BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #315730 przez mia1082
Dziewczyny opowiem Wam na goroaco... Kacper zrobil mi dzis 4 kupki w przeciagu niecalych 3 godzin wiec nie wytrzymalam juz i zadzwonilam do lekarza i dostalam ochrzan ze podaje smecte a przeciez polozna powiedziala ze mam ja podac i czekac.... ehhhh.... i badz tu czlowieku madry... pediatra powiedziala ze absolutnie tak malym dzieciom nie podaje sie tego srodka :angry: polecila mi kupic lakcid baby kupione i podane jak do jutra sie nie zmieni to mamy podjechac do przychodni.... na ta chwilke spokuj az sie boej bo to juz tak dlugo trwa....

Dorcia pudelko suuuuper a buciki hmmmm rewelacja gdyby tylko byly damskie :lol:

Malinka patelni w to nie mieszaj ona niczemu winna :lol: a co do klotni to u nas tez jeden dzien ok drugi cisnienie puszcza bo ze wszystkim sama jestem i kaski brakuje... ehhh... zycie
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #315764 przez Suari
helooooo babeczki :laugh:

A mu już po szczepieniu, jakoś małego ta szczepionka szczególnie nie rusyzła, bo pod koniec podawania dopiero się skrzywił i to wsyzstko :) bardzo się mu podobało w gabinecie, bo kolorowo i głowa latała mu na wszystkie strony :) i też było ważenie i mierzenie, "mały" waży 7515 g i ma 66 cm, spory klocuszek już :)
12 lata 10 miesiąc temu #315783 przez madziaska
Malinka jeszcze nie wiemy gdzie pojedziemy ;)
Sauri z Igorka niezly klocuszek, masz co nosic ;)
MIA kurka, mam nadzieje, ze Kacperkowi pomoze nowy lek. Buziaczki dla niego :*
12 lata 10 miesiąc temu #315805 przez mia1082
Suari to dzielny synek a dla pocieszenia tylko Ci powiem ze moj Kacprus to 5 tyg temu wazyl 7300 i mierzyl 67cm wiec wiem o czy mowisz :laugh:

madziaska dzieki nadal czekamy :S

dziewczyny w carrefour sa pieluchy na promocji niecale 28zł za paczke sleep&play rozmiar 4 moze sie komus przyda bo ja juz zapas zrobilam :laugh:
12 lata 10 miesiąc temu #315819 przez Suari
A jutro w realu jest promocja PAMPERS ACTIVE BABY- mega box za 100 zł, rozmier 4- 162 szt, rozmiar 3- 186 szt. :)

mia- to ty dopiero masz co nosić, tyle, że mój to był wcześniak i ważył zaledwie 2810 g :)
12 lata 10 miesiąc temu #315831 przez Aleksandra
Cześc kochane

My już po szczepieniu. Natalcia waży 5860 :) Lekarka nie widziała żadnych nieprawidłowości w wynikach czyli jest wszystko w normie :) I od dzisiaj wprowadzam kaszkę bezglutenową, mam ją podawac na noc, ciekawe jak będzie niuni smakowac. Kupiłam też sok jabłkowy :) Następne szczepienie za trzy tygodnie.

Ja mam jeszcze zapas ale nie wiem czy się nie wybiorę na te promocje :)
12 lata 10 miesiąc temu #315881 przez mia1082
Suari to ladnie przybiera :laugh: jak na wczesniaczka.... Kacprus wazyl 3920 jak sie urodzil to poznad kilo roznicy ;)

Aleksandra to super ze z NAtalcia wszystko ok :laugh: tak Wam zazdroszcze ze dajecie juz dzieciaczkom cos wiecej niz mleko nowe smaki.... nowe atrakcje... :woohoo:

Dziewczyny od 10:30 zadnej kupki nie bylo chyba dziala :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #315905 przez Malina86
Co do promocji to sleep&play tez sa od jutra w Realu 100szt. za 49.99zl :) Kupilabym, ale nie wiem jaki rozmiar wziac, bo mam troche zapasu trojek i nie wiem czy jeszcze trojki kupic czy czworki... I Bebilon w promocji- na reklamie napisane, ze od dwojki- jak zwykle. I niech mi ktos powie, ze kobiety karmiace mm nie sa dyskryminowane.

Suari kawal chlopa z Igorka i pomyslec, ze urodzil sie taki malutki.

Aleksandra wiedzialam, ze to nie krzywica :silly: Super!

mia dobrze, ze Kacperkowi sie polepszylo, a z tymi lekarzami to tzry swiaty normalnie!

My bylismy na spacerku, u nas 9 stopni, tylko sloneczka do szczescia brakuje.

Ide grac z moim w karty bo mi truje gitare :)
12 lata 10 miesiąc temu #315924 przez madziaska
Ola super,ze wyniki ok :laugh: Mia trzymamy kciuki żeby więcej brzydkich kup nie było ;) a my ma spacerku,nawet ciepło i słonko świeci :) Hania dzisiaj grzeczn, o 180 stopni inna niż wczoraj. I drzemka 2,5 godziny :) weź tu człowieku zrozum dziecko ;) Teraz też śpi w wozeczku :)
12 lata 10 miesiąc temu #315926 przez emkapl84
dostalam ruter :woohoo: :woohoo: :woohoo: podlaczylam ale jeszcze ma przerwy w laczeniu sie z netem :( :(
co do spotkania to ja bede w polsce od polowy maja do czerwca to moze wtedy sie gdzies spotkamy? :lol:
macie jakis pomysl zeby przestawic natalke na jedzenie w dzien bo nagle jej sie odwidzialo i je w noy co 3 godz a w dzien prawie nie chce :ohmy: :ohmy: :ohmy:
a juz niedlugo i nasze maluszki beda mialy 4 miesiace...co zamierzacie im najpierw podac do jedzonkaoprocz mleka???
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #315933 przez [email protected]
Róża-no widzisz, moze taka z niej dobra lekarka ze sie bala dziecka zbadac...nie wiem, ale sytuacja skandaliczna! No i super ze Sxzymcio tak ładnie zniósł szczepienie. Mój Daro już waży 7,100 takze tez mam co dzwigać hehe...ale mnie kręgosłup na szczescie nieboli, pryz Domisiu tez nie bolał-a i teraz kiedy wazy 15 to tez go nosze –wprawiona juz jestem hehe

Malinka-mój Daro już jakiś czas ma łysy placek z tyłu głowy. Ale taki mały ma-mymówimy na to mnich:) ale Domiś miał mocne i twarde włody-jemu mnich się zrobił jakoś około 4miesiąca i króciutko go miał. A Daro ma widocznie słabsze włosy a i głowa więcej kręci i już go ma.
A ja się z moim kłóce tylko o alohol ktorego nienawidze! Tzn nienawidze picia takiego ot sobie bez okazji, bez imprezy-ale tak jak to u mojego bywa-na fajrant wtedy chuj mnie jasny strzela! Białej gorączki dostaje!...np wczoraj-mimo ze wypił tylko jednego kielicha na ostatki-ALE PALANT JEDEN PIŁ NA TERENIE ZAKŁADU!!!

Lusia-to tak z tym slubem wyszło, widzisz nie wiedziałąm:) a czemu teraz nie robicie duzego jak planowaliscie wczesniej?

Alexandra-moj Domiś urodził się z włosami czarnymi-aż niektórzy mowili ze ma takie atramentowe! Ale od początku miał mocne i silne, potem pojasnialy a z chorwacji wrócił bialusienki!! Do dzisiaj ma blodn ale ciemny, no i jaśnieja mu os słońca bardzo! Super ze Natalcia niema krzywicy-swietna wiadomosc! i trzymam kciuki za prędką wprowadzke-ale to musi byc excytujące!!!

Suari-powodzenia na szczepieniu. A na zdjeciu synek wyglada tak dorosle!!! Suati no waga piękna...ale Twój maluszek miesiąc od naszych starszy więc ma prawo!! Buźiaczki dla niego ze był taki dzielny:)

Mia-tak to jest-kazdy podaje co innego. Pamietamjak pojechałam z Domisiem do kliniki we wro bo miał 7 miesiecy i okropnie ulewał. Lekarz przepisał mu leki, dobrze ze sprawdziłam, bo cos mi switało ze widziałam w tv reklame(jak baba pływa z meduzami)-to był lek na zgage, a dawka jaą mu zapisał była na 80kg dorosłego człowieka-czujesz?!? Nie podałam mu tego, nawet nie kupiłam!!! ...ale najwazniejsze ze twojemu maluszkowi nowy lek pomaga -buziaki dla niego!

Basiunia-swietny synus:)

Dorcia-a memusz to słodyczy się wyrzekasz???
Dorcia pipko nie kracz z ząbkami! Domiś mój od urodzenia spał przepięknie! A i ząbkowania nie odczuliśmy. Dopiero jak szły trzonowe to był marudny 2-3 dni i to wszystko. Więc uwierz a i u Ciebie tak będzie:)

Jestem jak najbardziej za spotkaniem...no i zeby cieplo bylo:) ja sie ustosunkuje kiedy zdecydujecie!

Z Domisiem lepiej. Ale lekarka kazała odsawić syropki zbey najpierw uspokoic brzuszek z rozwolnieniem-oczywiscie dietka-a wczoraj wciągną 3 kawałki pizzy-ale tak prosił ze pojechałam i kupiłam, nic nie chciał jeść a „piććie” jadł aż się uszy rzęsły :P jak szedł spać po 13 to kupke zrobił normalną. Z Darusiem wszystko dobrze-tak się pięknie wczoraj chichrał ze az mi łzy z esmiechu leciały! Wzięłam komórke zeby Wam nagrać to oczywiście zesztywniał i po śmiechu już było:(
Nasze nocki jak zawsze super-Domiś śpi jakoś o 20,30 bo o 20 kąpiel. A Daro po Wspólnej jest kąpany, cyc i po 21 juz śpi jak kamień, budzi się międze 4 a 5 i potem już co 3 godzinki ale śpi do 10 .
Teraz moej chłopaki śpią a ja mile z Wami spędzam czas:)

Wczoraj nie pojechałam do zgorzelca bo Domiś wstał w tak kiepskim stanie-szok ze nagle tak drastycznie mu się pogorszyło! Więc dzisiaj jade kupić siostrze te branzoletke-zrobie Wam jej zdjęci:) no i do niemiec musze jechać po worki do śmietnika na pieluchy, bo już mi się ostatni krążek kończy...a jak Niemcy to i CUKIERKI sasasasasasa...juz czuje ich smak!!!
Dorcia opanuj się z tymi słodyczami-na serio mam Ci moje cuksy wysłać??? :D :*
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #315938 przez Suari
Emka- właśnie dzisiaj lekarza mówił mi żeby podawać najpierw warzywa, a potem owoce, tzn można trochę tego i tego w jeden dzień. A co do przestawienia Natalki to ja ci nie pomogę, bo sama nie wiem jak przestawić mojeo szkraba. Po dzisiejszej nocce to myślałam, że padnę. Budził się chyba co godzinę, pomamlał trochę cycka i szedł spać, a jak chciałam go dłużej przytyrzmać żeby zjadł, to oczywiście zaciskał usta i koniec jedzenia. Takiej nocki to chyba jeszcze nie miałam :dry:

A router może musi eię rozgrzać żeby dobrze działać :laugh:

Madzia- wczoraj jak byłam na spacerze to myślałam, że mój pośpi trochę, a tu na 2,5 godziny spał możez pół godizny. Nie wyczujesz o co tu chodzi ;) :silly:

sarna- może i prawie miesiąc starszy, tylko jaki chudzielec z niego był, porównać z wagą innych dzieciaczków to naprawdę chudzina, zresztą tak wyglądał= skórkka to na nim wisiała. Później poszukam fotki i pokażę ci jego patyczki tzn nóżki, najmniejsze skarpetki na nim wisiały :laugh:
12 lata 10 miesiąc temu #315945 przez [email protected]
Emka witaj wsród żywych!!!
ja zaczne podawac dopiero po 5 miesiacu-bo u nas cycek, i nie wiem od czego zaczne, Domisiowi pierw podałam śliwke. i codziennie zjadał inny słoiczek owocowy apo 4 dniach już dania dawałam. nie wiedziałam ze powinnam dawać po łyżeczce na sróbowanie hahha a on tak ładnie jadł ze na dzien dobry cały słoik i niec nie wypłowal-ależ byłam dumna i szczęsliwa hahahah

macie tu coś jakze prawdziwego i szczerego:D
12 lata 10 miesiąc temu #315957 przez Aleksandra
Mia już niedługo i ty podasz pierwszy bezmleczny posiłek :) Natali zjadła właśnie marcheweczke i śpi. Marudna jest dzisiaj jak to po szczepieniu.

Ja teraz podaje po pół słoiczka, no chyba że się domaga to daje więcej :)
12 lata 10 miesiąc temu #315960 przez iva 20
Witam mamuski :P Chwile mnie nie bylo a wy tu tyle naskrobalyscie oczywiscie sie poddaje :P

hmmm od czego tu zaczac :unsure:
Witam nowe mamuski widac ze forum rosnie w sile hihihi :D
Emka super ,ze masz juz necik i mozesz pisac na forum tyle ile chcesz hihih
Co do spotkania to ja jestem za , ale ja bede w polsce od lipca dopiero caly miesiac wiec sie napewno wszystkie nie zgramy :)

Moja malutka przewraca sie z brzuszka na plecki i tak sie ciesze hehe ... no i mamy problem z jedzeniem ,bo mala sie strasznie denerwuje jak je w dzien cycka i taka wkurzona jest ,ze nie moge jej uspokoic dzisiaj z tego wszystkiego dalam jej w butelce i zjadla cala :ohmy: w nocy je ladnie a w dzien zawsze sie tak nawkurza ,ze nie daje rady i jest mi smutno ,ze ona taka jest przy cycuchach ,bo ja sie nie poddam i bede karmic :)
Co do wyjazdu do polski to nie jade , zostajemy na starych smieciach :D

aaaaaaaa wiecie co najwazniejesze moja mala bedzie miec dwa zeby na dole :D:D:D ma dwie kreseczki juz i cale spuchniete dziaselka :D teraz czekamy az sie wyrzna :) ostatnio taka zgrzeda przez te zeby ze szok nie wiadomo o co jej chodzi:)

Musze czesciej zagladac tutaj do was , a nie mam czasu :) ale go znajde ,bo o was mysle w kazdy dzien :) juz jestescie kumpelami :D

Ola fajnie ,ze przeprowadzka idzie cala para narescie bedziecie na swoim super !!!:) oki lece obiadek sprawdzic i nadie czy jeszcze spi :)

nooo i spoznione zyczonka dla wszystkich dzieciaczkow co obchodzily swoja miesiecznice :) Buziaczki :*
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia