BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #898078 przez moofka
Anabelle mój poród trwał 3h10m. początek spędziłam skacząc na piłce i siurając wodami mężowi na buty bo siedział za mną i masował plecy :side: później poszłam do wanny i spędziłam w niej ponad 2h z czego jedną na gazie. jak się zaczęły parte to przeniosłam się na łóżko i po 10 minutach była już Zośka :) ogólnie mi się w wodzie podobało :)

dawać dawać te kilogramy! wszystkie pokonam :evil:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898086 przez julka
Ulka, niemożliwe jest to że każą zwracać kasę za zwolnienie. Nie ma takiej możliwości. W najgorszym razie skracają zwolnienie, więc nie dostaje się kasy zwolnieniowej od dnia kontroli. Wstecz to nie działa. Jak trzeba to poszukam przepisów.
A farby na salony to już może Ty będziesz wybierać ;)

Moofka, bo Ty się dietowałaś, a my, a przynanajmniej ja to się pasę :D

Anabelle, ale w wodzie to tylko pierwsza faza, nie? parcie to już na stałym lądzie?

Majka, do CC to raczej nie będziesz miec ZO tylko PP - roznica dla pacjantki taka, ze nogami nie rusza, znieczulenie trwa 3h i nie zostawiają cewnika w plecach i igła cieńsza ;) Ale igły to Ty nawet nie zobaczysz, bo to za Twoimi plecami sie bedzie działo, na siedząco na stole operacyjnym, na ktorym bedziesz miec cięcie. Nie panikuj, bo to naprawde mniej boli niż venflon... venflon to boli jak cholera, bo to jest gruba plastikowa rura, nienawidzę venflonów :P a ta igła do PP jest jak włos, a najczęściej się znieczula jeszcze skórę przed właściwym znieczuleniem.
Jeszcze jak pracuję, to nie widziałam paraliżu po znieczuleniu, to jest jakaś miejska legenda powtarzana przez pacjantów, bo pacjenci uwielbiają się straszyć nawzajem... słynne historie "bo moja sąsiadka to miała i teraz jezdzi na wózku"... Gwarantuje Ci, ze nawet jak bedziesz skakać po stole z igłą w plecach to nie sparalizuje Cie, tylko lekarzowi bedzie ciezko trafic między kręgi, wiec lepiej sie nie wiercic, bo wtedy szybciej wszystko przebiega. Wytrzymasz - 2 minuty trwa wkłuwanie i podawanie leku, albo i krócej jak szybki doktor :)

Tu jest taka strona swietna dla pacjentów, gdzie jest cale znieczulenie swietnie opisane, ale dzisiaj cos mi nie działa.... moze Wam zadziała.... albo jutro.
www.znieczulenie.org.pl/

Gwiazdka, to ile Wy macie pokoi? Nie wiem czy juz pytałam??? Bo my mamy 64m2 i 3 pokoje i ciężko o miejsce :( chyba za dużo gratów mamy :(

10 lata 5 miesiąc temu #898091 przez Anabelle
Tak parte raczej na lądzie, choć na filmach pokazują też w wodzie - zależy pewnie od położnej.
Ja parte miałam 30 minut.

10 lata 5 miesiąc temu #898095 przez gwiazdka2014
hej

ja dziś w szkole rodzenia kąpałam maluszka :) nie takie straszne...
Jakoś nie czułam się za dobrze bo baby sie na mnie gapiły jak bym im ojca widelcem zabiła :P

Gosia i co z ta pizza??
Julia mamy 4 pokoje :) i możemy mieć jeszcze większe mieszkanie, co Michał bardzo raduje :P

Ula a dasz rade do mnie dojechać?? Ja duzo kupiłam na olx :P ale ja stara handlara jestem i negocjację :P
Ale mogę cie zabrać :**

Jutro chyba sobie pojadę? Właśnie nie wiem czy będzie mi się chciało wstać, chociaż płatki mi się skończyły wiec chyba będę musiała :P

A moja mamuska sprawiła mi dziś przykrość, spotkała ją moja przyjaciółka i gratulowała jej wnuka a ona a no 11 już, 000000000 jakiejś radości :(

Rajstopki Ankta ze smyka :D

10 lata 5 miesiąc temu #898102 przez gosia28
oooooooooo ja o goldusie lepiej nie pytajcie bo cierpią,zwłaszcza kiedy wracam cała pachnąca pizzą :woohoo:

Bella zawsze tak robiłam, ale z tego co zauważyłam teraz z większą częstotliwością trzeba to robić :pinch:

Karolincia witam bo nie wiem czy się poznałyśmy, ale potwierdzam, że test zby szybki. Powtórz za 2 dni i wszystko jasne będzie

Asia K co Ty chorujesz? Daj spokój... jak Asia?
aggi się próbuję wciąć jak zawsze, choć ostatnio mniejszą kontrolę mam nad działaniem B)

moof :* jak tam Sofika?

Chudzinka, Ada :*

dziewczyny kurde 1450 str. nie wyrabiam idę lulu..
kurczę brakuje mi Was, ale zmykam...

Jula też Cię koaffaam, przepis w naszym rejonie robi hit, ale to jest przepis na większą skalę, ale mam osobisty sprawdzony przepis z którym chętnie się podzielę (przypomnij się)

mesy brzuś jest pierwsza klasa :P

Ula a Ty co tam nosisz pod brzuchem? Siurak jest? Czy niewiadoma póki ci?

gwiazdka wpadaj zaserwuję najlepszejszą ;)

kochane dobranoc

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 5 miesiąc temu #898105 przez ann-sunshine
Bry to ja dziś będę pierwsza albo ostatnia, wybierzcie sobie. Spać od 3:30 nie mogę, stresy mam
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
i mi dziecko w brzuchu pół nocy fika.

Julka czytam wsio o tym cc i znieczuleniu bo może i mnie to czeka. Znieczulenia się nie boję, boję się bólu po i tego, że nie będę mieć dziecka od razu na rękach 24h na dobę. Ale nic, 15tego wizyta i się wyjaśni.

Ula to ty już nic mężowi wybierać nie pozwalaj, niech to będzie twoja działka, bo w takim tempie to najmłodsza wasza latorośl pełnoletniość osiągnie zanim wszystkie ściany pomalujecie.

Gwiazdka 4 pokoje to sporo.

Julka, nie dręcz się, że nie będzie osobnego pokoju dla dziecka, mnie wygodniej z noworodkiem i niemowlakiem w sypialni. Własny pokój dziecku potrzebny potem. Jak dobrze pójdzie, to Marta pierwszą noc spędzi u siebie za jakiś tydzień-dwa. Bojam się jak to będzie.

Kłaść się jeszcze czy już nie?

10 lata 5 miesiąc temu #898109 przez Karolincia
Gosia - tak Kochana witaj,bo się nie znamy ;)

Morfologie zrobie we wotrek, ale dziś pojadę sprawdzić czy mi poziom hormonów spada czy się utrzyma na jednym poziomie. Dla samej siebie :) Wiem , że może być tak lub tak.
Mam nadzieje, że Nam sie uda tym razem i będzie Nas troje :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898137 przez mesy
Gwiazdka 4 pokoje >? też chce :P JA MAM metraż 61 m2 prawie jak Julka i mamy 3 pokoje ..... i zawsze tego jednego brak :P

Dodaje zdjęcia łazienki ;) jak na 1000 zł za remont łazienki to chyba nie ma źle ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #898148 przez Asia K
Bry :D

Gosia - jak ja za tobą teskniłam :kiss: :kiss: :kiss:
Ano choruje ale na szczescie Asiunia ma sie bardzo dobrze :)

Mesy - tysiaka tylko wydałas ? :ohmy: no wow i szacun :)

Ann - a dlaczego masz nie miec dziecka 24 / h ? Ja od razu po cc Asiunie mialam obok siebie. Nawet ze mną na łóżku jechala na sale po 2h obserwacji na poporodowej sali :D

Karolincia - ja tez sie z tobą witam bo jeszcze okazji nie mialam :)

Gwiazdka - mamcią sie nie przejmuj :*

Cos jeszcze mialam ale zapomnialam (jak zwykle :blink: )

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898202 przez aggi
Witam się :)
Od dzisiaj upały, ojjjjjjjjjjjj nie lubię :unsure:
Mineralna z lodem i cytryną pójdzie w ruch :side:

na początku specjalnie dla mesy bo kciała :
wielki brzuchol ;) 35t1d. Całe 89cm obwodu przez pępek :blush: Moja sklejka dotychczasowa :P
Ciekawe czy będę miała ostatnie foto czy nie.... ? :D

Chwała Ci kobito że tylko do wtorku te upały u nas, ja i tak nie wytrzymam no ale co zrobić.... :whistle:
Co Ci się stało bo nie kumam? :D że w sensie że Patryka spowrotem do brzucha wzięłaś czy jak? :D
świetne masz kfffiatkowe spodnie legginsy eeeeeeeeeeej :blush: :blush: :blush: i fajowe płytki w kibelku :blush:

ferr jakoś mnie nie ciągnie żeby iść zobaczyć nasz owulkowy meldunek i kolejkę do rozpakowania heheheh :P no nie można mieć pomalowanych pazurów bo podobno po nich widać pierwsze oznaki że coś jest nie tak z pacjentem :blink: eeee laska weź wyjdź z tym Twoim 0,5kg na + od początku :P :P :P

julka a w 'moim' szpitalu pisze żeby mieć pozmywane pazury i u rąk i u stóp :huh: hhahahahha bardzo bardzo śmieszne mi się nigdzie nie spieszy :D mój gin też mówi że 0,5kg tygodniowo to normalny przyrost a dziecko niby przybiera gdzieś 200g tygodniowo :P

majka nie jest wcale powiedziane że będziesz mieć problem z karmieniem.. bratowa emka cycki małe, siary w ogóle przez całą ciążę, a po dwóch dniach od cc dostała ładnie pokarmu i normalnie karmi :)

ulka toć w kotłowni i tak czarno to czarną trza było brać :D

Anabelle mój lekarz powiedział że nie jest powiedziane że pierwszy poród trwa długo, a kolejne krócej :P Bo mu gadałam że raczej ciężko jest nie zdążyć do szpitala ?? hehe. To mi powiedział że wiele w życiu widział w tym 15minutowy poród pierworódki i niemal 2 dni jak się babka z piątym męczyła :blink: masakra i bądź tu człowieku mądry :P

moof pochwal się zakupami :D

gwiazdka zazdroszczę 4 pokoi na mieszkaniu SZOK ile płacicie jeśli mogę wiedzieć?? czy to Wasze własnościowe jest?? rajtki z tygryskiem i piłkami najlepsze :blush:

gosia :kiss: :kiss: goldki nie rozkopują ogródka z nudów jak Cię niema??? :) wcinaj się wcinaj :D nie krępuj się :D

Ann biedna Ty się tak nie stresuj bo Natala się nerwowa urodzi :blush: :kiss:

Ale się rozpisałam :dry:
Podziękowania: mesy

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898206 przez Ada2424
Hej :)

U Was też takie upały?? Ja nawet dziś z domu nie wychodzę a to przez kilka dni takie tropiki mają być :ohmy: prześladują mnie dalej bociany, wczoraj wieczorem widziałam i dziś rano też, kręca się tu ciągle. My mamy 65m2 i 3 pokoje dwa większe i jeden mały, ale wystarczająco ;) wczoraj Mężu zrobił mi półki do małego pokoju, bardzo mi się podobają :) musze poszperać za meblami do naszego pokoju bo w tym miesiącu będziemy zamawiać.

mesy bardzo ładna łazienka, jak na taki remont to malutko Was wyniósł my 4 razy tyle wydaliśmy :blink: ale wszystko wymienialiśmy i kupiliśmy nowe po kafelki aż do umywalki, wc, kabine, lustro, okno, grzejnik itp.

Aggi piękny brzusio :)

Monique Ty chyba dziś masz wizyte, dobrze pamiętam? Trzymam kciuki mocno, na pewno będzie dobrze, daj znać :kiss:

Kurcze przeczytałam wszystko od wczoraj i nie pamiętam co miałam komu napisać :whistle:

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #898210 przez mesy
Aggi no on raz wraca raz se idzie w pizdziec hahaha weź ale ty masz mały brzuch :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

mój goły duży a ubrany mały hahahah
no udało mi się kupić legginsy kfffiatowe :D i mam też czarno białe :whistle: :whistle: :whistle:

ada no my grzejnik mieli , bo emek kiedyś naznosił z pracy trochę ich ;) a umywalkę stwierdziliśmy , że nie wymieniamy , bo tą co mamy jest w dobrym stanie;)

10 lata 5 miesiąc temu #898214 przez aggi
Ada u mnie też gorąąąco, echh nie chcę upałów bo się męczę wtedy :blink: a wczoraj bociana widziałam, pałętał się bez celu koło drogi :P czyżby mnie szukał? hahahahha

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898215 przez Anabelle
aggi ale to się rzadko zdarza żeby pierwsze dziecko wyszło w 15 min no i zależy co rozumie przez 15 minut bo wątpie, żeby babka 15 minut wcześniej poczuła pierwszy skurcz a po 15 minutach dziecko było na świecie. Nie ma się co spieszyć do szpitala na połamanie nóg, ale nie należy też jechać wieczorem jeśli skurcze masz od rana. Lepiej być jednak pod kontrolą lekarską, szczególnie że zanim cie zarejestrują, zrobia ktg... mija.
A wieloródki zazwyczaj długo się męczą jeśli mają dużą przerwę (mieliśmy taką na sali - rodziła 3 dziecko ale po 11 latach przerwy) lub jesli coś idzie źle, ale to wiadomo ;) jak coś nie idzie jak powinno. Osobiście nie znam nikogo kto rodziłby dłużej kolejne porody niż pierwszy o ile przerwa w porodach była nie wieksza niż 3 lata. To tak z obserwacji koleżanek i rodziny. Ja nie mogę powiedzieć żeby mój poród był powalający bo nie trwał 2 dni, a dziewczyna z którą mnie przyjmowali urodziła przed 23 (a ja o 16). Natomiast wiem, że np moja mama rodziła mnie dobę.

My mieliśmy rano pana mierzącego rolety, teraz wstawiliśmy pranie i idziemy z Antkiem na ogród.

10 lata 5 miesiąc temu #898226 przez Asiaa
Ferri jak coś to maluj paznokcie przejrzystym kolorem. Nie może to być kolor kryjący z racji, że personel medyczny poznaje po zmianie naturalnego koloru paznokci że dzieje się coś nie halo

Mesy w końcu Patryka widać na fotce :laugh: ale fakt, jak ubrany brzusio to jakby go nie było ;)

Ulka już lepiej :laugh: Śmieszna sytuacja, bo wiadomo jak to dzieci często do twarzy dotykają więc nie broniłam się przed tym, a ona tak jakoś złapała i mocno ścisnęła, że miałam obdarty nabłonek w środku nosa i przez to bolący taki :pinch: ale dużo krwi nie było ;)

Moofka 52kg? :woohoo: też tak chcę :lol:

Mesy fajna łazienka :) co zmienialiście w czasie tego remontu? bo 1000zł na łazienkę to nie dużo

Aggi fajny brzucho :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka