BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #805363 przez Loca
W tym kraju to jest jakas patologia finansowa :/ czlowiek charuje calymi dniami jak wol, a itak go na nic niestac, tylko zarabia sie na oplaty i zycie, ja to sie wsciekam, ze jestem zmuszona kupowac rzeczy najpotrzebniejsze, a nie to co mi sie podoba, czasem staje przed sklepowymi witrynami, zwlaszcza przed jubilerem i wzdycham do bransoletek :silly: . Wiec przez to praca nie sprawia mi przyjemnosci bo wiem ze i tak nie kupie czego chce :silly:
Teraz jeszczete swiete eh...w tym ms nic nie odlozymy.
Z mezem zdecydowalismy, ze nic sobie nie kupujemy :)
Co do tych lalek, to one mnie troche przerazaja :silly: jest tyle ladnych zabawek a wlasnie slyszalam ze teraz jest na te monstery moda :huh: ciekawa jestem, jakie marzenia bedzie mial moj malucj, ktory wlasnie teraz sie buntuje bo mamusia siadla sobie tak ze ma malo miejsca :)
Powiem wam ze im czesciej ten lobuz tam rozrabia, tym wieksza czuje wiez z maluszkiem, moze jednak ten instynkt maciezynski sie pojawi ;)

Porto, ja rowniez trzymam kciuki za Twojego meza :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #805376 przez Porto1987
Oj tak Loca. Z kasą tak jest, ale zawsze jej będzie mało :( Pamiętam jak kiedyś mój mąż mi mówił, że następny pierścionek jaki mi kupi, to jak urodzę dziecko. Chyba teraz mogę o tym zapomnieć :S :silly: Loca chyba lubię tak samo biżuterię jak Ty ;) Niby mamy zacząć mocno odkładać kasę od Nowego Roku, ale kurcze będzie tyle wydatków, że nie wiem z czego mamy odkładać :(

Moja Malutka ostatnio ma takie momenty, że rozrabia w brzuszku ile tylko może :S I wtedy taka mnie radość ogarnia, że to moje malutkie szczęście sobie rośnie i tak je już kocham :) Loca, jak urodzimy, to właśnie z tej miłości będziemy wszystko robiły dla tych szkrabików i same naturalnie będziemy wiedziały co i jak robić :D Ej piszcie mi to, jak zacznę w siebie powątpiewać :P :P :P

A i dziękuję za trzymanie kciuków :kiss:
Właśnie będę zaraz smażyła racuszki z jabłkami i mój tata zawiezie mojemu mężusiowi. Jeszcze będę chciała dziś do mojej babci do szpitala pojechać, szkoda, że nie leżą w jednym szpitalu.

11 lata 2 tygodni temu #805395 przez pietruszka
Wiecie co, w grudniu powinno się dostawać wypłatę 2 razy. Ja już nic nie mam na koncie.
Dzisiaj zakupy w lumpie za 10zł zrobiłam - 2 pary jeansów, bluzka z dł. rękawem, malinowe bolerko i misiowa bluza. To zakupy dla małej.
Moje dziecko chyba będzie wyglądać jak z bidula :blink:

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 2 tygodni temu #805404 przez Porto1987
Oj taka 13 by się przydała :) mi mój mąż nic nie wspominał o 13 w tym roku. W tamtym chyba była :)

Pietruszka, moja córeczka będzie wyglądała jak chłopczyk, bo takie ubranka możemy dostać :)

11 lata 2 tygodni temu #805405 przez moni91
Moja malutka dziś odpoczywa :) ale ja się na wkurzałam dziś w komunikacji miejskiej :/ Nienawidzę Ludzi :/ kuźwa ani przepraszam ani nic i pchają się na chama może nie widać mi tak brzucha ale bez przesady jeszcze szkoda że z łokcia nie dostałam ...:/ widzą że trzymam rękę na brzuchu to każdy głupi się skapnie że albo coś ci dolega albo ciąża tak a tu dupa i co najlepsze to ci najstarsi co narzekają że my nie mamy szacunku do starszych a czego sami uczą:/:/:/:/: / Porażka aj szkoda słów:/ :(:(

11 lata 2 tygodni temu #805407 przez domi2907
O kasie mi nawet nie mowcie..ja w tym miesiacu musialam wziasc stowe z oszczednosci...22 dostane wyplate i w sumie po zaplaceniu wszytskiego tez nic nie zostanie.

Maz dostal 13 ale poszla cala na naprawde auta............:(:(:(:(:(

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #805416 przez Kasztanowa
To mnie ZUS łaskawie do połowy listopada na razie zapłacił, też fajnie. Chyba dbają o to, żebym na święta wszystkiego nie wydała :angry:

Na bezsennosc polecam ciepłe mleko :)

11 lata 2 tygodni temu #805441 przez darmag21
Porto u nas podobno mundurowka ma byc teraz w styczniu a 13stke dostajemy zawsze w marcu razem z pensja, wiec chociaz tyle ze bedzie z czego kupic wozek i inne pierdoly bez odkladania, bo z tym odladaniem to jest tak ze jak pare gr sie uda odlozyc to zaraz w nastepnym miesiacu sie cos zes.... ze musisz kase wziasc. Swieta strasznie pochlaniaja pieniadze i to nie wiadomo na co...a o sobie to juz czlowiek nie mysli a wiadomo tez by sie chcialo cos zalozyc nowego i wyjatkowo wygladac,mam nadzieje ze moze uskrobie sobie na cos nie drogiego a jak nie to co do kupy poskladam zeby jak czlowiek wygladac.

Porto, dołanczam sie do trzymajacych kciukasy za meza.

Moni, ludzie sa bezczelni i aroganccy, ja w sklepie stoje w miesnym w takich kolejkach i nikt cie nie wpusci ale wisi kartka ze kobiety w ciazy obslugiwane sa bez kolejki, wiec kiedys jak mi nerwy puszcza to pojde na przod kolejki i przeczytam na glos informacje jesli nikt nie ma w sobie zadnego poczucia.

Moj maluszek tez dzis bardzo fisiuje po brzuszku, ale czasem jest tak spokojny ze prawie nie czuje i sie wtedy zamartwiam.

11 lata 2 tygodni temu #805452 przez Kasztanowa
Oj, przydałaby się taka trzynasta pensja, ale żadne z nas nie ma...
Co do kolejek i ogólnie ustępowania miejsca - taki głupi czas teraz, że spod kurtki brzuszka nie widac :(

11 lata 2 tygodni temu #805457 przez darmag21
U mnie brzuch bardzo widac bo mam kurtke odcinana po biustem a to bardzo uwydatnia, gapia sie na ciebie bo to widac ale bez rezultatu.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #805467 przez pietruszka
Dziewczyny, nie chcę tego słuchać! Że stoicie w kolejkach, bo krępujecie się podejść, nawet jeśli wywieszona jest karteczka, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo.
To jest nasz czas, skoro mamy jakieś przywileje z tego tytułu, to dlaczego nie korzystać?!

Ja nawet kurtki nie rozpinam, od razu idę do okienka w jakichś aptekach czy większych sklepach. Uważam że wcale nie musimy świecić brzuchem i czekać aż nas ktoś łaskawie wpuści. Sorry, jestem w 7 miesiącu, brzuchol może nie jest duży, ale mi ciąży i nie zamierzam tracić czasu na stanie w kolejkach, skoro nie muszę.

A ludzie to wiadomo, wielka znieczulica, gapią się w ziemię, w sufit, byle nas nie widzieć.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #805476 przez Loca
U mnie brzucha nie widac, wic nawet nie denerwuje sie ze ktos mnie w kolejce nie przepuszcza :)

Rety, jak mnie dzisiaj plecy bola i to nie wiem czy od zoladka czy od kregoslupa, o taki dziwny bol mam juz nie wiem jak sie polozyc zeby mi to przeszlo....

Moj maz auta oglada, te ceny sa tez z kosmosu, az szkoda mi kasy na to....

11 lata 2 tygodni temu #805482 przez moni91
Też trzymam Kciuki za twojego męża porto:)

No Ludzie są naprawdę chamscy :(:(
Ja za bardzo się nie upominam o pierwszeństwo bo się krępuje :(

11 lata 2 tygodni temu #805487 przez Porto1987
Dziękuję Wam Kochane za wsparcie :kiss:

Darmag, Ty pewnie jeszcze masz rozłąkowe :unsure: My byliśmy pół roku osobno, ale już nie łapaliśmy się na rozłąkowe, bo mamy to mieszkanie z wojska :( dobrze, że nam kredyt odchodzi od nowego roku, ufff, przynajmniej zostanie kilkaset złotych :)
Auta teraz nie zmieniamy. Chyba, że na mniejsze, ale to bez sensu.

Loca, a jak u Ciebie z autkiem :unsure: Kupiliście coś :unsure:
A i właśnie. Dodałaś tego samego samego posta :D :D :D Pomyłka :unsure: Zaraz Ci skopiuję odpowiedź ;) ;)

A wiecie, że dziś coś było właśnie odnośnie uprzywilejowania kobiet. I przeciwko temu najwięcej było młodych kobiet, które jeszcze oczywiście nie rodziły :( Jakaś zorganizowana akcja to była, na pewno w mediach, ale czy gdzieś jeszcze to nie wiem.

11 lata 2 tygodni temu #805526 przez darmag21
Porto my nir bierzemy rozlakowego z mieszkania tez zrezygnowalismy i dostajemy mieszkaniowke u nas to jest 900 zl nie wiem jak u was jest ? Bo podobno wszedzie inaczej dawaja. Dla nas bylo to kozystniejsze.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka