz pasuje. Ja to wychodzę z założenia że warto popatrzeć na łąkę. łodygi zielone, a kwiaty różne i co się spodoba.

Kaska191919 Wszystkiego Najlepszego:)

13 lata 8 miesiąc temu #108063 przez piernikarczyk07
Hej kuleczki :silly: :blink:

My zjedliśmy chyba za duże śniadanie,pękam :lol:

Dziś brzuszek już nie kuje jak wczoraj, w nocy nawet mogłam się obracać z boku na bok :) Doszłam do wniosku, że Nikodem jest już taki duży i tak się rozpycha że to chyba dopiero początek moich dolegliwości he :P

Mi brzucholek faluje od hmm nawet nie pamiętam ale tak jak już pisałam mały od 6 rano do 23 cały czas "biega" jak szalony :silly: :lol:

Pogoda super i podobno całe święta takie mają być, chciałam zrobić jeszcze kilka rzeczy w domu ale mąż powiedział że jak ruszę się tylko z łóżka to mi "wleje" hi :lol:

Kaska191919 Wszystkie Najlepszego!!! :)

13 lata 8 miesiąc temu #108070 przez aska27
oj, ja już zmyka.. czas do pracy :blink:

a co do pościeli.. wklejam jeszcze fotki.. mam nadzieję,że hoborr choć troszkę pomogłam Ci :)

buziaki, miłego dnia!!!
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #108071 przez różyczka
Hoborr na tej fotce co Aska zamieściła zielony z turkusowym wyglada bardzo fajnie, kolorowo i optmistycznie :)
Wózek, który narazie najbardziej mi sie podoba też ma w swojej ofercie takie zestawienie kolorystyczne:
www.implast.com.pl/

więc ja bym na Twoim miejscu kupiła to co sie TOBIE podoba :side:

Masuska ja nie mogę sobie nawet wyobrazić jak mogłabym sobie zbadać rozwarcie, brrr :huh:
Oszczędzaj sie dziewczyno, zostaw mamie do pokrojenia te warzywa i popisz na forum lepiej :)

13 lata 8 miesiąc temu #108073 przez kaska191919
NO troche mnie uspokoiłyście z tym winem :) hehh, no mówią, że ani kropli, ale jak kiedyś masuska pisała, że wyczytała, że alkohol jest w kefirze czy jogurcie naturalnym...
Masuskadzięki
Ja muszę iść zrobić sernik na zimno, ale szybki z torebki :lol:
i sałatęe jarzynową, robię drugi raz w życiu więc nie wiem czy cos z niej będzię :)
Hoborrja wczoraj też stałam 2 godz, MASAKRAczułam się jakby kto mi kija włożył w plecy dupe i po całej długości, a jak klękać było trzeba to wstawałam opierajac się o męża :) ale dziś idę pół godz wczesniej żeby usiąść :dry:

13 lata 8 miesiąc temu #108099 przez Rika
Masuska mówiłam, że lepiej prasować bliżej końca. Ja prasowałam ubranka a na drugi dzień miałam małą na rękach :D

kaska191919 jak starsza babcia :) pół godzinki wcześniej żeby usiąść :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka