- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Jeżeli do doniczki z ziemią wstawię ciętą choinkę bez korzeni i będzie w ziemi i będę ją podlewała wytrzyma 2 tyg ?
Bo nie mam stojak i zastanawiam się nad kupnem takiego na wodę ale tata mi mówił że mogę spokojnie wsadzić ją do ziemi i polewać i będzie przez jakiś czas żyła
jak któraś się orientuje proszę o pomysł
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie też dermatolog zapisała maść, uwaga, ze sterydami. Ale nie powiedziała mi tego na wizycie, tylko w aptece się dowiedziałam, jak chciałam ją kupić. Trzy razy mówiłam że jestem w ciąży. No kretynka jakaś.
Claudii, nie martw się na zapas. Lekarz Cię zbada i będzie wiadomo. Może po prostu masz tak wysoko brzuszek.
Mnie położna powiedziała w 24tc: O, to już chyba tak z 14tc będzie, co? Na oko to właśnie można takie stwierdzenia wysnuć. Lepiej jak lekarz zrobi usg.
Roma, co do choinki, mnie się wydaje że wytrzyma. Ja 2 lata temu kupiłam choinę w wiaderku z ziemią, wszystko fajnie, stała długo. Potem chcieliśmy ją wsadzić u wujka w ogródku, wyciągamy, a ona nie ma w ogóle korzeni. Wszystkie ucięte, praktycznie tylko pieniek był wsadzony w tę ziemię.
Dziewczyny, czy któraś zakupiła już może laktator? Może któraś z doświadczonych mam może coś polecić? Albo chociaż czym się kierować przy zakupie? Chcę męża poprosić, żeby mi pod choinkę kupił. Myślałam o tym ręcznym z Aventa, ale sugeruję się tylko tym, że mam butelki z tej firmy.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Roma, mi też się wydaje, że choinka wytrzyma, bo przecież ziemia będzie trzymała wilgoć. Jak nie będzie miała bardzo ciepło w pomieszczeniu, to powinna postać.
Pietruszka, ja w kwestii laktatora nie pomogę. Ale wiem, że jest jeszcze ten Tommee Tippee czy jakoś tak Ja się za buteleczkami jeszcze nie rozglądałam. Podobają mi się te z Aventu antykolkowe. Muszę też jeszcze poczytać trochę o tym.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Pietruszka jestem tego samego zdania zobacze co ginekolog powie jeszcze. Też zaznaczyłam, że jestem w ciąży a ona to przecież w wysokiej ciąży pani będzie. A na takich testach reakcja na alergie sa między innymi skurcze macicy. A wiem, że reakcja będzie bo przecież jestem uczulona. A jakby się okazało, że uczulenie jest jeszcze mocniejsze. Na ten antybiotyk pare lat temu reakcja była bardzo mocna.
Co do laktatora to ja chciałam elektryczny z medeli ale ciotka mnie przekonuje do ręcznego z tommee tippee mówi, że bardzo dobry. Mi by taki akurat pasował bo ja zestaw startowy kupiłam właśnie z tej firmy. Może dziewczyny coś więcej o avencie powiedzą.
Roma u nas zawsze jak mieliśmy swieżą choinke to na stojaku z wodą właśnie stała, więc nie pomoge bo nie wiem jak sie zachowa w ziemi.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Pietruszka ja ma laktator z aventa ręczny i przy victori byłam zadowolona
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Co do laktatatora to tylko i wylacznie reczny, jamialam z aventu z butelką, a ze juz mam ta antykolkowa to nie bede eksperymentowac. Elektryczny ma to do siebie ze ciagnie strasznie a w pierwszych tygodniach jak cie tak bedzie ciaglo na ile to sie mozna ..... a tak to ama sobie regulujesz czy mocniej pociagnac czy delikatniej.
Claudii najlepiej zapytac lekarza bo jedank my na wszytskim sie nie znamy a wprowadzic w blad to szkoda i potem nerwy, takze nie gniewaj sie.
Pala co do testow tez nie wiem jak to wlasciwie jest, ale lepiej sie dobrze zoorietowac bo ci lekarze to czasem maja siano w glowie zamiast wiedzy w swojej dziedzinie.
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
nie było mnie kilka dni ale to dlatego że Bartuś powoli rezygnuje ze spania w południe a jak nie spał to nie było czasu niestety
ja tak w piątek 13 postanowiłam z mężem zrobić porządki świąteczne (nawet wziął specjalnie wolne na ten dzień) i już ma wszystko z grubsza ogarnięte jeszcze tylko łazienka ale to w inny dzień
Loca dobrze że o nic poważnego a szpitalu faktycznie jedzenie tylko dla tych na diecie
Ja butelki i laktator ręczny też mam z aventu i spokojnie mogę polecić
Pozdrawiam
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kasztanowa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Widze ze temat laktatorow poruszacie, ja jeszcze o tym nie myslalam. Z aventa chce kupic te butelke antykolkowa.
Moj maz jeszcze z pracy nie wrocil wiec czekam na niego jak na zbawienie, w ogole w tym szpitalu mi sie nie podoba...lekarz mial mnie przyjac i dupa jakas operacja mu wyskoczyla...i tak czekam i czekam...dobrze ze tu wszyscy tacy usmiechnieci, a polozne wygladaja jakby pracowaly tu z pasja, pytaja, ktory to tydzien, mowia ze bedzie dobrze pytaja czy wiemy co bedzie o imiona tez pytaja, a jak im sie mowi jakie imie to jest reakcja "oooo jak ladnie " takiej sluzby zdrowia wszystkim zycze to czekanie jest rekompensowane przez usmiechy poloznych ktore naprawde sie nami opiekuja.