BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #298047 przez Dorciaition
Aaa, he he to sorrki ;)
Fajnie tak się ułożyło :)

Ja to się cieszę, że Lenia urodziła się w urodziny mojeeraz trochę mamy. Ale teraz trochę żałuje tego drugiego imienia. Nie chodzi o to, że po mamie mojej jest, ale o sam fakt. Jak wypisuje jakieś dokumenty to nie wiem czy zawsze dwa pisać, czy jedno wystarczy. Ja nie mam drugiego, wiec nie miałam z tym nigdy problemu ;)

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #298054 przez madziaska
Patrzcie co moja Hania dzisiaj wymyslila ;) Nie chciala juz lezec na brzuszku, wiec nie plakala tylko sama sobie z tym fantem poradzila hehe :silly:
12 lata 10 miesiąc temu #298058 przez luska
hehe Iva ale numer z tymi cyframi:)

Docia Aurelka tez ma dwa imienia i ja zawsze i wszedzie wpisuje mlej dwa imiona
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #298059 przez Aleksandra
Rosołek się gotuje, sprzatam na raty ech...Do nocy powinnam się wyrobic :)

Natalia ma na drugie Monika i wszędzie tak ma wpisane. Miało byc jedno imię ale jak Z pojechał do urzędu to zarejestrował na dwa bo ja chciałam nawaz małą Monika - taki kompromis :) Moja mama mnie za to pokarała bo mam na drugie Jadwiga - tak jak ona i nie znoszę tego że w każdym dokumencie jest ono wpisane. Kiedys nasz kumpel przypadkiem miała mój dowód na wakacjach - chyba cos załatwiał no i się dopatrzył. Dokuczał mi mówiąc na mnie Jadźka, ale po paru mięśniakach mu przeszło :lol:

hahaha Madziaska ale cwaniura :) Moja jak się sama przewróciła na plecki to ze zdziwienia myślałam, że jej oczy wyjdą w orbit :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #298069 przez Dorciaition
WOW PIĘKNIE :) :)

12 lata 10 miesiąc temu #298143 przez katka
witajcie
ale was na wspominki wzieło. nie pamietam juz która to pisała ale na moja olinke tez mowili maly Kalisz albo Oleksy z włosami :laugh: a po porodzie wygladała okropnie bo była opuchnieta i sina ale dla mnie i tak była najpiekniejsza ;) zdjęc wam na razie nie wrzuce bo są na 2 kompie ale zaraz wam wrzuce jak Olinka leży na brzuszku
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #298158 przez katka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

i w leżaczku

Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #298170 przez madziaska
katka napisał:

Boziuuuuuuu jakie CUDO!!!!!!!! :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #298173 przez katka
a dziekujemy
12 lata 10 miesiąc temu #298201 przez Aleksandra
Katka śliczności z twojej Olinki ! Te oczka i włoski :) Laleczka :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #298202 przez Róża
Uff, nadrobiłam wszystko, na wiele rat, ale udało się ;)

Wyoglądałam wszystkie zdjęcia, świetne pamiątki, teraz się wzruszamy (ja ze szklistymi oczami przeglądałam fotki ze szpitala), a pomyślcie sobie co będzie jak wrócimy do nich za kilka lat :)

Dorcia, ciekawe co w takim razie mogło wpłynąc na te "plamki", wiem, że mojej mamy babcia powtarzała, ze kobieta np, nie moze jak się w ciązy przestraszy łapać za buzię, bo w tym miejscu dziecku zostanie znamię ... sa takie "przesądy" ... ale skądś przecież to się musiało wziąć, dziwne, bo u wszystkich dzieci które to mają to jest symetrycznie właśnie w tych kilku miejscach ... tak czy siak niech złazi jak najszybciej, pod noskiem już Szymkowi blednie, najgorzej na powiekach ...

Dorcia, mój Szymek też ma dwa imiona, ja też mam, i wiesz co,w sumie drugie imię zawsze podaje tylko w urzędzie, w jakiś ważnych dokumentach, a tak to nawet nie pamiętam, że je posiadam ;)
Dorcia, ja też do końca żyłam w przekonaniu że mam mały brzuch, zresztą wszyscy mi to powtarzali i się stresowałam, a teraz jak oglądałam zdjęcia na tydzien dokładnie przed porodem, to wierzyć mi się nie chce że ja taką wielką kulę dźwigałam :D

Niom, pomarszczyło się moje dziecko w brzuszku ;) E tam e tam, na pewno ładnie wyglądałaś, takie zmęczone mamowe pamiątki też fajne, niech kiedyś dziecięcia zobaczą, jak się mamy umordowały :):):)

Lusia, wyglądałaś jak modelka w ciąży, ślicznie !!!

Madzia, ale Ci mała spryciula rośnie ;););)

Katka, śliczniusia ta Twoja Olinka, pokaże Szymkowi jak wstanie, pewnie koleżanka "z sąsiedztwa" wpadnie mu w oko :lol:

A mój nygus dziś jak nigdy nie miał swego długiego 4 godzinnego spania, max godzinkę przesypiał i dwie, dwie i pół godz. przerwy ... jej, teraz go ululałam jakieś 15 minut temu i za godz będę budzić bo o 20 będziemy się kąpać, oczywiście łudze się że w nocy mi będzie ladnie spał :D

Jutro w końcu Ł w domu, nareszcie, ap otem chyba znowu 5 dni samotnie, musze porządnie posprzatac bo nie mogę się patrzeć na "niedoogarnięte" kąty ... jak się zbiorę to wieczorem zrobie obiad na jutro to będzie więcej czasu na inne rzeczy ... w ogóle to planowaliśmy jechać jutro na zakupy, pierwszy raz z małym, chciałam mu jakieś ubranka w galerii kupić, ale sama nie wiem, przez te mrozy, jak myślicie, tak na chwilkę do samochodu to nie za duże ryzyko żeby się maluch przeziębił? sama nie wiem co robić ... a w ogóle promocje jeszcze sa w sieciówkach czy już się pokończyły? bo ja jestem przez to siedzenie w domu w ogóle nie na czasie :laugh:
12 lata 10 miesiąc temu #298218 przez Dorciaition
Cudowna jest Olinka! Ma przepiękne oczęta :) No i prześlicznie główkę trzyma :)

Róża trzymam kciuki żeby Szymusiowi szybko plamki zeszły (Lence też przy okazji ;)). Te na powiekach też mnie denerwują.
MA tak ładną i czystą cerę, a tutaj takie coś. Ale najważniejsze, że są zdrowe dzieciątka :)

Pewnie Szymuś bedzie ładnie w nocy spał skoro w dzień nie było długiej drzemki.

My w galerii byliśmy już kilka razy. PRzejście do samochodu czasami jest koniecznie, nawet w takich mrozach.

Nie uwierzycie! Kazałam Krzysiowi dziś kupić mi test ciążowy, bo już w takim stresie byłam. Zrobiłam i szybko uciekłam z łazienki. Mówiłam mu żeby sprawdził i zobaczył. Pyta się ile powinno być? A ja, że ma mi mówić ile jest. A on, że dwie! :ohmy: Myślałam, że zemdleje. Ściemniał. Jedna była :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #298220 przez katka
Hi hi Dorcia ale ten twoj Krzyś ma pomysły. Ja by chyba naprawde dostała zawału
12 lata 10 miesiąc temu #298225 przez Aleksandra
Dorcia ale dowcipniś ! Ciekawe jakby zareagował jak by były dwie tfu tfu... :)
12 lata 10 miesiąc temu #298238 przez Róża
Oj Dorcia, to Krzyś faktycznie ma poczucie humoru, wcale Ci się nie dziwie, że prawie zemdlałaś :D pewnie bym padła na Twoim miejscu ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia