- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
Z tym budzeniem z płaczem to jakaś masakra. Jasiek ma tak samo. Też się zastanawiam,czy to koszmary? Nawet w ciągu dnia, w czasie drzemki potrafi się obudzić z mega rykiem. Łzy płyną strumieniami, potem muszę długo go przytulać. Zawsze się boję, że coś go boli. Pewnie wychodzą kolejne zęby, ale nie widzę póki co...
Pozdrawiam słonecznie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dziewczyny mam problem .. maly mi nie chce jesc jedzenia z reki tzn nie zje mi kromke chleba lub banana ..wezmie to tylko do reki popatrzy i wyrzuca .. nie wiem co juz mam zrobic <pomocy>
Natka i słusznie z tą butlą zrobiłaś "nie radzisz sobie" pffff...przesada .Mój J poszedł po rozum do głowy, chyba przemyślał co zrobił nie tak i już ok jest .
Wspólczuję z tą koleżanką, bardzo przykra sprawa ehhh.......
JEśli chodzi o to jedzonko z ręki to u Lenki to tak róznie.Chlebuś itp. wcina.Ale np. gotowanej marchewki tak nie zje, weźmie do reki, skrzywi się, popatrzy i wyrzuci.Ostatnio posępy robi ,bo banana przynajmniej próbuje trochę zjeśc sama, ale i tak większość rozgniata i ciapkę robi .Ale co tam nie poddaję się, daję jej co jakiś czas i tą mrchewkę własnie, nie wiem może się musi oswoić .Nie wiem, chyba trzeba próbować
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ifka myślami jestem z tobą i również dorzucam garść pozytywnych fluidów. Z emocjami u mnie też różnie bywa. W nocy to tylko ja do małej wstaję, zawsze tak było. Mała ryczy a P chrapie w najlepsze, w takich chwilach też mam ochotę go ukatrupić. Przebudza się od czasu do czasu jak Zośka wyje zbyt długo i z pretensjami do mnie "no weź daj jej mleko" na język cisną mi się wtedy różne przekleństwa. No więc łatwo z tymi naszymi chłopami nie mamy, choć pewnie są wyjątki.
Ząbki pierwsza klasa, mała szaleje na całego czekam na kolejne ząbki u Zosi.
Natka wiem jak to wkurza usłyszeć słowa typu nie radzisz sobie. Moja babcia też ostatnio uważa że zna się lepiej ode mnie na wychowywaniu dzieci. Krew mnie zalewa jak słyszę teksty typu: Zosia jeszcze nie jest gotowa do spania, najpierw musisz się z nią pół godzinki pobawić" albo "czemu nie dałaś jej nic do picia, Zosia zawsze popija biszkopty" itd itp. masakra jakaś.
Zosia w żłobku oczywiście dużo płakała, no ale nie ma się co dziwić skoro miała ponad 2-tygodniową przerwę. Zjadła tylko obiadek, mleka jak zawsze nie piła, nawet deserku nie ruszyła. Z moim P jest raczej gorzej oby jej nie zaraził bo rozniosę dziada!
Kupiłam też dzisiaj ten kombinezon z Aldi, całkiem fajny i oczywiście lekko za duży ale do marca przynajmniej musi starczyć.
Ja nie wiem, ci faceci zachowują się jak pępki świata (oczywiście nie wszyscy,no ale).Ja wiem,że wraca taki z pracy jeden czy drugi i myśli sobie: teraz odpocznę a tu "baba" z dzieckiem nad głową, ale cóż takie życie.Oni przynajmniej L4 mogą wziąć a przy dziecku się nie da .
A przy Twojej babci Gosiu,to bez obrazy ,ale 5 min. bym nie wytrzymała!! .
Biedna Zosieńka, dawno nie była,to się znów odzwyczaiła,szkoda,że musi przeżywać na nowo .Buziaki od cioci
Ps. Laserki proszę o FB jeśli posiadacie
- Natka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- motylek85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ifka jeśli cię to "pocieszy" to ja tez tak mam z moim R. Myśli, że jak chodzi do pracy to po powrocie ma wolne a ja oczywiście etat 24 na dobę... eech ale tak to bywa...
Gosia pochwal się kombinezonem:)
Ifka dane na fb na prv;)
dziewczyny a słyszałyście coś o podwyższeniu rodzinnego? (tzn te które z tego korzystają) w tej chwili jest to raptem 60 parę zł na miesiąc a ma być ponoć 600. Mama mi coś wspomniała i miałam sprawdzić w necie ale może wy coś wiecie?
- motylek85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja nic nie wiem na ten temat,bo nie pobieram rodzinnego,ale nic też o uszy mi się nie obiło
- motylek85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
hej zaproszenie poleciało
ja nic nie wiem na ten temat,bo nie pobieram rodzinnego,ale nic też o uszy mi się nie obiło
oj to nie dostałam zaproszenia
a jednak mam;)
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ifka napisał:
hej zaproszenie poleciało
oj to nie dostałam zaproszenia
a jednak mam;)
poszperałam trochę i nie znalazłam nic na temat tego,że nasze państwo miało by coś poprawić
a zaproszenie wysłałam ,ale zdjęcia ciazowe - rewelacja i w ogóle synek super,mały przystojniak po mamusi ,bo to dopiero laska
- motylek85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
oj tam, oj tam dziękuję no a z tym rodzinnym to też szukałam ale nic nie ma... nie wiem skąd moja mama to wytrzasnęła...poszperałam trochę i nie znalazłam nic na temat tego,że nasze państwo miało by coś poprawić
a zaproszenie wysłałam ,ale zdjęcia ciazowe - rewelacja i w ogóle synek super,mały przystojniak po mamusi ,bo to dopiero laska
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Jak na razie szykuje się wzrost opłat za żłobki od stycznia
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
O rodzinnym też nic nie słyszałam. Ale dobrze by było
Z nowości: Nadia nauczyła się mówić ble (śmiesznie przy tym język wyciąga ) ciągle krzyczy ajajaja, cały czas mówi tata i baba (mamy nadal niet ) no i macha rączką pa pa (nie wiem czy już o tym nie pisałam ) umie pokazać gdzie jest oczko i nosek. No i to na tyle. A co Wasze dzieciaczki juz umieją?
Buziaki dla Was lasencje