BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 1 miesiąc temu #781568 przez aisod
Weszłam, żeby tylko powiedzieć dobrej nocy!

Znowu dziś jestem śpiąca... Zaraz usnę przed kompem :/

Wybaczcie mi...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #781593 przez georgette102
ja tylko na chwilę, a od jutra prawdopodobnie nie znajdę nawet odrobiny energii, żeby "wtoczyc się" na forum

niejadkom życzę apetytu, zmęczonym energii, wszystkim dzieciakom i mamusiom zdrówka

ps Maja miała dziś wypadek w żłobku, weszła na krzesełko i jakieś dziecko zepchnęło ją z niego, guz i lekko rozcięta skóra na głowie (nad uchem) i siniak na kolanie... no cóż zachwycona nie jestem, ale wiem, że takie rzeczy się zdarzają, zwłaszcza jak jest tyle dzieciaków w grupie

ja też chyba nie mogłabym mieszkac z rodzicami, człowiek już się odzwyczaił... miałam obawy jak mama miała spędzic u nas tyle czasu, ostatecznie nie było tak źle, ale jakbym miała znowu mieszkac z ojcem... oj pewnie byśmy się pozabijali

dobranoc, do zobaczenia za kilka dni

11 lata 1 miesiąc temu #781682 przez gusiag
hej
dzięki dziewczyny, to był stresujący dzień, ale potem już tylko radość :)
jutro jedziemy do PL ale w ogóle nie gotowi jesteśmy więc pewnie po południu dopiero ruszymy
Dorota oj biedactwo, to przykre, że tak się stało, mam nadzieję, że nie będzie się bała teraz do żłobka chodzić i że panie będą bardziej na dzieci uważać. Dobrze, że sobie nie złamała rączki czy nóżki i że nie skończyło się to inaczej.
ucałuj ją od cioci
Martyna kurcze różnie to bywa z tymi rodzicami, wiadomo, że człowiek się odzwyczaja od wspólnego mieszkania, ma swoje nawyki i przyzwyczajenia.. jakoś trzeba wytrzymywać i mimo wszystko kochać i szanować się wzajemnie. Przytulam Cię mocno, nie stresuj się

pozostałe laski te zasypiające na stojąco i te z @ trzymajcie się :)
ja odezwę się pewnie w piątek

dobranoc

11 lata 1 miesiąc temu #781716 przez ewelinda83
Gosia bardzo mi sie podobaja twoje slowa ,, jakoś trzeba wytrzymywać i mimo wszystko kochać i szanować się wzajemnie ,, :)
spokojnej podrozy :) szerokosci ;)

Dorota powodzenia w likendowej pracy, oby ci szybko zlecialo :)
biedna Maja, dobrze ze tak to sie skonczylo.

dobrej nocy :)

11 lata 1 miesiąc temu #782047 przez aisod
Hej!

Nie wiem czy dziś lepiej czy gorzej ;) Na razie jest ok :)

Gusiag miłej podróży do PL. Niech sie Wam szybko jedzie :P (bez fotoradarów)

ewelinda powodzenia w tworzeniu tego jedynego projektu kuchni :)

georgette dobrze, że nic się poważniejszego Maji nie stało. No ale to jest właśnie żłobek, czasami jednego dziecka sie nie da upilnować, a co dopiero całą gromadkę :)
Nie przemęcz sie w pracy!

martyna też wole mieszkać na swoim... Boję sie, bo w przyszłości (oby jak najdalszej) będę musiała żyć z teściową pod jednym dachem... Nie wiem, jak ja to przeżyję...

Mam dylemat... Może Wy mi coś poradzicie, zaproponujecie. Musimy kupić Miśkowi to łożko "bardziej dorosłe" może wiecie gdzie kupić tanio i porządne ;) Na allegro patrzyłam i trochę sporo kosztują... Coś takiego myślimy kupić: allegro.pl/magnat-lozko-dzieciece-ala-z-...ada-i3678996267.html Jeszcze nie jesteśmy do niego przekonani...

Miłego popołudnia dziewczynki!

11 lata 1 miesiąc temu #782210 przez aisod
www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,11...leci_samolocik.htmln taki oto artykuł o jedzeniu i niejedzeniu przez dzieci znalazłam... Może ktoś będzie miał ochotę poczytać. :)

Ale tu dziś ruch ;) Idę gotować obiad, dokładnie odgrzewać :P

11 lata 1 miesiąc temu #782221 przez martyna123
hey.

My po odwiedzinach w szpitalu u Pana doktora nauk medycznych dla noworodków mamy przepisany pełno badań narazie ma pić miód z wodą i witamniny z żelazem. test na lamblie wyszedł ujemny.
W dobrym wypadku może być taki niejadek lub mieć nie dobór witamin w najgorszym jest to refluks. Jak będziemy mieć wyniki wszystkie to do doktora narazie szukamy przyczyn.

aisod- a poszukaj łożek pietrowych one drożej nie wychodzą moża je dzielić na dwa łożka a kiedyś Ci się przydają. A ja myślałam że ty już mieszkasz z teściami.

Gosia- szerokiej i szczęśliwej podróży. Ja kocham tylko mamę i ją szanuje a z ojcem żyje w domu naszym ale mało go widuje ale mnie wkurza najbardziej bo nie szanuje pracy w domu ino chodzi brudzi.

Dorota- ja z moim ojcem nie gadam już jakieś 5 lat tylko służbowo. A jak się rozwinie rozmowa i słysze jego zacofane poglądy to mnie szlak trafia.

11 lata 1 miesiąc temu #782311 przez gaabrysia
cw-p.pl/lozeczka-dla-dzieci-bez-szuflady-c-40_147.html?page=2
Tu popatrz zawsze możesz dokupić barierkę w ikeii.

Martyna też się boję tego refluksu,,,

11 lata 1 miesiąc temu #782317 przez martyna123
Gabi a czemu sie boisz ? Moj to wymiotuje raz na tydz myslam ze to nic zlego a jednak ma to najwieksze znaczenie.

11 lata 1 miesiąc temu #782322 przez martyna123
A wlasnie mam pytanie czy wasze dzieciaki chrapia podczas snu ?

11 lata 1 miesiąc temu #782396 przez gaabrysia
Pisalam, ze czuje czasem smrodek z jego buzi.. Ale nie zawsze a wręcz zadko wieć nie wiem, jutro dopytam.

Adrian całe szczęście nie chrapal, ale j nadrabia za całą kamienice! ;)

11 lata 1 miesiąc temu #782522 przez aisod
Martyna oby się okazał niejadkiem :)
Ja z teściami właśnie nie mieszkam, na razie mieszkamy sami w domu obok mojej babci... ale jest to niestety tymczasowe lokum :( Mój W ma dostać w spadku dom od rodziców i będziemy musieli się tam przenieść... Prawdopodobnie w przyszłym roku już mu go przepiszą no i trzeba będzie myśleć o przeprowadzce :/

Michał nie chrapie, chyba, że go męczy atar i ma zatkany nos to czasem pochrapuje...

Gabi dzięki za stronkę, popatrzę na pewno! :)

Dobrej nocy!

11 lata 1 miesiąc temu #782862 przez gaabrysia
Hej,
Po lekarz zaliczony!
Robaków nie ma, bo nie ma z żadnych objawów! Refluks też odpada. Oczywiście mnie i pielęgniarki powidzmy wysmialy, bo ładnie przybiera i rośnie. Wiec mam się nie martwić, waży 13 kg. A mierzy 90 cm ;) nie mieści się z wzrostem w siatce.
To na tyle na razie, wpadne później.

11 lata 1 miesiąc temu #783082 przez aisod
Faktycznie wysoki chłopak ;) Dobrze, że to nie refluks, a jakie przyczyny tego brzydkiego zapachu? Powiedziała coś doktorka?

11 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #783091 przez asiula2134
.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka