BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #299554 przez anda

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
moze teraz sie uda

[url=http://
]

Załączniki:
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #299555 przez vestusia
Witam ponownie :)

My po krótkim spacerku, Zuzia zamiast dalej spać, to się rozbudziła. Dostała troszkę herbatki i teraz Piotrek lula ją na balkonie. Nie taki był bowiem plan, żeby mi się znowu darła cały dzień :angry: :angry: :angry:

Madziaska - fotki z ciąży śliczne. Pamiętam je, ślicznie wyglądałaś.
Co do odbijania, to ja też daję Zuzię w różnych pozycjach, kładę ją na siebie, żeby była na brzuszku. W dzień to skutkuje rewelacyjnie (czy pionowo, czy na brzuszku, odbija praktycznie zawsze), natomiast w nocy to jakiś sajgon. Nawet Piotrek zauważył, że coraz rzadziej jej się odbija w nocy, on też jak wstaje do Zuzi to ma z tym problem i ostatnio odkłada ją bez odbijania.

Anakol - być może jestem wobec siebie krytyczna, może za bardzo, ale po prostu nie mogę ostatnio na siebie patrzeć. Muszę koniecznie coś zmienić, zwłaszcza fryzurę, bo oszaleję. Kilka dni po porodzie zafarbowałam włosy i od tego czasu nic z nimi nie zrobiłam. Ciągle coś, a tak naprawdę nie znalazłam chyba dość czasu, aby w końcu się ruszyć. Ale wymyśliłam to, że poproszę kumpelę fryzjerkę, aby do mnie wpadła. Wtedy ona mnie jakoś obrobi, a i Zuzia będzie przy mnie, więc jakoś damy (chyba) radę...
No i może i schudłam wiele, ale tak naprawdę to mam te okropne rozstępy, że aż mnie serce boli.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Witamy Anda. Nieładnie nas tak podczytywać i nic o sobie nie pisać :P

My tu tyle miesięcy jesteśmy razem a Ty dopiero teraz piszesz :)

Kima - ja tego mleka nie podaję. Ale dziś kupiliśmy mleko NAN. Będziemy je zmieniać z Bebilonu. No i z NAN też jest ten AR przeciwko ulewaniu - a cena jest mniejsza niż Bebilon. Pokarmu mam coraz mniej, Zuzia niechętnie ciągnie cycka, a odciągać nie ma za bardzo co. Moje karmienie dobiega końca i przejdziemy tylko na butlę... troszkę szkoda, no ale... może będzie nam lepiej.

Madziaska - ładny staż :)

Róża - ja też nie lubię odkładać Zuzy bez odbijania, ale po prostu ostatnio to jest niemożliwe, aby jej się odbiło. Też mam takie schizy jak i Ty, no ale co mam zrobić, jak ona po prostu zasypia. Wcześniej miałam na nią taki sposób (aby się nie rozbudzała), to po odbiciu dawałam jej jeszcze troszkę butelki (albo cycka) i ona znowu przysypiała i wtedy odkładałam już ją do łóżeczka bez odbicia. Wiedziałam, że za tym drugim razem wypiła na tyle mało, że na pewno nic jej się nie stanie....
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #299559 przez vestusia
Anda - śliczny Olafek :D No i te skarpetusie :D :D :D

Kima - Kubunio to jak Boss w tym łóżeczku :D Super focia :)
12 lata 10 miesiąc temu #299561 przez anda
wiem wiem ze nieladnie ale lepiej pozno niz wcale hehe
tak tak skarpetusie bardzo popularne na naszym forum :)

]

12 lata 10 miesiąc temu #299566 przez vestusia
To prawda :D Chyba tylko nieliczne dzieciaczki nie mają takich he, he, he :D
12 lata 10 miesiąc temu #299569 przez madziaska
Olafek slodki :)
Vestusia Kochana glowka do gory... Ja tez poszlabym sobie do fryzjera, ostatnio bylam 02.11. Mam odroty i wogole. Z domu ruszyc sie nie moge, bo Hania na cycu, jak tylko do sklepu wyjde to dzwonia po mnie, ze ona ryczy i jesc chce, to nic ze przed wyjsciem ja karmilam. Wracam i dziecko spkojne jak aniolek :) Jeszcze dzsiaj sie wkurzylam, bo mialam zaniesc do ksiedza kartke wypelniona na chrzest. Mowil mi, ze jak bedziemy w Kosciele w pierwsza niedziele lutego o mamy przyjsc i powie co dalej ze sprawami slubu. Ciekawe jak ja mam do Kosciola isc, chyba z Hanka pod pacha. Wiecie dlaczego chcial abysmy przyszli akurat dzisiaj? Bo oglosil, ze od dzisiaj prze caly tydzien beda odbywac sie nauki przedslubne... Cholerka ciekawe jak ja mam na nie chodzic i to na 19!!!!!!!!! W dodatku sluchac o kalendarzyku malzenskim... Mojej kolezance ktora tez juz miala dziecko nie kazal chodzic i mnie bezczelnie sie zapytal, czy to z przypadku czy z milosci. Ja mu mowie, ze jestesmy razem 12 lat i ze z milosci... A on: bo wiesz, czasami dziewczyny mowia "mamusiu ja tylko raz". No myslalam, ze mnie cos trafi. Dobrze, ze SZ tego nie slyzal bo chyba tego slubu juz nichcialby brac :/
12 lata 10 miesiąc temu #299575 przez vestusia
O kurdę Madziaska, to faktycznie pojechał ksiądz po majtach. Ja pierdzielę, co za teksty. Jakby co najmniej rozmawiał z nastolatką, która wpadła. Kurka, jak mnie takie coś irytuje. Ja aż się boję, jak będziemy szukali kościoła, w którym jakiś ksiądz zechce ochrzcić nam Zuzę. Bo my bez ślubu przecież (ale mieć go i tak nie możemy, bo Piotrek po rozwodzie). No ale... Ech.

A Hanulka widać dopomina się Mamusi. W sumie to aż Ci współczuję :P Ja to mogę zostawić Zuzę albo z teściami, albo z Piotrkiem i wiem, że nic jej nie będzie. Czekam aż Mamcia przyjedzie (za 2 tygodnie), wtedy to chyba pójdę w tango i nie wrócę he, he, he :D
12 lata 10 miesiąc temu #299576 przez chłopek
vestusia mój brat też nie ma ślubu i ksiądz im ochrzcił Domisię, co dziecko winne ze rodzice ślubu nie mają
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #299577 przez Aleksandra
Hej :)

Witam na pokładzie nową mamusię :) Śliczny synuś :)

Postaram sie wkleic zdjęcie Natalci jak jadła jabłuszko :)

Ale nawet z komórki się nie da na tym głupim kompie !
12 lata 10 miesiąc temu #299578 przez madziaska
Tak tez sie poczulam, jak smarkula... I oni sie dziwia, ze ludzie odwracaja sie od Kosciola. Przykro mi sie zrobilo, bo ten ks zna mnie od dziecka, co niedziele do Kosciola chodzilam, gralam zawsze w jakis jaselkach, przedstawieniach, dawal mi pierwsza komunie. Ehhhh szkoda gadac...
No przekichane mam z tym cyckiem. Musz chyba sobie sciagnac pokarm i zamrozic na gorsze czasy, w razie czego ktos poda jej z butelki. Do gina tez musze z nia jechac...
12 lata 10 miesiąc temu #299581 przez chłopek
madzisaska mi ksiadz zaświadczenia nie chciał dać jak szłam na chrzestna u brata, stwierdził ze nie chodze do koscioła bo on mnie nei widuje,i ze mam isc tam gdzie chodze do koscioła, no ale jak ksiadz z innej parafi ma mi wypisac zaswiadczenie fakt faktem mieszkam gdzie indziej ale chodze do koscioła w mojej parafii, i dziwne zeby mnie ksiadz widzial ja tyle ludzi tam chodzi i jeszcze przyjezdni, ja tez mialam tak jak ty cyc na okrągło
12 lata 10 miesiąc temu #299586 przez anda
Co do ksiezy to mnie tez irytuja takie sytuacje, a dzieje sie tak bo coraz mniej jest z powolania. Jak mozna z takim tekstami do kobiety ktora chce ochrzcic wlasne dziecko...szkoda gadac. Takze Kochana sie nie przejmuj :)
a co do karmienia to moj Olafek tez na cucu, ale od jakis 5 dni codziennie wieczorem daje dodatkowo ok 120 ml mleka modyfikowanego bo mu z mojego cyca nie wystarcza na dlugo a chce zeby dluzej pospal, i na szczescie mi sie to udaje bo z 3 godzin robi sie 5 :laugh:

]

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #299588 przez [email protected]
witam nowego mamuta i ślicznego Olafka!!!
widze zejak swiat długi i szeroki-prawie wszystki dzieciaczki mają takie same skarpetki:D

brzuszkowe fotki cudowne!!!
iva twoja fryzurka czad!!!!

batmanik-łączę sięz tobą w tych ciężkich chwilach i mam nadzieje ze dojdziecie do najwygodniejszego dla was rozwiązania-bo dzieci tez odczowają Twoje napiecie...

Ja tak jak Wam pisałąm na balu karnawałowym prawie cały czas przestałam z Domisławem na rękach w kącie...po malusich kroczkach podchodziłam dalej ale nie bawił się-strasznie siębał tego hałasu i tłumu-jak zawsze, ale mialam nadzieje ze jak zobaczy te kolorowo ubrane dzieciaczki i ich zabawe to bedzie sie chcial z nimi bawic...no nic na siłę-dorośnie to mu przejdzie-jest zbyt wrazliwy, trzeba to zaakceptować i nauczyc sie z tym zyc. kazde zmiany musimy wprowadzac pomalu i stopniowo=ehhh nawet nowe ciuchy...

w domu biegał w przebraniu w hełmie i z mieczem albo z toporem a tam tylko nic nie dał założyc na głowe ani nie wziął wręce...
a tu fociaczek mojego krzyzaka:)
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #299592 przez Aleksandra
Ja na temat księży się nie wypowiadam bo mam na nich alergię. Niestety będziemy musieli się wybrać do księdza w sprawie chrzcin, ale Z będzie mówił bo ja zaraz coś palnę i się z nim pokłócę (z księdzem).

Sarna ale przystojaniacha :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #299596 przez [email protected]
18.02 jest zabawa-nie wiem czy dokladnie ta data ale jakoś wedy idziemy z Adamem i ze znajomymi na zabawe-

no ale czemu ja o tej zabawie...
pisałam Wam że kupiłam sobie sukienke co mogłaby być troche większa...
chciałam w niej iść dopiero na impreze urodzinową mojej siosstry, bo pzylatujepod koniec lutego i robi tu trzydziestke...myslalam ze do tej pory przychudnę troszkę, no ale na ten bal też w niej chcę iść-więc od dzisiaj dieta na całego BOŻE!!! wczoraj na pozegnanie zjadłam pierniki moje ukochane...no i ja wszystko wytrzymam...ale nie wiem czy podołam niejedzeniu pierników...szerokim łukiem muszę omijać biedronkę

POMÓŻCIE!!!:(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka