BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #499557 przez kaska1982
Ja miałam robiona morfologie, mocz, badanie WR, i cytologie na drugiej wizycie, bo po pierwszej zaraz jechała do szpitala (a tam to też komplet badań), dodatkowo ciśnienie i waga na każdej wizycie. Polozna przed wejściem do lekarza prowadzi szczegółowy wywiad i wpisuje wszystko w kartę ciąży i do karty, jak coś nie tak to zaraz zaznacza żeby lekarz zwrócił uwagę. A wizyta u lekarza trwa krótko, około 5 minut - jak wszystko jest ok, trochę dłużej jak coś się dzieje.
Niestety lekarz nie ma w przychodni usg, i musi wypisać skierowanie do szpitalnego gabinetu usg. A że to wizyty na nfz to w czasie ciąży tylko 3 badania przysługują.

Kocham Cię syneczku!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #499558 przez gold_butterfly
Może spróbuj zmywczem do panokci albo olejkiem po depilacji?

12 lata 1 tydzień temu #499563 przez dorkiszon
Dziubasek ale własnie ci miałam pisać, że jak to jest ta co na fotce ta twoja córka to prze kochaną ma buźke :)

12 lata 1 tydzień temu #499564 przez dziubasek
zostawie to tatusiowi ;) on bedzie probowam bo jeszcze sie nawdycham i zalicze rzyga z wieczora :(

12 lata 1 tydzień temu #499571 przez dziubasek
dorkiszon ona tylko tak slodko wyglada, ja juz w ciazy myslalam ze to bedzie chlopak(kopala non stop) a teraz to juz wogole istny diabel- czasami niemam mocy sie z nia przekomarzac, uparta jak osiol, wlasnie probuje wywalczyc czekoladke.

12 lata 1 tydzień temu #499572 przez emi87
moja wizyta wyglada tak - wchodze, wit5am sie z pania w rejestracji dostaje karte i ewentualne wyniki badań. wchodze.dr sie pyta jak sie czuje czy sa jakies doegliwości itp rozmawiamy. potem albo robi usg albo badanie dowcipne (albo oba naraz). dostaje zdjecie z usg,ciśneinie, dalsza rozmowa,wpisywanie w karte pacjenta i karte ciąży i ewentualne porady,recepty,ustalenie daty nast wizyty i sie żegnamy :)

dziewczyny konflikt sorologiczny jest tylko wtedy kiedy kobieta ma grupe krwi Rh - a mężczyzna Rh + . my niestety mamy ale miałam badanie na przeciwciała i jest na szczęście dobrze (po poprzednim poronieniu dostałam za późno immunoglobuline i bałam sie ze mam te przeciwciała).

ja miałam zrobione nast badania:morfologia, mocz, WR, cukier we krwi, toksoplazmoza,HCV,HIV, przeciwciała anty D, tarczyca,cytomegalie miałam juz robiona wczesniej a grupe krwi znałam wiec nie trzeba było :)

12 lata 1 tydzień temu #499590 przez dorkiszon
hahah kochana może sie troche uspoki jak spadnie z łopaty, bo będzie drugie :)

12 lata 1 tydzień temu #499594 przez Kasik88
Przepis na naleśniki z pieczarkami, sałatą, ogórkiem, pomidorem i serem. Smażymy naleśniki, następnie przygotowujemy sobie farsz z pieczarek, ja je tre na tarce badz przepuszczam przez takie sitko i robią sie w takie paski. I smażę je z drobno pokrojoną cebulką. Doprawiam do smaku i odstawiam. Teraz biorę naleśnika, na połówce smaruje ketchupem, kłade kawałek sałaty, na nią farsz z pieczarek, następnie pomidor, ogórek i posypuję serem. przykrywam drugą połówką. Czasem jeszcze na pół składam, tak żeby na talerzu 4 sie zmieściły i je jeszcze serem posypuję. Zanim jednak trafią na talerz, to zapiekam je w piekarniku, albo w mikrofali, lub tez na patelni pod przykryciem na małym ogniu i są palce lizać:)) pychaaaa :))

12 lata 1 tydzień temu #499621 przez agniesia
Dzisiaj chciałam ubrać jeansy do miasta, przymierzam wszystkie spodnie i w żadne się nie mieszczę:) co to oznacza-jest grubsza:) Mąż nazywa mnie odkurzacz:) a ja na moje mdłości to zajadam:)

12 lata 1 tydzień temu #499651 przez nikita
emi ma racje lekarz nic nie mówi o konflikcie bo widzi ze macie grupę krwi (+) wiec konfliktu nie ma :) :)
nie chwaląc sie mój syn jest grzeczny jak narazie ale wyprowadza mnie z równowagi tym jak je, przeżuje kilka razy i wypluje na podłogę normalnie gotuje się wtedy we mnie!

12 lata 1 tydzień temu #499653 przez dziubasek
ja tez w niektore jeansy nie wchodze :angry: ale co tam wazne zeby dzidziulek byl zdrowy :laugh:

12 lata 1 tydzień temu #499656 przez dziubasek
nikita moja za to wiecznie glodna, ostatnio sie budzi w nocy i wola'mamusiu chlebka,cukru, kielbaski) :lol:

12 lata 1 tydzień temu #499670 przez Kasik88
Mój też żuje a później wypluwa, a ostatnio to najlepiej jakby tylko słoiczkowe było. No i dużo cukierków, to by mógł jeść non stop.

12 lata 1 tydzień temu #499720 przez dziubasek
moja nigdy nie jadla ze sloiczkow, ja bylam nawiedzona i gotowalam jej sama zdrowe jedzonko, potem blenderem miksowalam. poza tym ona od 6 miesiaca juz jadla obiady z nami. tutaj polozne mowia ze to od czego odrzucilo cie w ciazy to dziecko nie bedzie lubilo. mnie odrzucilo od jogurtow i to jedyna rzecz ktorej moja majka nie je. wiec cos w tym jest.

12 lata 1 tydzień temu #499762 przez nikita
ja sobie nie przypominam żeby mnie od czegoś odrzucało żarłam wszystko :) ale za to przypominam sobie jak kładłam się spać o 23 to wtedy Ignaś zaczynał swoje harce i tak przez długi długi czas i o tej właśnie godzinie zaczęły mi się skurcze, ciekawe czy to tak wyszło samo czy właśnie ta pora mu sie spodobała :)

ja tez słoiczków unikałam chyba ze na wyjazd to tak ale ogólnie gotowałam papki i wcinał :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka