- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Teoretycznie może dojechać do córci teściowa,ale to chwilę potrwa.
Zależy,czy mi wody odejdą jako pierwsze,czy będą tylko skurcze,jakoś będę musiała sobie sama poradzić, bo muszę pamiętać,że mam jeszcze paciorka i antybiotyk do wzięcia na porodówce w odpowiedniej chwili,więc za długo też nie mogę w domu czekać.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Czekamy na zdjęcia i szybkiego powrotu do sił życzę
Różyczko córcia słodziutka
Dorotas oby akcja zaczęła się w dzień... Znam Twój stres, bo u mnie zaczęło się jak byłam tylko z Szymonkiem
Oposek trzymaj się i obyś miała ten swój wymarzony naturalny poród hociażby już jutro
Viszki ostatnio nie widać, czy coś przegapiłam?
A my byliśmy dziś w ZOO i było super Pół dnia się szykowaliśmy, ale po obiadku udało nam się wreszcie wybrać
Szymcio tak się cieszył w głos jak widział skaczące zwierzaczki, że aż wszyscy się oglądali kto tak słodko się śmieje
I musiałam szukać jakiegoś ustronnego miejsca, żeby Dominika nakarmić i wyobraźcie sobie, że tam chyba nie ma żadnego takiego pomieszczenia
No i mieliśmy śmieszną historię
Na zewnątrz było wietrznie, więc trzeba było wybrać jakiś pawilon ze zwierzakami a że ten z gorylami był najbliżej, więc poszliśmy tam...
W środku było pusto, bo zwiedzający oglądali te małpeczki na wybiegu (nie wiem czy byłyście w warszawskim zoo, ale tam zrobili teraz takie fajne pawilony dla zwierzaków, żeby mogły się schronić i są one od środka oszklone i można tak też podglądać te stwory). Wybraliśmy ławeczkę najbardziej na uboczu przy szybie z widokiem na kąt mieszkanka tych goryli...
Karmienie trwało dość długo a w między czasie zerwała się na zewnątrz burza, która pogoniła goryle z wybiegu to przybiegły do tej swojej chatki a za nimi do pawilonu zbiegli się zwiedzający I oczywiście największy samiec tych człekokształtnych ulokował się w kacie, tak że najlepszy był widok na niego z ławeczki na której siedziałam
Wybraliśmy niby ustronne miejsce a po chwili mieliśmy tłumek ludzi obok siebie i wszyscy tłoczyli się do tej szyby widokowej, że my z Dominiczkiem z trudem przeciskając się mogliśmy się stamtąd ewakuować
Mój M. się śmiał, że nawet małpa przyszła zobaczyć jak karmię
A wracaliśmy w mega deszczu (dobrze że wzięłam folie przeciwdeszczowe do wózka)... A tak ładnie było jak się wybieraliśmy
Mój M. zdjął buty i maszerował wyluzowany na bosaka po kałużach po parku Ale z niego czasem taki słodki duży dzieciak
Dobra uciekam spać, bo jutro czeka nas badanie krwi z rańca....
Spokojnej nocki Wam życzę
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
Rozyczko rowniez gratuluje corci -jest sliczniutka Wracaj kobieto szybciutko do formy
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
Różyczko - niuniu PRZEEEEPIĘKNA!!!!!!!!!!! az nie wierze, ze moj synek tez juz taki duzy jest i czeka w brzuszku..
Aniu, ale sie usmialam z Twojej historii Mam nadzieje ze w tym tygodniu u maluszka Twojego nastapi poprawa, a moze od razu isc do dermatologa?
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Noc minęła bez żadnych rewelacji,podbrzusze pobolewa,ale już zdążyłam się do tego bólu przyzwyczaić,wiec nie robi on na mnie żadnego wrażenia.
Jestem na maxa rozdrażniona,a telefony od rodziny doprowadzają mnie do szewskiej pasji,ignoruję je i po prostu nie odbieram....
Jutro ciotka ma imieniny i pewnie będzie cała rodzina,a ja w ogóle nie mam ochoty pójść,bo mnie zadręczą tymi pytaniami,a nie chce być dla nich niemiła...
AniaW-trzymam kciuki za dobre wyniki Dominiczka i świetna historia Was spotkała w tym zoo.
To prawda,Viszka się nie odzywała,z reguły coś zawsze pisze po niedzieli,wiec czekamy na wieści od Niej.
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Ania W dobre z tym karmieniem;) A że nie ma żadnego kącika, w którym można nakarmić to porażka, przecież zoo to typowo rodzinne miejsce...
U mnie noc też bez rewelacji, spać nie mogłam. Dziś w południe kolejne ktg i lekarz, zobaczymy co dalej. Pewnie już będę musiała iść na macierzyński, bo nie wypiszą mi zwolnienia, nawet jak zostanę w szpitalu. Dość mam tego wszystkiego...
Miłego dnia, Dziewczynki!
- Viszka11
- Wylogowany
- budujemy zdania
- i znow w oczekiwaniu
czesc Kochane:)
Ostatnio jakos mam Mniej sil na wszystko...i bez obrazy jakos dosc FORUM....
chyba to wypalenie forumowe hehehe
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
No ale już zaczyna działać
Gratuluję nowej mamusi czyli Kamilce. Proszę o zdjęcie:) Pewnie reszta dziewczyn też chce:) Szkoda że nie wiemy jak długa Amelka się urodziła. Fajną macie służbę zdrowia w Anglii, opieka w ciąży masakra, ale sam poród, rewelacja:) I znieczulenie i cesarka szybko w razie czego, super:) U nas pewnie trzeba by było się namęczyć sporo zanim by jakąkolwiek decyzję podjęli.
Wiecie jak miałam jakiś tam szacunek do lekarzy na początku ciąży, tak teraz mi się odwróciło. Jak odczułam na swojej skórze że traktują ludzi przedmiotowo, to odechciało mi się jakiegokolwiek kontaktu z nimi. No ale w piątek jadę do Olsztyna na badanie słuchu, bo u mnie w szpitalu sprzęt jest w naprawie już 2 miesiąc:(
AniaW jak tam wyniki?
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Cięzko Was nadrobic, dlatego jeszcze raz serdecznie gratuluję rozpakowanym mamusiom i współczuję nierozpakowanym-oczekującym bo wiem jakie to trudne gdy tu na forum coraz wiecej zdjęć dzidziusiów.
Mam tylko chwilkę wiec chciałam zadać pytanie mamom po cc:
- czy Was tez tak okropnie boli głowa? (rzekomo po znieczuleniu)
- czy tez macie tak mocne obrzeki na nogach? (mam jeszcze większe niż w ciązy i bolesne nawet przy chodzeniu)
- czy tez boli Was przy sikaniu? (czy to moze byc po cewniku?)
- czy tez macie taką dretwa dolną częśc brzucha? - ja swojego brzucha na dole wogóle nie czuję, lekarz mi wytłumaczył, że to przez to, ze przecinają nerwy podczas cc
Mam jeszcze milion innych pytań :
-np. kiedy normuje sie nawał pokarmu?
Moja Myszka jest cudowna, slicznie je, duzo spi, jest bardzo grzeczna, martwię tylko, ze bardzo ulewa - buzią i noskiem. Karmię ją z przerwami na odbicie, spi na podwyższonym materacu a mimo to ulewa. CZy macie jakiś sposób na to?
A i w książeczce napisali, ze kontrola w Poradni Dziecka za 5-7 dni - czy Wy tez tak szybko szłyscie do lekarza?
Dziewczyny jeszcze się ograniam wiec przepraszam, ze się nie udzielam, ze nie napisałm nic imiennie, obiecuję, ze postaram się żeby ten stan trwał jak najkrócej ale póki co czuję sie baaardzo zagubiona pomimo tego, że to moja druga córa ale po 14 latach to tak jakby pierwsza się okazało. Będę Wam baaaardzo wdzięczna za odpow. na moje pytania albo jakieś wskazówki np. co do tego ulewania.
Przesyłam moc buziaków od Bianeczki dla wszystkich "naszych" forumowych bobasów
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
A z tym nawałem to mnie z nóg zwaliłaś - 3 m-ce??? Ojezuuu
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
dziewczyny ja ide jutro do lekarza zeby coś dał na zasuszenie- mam dosyć z tymi cyckami, tak mnie bolą, że szok, dzis sciągnęłam góra 40ml, mam całe napuchnięte i nic nie mogę zrobić
Różyczko po cc nie mam żadnych takich dolegliwości tylko boli mnie okropnie brzuch- tak jak bym miała miesiaczkę i oczywiście rana- żeby wstać z łóżka to lada wyczyn.
buziaczki dziewczynki
- Viszka11
- Wylogowany
- budujemy zdania
- i znow w oczekiwaniu
Nie poddawaj sie i walcz o Pokarm!!
pogoda do BANI i humor tez:(