BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #499334 przez Qltoorka
Gotowanie...hmm....naumiałam się dopiero przy moim mężu...moja mama nie lubi gotować, gotuje z konieczności "standardy" i zawsze mnie z kuchni wyganiała...pedantka :silly: ...
Jak mieszkałam sama przez 4 lata no to też nie gotowałam, no bo widział ktoś typową singielkę przy garach, hehe, :silly: jadło się gotowce wtedy albo na mieście ze znajomymi... No ale odkąd pojawił się ktoś, komu gotować warto to zaczęłam nieśmiało i się okazało, że potrafię...tylko jeden warunek-muszę mieć przepis! Bez tego...leżę... :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #499336 przez MadMar
dzięki Dziewczyny, a powiedźcie jeszcze czy badanie ginekologiczne i usg macie co wizytę robione?
Czy miałyście robioną cytologię?

12 lata 1 tydzień temu #499345 przez Qltoorka
USG przy każdej wizycie, ale to tylko u tej lekarki z tym sie spotkałam bo ma sprzęt u siebie.
U poprzednich lekarzy nie było sprzętu. Poprzednia lekarka, która prowadziła moją ciążę dawała mi skierowanie na USG do innej przychodni i mówiła, że tam się czeka miesiąc...
A cytologię będę mieć na najbliższej wizycie robioną, bo już mija czas poprzedniego badania. Ta lekarka pilnuje, by było ono wykonywane regularnie-raz w roku.

12 lata 1 tydzień temu #499348 przez dorkiszon
Mi nie robił cytologii tylko pytał kiedy miałam. USG na każdej wizycie robi.

12 lata 1 tydzień temu #499349 przez Kamilka22
ja miałam 2wizyty i przy każdej miałam robioe USG. wszysstkie badania juz mam porobione co trzebabylo zrobic w pierwszym trymetrze. Cytologi tylko nie mialam robionej jeszcze

12 lata 1 tydzień temu #499355 przez dorkiszon
Dobra ja mykam na spacerek z moją mama, bo ileż można siedzieć przed kompem :) dzięki za pomysł z ziemniaczkami pieczonymi zjadłam sobie czuje się lepiej może nie zwróce. Jutro robie ryż zapiekany z waszego pomysłu :)

12 lata 1 tydzień temu #499356 przez uniuni
MadMar co się dzieje? Skrzywdził Cię lekarz na wizycie? czy jakiś konował i przebieraniec a nie lekarz?

Ja tylko raz byłam u lekarza odkąd jestem w ciąży. Nie mierzyła mi ciśnienia i nie założyła karty ciąży bo było za wcześnie. Pobrano mi krew na różyczkę, hiv, klamydię czy tam chlamydię i oznaczono grupę krwi.
U gina też tylko raz byłam. usg było robione by wykluczyć ciążę pozamaciczną, no i czy ciąża żyje, bo ja końską dawkę progesteronu biorę na podtrzymanie. Zapytała jak się czuję, kazała brać tabletki, które brałam przed zajściem w ciążę. Dała zdjęcie z USG dla J. i kazała nosić podkolanówki uciskowe. To chyba tyle.. Cytologie miałam dokładnie rok temu więc może powinnam się przypomnieć ;)

12 lata 1 tydzień temu #499375 przez nikita
napisałam długiego posta a Ignaś mi go skasował poddaje się !!!!!!! innym razem napisze :( :(

12 lata 1 tydzień temu #499377 przez MadMar

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 tydzień temu #499379 przez sloneczko33
moze zmiana lekarza by cos pomogla

12 lata 1 tydzień temu #499405 przez nikita
MadMar zmień lekarza podwyższone ciśnienie źle może wpływać na dziecko wiec mi pierwsze co robi pielęgniarka to mierzy ciśnienie, waga i badanie u lekarza nie jest długie, parę minut ale wiem ze wszystko sprawdza, to moja druga ciąża wiec jestem spokojniejsza. powinnaś brać witaminy w pierwszej ciąży brałam Femibion teraz biorę LaddeVit plus do tego kwas foliowy moja rada idz do apteki i popros o witaminy

12 lata 1 tydzień temu #499408 przez MadMar
to, że zmieniam lekarza to pewne.
Chciałam się tylko dowiedzieć, jak wyglądają Wasze wizyty, żeby się upewnić, że mi się nie wydaje, że coś jest jednak nie tak.
Dzięki :) w poniedziałek ruszam na poszukiwania.

12 lata 1 tydzień temu #499415 przez Qltoorka
No, faktycznie, jakiś mało kompetentny ten lekarz, nic dokładnie Ci nie wyjaśnia tylko wszystkiego musisz się domyślać sama? I rozbawiło mnie, że masz pożyczać ciśnieniomierz!!! Chociaż z tym, że nie robił pomiarów długości czy dokładnych badań płodu podczas USG to chyba normalne. Ja też nie miałam. Tam na tym USG które miałam robione to nie za wiele było widać....Ale liczyło się, że serducho bije-ale z jaką częstotliwością-nie wiem. W 13 tc. mam badania prenatalne to tam zostanę zbadana dokładnie.

12 lata 1 tydzień temu #499416 przez uniuni
O co za dupiszon bez przepraszania :ohmy: Przecież idzie się pochlastać nie widząc dziecka na usg!! Ja chce iść jeszcze raz przed świętami, bo czasami mi się wydaje, że ja sobie tę ciążę wmówiłam. Albo budzę się rano i myślę - a co jak maluch nie rośnie? Ja muszę wiedzieć, muszę widzieć i słyszeć inaczej zwariuję.

Ten lekarz nie ma w ogóle empatii za grosz!! Idz dziewczyno prywatnie i zobacz tą swoją kruszynę chociaż raz! W międzyczasie zmień lekarza, bo się będziesz tylko denerwować każdą wizytą !!

12 lata 1 tydzień temu #499417 przez sloneczko33
MadMar jak co mozesz pisac smialo do mnie ale to nie jest normalne co ty opisujesz ja mam 2 ciaze za soba ale z zadnym nie spotkalam sie ze nie robi badan i podpisuje sie po tym co nikita napisała kazda pielegniarka mierzy cisnienie wazy i wpisuje wyniki badan

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka