BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #110365 przez aska27
Green ja tam się chwalę swoim brzuszkiem :blink: nawet specjalnie zakładam takie ciuszki,zeby było go widać,a nie jakies luźne bluzki czy sukienki :) Wyobraź sobie,ze w jednym dniu usłyszałam,ze brzuszek mam bardzo zgrabny i fainiutki,a zaraz potem od kogoś innego,ze mój brzuszek wygląda tak jakbym miała zaraz urodzić... tak czy siak uwielbiam ten stan :) no tam w środku jest mój synek :blink:

hmm.. mam ochotę jutro jechać na małe zakupy i kupić coś dla dzidziusia ... hmm.. ale jak tutaj męża namówić?! :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #110368 przez aska27
ach.. zapomniałabym... postanowione, przeprowadzamy się, mieszkanie wynajmujemy. Czas wielkich zmian, oby było dobrze! :blink:

13 lata 7 miesiąc temu #110370 przez hoborr
Cześć

Rika piękne zdjęcia!

Dotąd chodziłam na wizyty co 4 tygodnie. OD teraz mam co 2-3 chodzić. Wybieram opcje co 2 bo co drugą wizytę wypisze mi zwolnienie i mam z głowy. Choć chodzę prywatnie płacę 20- 50 zł zależy od nastroju mojego gina:) Także nie jest tak źle! A raz to nawet nic nie chciał bo byłam przeziębiona i tą kasę kazał przeznaczyć na witaminki! A pod koniec to co tydzień.

Ja idę w sobotę na wesele i nie mam butów i nie chce mi się iść na zakupy - takiego mam lenia! I gardło mnie boli:(

A i jedno pytanko! Moja dzidzia kręci się i kopie jak szalona! Wydawało mi się że od może dwóch dni te ruchy są niżej niż pępek. A jakiś czas temu były nad. Czy głupieję, czy to możliwe, czy to coś znaczy? Byłam na wizycie we wtorek i było wszystko ok! Także może tylko się inaczej dzidziuś usadowił? A WY w którym miejscu czujecie ruchy?

13 lata 7 miesiąc temu #110372 przez aska27
hoborr ja ruchy czuję raz bardzo nisko,a raz wyżej... dużo chyba zależy od ułożenia dziecka.
Zazdroszczę lekarza :) szkoda,ze mój nie jest tak łaskawy :blink:

oj tak czytam.. to tylko ja chodziłam co 3 tyg?? Widze,ze Wy miałyście wizyty co 4 tyg.

13 lata 7 miesiąc temu #110439 przez masuska
Hey:)
Fajnie asia, też już chcę się wyprowadzić, ale nie mam jeszcze zbytnio do czego, ani łazienki, ani kuchni, same gołe ściany i podłogi.

Do gina chodzę co 4 tygodnie, ale teraz jeszcze nie wiem. Nie długo się dowiem.

Mój mały susełek dziś kopał mnie po żebrach, a w nocy to z lewej nad pępkiem, a z prawej tak koło biodra. Różnie to bywa. Jak mu się zachce, a ważne że kopie:)

Green Wy to chyba jutro wolne macie, co nie?

13 lata 7 miesiąc temu #110513 przez Viszka11
Przyszla_mama-super imie Arek-Areczek..itp. znam super Arkow

a tam...juz po upojnej nocy.,..moj M. padl...i spi.... Dobre jestesmy z Katarzynka....hhihihi

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 7 miesiąc temu #110520 przez Green
masuska co do wolnego to gdzie jest wolne i kto ma wolne to ma, wiekszosc moich znajomych jednak pracuje , a niby 'taaaakie' swieto :dry:
co do kopniaczkow to u mnie tez jest roznie raz czuje nad pepkiem raz pod jak malutka wariuje :woohoo:
aska ja swojego brzuszka sie absolutnie nie wstydze tez go lubie eksponowac aczkolwiek jak widze dziwne i krzywe spojrzenia ,ze jeszcze tyle czasu zostalo do porodu a Ja juz tak wygladam to przykrto sie mi robi i mam wrazenie ze jestem wtedy naprawde mega wielka :blush:
[/color][/i]
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #110548 przez przyszla_mama
Viszka11

alez mi milo, ze skomentowalas nasz wybor imienia, dziekuje Ci bardzo za mile slowo:*
bo juz myslalam ze faktycznie nie za ladne skoro zadna z mamusiek nic nie nawiazala, wiecie jak to jest jak sie oznajmia calemu swiatu imie skarba :)

13 lata 7 miesiąc temu #110559 przez masuska
Właśnie Green, słyszałam że to takie wielkie święto dziś, że miało być wolne, a tu klops. Śliczny masz już bębenek:)

Kurcze podobają mi się brzuszki ciążowe, na mieście co i raz, jak jadę z Mężem to jakiś wypatruję, ale i zdarzają się pomyłki. Szkoda że nie mogę sobie połazić:(

przyszla_mama dodam jeszcze o imieniu, że mam bliskiego kuzyna Arka - fajny chłopak jest:) A imię można bardzo ładnie zdrabniać:)

13 lata 7 miesiąc temu #110567 przez dorotas29
Dzień dobry!!!

Brzuszek prześliczny!!!

Ja swojego wcale też nie kryję, chwalę się nim :)

Wizyty od samego początku ciąży mam co 3 tygodnie,pewnie to sie zmieni po 30 -tym tygodniu.

Ja też mam kuzyna Arka i to bardzo życzliwy, dobry mężczyzna ,zatem popieram :)

13 lata 7 miesiąc temu #110656 przez piernikarczyk07
Hej mamusie ;)

Podczytywałam Was ale nic nie pisałam, mam doła...Normalnie od kilku dni myślę o tym że już nie będę chciała mieć drugiego dzidziusia... :dry: PSYCHICZNIE NIE DAM RADY, tak się zamartwiam :(

Odebrałam wyniki wczoraj i mocz MASAKRA!!!! Leukocyty mam bardzo podwyższone :( Brałam 2 tygodnie globulki dopochwowe i co i NIC!! Czuję się tak samo jak zanim zaczęłam je brać...

W środę mam wizytę, na pewno będę musiała zrobić posiew i wrócić do niego za 2 tyg albo od razu wyśle mnie do szpitala...

Czy podwyższone leukocyty mają jakiś zły wpływ na dzidziusia?!
Mam dość normalnie... :(

13 lata 7 miesiąc temu #110695 przez Green
pierniczyk ja niestety sie nieorientuje co do tych leukocytow ,mam jednak nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze i zmienisz jeszcze zdanie co do rodzenstwa dla swojego dzidziusia. Osobiscie uwazam ze dzieci powinny miec rodzenstwo, ale wiadomo kazdy z nas robi jak uwaza za sluszne , mnie marzy sie 4 dzieciaczkow mezusiowi 2 wiec pewnie bedzie 3-ka :silly:
Tak wczoraj troszke buszowalam po sklepach i zastanawialam sie co by mi bylo potrzebne do szpitala, nawet niewiem w co sie zapakowac?
Musze sie pochwalic ze jeszcze nniemam niuni z nami a moj koffany mezus zakupil dzis chodzik :blush: uzywany ale calkiem fajnie wyglada,tylko trzeba przeprac siedzisko i przetrzec i bedzie jak nowka.
no nic ja narazie zmykam cos porobic w domku i wyjde sie troszke poopalac chyba do ogrodu :silly:
[/color][/i]

13 lata 7 miesiąc temu #110716 przez dorotas29
Witajcie oficjalnie, twarzą w twarz!!!
Oto ja!!!
:)

13 lata 7 miesiąc temu #110750 przez Viszka11
przyszla_mama napisał:

Viszka11

alez mi milo, ze skomentowalas nasz wybor imienia, dziekuje Ci bardzo za mile slowo:*
bo juz myslalam ze faktycznie nie za ladne skoro zadna z mamusiek nic nie nawiazala, wiecie jak to jest jak sie oznajmia calemu swiatu imie skarba :)

Mnie tez jest bardzo miło ze piszesz tak o Mnie....:*

wiec ogłaszaj ogłaszaj ze bedziesz miec Areczka--w suwaczku tez mozesz napisac imie hehe

hejka

co tu taka cisza?? wszystkie ogladaja Slub w Londynie?!?

uffff ale mi dzis ciezko jakos...chyba ta pogoda...taka.....

ide po Matiego po 17.00 a tak cicho bylo bez Synka ale tesknie ze hoho za Nim

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 7 miesiąc temu #110755 przez hoborr
Cześć
Przyznam się bez bicia że od 10 oglądałam ślub! Ale usnęłam i nie widziałam zapowiadanego na 13:30 pocałunku na balkonie:) hehe w sumie to śmiesznie tak wszystko co do minuty!

piernikarczyk07 ja też mam podwyższone leukocyty w moczu. Już w listopadzie norma chyba 5 a ja 7. A teraz to mam jeszcze więcej, ale nie jestem w stanie powiedzieć ile. Wiem jedno że mój gin mówi że w ciąży to normalne i nie ma się czym martwić. Tłumaczył mi że nawet przeziębienie czy katar może spowodować podwyższenie. Także ja się tym nie martwię. Tobie radzę to samo - bo wszystko wytrzymasz : i globulki i (odpukać) szpital. Ważne że dzidzie nam zdrowo rosną! A o tym zapomniesz za parę dni! Tak czy inaczej trzymam kciuki!

przyszła mamusiu mi też podoba się takie imię. Podobają mi się właśnie ostatnio takie nie nowoczesne imiona: Irenka, Kasia - a najbardziej to Zosia! Także Arek jak dla mnie bomba!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka