- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Co do samochodu to zalezy, my kupilismy starsze auto passata ale volkswageny to czolgi i nic nie dokladalismy od zakupu do niego. Auto jest zadbane i pali bez problemu, nawet w te mrozy po tym jak stoi niepalony przez kilka dni. Ja nie jezdze juz bo ciezko mi z brzuchem za kierownica a maz ma sluzbowy samochod wiec nasz duzo odpoczywa na parkingu pod blokiem:)
Dziewczyny czy ktoras z was miala doczynienia z baza isofix? Czy normalnie fotelik na pasach zapinacie. Zastanawiam sie nad ta baza bo to duza wygoda jest wydaje mi sie ale moze ktoras z was uzywala i moze powiedziec cos wiecej na ten temat.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
No a w 26 tyg maluchy podobno juz 900 g waza moj synus sobie prawa strone upatrzyl mojego brzucha i skubaniec wciska sie na sile tam, czasem to mnie nawet bolec zaczyna.
Porto, no to ulga
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Loca, ulga, ulga i humor już lepszy
A u mnie malutka śmiga gdzie tylko się da myślę, że jeszcze ma sporo miejsca. Jak będziemy miały 30 tc jak Pala, to pewnie wtedy poczujemy, jak mało miejsca mają nasze maluszki
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Po lewej na gorze narazie nie, ale to chyba dlatego ze lozysko tam na gorze mam i izoluje.
Ja mysle ze fotelik na pasy Zapne...pewnie mamy ten system w aucie ale dopiero przy normalnym foteliku pogrzebie. Ja sie dowiem w piatek ile maly ju wazy. No i. Co chodzi z tymi kolkami i pobolewaniem. Mam nadzieje ze bedzie ok.
- kachna_28
- Wylogowany
- gaworzenie
Odwołali moje zajęcia w szkole rodzenia bo się grupa nie uzbierała a następne zaczynają sie dopiero 10.0.2014 r , więc ja już nie skorzystam. Muszę szukać czegoś innego,bo już się nastawiliśmy że w te okropne wieczory 2 razy w tygodniu będziemy mięli co robić.
Coraz częściej mam niestrawność, ale podobno to nic nadzwyczajnego, tylko strasznie uciążliwe. Nie wiem czy mogę ale biorę wtedy na cukier krople żołądkowe. Muszę zapytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań.
Fajnie, że wasze dzieciaki dają znać o sobie. Moja córa tak się wierci że mi brzuch faluje.
Zastanawiacie się jakie rozmiary ciuszków trzeba kupić dla noworodka ? Z tego co wiem na USG już pod koniec ciąży nie są w stanie podać długości maluszka tylko wagę. Mój mąż jest wysoki i jak dziecko w niego pójdzie to się może okazać że będzie długa i że np. 56 cm może być za krótkie.
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Domi właśnie miałam się pytać czy Wasze maleństwa upatrzyły sobie jakieś miejsce w swoich domkach gdzie często je czujecie? Mój wybrał sobie prawą stronę brzucha i w sumie najczęściej po tej stronie siedzi
Kachna mi wszyscy radzą żeby mieć troszkę ubranek tych z rozmiaru 56 a resztę większych bo maluchy szybko rosną i w tych najmniejszych mało pochodzą.
- Kasztanowa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nie uzbierała się grupa? Ja się chciałam zapisac, to terminów nie ma, na maj mi proponowali Chyba u nas większy przyrostOdwołali moje zajęcia w szkole rodzenia bo się grupa nie uzbierała a następne zaczynają sie dopiero 10.0.2014 r , więc ja już nie skorzystam. Muszę szukać czegoś innego,bo już się nastawiliśmy że w te okropne wieczory 2 razy w tygodniu będziemy mięli co robić.
Co do ciuszków, to kupiłam trochę 56. Zaraz po porodzie nie będę latała za tym rozmiarem na pewno, jestem spokojniejsza że jest A dzieci są różne, zresztą maluchy podkurczają nóżki i przez to łatwiej je zmieścic nawet w mniejszy rozmiar niż wygląda to z wzrostu. W brzuszku już mają teraz nogi podkulone, więc wzrostu się nie określi przed porodem. Zresztą waga to też wypadkowa różnych wymiarów i często bardzo się różni od tej po urodzeniu.
Miałam dziś wizytę. Wyniki wreszcie dobre, tylko magnez mam zwiększyc Ostatnio mi brzuch twardnieje, w ogóle inny się zrobił, kształt zmienił. Tak sobie pomyślałam, że może się Młody obrócił i miałam rację, główką do dołu jest. Chyba mi było wygodniej w poprzedniej jego pozycji, no ale nie będę marudzic 3 kg na plusie jestem.
W ogóle pani doktor robiła usg i chciała serduszko zobaczyc, to się siusiakiem pchał przed ekran
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Dzisiaj mam problem z telefonem i nie za bardzo mam jak pisać.
Może jutro będzie lepiej.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Wstaje juz, od kilku godzin nie moge zasnac, nie moge sie ulozyc, boli mnie kregoslup i glowa zaczyna, wole wstac moze dzieki temu wieczorem szybko zasne. Dwa dni mialam spokoj i spalam normalnie a dzisiaj znowu sie zaczelo. Troche dziwnie tak wstawac jak jeszcze ciemno kiedy nie musze nic zalatwiac ale co na sile nic nie zrobie. Ida na ciepla herbatke albo gorace kakao jeszcze zobacze:)
Powiem wam, ze brzuch dalej mam taki obolaly i spina sie co chwile ale jest lepiej niz we wtorek. Dzisiaj tez odpoczywam.
Moni nie martw sie o Tweety ona pisze na lutowych normalnie z tego co widzialam.
Dobrego dnia mamusie:)
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Też się wpisuję jako obecna od rana
Ja na szczęście nie mam kłopotu ze spaniem , a wstaje zawsze przed 7 jak mała idzie do przedszkola ... U nas dzisiaj roztopy tragedia już wolę jak jest mały mróz niż jak wszystko pływa...
Idę na 12 do lekarza ciekawe jak tam moje wyniki no i ciekawe czy zrobi usg . mam taką nadzieję
Pozdrawiam
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c