BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #550916 przez xxElaElaEeexx
Witajcie brzuszki :)

Ja się wyspałam tylko coraz ciężej jest mi się przekręcić z boku na bok-czuje się jak słoń i w dodatku dalej strasznie mnie to krocze boli :huh:
Wczoraj depilowałam się przed dzisiejszą wizytą no tragediaaaaa następnym razem naprawdę mąż mi musi pomóc :blush:
Właśnie zjadłam śniadanie,na obiad zrobię wątróbkę z jabłkiem a o 13 jedziemy z mężem do gin. :) Już nie mogę się doczekać ;)

Ufolka Ja również lubię czytać takie uspokajające wieści-przynajmniej nas nie straszysz :lol: I przybliżasz nam to jak w realu to będzie wyglądać. :)

Moja koleżanka kilka miesięcy temu urodziła chłopca z wagą 4300kg i tak mnie straszyła ,że kilka razy ją nacinali,że tak to boli ble ble ble.A ja jej mówię to nie znaczy,że ja też będę miała takie duże dziecko i taki ciężki poród to przestała. :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #550920 przez Waszka87
Najchętniej położyłabym się do szpitala i mój lekarz miałby mnie na oku cały czas może by pomogli małemu przybrać n wadze.
Muszę więcej jeść chyba

11 lata 10 miesiąc temu #550926 przez ufolka
Ela wiadomo że jak duże dziecko to i cięższy poród, moja koleżanka ta z synkiem 4,5 to chciała cesarkę, ale jej mówili że usg kłamie i niemożliwe że takie duże, no wyszło jak wyszło.. nie ma co się martwić na zapas, mnie nacinali i nic a nic nie czułam bo znieczulenie działało, serio ani nic, no a niektórzy mówią że to gorsze od porodu ;/ trzeba krzyczeć o swoje prawa, skoro mamy prawo do znieczulenia to po co się męczyć? :blink:
a tak w ogóle to moja mama swoje ostatnie dziecko, brata mojego urodziła o wadze... uwaga 5,550 g :ohmy: :ohmy: Naturalnie :ohmy:

Waszka to ile gin mówił że maluch waży?? nie stresuj się tak kobieto, opychanie się też nic nie da ;/ pociesz się że będzie lżej rodzić :)

11 lata 10 miesiąc temu #550933 przez Gosia27
Dzień dobry, o mamo ale mam rewoltę w brzuchu. Mała tak mi okopuję pęcherz, że masakra. do tego mam uczucie gmyrania w pi***ce, mam wrażenie że mi wypadnie. Byłam już zrobić z rana badania. Jutro wizyta, zobaczymy. Na wadzę mam już +11kg. Ciekawe gdzie??? Skoro obw brzucha 93cm...
Waszka to tylko maszyna robi te pomiary...wiadomo, że jak lekarz powie to od razu czarny scenariusz mamy przed oczami. To absurdalne że masz do siebie pretensje :ohmy: głowa do góry.
Lafi jak ja nienawidzę takiego pożyczania na wieczne nie oddanie. Podusiła bym :angry:
Ela 3mam mocno kciuki za wizytę.

Nam się znowu termin przeprowadzki przesunął. Przez to wszystko między mną a R rośnie nie potrzebne napięcie...teraz nie wiadomo kiedy to będzie. Dziś będę dzwoniła do Katowic aby umówić się na konkretny termin przyjęcia do szpitala.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550935 przez Waszka87
Nie mówił ile powiedział ze mało przybral od ost wizyty i pytał czy ja ewzylam poniżej 3 kg jak się urodziłam.
Za tydzień idę do niego a prywatna wizytę i wszystko wypytam. Oby przeplywy były ok i serduszko.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550953 przez andzia_zg
Dzień dobry laseczki :-)

Ja już wyspana. Jak zwykle wstałam po 9, bo rano mi się najlepiej śpi. Miałam dziś w planach sporo do zrobienia ale nie wiem czy dam radę, bo po wczorajszym stresującym dniu z mężem rozbolał mnie miesiączkowo brzuch.

Lafi ale ta kuzynka przegina. Ja bym się jej wprost zapytała czy odda te rzeczy,czy może poprostu ich już nie ma bo je komuś oddała. Ze chcesz wiedziec, bo nie wiesz na czym stoisz i nie wiesz czy masz coś kupować czy te rzeczy do Ciebie wrócą.

ufolka super, ze tak fajnie opisałaś połóg.s Jak to czytałam to normalnie sie uspokoiłam i chciałam aby to było już...

Waszka nie mozesz się za nic obwiniać. to nie Twoja wina, że maleństwo jest mniejsze. Poza tym mniejsze nie znaczy gorsze. A objadanie się nic nie pomoze. Poza tym do porodu jest jeszcze sporo czasu więc dziecko jeszcze nabierze wagi. Więc głowa do góry i nie stresuj się.

Gosia daj znac po tel do Katowic

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550960 przez Agnieszka86
Waszka kochana, ja też miałam mega stres jak lekarz mi powiedział, że Zosia ma za mały brzuszek! Myślałam, że osiwieje-zresztą już swoją paniką podzieliłam się z dziewczynami na forum. Też czytałam o hipotrofi, no cuda, wianki. I co się okazało na następnej wizycie? Pomiary się ślicznie wyrównały i tak jest do tej pory, a Zosia waży już na pewno ponad 3 kg! Dzieci nie rosną równo! Zresztą jakby każdą z nasz pomierzył tak jak lekarz mierzy dziecko (główka, brzuszek, kość udowa) to więcej niż połowa z nas nie jest symetryczna, a już na pewno każda ma inne wymiary! Uszęta do góry :)

Ela kciuki za wizytę już zaciśnięte

Ufolka moja mama urodziła starszą siostrę z wagą 4,5 kg SN!!!

Gosia też coraz częściej mam wrażenie, że Zosia zaraz wypadnie! Szkoda, że Wam się przeprowadzka komplikuje :/ Daj znać, jak ustalisz coś z Katowicami!!

Andzia dobrze, że się wyspałaś :) Nie szalej za bardzo, odpoczywaj ile się da!

11 lata 10 miesiąc temu #550963 przez Panika992
Witam z rana;) ja dopiero wdtałam, wczorajsze skurcze mnie wymęczyły.
Na rozstępy nie pomogą kremy. Sama smaruję kremem tołpa z seri dermo body mum i rozstępy mam wszędzie!! Przetestowałam już ogrom kremówdla kobiet w ciąży.
Idę zjeść śniadanko, teść przyniósł mi świerze bułeczk;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550969 przez Depeche
CZesc
Co za noc. Mlody wypychal nogi z boku,a glowa mnie walil po zebrach. Doslownie plakalam z bolu, usnelam nad ranem. Niedawno wstalam. Teraz to sie juz chyba nie wyspimy :(

Zglosilam sprawe do allegro, nie mam tej paczki dla mlodego. Baba zachowuje sie jak z innego swiata, juz dwa razy napisala mi, ze wysle nr paczki, czego nie robi. Skad sie tacy pier. ludzie biora?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550971 przez 25malinka
Hej laski

Ja dopiero niedawno zwlekłam się z łóżka,mąż w pracy na 1szej zmianie,zauważyłam,że ostatnio rano rwą mnie jakoś dziwnie nogi,wcześniej łapały mnie skurcze a teraz takie rwanie czuje,nieprzyjemne uczucie,też tak macie???

Ela trzymam kciuki za wizytę

11 lata 10 miesiąc temu #550972 przez Depeche
Waszka87 napisał:

Nie mówił ile powiedział ze mało przybral od ost wizyty i pytał czy ja ewzylam poniżej 3 kg jak się urodziłam.
Za tydzień idę do niego a prywatna wizytę i wszystko wypytam. Oby przeplywy były ok i serduszko.

Kochana dziecko to nie komputer ;-). Jak Ty bylas mala, to co sie spodziewasz, ze Pudziana urodzisz? Spokojnie, bedzie ok.

11 lata 10 miesiąc temu #550977 przez zolwikmb
heja

ufolka - fantastycznie czytało się Twój opis połogu, wiem mniej więcej co i jak - bo mnie przeraża że urodzę i oni mi dziecko zostawią a ja nie wiem co i jak :unsure:

waszka - ja bym poczekała do dokładnych pomiarów, póki co to po co się zamartwiać... na pewno wszystko się wyrówna zonaczysz

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=48626

11 lata 10 miesiąc temu #550979 przez Depeche
Lafi napisał:

Na moją kuzynke nie mam sił, czekam juz na te rzeczy 2,5 roku!!! ale opier dostanie i to niezły.

Kobitki mam problem, od pewnego czasu Seweryn nie chce mi chodzic do przedszkola, płacze, normlanie masakra, jakies nerwicy sie nabawi, nie wiem co mam z tym zrobić.

O widze nastepna chetna do oddawania, zeby Ci nie oddala w takim stanie w jakim ja dostalam, ze sie poplakalam nad sweterkiem.

Ku/wa wlasnie zglosilam sprawe do allegro, a listonosz paczke przyniosl/. Ale przypal!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550981 przez andzia_zg
Depeche sprawdz najpierw paczkę w jakim stanie są te rzeczy...
Ja na Twoim miejscu u tak bym ja troche obsmarowała w komentarzy... bo długa przesyłka, kiepski kontakt itp

Malinka mnie nogi nie rwą. Mam je tylko cały czas mocno zdrętwiałe i łapią mnie skurcze,a jak dłużej leze w nocy na boku to praktycznie nie czuje nóg wiec siadam i wtedy sobie masuje nogi - szczególnie te przyczepy mięsni na posladkach i wtedy dretwienie troche maleje i mogę dalej spać.

zolwikmb to prawda, ze to czy rozstepy beda czy nie to sprawa genów i kondycji skóry. Jesli sie ma do nich predyspozycje to i tka sie pojawia mimo smarowania. Smarowanie moze je jedynie zmniejszych lub zapobiec tworzeniu sie nowych.

xxElaElaEexx trzymam kciuki za wizytę

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #550986 przez Agnieszka86
Depeche co się przejmujesz, czekałaś tak długo, że masz pełne prawo to zgłosić, a że akurat paczka przyszła no to dobrze.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka