BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

9 lata 8 miesiąc temu #976241 przez Suzi
Brawo Kaikai!!! GRATULACJE!!! I wcale nie taka maleńka jak prognozowali :laugh: calkiem wporzadku waga :cheer:
Ale super!! Trzymaj sie o dochodz szybko do siebie :kiss:

A Mikus ma nastroj niszczycielsko awanturniczy wiec teraz wiecej nie popisze
Podziękowania: kaikai

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #976246 przez tysiiiak
Kaikai gratulacje :* całkiem sporą Darunia :) teraz niech Tobie pomogą i czekamy na fotki :*

9 lata 8 miesiąc temu #976247 przez agat
Kaikai gratulacje! Witaj Daruniu :)
Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie :)

9 lata 8 miesiąc temu #976253 przez Magdalena9t
Hejka :-) u nas pizdzi jak nie wiem :angry: kiedy bedzie to cieplo? Mam juz dosc palenia w piecu .

Kaikai gratulacje :kiss: zdrowka dla Was zyczymy i zdaj relacje jak bedziesz juz mogla :-)

Dave tam na stronie jest jakis numer,chyba przedzwonie jak uspie Tomka, bo juz nie moge sie doczekac:-) My mamy kask na jesien byl za duzy musze teraz przymierzyc Tomkowi bo tez wole dla bezpiezenstwa chociaz maz sie ze mnie smieje i dziwnie patrzy na to, tez mieszkamy na wsi. Ja jednal wole kask zeby Tomek mial bo on za dziki jest, czesto nawet nie zauwazy jak sie uderzy i biegnie dalej, a jak juz zauwazy to podchodzi do mnie krzyczy ala i czeka na magiczny pocalunek mamy w bolace miejsce:-D i zaraz bol przechodzi haha

9 lata 8 miesiąc temu #976254 przez creatura
Kaikai - gratulacje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: I dużo zdrówka dla ciebie, obyś szybko się pozbierała :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

9 lata 8 miesiąc temu #976284 przez Dave
Kaikai - GRATULACJE :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Madzia - i co? dzwoniłaś? Jak co to uruchomię znajomości ;)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

9 lata 8 miesiąc temu #976292 przez Azja
Kaikai gratulacje :) czekamy na zdjecie Darii :) kuruj sie zeby jak najszybciej wyniki sie poprawiły :)

Monia a jak u Was?? jak tam sie amsz po porodzie, juz w domku jestescie ??

my zdarzylismy spacerek zaliczyc, a zaraz lunał deszcz, a teraz wieje jak cholerka, wiec jak Mlody wstanie spacerku juz nie bedzie :ohmy:

9 lata 8 miesiąc temu #976300 przez kaikai
Jeszcze nie wstałam po cięciu, zaraz będę próbować.
Jutro mam zabieg w znieczuleniu ogólnym, endoskopowo będą usuwać te kamienie, bo mam zoltaczke.
Sam ordynator chirurgii będzie robił, ale mnie zaszczyt kopnął :P w ogóle wszyscy są tu dla mnie mili, nie żałuję że trafiłam akurat do tego szpitala.

Niunia jest śliczna, podobna do Dawidka :) tylko ma więcej czarnych włosków na głowie.

9 lata 8 miesiąc temu #976328 przez Dave
Kaikai - to super że się wszystko dobrze układa. :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

9 lata 8 miesiąc temu #976357 przez Alex_87
Kaikai gratulacje :) No i będziesz miała te cholerne kamienie w końcu z głowy :D Darusiu witaj w naszym gronie :)

Agat już druga pediatra stwierdziła, że u niego to nie alergia, raczej łojotokowe zapalenie skóry, te zmiany sa tylko na twarzy, całe ciałko ładne...

Czeka mnie zmiana przychodni, w tej drugiej przyjmują dwie pediatry jedna jest dermatologiem, pracuje też w centrum zdrowia dziecka, druga pracuje u nas w szpitalu, i ma prywatny gabinet niedaleko mnie w razie nagłej sytuacji, no i moja ciotka jest w tej nowej przychodni pielęgniarką. W tej mojej to olali tą skóre małego, jak powiedziałam, że to chyba skaza to przyjęli do wiadomości i tyle...a Tymon waży 8300 ;)

9 lata 8 miesiąc temu #976363 przez agat
Alex to daj znać co tam wynajdą u Tymka, bo Jagoda miała łojotokowe zapalenie skóry - na buzi, szyi i trochę na klatce.

A w ogóle dziś byłam z nią na kontroli u chirurga i już nie musimy się pojawiać w sprawie przepukliny :)

9 lata 8 miesiąc temu #976376 przez Suzi
Kaikai - a w ktorym szpitalu jesteś??
No a jaka ma być Darusia -wiadomo ze musi byc śliczna! Corka TAKIEJ mamy....... :woohoo:
Dobrze ze bedziesz miala endoskopowo, bo cięcie cc i teraz po tradycyjnej operacji tobyś byla niezle "pochlastana"....
Ale przeżyć.....omg! Ale przynajmmiej będziesz miala z glowy te cholerne kamienie, to duza ulga, serio!
Duzo zdrowka!
A malą dają Ci karmic? Bo te znieczulenia...... :blink:

Agat - popróbuj wykluczać rożne pokarmy... Takie zmiany najczęściej mają podloże alergiczne. I to często na rzeczy ktorych nigdy byśmy nie podejrzewały.... :blink: Mikuś np jest uczulony na jabłko i troche czasu mi zajęlo dojście do tego i od chwili kiedy wyeliminowalam jablko ze swojej a potem jego diety skora byla nieladna. A do tego stopnia go to jabłko go uczulało, ze reagował nawet na kaszkę holle jablkową, gdzie to "jabłko" jest niemalże aromatem chyba... Starszy był uczulony na kukurydzę we wszelkich postaciach z chrupkami wlącznie i tez dlugo dochodzilam do tego. Z chwilą wyeliminowania kukurydzy -skora idealna. Dzieci mogą być rownież uczulone np na ziemniaki, marchewkę, pomidory, rozne owoce i z nich przetwory, miód, czekoladę, rożne strączkowe ( np soja), gluten, orzechy, ryby itd itp....i dopóki matka te rzeczy je -skora jest brzydka i stan sie nie tylko utrzymuje ale wręcz pogarsza. .... Więc ja bym poobserwowala co jem i probowala metodą prob i blędow.....
Dobrze chociaz ze tą przepukline macie z glowy :)

Pogoda masakryczna, nie wyszlismy dzis na spacer, ale odwiedzilismy dziadkow. Bo na dworze szalał wicher "stefan" a w domu huragan "mikuś"....wiec COŚ trzeba bylo wymyśleć dla spacyfikowania żywiołu. Tak w ogole to jego atak negatywizmu i "mamizmu" juz mi mocno daje w kość.... :ohmy:

9 lata 8 miesiąc temu #976469 przez Anabelle
O to Daria wcale nie taka kruszynka jak mówili :)
Super że już jesteście razem :)

Ja napisałam do first bike i odpowiedzieli mi z czech :P
dostałam 3 zdjęcia na żywo wersji orange i powiem szczerze, że mi się bardzo podoba :P

9 lata 8 miesiąc temu #976500 przez agat
Suzi problem w tym, że ja od początku jem niemal wszystko, więc ciężko teraz eliminować :/ Obecnie ograniczyłam nabiał do absolutnego minimum, zobaczymy czy problem leży w tym.

Adaś też "jest na NIE" przez większość czasu, choć dziś o dziwo wrócił ze spaceru bez ryku i nawet po schodach wszedł ładnie za rękę. Ma też etap "boję". Widzi motylka: "boję", widzi robaka: "boję", widzi jakąś szeleszczącą folię w trawie: "boję', jedzie motor: 'boję"... Wasze dzieciaki też mają etap strachu przed wszystkim?

9 lata 8 miesiąc temu #976534 przez Suzi
Agat - to z pewnością nie jest łatwe, ale poki karmisz to jedyny sposób, niestety.... Tym bardziej ze takie najzwyklejsze pokarmy mogą uczulac :( jeszcze seler mi die przypomniał, teź sqbany uczula....
Mikuś boi się obcych, to z pewnoscią, innych rzeczy poki co - nie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka