- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iza , gdy zaszłam ciążę dopiero i jeszcze nie przytyłam, powiedziała, że Ela będąc obu ciążach "obie nie odmawiała i miała nadwagę", a ona w ciąży zawsze miała tylko brzuszek piłeczkę i nadal byłą chuda. Potem gdy już w połowie ciąży Iza mnie zobaczyła, usłyszałam, że ma wielki brzuch i dużo przytyłam już. Więc we mnie się zagotowało i odpowiedziałam: "eee, to nie jest problem po porodzie kg można zrzucić, gorzej jak nie się nie ma rozumu, bo tego nawet w aptece nie kupisz" i szeroko się uśmiechnęłam patrząc jej prostu w oczy. Ja zatkało !!! DOSŁOWNIE !!! . Elka, która też wie że Iza ją nie cierpi parsknęła śmiechem i powiedziała do mnie : Masz rację, Aniu!
Moja teściowa też kiedyś powiedziała gdy byłam pierwszej ciąży, że wygadam jak baba, na co ja odpowiedziałam, że wyglądam nie jak baba, tylko jak apetyczna kobieta w stanie błogosławionym. Miałam i mam kobiecą figurę i nie byłam i nigdy wieszakiem nie będę. Mój mąż uwielbia mnie i moją figurę i tego można mi tylko pozazdrościć ( tzn. męża z takim podejściem i kobiecych kształtów ), Izka akurat to słyszałam, bo też była wtedy u teściów ( jej mąż nie jest ani czuły, on tylko rozkazy wydaje : Zrób kolację, zabierz dzieci, zrób kawę) . No to starczyło, aby więcej już nikt nigdy nie komentował mnie i mojego wyglądu
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Joasia, śliczna córa Od razu widać, że dziewczynka My jak byliśmy na połówkowym, to potem jak pokazywaliśmy zdjęcia i ktoś nie znał płci, to po twarzy odgadywał, że chłopiec
Dziewczyny, a jak to jest z określeniem położenia dziecka? Bo mam teraz zrobić to ostatnie obowiązkowe usg w okolicy 30-go tygodnia i zastanawiam się czy już teraz określają ustawienie i ewentualnie wskazanie do cc, czy to dopiero pod koniec ciąży.
Surenka, ja właśnie po doświadczeniach z ostatnim zamówieniem na allegro, zrezygnowałam z ciuchów dla siebie zakupowanych własnie tam Niby mierzysz i się zgadza, a jak przychodzi, to okazuje się, że nie pasuje Oczywiście zdarzają się też idealnie dobrane rzeczy, ja jednak chyba wolę wcześniej przymierzyć.
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anulka, ale boje słowne toczycie Ale to prawda, głupiego nigdy rozumu nie nauczysz...
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja mam koleżankę(też Izę ), która ZAWSZE komentuje wygląd, np. mówi się jej, że ktoś tam ma nową dziewczynę, a jej pierwszy tekst "a ładna, chuda?" - jakby to było jedynym kryterium. Ale ona ma straszne kompleksy, jest ładna, zawsze miała fajną figurę, a teraz tak się odchudza i ćwiczy, że wygląda jak szkieletor, dosłownie wyrośnięta dziewczynka z przedszkola. Chłopaki się śmieją, że u niej to nie ma za co złapać, a cycki ma jak grubszy facet No i chyba właśnie tak jest, że zazwyczaj na wygląd innych zwracają uwagę osoby, które same mają mega kompleksy, tylko się do tego nie przyznają.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Anulka biedna ta Iza Ja właśnie jestem taka że odpowiem i nie odpuszczę jak mnie ktoś zdenerwuję. Wiadomo lepiej czasem dać spokój ale jak ktoś sprawia mi przykrość, a nie jest to przypadkowa obca osoba to niech wie, że robić tak nie powinna.
Znalazłam takie coś, może skorzystacie
babyonline.pl/pub/zdrowe_jadlospisy/zdrowe_przepisy1.jpg
babyonline.pl/pub/zdrowe_jadlospisy/zdrowe_przepisy2.jpg
Napaliłam się na pierś kurczaka w sosie z dynią i ryżem Ale nie wiem czy cukru za bardzo nie podniesie ;/
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
GabiSBB najgorsze jest na skorupce jajka, wystarczy sparzyć i nie ma salmonelli ewentualnej, także się nie martw!
Joasia B super że jest ok. A z wagą dzidziusia mówił lekarz, że jest w porządku tak? Pytam, bo my w czw mamy usg i się zastanawiam jaka waga będzie
Asia K trzymam kciuki!!!
Kurcze czytam, że chudniecie, a ja ta odwrotnie chyba za Was wszystkie! ;p;p
U mnie w szkole rodzenia o dolarganie mówiła pani, że w 1 fazie można podac, w 2 już się nie powinno, ale że może być plus tego podania – szybsze rozwieranie szyjki. Mimo to bym nie chciała ;p
Ja dzis badania rano robilam i śnięta chodzę dziś z niedospania, a wieczorkiem zakupy na nas czekają…. Także zmykam, miłego weekendu!!!!!!!
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Boże dziewczyny nie mogę wyjść z dołka. Chodzę popłakuję, kur.wuje i wszystko naraz. Młody mnie wkurza, nic nie słucha, stary mnie wkurza, bo tyle w domu do zrobienia a nic nie zrobiona, wywlekam jakieś rzeczy sprzed kilku lat, które miał zrobić, a odpuścił.... Czekolady mi się chce.....
Żebym chociaż kasę miała i kupiła w końcu ten mój wymarzony dom....
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
megi spokojnej drogi i baw się dobrze
AsiaK opowiadaj jak po wizycie!
ewelkaa boski brzuszek Zosia ma na pewno bardzo wygodnie
mila z tym ananasem to faktycznie jakaś bajka
italia ja ogólnie jestem przeciwko stosowania chemii w trakcie porodu, bo uważam, że ona tylko szkodzi, a nie pomaga! Nikt nie znieczuli Cię tak, że nie będziesz czuła skurczy, bo wtedy nie mogłabys urodzić! Leki sprawią, że nie będziesz czuła tak silnie bólu, zwłaszcza krzyżowego, który ponoć zwala z nóg, ale ja się nastawiam na to, że DAM RADĘ! Pewnie wiele z Was pomyśli: taaa, jasne, a jak Cię sieknie to będziesz błagac o znieczulenie! No może i tak, ale staram się myśleć pozytywnie i kierować doświadczeniem osób, które również zrezygnowały z podania chemii w trakcie porodu i radziły sobie w inny sposób.
JoasiaB cuuuuudowna buzinka Prze kochana
anulka brawo! bardzo dobrze, że potrafisz się odgryźć i walnąć ciętą ripostą!
italia 30 tydzień to zdecydowanie za wcześnie, żeby definitywnie określić położenie dziecka. Generalnie ma czas do 36 tygodnia, zeby się obrócić. Ale dziś byłam u lekarza i w proradni była babeczka, która niby miała obrócone dziecko prawidłowo, a juz w trakcie porodu okazało się, że nie wiadomo kiedy obrócił się główką do gory i w ostaniej chwili brali ją na cesarkę!
No a na dzisiejszym USG najadłam się strachu, bo w trakcie badania lekarka zawołała innego lekarza, zeby coś mu pokazać, a ten jak przyszedł to akurat wlazła jakaś kolejna lekarka, która zaczęła na niego krzyczeć, ze miał gdzieś tam przyjść, że ona czeka, a ja cała w nerwach o co chodzi, dlaczego ta co robi mi USG musiała zawołać kogoś jeszcze a tamta dwójka nade mną się kłóci! Więc w końcu krzyknęłam: JA SIĘ TU DENERWUJĘ!! a oni w trójke na mnie i pytają czemu się denerwuję! No to mówię, ze pan doktor miał na coś spojrzeć i nie wiem na co i co jest grane, a ta co robi mi USG mówi, ze wszystko ok tylko chciala coś pokazać panu doktorowi, na co wszyscy w trójkę w ten ekran i mówią, ze wszystko jak najbardziej jest ok, że nie ma żadnych podstaw do niepokoju...ufff! Mały waży już 1885 g! Ja od zeszłego miesiąca przytyłam kilo, szacowałam że znacznie więcej, ale wychodzi na to, że od początku mam 12 kg na plusie. Synek ułożony jest na razie miednicowo, ale ma jeszcze sporo czasu żeby się obrócić No i wyniki morfo mam kiepskie, nadal mala anemia i coś tam z leukocytami, ale nie panikuję Zaopatrzę się w żelazo i będzie git Cieszę sie, że w końcu podejrzałam syneczka, co prawda USG mega marne i nic tam nie widziałam za bardzo, ale uspokoiłam się że wszystko jest ok i rośnie jak na drożdżach
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
A od jakiejś godziny napiera na mnie masakrycznie, mam wrażenie że skóra mi zaraz pęknie i twardy brzuch mam jak cholera ;/
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anulka ale chciałabym zobaczyć minę tej dziewczyny co jej dogadałaś nie nawidzę takich osób
Joasia cudna malutka
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wczoraj byłam u gina. Nie miałam robionego USG niestety. Dopiero za miesiąc. Badał mnie na samolocie. Wszystko jest ok. Tylko żelazo mi dopisał, bo hemoglobina mi spada.
W nocy już trzy razy wstaję sikać. Przestawiliśmy dziś łóżko z mężem, bo za każdym razem jak wstaje to go budzę, ponieważ musiałam przechodzić przez niego.