- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Chyba już nie ma sensu dyskutować na temat tego nieudanego lekarza... Teraz trzeba zyczyć Ci powodzenia przy poszukiwaniach. Popytaj wśród koleżanek, poczytaj opinie na internecie, chociaż one i tak nie dają 100% gwarancji.. czasem ilu pacjentów tyle opinii....
Ale ważne byś Ty była po każdej wizycie spokojna Będzie dobrze
Kurczę, ale ja nie miałam dotąd mierzonego ciśnienia.... zmartwiłyście mnie...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
U mnie wizyta wygląda tak: przychodzę na określoną godzinę. Lekarz skończy z pacjentką wyprowadza ją z gabinetu i zaprasza mnie. Pomaga mi nawet rozebrać kurtkę, prosi abym usiadła na krześle i wypytuje się jak minęły ostatnie dwa tygodnie, czy miałam mdłości, wymioty, czy coś mnie niepokoi, czy zapachy mi przeszkadzają, co jem się pyta, czy mam apetyt.
Następnie prosi, abym się rozebrała, zrobimy USG.
Przygotowuje wszystko przy USG, przy mnie wyjmuje prezerwatywę i nakłada, zmienia na leżance ten papier, na którym się leży i wykonuje USG. Mówi, że ciąża bardzo ładnie się rozwija, mierzy zarodek, podaje wymiary, tłumaczy gdzie jest główka, rączki, nóżki, pokazuje bijące serduszko, które jest w dzieciątku i mówi, ze jest na swoim miejscu, kolejno pokazuje mi przepływ krwi w dziecku. Tak chwilkę przy tym zostajemy, mówi co oznaczają różne rzeczy na monitorze, cały czas prowadzimy rozmowę podczas badania. Kolejno każe mi się ubrać,, usiąść i prowadzimy rozmowę nt. badań które mam zrobić, co mam wziąść, w między czasie rozmowy o świętach i co mogę zjeść, na co mam uważać, odpowiada na pytanie odnośnie współżycia, pytam się o szpital, w którym jest lekarzem to mi opowiada jak tam jest, dodatkowo pytam się czy będzie czy porodzie, odpowiada, że oczywiście. Śmiejemy się, odpowiada na wszystkie pytania, nawet głupie. Kolejno żartuje, że 2 stycznia mam przyjść, a ja na to że to po sylwestrze, mogę nie dotrzeć, a on mi odpowiada że ja Pani przypomnę o wizycie:) Później sprosi, abym weszła na wagę, aby się zważyć. Jak mówię mu, że piersi mnie bolą, to odpowiada niech mąż pomasuje, a ja mu mówię, że mąż je gniecie to obydwoje wybuchamy śmiechem. Dodatkowo mówi, w jakiej pozycji mam spać, aby było mi wygodnie:) Następnie się pytam, kiedy następna wizyta, to odpowiada 2 stycznia, pytam się czy nie trzeba wcześniej, na to on odpowiada: ciąża przebiega prsawidłowo, jak będzie się coś działo prosze dzwonić, a chyba że Pani będzie chciała mnie zobaczy,ć to zapraszam...i znów śmiech:) Później odprowadza mnie do drzwi, podaje rękę i żegnamy się. W recepcji zapisuje się na kolejny termin, on wychodzi z gabinetu po coś tam i śmieje się, że nastsępnym razem jak się zobaczym,y dzidziuś będzie miał już 5 cm:) Tak wyglądała moja ostatnia wizyta;)
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
MadMar, Tobie coś ten lekarz wspominał na ten temat?
Tak się zastanawiam, skoro nasi lekarze nie wszystko robią, a my też niekoniecznie jesteśmy w stanie stwierdzić czy coś jeszcze powinno zostać zrobione (bo i skąd mamy wiedzieć) to może niech każda wypisze co miała robione? Reszta będzie mogła się wyedukować dzięki temu i pogonić swojego lekarza
Ja swojego pogonię za tym pomiarem ciśnienia....
Ja niby mam kartę ciąży, ale oprócz ogólnych danych na razie pusta....
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mocz powtórzyć, bo mialam bakterie, bralam antybiotyk.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Witamin mam nie brac tylko sie dobrze odzywiac tylko kwas foliowy. BYłam tez w przychodni u mojej doktorki kazała żebym brała ten kwas omega 3 no mózg dziecka wiec biore witaminy syntetyczne prenatale tez mi odradzila i tak sa w wiekszosci wydalane z moczem. Jak juz musze brac sztuczne to dwa razy w tygodniu nie codziennie, bo potem sie rodza strasnie duze dzieci tak mi mowila.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MadMar
- Wylogowany
- pierwsze słowa
też tak słyszalam,potem sie rodza strasnie duze dzieci tak mi mowila.
co do badań to miałam i morfologię i mocz robiony, grupę krwi, toxoplazmozę i różne inne, nawet HIV i grupę krwi
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Kaska1982 gratulacje- uwielbiam czytac takie wiadomosci
Ja oczywiscie wczoraj skusilam sie na to kakao, cala noc mnie mulilo az wreszcie nad ranem zaczelam rzygac, fuj fuj do konca ciazy nie rusze kakaa
Co do wizyt to u mnie jest troche inaczej, wszystkie badania robi polozna, za 1szym razem pobrali z 5 fiolek krwi(juz nie pamietam na co bo tyle tego bylo), mocz, zmierzyli cisnienie, zwazyli no i zrobili usg, jesli ktorys wynik bedzie odbiegal dostane list z instrukcja co dalej albo przywioza mi do domu tabletki ktore bede potrzebowala. usg robia tylko 3 razy w czasie ciazy ale pewnie jak im troche pomarudze to zrobia mi czesciej. ja juz mam ustalone wizyty do dnia porodu, nastepna 5 lutego(troche dlugo ale coz musze byc cierpliwa)
aha ktoras pisala o snach erotycznych- mam to samo
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4