BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #897983 przez mesy
Julka no wydlo mnie w uj :/ a gdzie koniec..... ponoc po 32 tyg brzuch rosnie w ekspresowym tempie.....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897985 przez julka
A to foto to już w nowej łaźni?
Ja to wrzuce fote brzucha jak sie ładnie wystroje w nowe ciuszki z Happy Mum :) Dzisiaj mi sie nie chce, bo już z domu nie wyłażę. To może jutro :)

Moja ginka mówi, że w trzecim trymestrze normalne jest tycie 0,5kg na tydzień!

10 lata 5 miesiąc temu #897987 przez mesy
Jak przytyje to ci powiem.... poki co 7 na + .... no ja sluszlama ze 2 kg na miesisc to taka norma ;) taa w nowej ale syf jsst :P jutro wrzuce foto bo emek dzis cos tsm poczyscil sciane ale musimy kupic srodek do kleju bo ciezko schodzi

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897999 przez majka1987gnoWlkp
julka ja się też naoglądałam ale co cc z zycia wzięte to cc z życia wzięte :) rozumiesz mnie?? :) no ja ogólnie się bojem bardzo jak przyjdzie mi do cc :( boje się znieczulenia, boje się tego co będzie po. u mnie dopiero po 12 godzinach dają dziecko. dopiero albo już. boję się że nie będę w stanie się zająć Misią. boje się o karmienie piersią :/ Tosię karmiłam do 7 misiąca- aż poszłam do pracy a tak?? przecież moge mieć problem czego bym nie chciała :(

co do porodu to szłam z pomalowanymi pazurami u stóp :) u rąk nie............ wody mi się sączyły od 16 a na IP byłąm dopiero po 18. pobiegałam po schodach, zjadłam kolacje bo w szpitalu to o 17 ostatni posiłek, wzięłam prysznic.......... ze spokojem to takie meche cheche nie jet :D

a muszę Wam powiedzieć że bardzo lubie Was podczytywać :) aż sama buzia się uśmiecha :)

[/url [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #898011 przez ferritka
Jaaa lapy nie pomalowane stopy tez nie, nog I kury nie zrobie na gladko I mnie nie przyjma :huh:

Ja paczac od samego poczatku czyli sprzed stymulacji to mam póki co 0,5 kg na plus B)

Za to bufet to mi chyba juz o 4 rozmiary sie zwiekszyl :blink: I wciaz rosnie :dry:

Mesy masz wreszcie brzucha :kiss: :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 5 miesiąc temu #898021 przez ulka1983
hej :) dzisiaj była przymusowa wyprawa do miasta . Najpierw ortodonta dziewczynek potem bank i castorama :angry: mój mąż wybierał 2 godz farbę do kotłowni :evil: teraz należy mi się odpoczynek bo dziewczynki na wakacjach do jutra :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898022 przez julka
majka, ale ja się naoglądałam na żywo :) mogę Ci zdać relację z pierwszej linii frontu, bo pracuję przy operacjach :D
znieczulenia się nie bój, tylko grzecznie bierz podpajęczynówkowe (w plecy - jedno ukłucie bolesne mniej niż zakładanie venflonu i nie czujesz nic od pępka w dół, nie będziesz też mogła poruszać nogami tak ze 3 godziny, potem samo odejdzie) a narkoze to tylko w ostateczniej ostateczności, tzn. jakby się coś działo z dzieckiem. U nas dają dziecko po ok.2 godzinach, dostaniesz leki przeciwbólowe, tylko pewnie będziesz się musiała o nie upomnieć, ale upominaj się śmiało, bo lekarz Ci w zleceniach napisze na pewno Morfinę albo chociaż Tramal, tylko pielęgniarkom trzeba czasem przypomnieć. I nie czekaj aż bardzo rozboli, tylko na początku bólu proś o leki, to daje lepszą kontrolę bólu.
Na karmieniu piersią po CC niestety się nie znam, ale zawsze laktatorem sobie pomożesz w razie czego rozbujać laktację.

mesy, no, pól na tydzien to wychodzi 2 na miesiac, wiec zeznania się nam zgadzają. aj tam syf, w łazience muszą stać rzeczy (np.oliwka z Rossmana! tez uzywam) a srodek do zmywania kleju jak kupisz to poleć mi, bo mam z tym problem, tylko że klej na panelach :(

Ulka, kotłownia ważne pomieszczenie, nie może mieć brzydkiego odcienia ścian B) B) B)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898023 przez mesy
No jak jest goly to wiekszy hehe jak ubrany to slabiej :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Julka w ogole kupilam lampe w pepco za 7 zl wiec mam problem z ikea z glowy :D

ja za wiele na + nie mam ale za to boczki mi wisza jak uj :/ czekam az urodze i biore sie za cwiczenia :P

z paneli kiedys szpachelka sciagalam klej i farbe :P bo emek jak malowal pokoj to nie dal sobie folii na ziemie...
a ten srodek mamy z liroja primacol sie tak zwie ;)
NO oliwka z rossmana musi byc rzecz jasna ;) bez niej ani rusz :P

ulka no tak farba do kotlowni musi byc fajna w koncu tam sie chodzi co jakis czas :P

10 lata 5 miesiąc temu #898040 przez ulka1983
Mesy Tobie to zawsze się coś fuksnie :laugh: u mojego emka w pracy to jakieś baby porąbane są i jak poszedł to mu odradzały bo niby zakład miał problemy i nie płacił składek ale przecież z wypłaty zabierali to zapłacić też musieli :evil: a miesiąc temu jak poszedł to powiedziały że jest okres karencji i jeszcze coś tam :angry: jak sama nie załatwię to nie mam B)

Asiaa jak tam nos ;)

Gwiazdka musisz mnie zabrać do tego lumpa bo u mnie jak zajrzałam to szajs :angry: a twoje to jak nowe te ciuszki wyglądają :blink: a pokój Antka czy pieska :laugh: fajnie brzuszek Ci fikał :) huśtawa super ale droga :woohoo:

Gosia w końcu sobie o nas przypomniałaś :) bo my tu za Tobą tęsknimy i za goldusiami też :kiss: powiedz gdzie to na pizzę wpadniemy wszystkie :laugh: wal posty ile wlezie musisz przecież zaległości nadrobić :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moof

u mnie położna od 20 tyg ciąży będzie mnie odwiedzać już mi to powiedziała jak się widziałyśmy w przychodni :) ja mam taka młodą i fajną to ona mi poradziła żebym do szpitala jechała jak plamienia miałam :)

Mesy pójdziesz do ośrodka gdzie masz blisko wypełnisz deklarację i położna będzie cię od czasu do czasu odwiedzać przed i po porodzie :) ciśnienie skontroluje przeprowadzi wywiad jak sie czujesz

Ann widziałam że coś przy meldunku majstrowałaś i musiałam sprawdzić :whistle: a tam nowa mamusia :woohoo:

Gabi gratulujemy :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #898044 przez Anabelle

majka1987gnoWlkp napisał: hej Laski:)
a co do obrabiania się ostatnim razem działał mój małż. i tak już będzie do porodu :) z Tosią też tak miałam- małż mi pomagał :) i na szczęście nikt mnie nie musiał golić w szpitalu :D tyle się naczytałam że tam golą maszynką jednorazową bez żadnego żelu, kremu czy czegokolwiek że wolę zadbać o to sama :) znaczy przy pomocy małża :)

W szpitalu w którym rodziłam golą tylko na twoje wyraźne życzenie. Mnie nie golili a nie byłam super wygolona :)

mesy mi odeszły wody płodowe w domu, ale to nie jest tak że raz odejdzie i spokój. ze mnie się lało w domu i w samochodzie całą drogę - a jeszcze fotel ginekologiczny zalałam na izbie przyjęć. Jak odejdą wody płodowe to na spokojnie można się wykąpać, spakować i jechać do szpitala. Mi wody odeszły o 4 a w szpitalu byliśmy o 7. Od odejścia wód płodowych max do 24 h trzeba urodzić - tak mi przynajmniej mówili.
Jak się zaczną skurcze to spokojnie można się kąpać. Jednak I faza nie boli tak samo. Zaczyna się spokojnie a później rwie jak ... :pinch:
Ja dostałam skurczy o 8, a o 10 wylądowałam już na sali porodowej. Przy pierwszym porodzie jednak to ciężko nie zdąrzyć do szpitala. Ja urodziłam o 16.
Przy drugim porodzie czy trzecim trzeba się spieszyć bo różnie bywa - ale tutaj też zależy od tego jaki jest odstęp między porodami, bo jak 10 lat to nie ma większego znaczenia :P

ann - mnie tylko co jakis czas podpinali pod ktg, a tak to cały poród łaziłam po schodach, skakałam na piłce czy chodziłam po pokoju porodowym.

Idę kąpać Antka :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #898049 przez mesy
Anabell dzieki ;)w ogole naswietlilyscie mi troche sprawe ;) ja to zas jestem taka ze chocby nie wiem co bede musiala sie wykapac i ogolic za nim pojade do szpitala hehehe

ulka no nie bede sama siebie obrazac ale wiesz jak to sie mowi....glupi ma zawsze szczescie :P
a co do przychodni to tak zrobie ....moze nawet jutro z emkiem podjade - zobacze ;)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898055 przez moofka
mesy trzeba rodzić w wodzie wtedy cały poród jesteś świeża :woohoo: no oprócz tego że i tak zdychasz :evil:

julka a ja w trzecim trymestrze schudłam 2 kilo :S co ten szpital robi z ludźmi :pinch: a tera mi spadła waga do 52 kg i mąż mi karze żreć słodycze :woohoo: możecie mi oddać pare kilo ;)

ulka właśnie dlatego też nie lubię maszynek :pinch:

ja do lumpków nie mam szczęścia ale pohulałam dzisiaj po allegro i wylicytowałam Zośce 3 bluzy, kurtkę na zimę i kostium kąpielowy, wszystko z nexta i w sumie za stówkę :whistle:
Podziękowania: mesy

10 lata 5 miesiąc temu #898062 przez Anabelle
moofka oj ja bym ci mogła nawet 10 kg oddać ;D jeszcze bym dopłaciła haha

moofka a Ty rodziłaś w wodzie? U mnie w szpitalu pierwszy poród nie może być w wodzie - argumentują to tym, ze nie wiedzą jak bedzie się zachowywał organizm itd ale drugi już można i troche się zastanawiam.

ja się golę maszynką co 2-3 dzień, jednak wiadomo - nic miłego.
Kremów do depilacji nie próbowałam bo mam ciemny, mocny włos i X lat temu kremy te na mnie nie działały - coś polecacie?

porodu nie ma się co bać - to nieuniknione, a szybko zleci :P choć wiadomo - wakacje na bahama to to nie są :P

10 lata 5 miesiąc temu #898064 przez majka1987gnoWlkp
julka ośś bestio to Ty tak serio od podszewki wiesz co i jak :) ja się bojam bardzo bardzo tego ZZO - ogólnie boje się igieł - nawet nie wiecie jaką scene zrobiłam przy pierwszysm wenflonie z Tosią w ciąży!! w 32 tc wylądowałam na oddziale bo miałam skurcze i szyjka się skracała. zakładali mi pierwszy w życiu wenflon- jak małż przyszedł byłam taka zaryczana i rozhisteryzowana że nie mogłam się uspokoić- on czarne myśli- co z Tosią??? ja : nic wenflon mi zakładali!!!! do tej pory ma niezły ubaw ale ja serio się tak boje!!!! i jak sobie pomyśle że w razie co jak się porusze czy coś jestem sparaliżowana od pasa w dół!!!!! przerasta mnie to!!!

anabell no u nas golą :/ dlatego wolałam żeby zrobił to mój małż :)

co do kontroli z ZUS jeszcze nie miałam i z tego co mi wiadomo nikt ode mnie ze znajomych nie miał :) wiem tyle że lubią sugerować się tym co zglaszają pracodawcy (jak któryś poprosi żeby skontrolowali to pędzą :))

[/url [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #898068 przez ulka1983

U nas w szpitalu tylko robią wywiad i zaznaczają co się ma manicure pedicure czy kolczyki i jak coś to niby punkty ujemne stawiają ale nie każą zmywać lakieru czy wyciągać kolczyków ;)

Mesy w końcu w nowej łazience brzuszek Ci widać :laugh: może to przez nowe lustro w starym nie było widać :whistle: ja do kotłowni nie mam zamiaru chodzić więc mąż miał sobie wybrać płytki farbę i piec też żeby mu się w nim dobrze paliło :P nie ważne że ktoś głupi ważne że szczęśliwy :laugh:

Majka Ty nie podczytuj tylko się udzielaj ;)

Julka jak kotłownia ważna to co będzie później :woohoo: chyba cały dzień będziemy farbę wybierać :S

Bella no właśnie mi drugi poród poszedł sprawnie i szybko mimo że był pośladkowy to chyba przy trzecim już przed czasem będę w szpitalu a jeszcze niech śniegiem sypnie to masakra :unsure: ja też mam włos
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
używam kremów do skóry wrażliwej ale różnych zależy co mi w ręce wpadnie B)

Majka

Moof nieźle zakupy Ci się udały :) ja chcę oddać kilogramy ja :blush: bierz ile chcesz podaj adres to wyślę i nawet przesyłkę opłacę :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka