BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 tydzień temu #807135 przez domi2907
Claudii, ja nawet sie nie wypowiadam bo nie mam zupelnie pojecia...u mnie nikt brzucha nie maca.....takie badania typu wymiar macicy, jej wysokosc oraz ilosc plynu badaja przez usg...moim zdaniem to niewiele mozna powiedziec tylko po dotykaniu brzucha. Ale to generalnie moja opinia. Buzka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #807157 przez roma4
dziewczyny mam do Was pytanie zmieniając całkowicie temat może któraś sie na tym zna
Jeżeli do doniczki z ziemią wstawię ciętą choinkę bez korzeni i będzie w ziemi i będę ją podlewała wytrzyma 2 tyg ?
Bo nie mam stojak i zastanawiam się nad kupnem takiego na wodę ale tata mi mówił że mogę spokojnie wsadzić ją do ziemi i polewać i będzie przez jakiś czas żyła
jak któraś się orientuje proszę o pomysł :)

11 lata 1 tydzień temu #807172 przez Porto1987
Mi też ilość wód płodowych sprawdzali przez usg. A na badaniu ginekologicznym lekarka bada mi dno macicy i na tej podstawie określa czy jest ok do wieku ciąży. Chociaż to pewnie tak w przybliżeniu.

11 lata 1 tydzień temu #807177 przez pietruszka
Pala, moim zdaniem w ciąży nie powinnaś robić tych testów. A ci dermatolodzy są strasznie nieodpowiedzialni, skoro takie głupoty opowiadają.
Mnie też dermatolog zapisała maść, uwaga, ze sterydami. Ale nie powiedziała mi tego na wizycie, tylko w aptece się dowiedziałam, jak chciałam ją kupić. Trzy razy mówiłam że jestem w ciąży. No kretynka jakaś.

Claudii, nie martw się na zapas. Lekarz Cię zbada i będzie wiadomo. Może po prostu masz tak wysoko brzuszek.
Mnie położna powiedziała w 24tc: O, to już chyba tak z 14tc będzie, co? Na oko to właśnie można takie stwierdzenia wysnuć. Lepiej jak lekarz zrobi usg.

Roma, co do choinki, mnie się wydaje że wytrzyma. Ja 2 lata temu kupiłam choinę w wiaderku z ziemią, wszystko fajnie, stała długo. Potem chcieliśmy ją wsadzić u wujka w ogródku, wyciągamy, a ona nie ma w ogóle korzeni. Wszystkie ucięte, praktycznie tylko pieniek był wsadzony w tę ziemię.

Dziewczyny, czy któraś zakupiła już może laktator? Może któraś z doświadczonych mam może coś polecić? Albo chociaż czym się kierować przy zakupie? Chcę męża poprosić, żeby mi pod choinkę kupił. Myślałam o tym ręcznym z Aventa, ale sugeruję się tylko tym, że mam butelki z tej firmy.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 1 tydzień temu #807184 przez Porto1987
No ja się nie wypowiem co do testów, bo się nie znam w ogóle i nie wiem nawet o jakie testy chodzi :P :P :P Ale czasami jak jest się nie pewnym, to lepiej zasięgnąć opinii u innego specjalisty. Tak to już jest niestety.

Roma, mi też się wydaje, że choinka wytrzyma, bo przecież ziemia będzie trzymała wilgoć. Jak nie będzie miała bardzo ciepło w pomieszczeniu, to powinna postać.

Pietruszka, ja w kwestii laktatora nie pomogę. Ale wiem, że jest jeszcze ten Tommee Tippee czy jakoś tak :D Ja się za buteleczkami jeszcze nie rozglądałam. Podobają mi się te z Aventu antykolkowe. Muszę też jeszcze poczytać trochę o tym.

11 lata 1 tydzień temu #807191 przez moni91
ja mam laktator z tommee tipaa :):) i myślę że jest dobry :):) ale ni ewiem jak odciąga jeszcze:P:P ale znajoma mówiła że jest dobry:)

11 lata 1 tydzień temu #807197 przez pala813
Porto chodzi o testy alergiczne. W razie wypadku czy właśnie porodu nie mogą podać mi niektórych znieczuleń i antybiotyków bo moge nie wstac juz. Tak samo u dentysty itp.

Pietruszka jestem tego samego zdania zobacze co ginekolog powie jeszcze. Też zaznaczyłam, że jestem w ciąży a ona to przecież w wysokiej ciąży pani będzie. A na takich testach reakcja na alergie sa między innymi skurcze macicy. A wiem, że reakcja będzie bo przecież jestem uczulona. A jakby się okazało, że uczulenie jest jeszcze mocniejsze. Na ten antybiotyk pare lat temu reakcja była bardzo mocna.

Co do laktatora to ja chciałam elektryczny z medeli ale ciotka mnie przekonuje do ręcznego z tommee tippee mówi, że bardzo dobry. Mi by taki akurat pasował bo ja zestaw startowy kupiłam właśnie z tej firmy. Może dziewczyny coś więcej o avencie powiedzą.

Roma u nas zawsze jak mieliśmy swieżą choinke to na stojaku z wodą właśnie stała, więc nie pomoge bo nie wiem jak sie zachowa w ziemi.

11 lata 1 tydzień temu #807216 przez roma4
Dziewczyny dzięki za radę co do tej choinki :)

Pietruszka ja ma laktator z aventa ręczny i przy victori byłam zadowolona

11 lata 1 tydzień temu #807229 przez pietruszka
Dzięki za odpowiedzi. To kupię Aventa. Tzn prezent pod choinkę to będzie :)

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 1 tydzień temu #807238 przez darmag21
Postaram sie odpisac wszytskim.

Co do laktatatora to tylko i wylacznie reczny, jamialam z aventu z butelką, a ze juz mam ta antykolkowa to nie bede eksperymentowac. Elektryczny ma to do siebie ze ciagnie strasznie a w pierwszych tygodniach jak cie tak bedzie ciaglo na ile to sie mozna ..... a tak to ama sobie regulujesz czy mocniej pociagnac czy delikatniej.

Claudii najlepiej zapytac lekarza bo jedank my na wszytskim sie nie znamy a wprowadzic w blad to szkoda i potem nerwy, takze nie gniewaj sie.

Pala co do testow tez nie wiem jak to wlasciwie jest, ale lepiej sie dobrze zoorietowac bo ci lekarze to czasem maja siano w glowie zamiast wiedzy w swojej dziedzinie.

11 lata 1 tydzień temu #807260 przez Ani-ta
Witam mamusie

nie było mnie kilka dni ale to dlatego że Bartuś powoli rezygnuje ze spania w południe a jak nie spał to nie było czasu niestety ;)
ja tak w piątek 13 postanowiłam z mężem zrobić porządki świąteczne (nawet wziął specjalnie wolne na ten dzień) i już ma wszystko z grubsza ogarnięte jeszcze tylko łazienka :P ale to w inny dzień ;)

Loca dobrze że o nic poważnego a szpitalu faktycznie jedzenie tylko dla tych na diecie :P

Ja butelki i laktator ręczny też mam z aventu i spokojnie mogę polecić :laugh:

Pozdrawiam

11 lata 1 tydzień temu #807274 przez moni91
Wiecie co ogladam tvn i ukryta prawde .az mnie krew zalewa jak słucham jak ta kobieta poniża swojego męża:/ poracha

11 lata 1 tydzień temu #807292 przez Kasztanowa
Moim zdaniem elektryczny laktator można kupic jak będzie potrzeba, szkoda kasę wywalac w to, jak nie wiadomo czy się przyda. Też kupię ręczny.

11 lata 1 tydzień temu #807295 przez annlu
Hej :)
Ja już też wysłałam e-maila ze swoim numerem :)

11 lata 1 tydzień temu #807302 przez Loca
Puk puk to znowu ja :)

Widze ze temat laktatorow poruszacie, ja jeszcze o tym nie myslalam. Z aventa chce kupic te butelke antykolkowa.

Moj maz jeszcze z pracy nie wrocil wiec czekam na niego jak na zbawienie, w ogole w tym szpitalu mi sie nie podoba...lekarz mial mnie przyjac i dupa jakas operacja mu wyskoczyla...i tak czekam i czekam...dobrze ze tu wszyscy tacy usmiechnieci, a polozne wygladaja jakby pracowaly tu z pasja, pytaja, ktory to tydzien, mowia ze bedzie dobrze :) pytaja czy wiemy co bedzie o imiona tez pytaja, a jak im sie mowi jakie imie to jest reakcja "oooo jak ladnie :)" takiej sluzby zdrowia wszystkim zycze ;) to czekanie jest rekompensowane przez usmiechy poloznych :) ktore naprawde sie nami opiekuja.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka