- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
a dostaliście jakies skierowanie do nefrologa? Nam od razu po pierwszym zum dali, a Zuzka miała dwa razy, tylko obyło się bez szpitala, nawet nam nefrolog od nas z przychodni dała skierowanie na badanie nerek tak dla kontroli, normalnie kosztuje z 500zł, a my bez problemu na nfz się dostaliśmy i tylko miesiąc czekaliśmy
z tego wszystkiego robie czyszczenie i odświeżanie moich wielo, bo jak zobaczyłam Tymka w otulaczu z piratami to jakoś mi się milej zrobiło
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co u Moni?
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jutro jadę z dzieciorami na pobranie krwi, Zuzka to twardzielka, kilka razy już miała morfologię i tylko oderwać oczu nie mogła od igły. Ciekawe jak Tymon zniesie
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
My byliśmy dziś na kontroli... Kuba z dobry miesiąc temu skończył antybiotyk po zapaleniu oskrzeli ale dalej kaszle kiedy np biega albo się śmieje i lekarka dała nam miesiąc jeżeli nie przestanie kaszleć to ona chce włączyć leki na astmę Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie i po prostu tyle czasu dochodzi do siebie po zapaleniu... Poza tym wszystko wporządku, żadnej infekcji W sobotę możemy ruszyć do aquaparku
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na sali jest z nami chłopczyk chyba z jakimiś zaburzeniami neurolgiczbymi, golym okiem straszna asymetria, oczka mu uciekają. Rzyszedl na jakies badanie i mama go zostawila samego..... bo tylko niecale dwa dni...... Ma ledwo ponad miesiąc. Masakra. Bylam w sali jak go zostawiala z kmentarzem, ze dobrze zr takiego małego można samego zostawić, bo taki jak Leoś to by juz plakal....... A do niego: Nie sprawiaj tu kłopotów. Kuźwa.....malo co sie nie poryczalam, bo nie dość ze my nagle w szpitalu to jeszcze tska znieczulica. Opiekujemy sie nim z poloznymi na zmianę, mój tato nawet go karmil, jak zaczal plakac a nkt sie nie pojawial. Ogólnie jest 4 takich maluszkow bez rodziców, ponoc jedna mama sie tlumaczyla, ze ma w domu ciezarnego psa.... Masakra. A przy okazji miałam przedsmak tego co Agat i Alex juz doświadczają i.....Leoś is not ready for rodzenstwo
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Tysiak a Kubulek mial jakies badania w kierunku astmy,ze lekarstwa na astme chce dawac?
Alex a czemu jedziesz na pobranie krwi? Tak od siebie czy na jakas kontrole?
Mam pytanie co do bilansu 2 latka, przychodnia sama zadzwoni czy trzeba sie umowic? Jakie badania zrobic na morfologie i mocz zeby sprawdzic czy nie ma anemi czy cukrzycy? To wiem ze pediatra musi dac skierowanie, ale co i jak?
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Madzia -gratulujemy Tomciowi sukcesów kibelkowych!!
Znieczulica jest powszechna! Az trudno normalnemu czlowiekowi uwierzyć ze az do tego stopnia. Najlepiej to widac wlasnie w szpitalach i to nie tylko na oddzialach dla staruszkow ale jak widać dla maluszkow też! Ma sa kra!
Ciezarny pies.....no trzymajcie mnie
Mikus mial dzis dzień mega marudera -jednoczesnie kochał mnie i bił, plakal o wszystko, wyganiał mnie i bardzo potrzebował jednoczesnie, normalnie shizofrenia umęczył mnie psychicznie i fizycznie, no bo nikt nie moze mnie zastąpić, malz czasem cos "na silę" ( np wykąpie go mimo oznak niezadowolenia ze to nie mama...) zrobi ale generalnie Mikus wszystkich pędzi......
Macie tak? Czy to tylko moj taki dziwoląg?
Anabele -sliczne chlopaki masz!
A gdzie Azja????
A gdzie Dave????
Co u Moni???
Co u Kaikai?
Dobranoc...
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Creo - o kurka co ja tu czytam. Leoncji zdrowiej nasz byku. Zdrówka, zdrówka, zdrówka.
Nawet nie mogę czytac o takich cholernych sukinkotach, że tak potrafią dziecko zostawić.
Tyle póki co poczytałam. Wróciliśmy od teściów. Skomentuję tylko JA PIERDOLE!!!! I dość nie chcę się denerwować.
No i .... dzis byłam z Mateonem z tym zaległym szczepieniem. Bo już mi do domu, do rodziców wydzwaniali. A że pogoda ok, wszyscy zdrowi, 5 mamy to stwierdziłam, że ok. Ale wszystkie plany na najbliższe dni poszły się je****
Jaki tam był pisk i wrzask, jak sie dzieciaki darły. Masakra. Młody tak sie tylko przyglądał, bawił a jak przyszło do szczepienia to nawet okiem nie mrugnął. Babka byla w takim szoku, że się nie mogła nadziwić. I dała mu takiego wielkiego lizaka a na dokładkę drugiego dla Majoska:)
Dzielny mój chłopak Maja z resztą też taka jest
No ale wiecie co, była tam tez babka która szczepiła jakąś skojarzoną, ale nie pytajcie jaką. Lekarka się jej pyta jak się ma rodzeństwo, a babka mówi że lezy w domu z antybiotykiem bo ma anginę!!!!! Czaicie to - przyszła szczepić dziecko (coś w wieku młodego), a drugi dzieć chory w domu!!!!
Albo ja jestem zeschizowana albo ona jest dziwna. No w szoku byłam i tyle.
Dobra lecę obiad kończyć.
A i jestem uziemiona w domu, bo moj mąż żle się popatrzył i mój portfel został u nietopery. Wrrrr.....
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Ja podczas moich dwóch pobytów w szpitalu z Adasiem nie spotkałam dzieciaczka bez mamy na oddziale (nie mówię tu u nastolatkach), ale znieczulica panuje wszędzie :/
Dave nieźle z tym szczepieniem. Ja mam ciągle przed oczami aferę z przychodniami z początku stycznia i oburzonego pana, któremu nie chcieli zaszczepic niemowlaczka w szpitalu, tłumacząc, że nie mają jego karty szczepień, historii choroby itd. Oburzenie tatusia sięgało zenitu, bo przecież 6 tyg minęło i trzeba.
Pogoda coraz piękniejsza, niech już tak zostanie plizzzzzz Jutro chyba wyskoczymy na cały dzień do moich rodziców i sobie grilla odpalimy, a co A dziś jak się uda to po południu wyskoczę do galeryji kupić spodnie i bluzkę na chrzciny. Mam upatrzone w Mohito a teraz weekend z kuponami zniżkowymi jest i -20% będzie
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Zostawić dziecko samo w szpitalu?!
Chore? Wystraszone? Które nie rozumie co się z nim dzieje?
Nogi z dupy bym powyrywała, szczególnie że jak byłam z antkiem na pulmunologii to była półroczna dziewczyna zostawiona przez mame na dobe. Matko jak ona płakała.
Szczepić dziecko jak w domu angina?
No to już w ogóle mało się galaretką nie zadławiłam.
Mysmy dzis zaliczyli spacer po ogrodzie 45 minutowy w chuście
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co tu mówić o dziecku zostawionym samemu w szpitalu...pamiętacie niedawno tą historię dziewczynki z domu dziecka, która leża w szpitalu? płakałam za każdym razem jak o tym mówili w tv....
Kaikai lącze się z Tobą bólu kamieni żółciowych. o rany w nocy dopadł mnie taki ból, 3 godziny, nie pomagał paracetamol ani nospa, zazwyczaj pół godziny i po bólu, a teraz zadzwoniłam po mamę, bo byłam sama z dzieciakami, nie daj boże bym zemdlała czy coś...chyba cos mi zaszkodziło, bo zwymiotowałam i jakoś powoli przeszło
Hmm co do szczepień, co się dziwić, że potem sa nopy i inne powikłania, jak rodzice sami doprowadzają do takich rzeczy
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43