- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
No pewno! Wręcz wskazane!
W piątek przyszła do mnie psiapsiólka i troszkę sobie poplotkowałyśmy i napiłyśmy się po drineczku. Fajnie było Na ten piątek umówiłam się też z moja drugą kumpelką na powtórkę z rozrywki. A co, troszkę trzeba się ''rozluźnić'' po tygodzniu pełnym pracy Prawda?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
Monia oj nie pytaj o nocki ,jeszcze trochę i sobie w głowe strzelę albo mnie w kaftan ubiorą!!!U nas bez zmian.Co prawda dziś pobudki zaczęły się od 3.30 (chociaż tyle) nie od 1,ale jednak nadal były.JA nie wiem, może to nie ząbki już głupieję .Smaruję bobodentem (oczywiście na siłę) bo jest wielki krzyk i płacz, psikam tantum (jak poradziła mi nasza forumowa Marysia ),na noc nurofen 2,5 ml i nadal bez z mian.A dziąsła nadal opuchnięte i czerwone .Nie wiem dziś,to chyba chwycę po camilię-muszę poczytać z czym to się je (znaczy jak działa i jak stosowac)tragedia .
Nadusia przyszalała 1.20 lulu się zabawiła dziewczyna ,oby jednorazowo .Monia zazdroszczę spotkanka , sama też mam ochotę, ale póki co na obecnym etapie zebowym-nie mam szans.
Gosiu jak znajde chwilkę bez płaczu (niebawem chyba sama zacznę ryczeć),to pstryknę kombinezon i pokażę.
Natka ja też Ci sie nie dziwię .Szczerze mówiąc,to jakbym miała mozliwośc,to sama też bym zabrała swoja rodzinę i manele i pojechala stąd w cholerę.Nie zanosi się na to,żeby lepiej było,wręcz przeciwnie.
Ehhh...chwilę w ciszy mam, bo Lenka drzemie.
całuję Was
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a kupki u Was jak?gorączka, dziąsełka, marudzenie w dzień?Apetyt widzę że dopisuje.Może Kubuś głodny jest jednak?
Napisałam do swojej pediatry o radę bo to juz staje się męczące na maxa zobaczymy co odpisze.
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
sylka na moje to Kuba ewidentnie sie już cycem w nocy nie najada. U nas było identycznie. Młoda budziła mi się praktycznie co godzinę, ryczała, krzyczała bo w piersiach już pusto W nocy dawaj mu najlepiej MM i będzie ok. Mały będzie szczęśliwy bo najedzony, a Ty wyspana
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monix daję mu te MM na zmianę z cycem, najwyżej bedę dawał więcej niz 100-130 ml. Tyle że i po tym mi się budzi. Dziś najwyzej nie bede dawac piersi (dopiero rano) a cała noc jak się bedzie budził MM. Tylko pytanie jak się bedzie budził co 40-60 min mimo ze zjadł np. z 190 ml to dawać mu kolejne? MM chyba nie karmi się na każde zawołanie dziecka?
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja u Kubusia też stawiam na jedzonko.Sprobuj tak jak piszesz "pojechać" na samym MM.Ale po 60 min. kolejne to raczej nie wskazane.Nie wiem,może on takwłasnie reaguje na ząbale.U nas slina czasem ciurkiem leci.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ranyprzez te ekscesy zębowe nawet nie zauważyłam,że już jutro kończy 10 m-cy
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
sylka jak dasz np. 190 ml to już więcej nie dawaj. Jeśli i po tym będzie się budził, to już będzie znaczyło, że to jednak nie z gołdu się przebudza, a być może ząbki też go męczą.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka a może Kubusiowi najzwyczajniej w świecie chce się tylko pić? Moja Nadia jak budzi się w nocy to daję jej piciu i zasypia bez problemu, tylko raz podaję jej butle ok 5 nad ranem
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Ifka nie wiem czy to faktycznie problem ząbków u was, zobaczymy co ci pediatra powie.
I jeszcze te problemy z karmieniem. Nie potrafię za bardzo doradzić. Pediatra mi jedynie mówiła, że dziecko nie powinno wieczorem zjadać zbyt dużej porcji mleka bo ciężko mu się potem śpi. Zosia wypija 260 ml mleka ok 21-22 i zazwyczaj do 6 wytrzymuje, są oczywiście wyjątki.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas cały dzień musi mleko pić, tylko to by jadł. Coś innego zje ale bez szału bonajlepsze jest mleko.