BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #499095 przez Qltoorka
Ha, zadzwoniłam do tej kliniki, gdzie mam mieć badania prenatalne i mi powiedzieli, że to normalna praktyka, że badania są wykonywane w obecności męża :)
Pierwszy raz w życiu do ginekologa z mężem za rączkę...ale fajnie :lol:

A smaki...hmm...tak samo jak Ty kaska1982-kwaśne produkty-przede wszystkim ogórki kiszone i owoce-w szczególności winogrona, mandarynki i pomarańcze.
I ostatnio mnie na samą myśl o pięknym torcie ślinka już cieknie :silly: Wtedy lecę do cukierni po kawałeczek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #499102 przez Kamilka22
a ja mam parcie na pikantne potrawy, uwielbiam ogórki kiszone i kapustkę kiszoną mniami:) mogłabym jeść i jeść:) i na owoce takie jak pomarancze, mandarynki i najlepiej zeby były kwaskowate:) a co do słodyczy to tak średnio teraz za nimi szaleję.

12 lata 1 tydzień temu #499109 przez agniesia
jem marchewke:)

12 lata 1 tydzień temu #499127 przez uniuni
Qultoorka super, że małż może z Tobą :) To baaardzo zbliża :)
Przez ostatni rok, gdy wydeptywałam ścieżki od specjalisty do specjalisty J. ze mną, na każdej wizycie, na każdej kontroli. Mogliśmy wtedy wymienić opinie i dyskutować o wątpliwościach. Gdybym mu miała raporty zdawać po każdej wizycie to nie byłoby to samo :)

12 lata 1 tydzień temu #499130 przez agniesia
W końcu od czego tych mężów mamy:) jednak powiem Wam, że jak widzę jak mój przeżywa ciąże to cudny widok:) Jak głaszcze i całuje brzusio:)

12 lata 1 tydzień temu #499141 przez emi87
fajnie ze nasi mężowie sie tak angazuja :) mój np nie pozwala mi sie zamykać w łazience bo sie boi zew cos mi sie moze stac hi hi a dziś tak do mnie rano w samochodzie "alez nachuchałas w tym samochodzie...a no tak-chuchasz za dwoje" hahaha tak mnie to rozbawiło :P
myśle ze warto faceta angazować i w ciążew i potem w wychowanie - w końcu to partnerski związek :)

a ja róznie - raz sie rzucam na ogórki kiszone (kapuste też lubie ale równa sie posiedzenie w kibelku wiec odpada), czasem na marchewke,na jabłka a czasem sie rzuce na cos po czym po kęsie stwierdzam ze to nie to i niedobre hehe i wreszcie mam sok idealny dla siebie! bo tak - pomarańczowy czy jabłkowy za słodki (kupuje bez cukru), grejfrutowy zrobil sie dla mnie z kolei ciut za gorzki - ale jak wymieszam pół na pół pomarańcze z grejfrutem mmmm to jest to!

12 lata 1 tydzień temu #499145 przez agniesia
Mój mąż zawsze do mnie mówił: "Kochanie idź zrób herbatę", teraz mówi: "Kochanie idźcie zrobić mi herbatę":), a ja mu odpowiadam: "Kochanie, ja Ci chętnie zrobię herbatę, jednak Niuniusiowi nie chce się ruszyć, dlatego zrób sobie sam":)

12 lata 1 tydzień temu #499149 przez sloneczko33
lo matko ale zescie sie rozpisały nie wiem kiedy te wasze posty poczytam

12 lata 1 tydzień temu #499172 przez dorkiszon
Mój się codziennie pyta jak tam dzidziuś :) Kamilka sprzątam łazienke, a czy ty juz sprzątasz ?
Ja jem cytrusowe owoce ich nie zwracam niestety bierze mnie tez wiecznie na coś smażonego.
Ale może zrobie sobie też takie ziemniak w piekarniku z masłem. Narazie spałam teraz troche, bo mnie wzieło głowa mnie troche boli mam dziwne ciśnienie pije drugie kakao.

12 lata 1 tydzień temu #499175 przez gold_butterfly
Witajcie. Ale rozpoczęła się tutaj dyskusja.

W pierwszej ciąży miałam mdłości 24h na dobę. Trzeba bardzo uważać,bo może dojść do odwodnienia i oczywiście braku witamin. Musisz porozmawiać z ginekologiem,jeżeli wymioty są bardzo uciążliwe, przepisze specjalne leki,które hamują mdłości. Jest dużo pokarmów, które łagodzą mdłości - mi bardzo pomógł marynowany imbir - do kupna w sklepach typu Tesco (stoisko z sushi).

Hmm... Co do zachcianek,to codziennie jem coś innego :-) Słodyczy jeść absolutnie nie mogę - niedobrze mi na ich widok. Wyjątek stanowią ciasta drożdżowe i np. bułki z rodzynkami czy dżemem.

Seks nie jest zabroniony, poda warunkiem,że nie ma przeciwskazać. Niestety mam całkowity zakaz,ale jak tu dziewczyny napisały - zawsze człowiek da sobie jakoś radę :-)

Poza tym od wczoraj czuję się tragicznie i tylko odmierzam czas do powrotu męża. Mam tak okropne bóle brzucha... Nospa nie pomaga - zjadłam jedną forte i 3 zwykłe. Jak nie polepszy się w ciągu 2-3h,to znowu na szpital.

12 lata 1 tydzień temu #499180 przez agniesia
Muszę jechać do miasta, a mdli mnie strasznie:(

12 lata 1 tydzień temu #499183 przez Kamilka22
dorkiszon już posprzątałam :D

Dziewczyny a będziecie się zapisywać do szkoły rodzenia? ale ja tak jakoś w 6,7 miesiącu

12 lata 1 tydzień temu #499184 przez emi87
właśnie opierdziliłam gotowane ziemniaczki z jajkiem sadzonym mmmm tego mi było trzeba ;)

gold butterfly lepiej jechac do szpitala niech sprawdzą - twoje i fasoliny zdrowie teraz najwazniejsze. badz silna!! jestesmy wszystkie z tobą :kiss:

a kto mi posprzata lazienke :D ??

12 lata 1 tydzień temu #499193 przez gold_butterfly
Jak leżę,to jest lepiej - córeczce puściłam bajki,później muszę ją zająć jakimś pożytecznym zajęciem.

Szkoła rodzenia - niestetu u mnie w okolicy nie prowadzili. Ale gorąco polecam. Byłam na dwóch zajęciach z ciężarną koleżanką i byłam zachwycona. Coś wspaniałego.

O sprzątaniu nic nie wspominajcie...

12 lata 1 tydzień temu #499196 przez uniuni
Dzięki waszym porządkom i ja spojrzałam na swoją łazienkę krytycznym okiem :blink: też zamierzam ją dzisiaj posprzątać. Nie jadłam nic słodkiego odkąd jestem w ciąży, ale zaraz pakuje się w auto i jadę do cukierni po napoleonkę :) taka zachciewajka dzisiejsza :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka