BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 5 miesiąc temu #152418 przez masuska
No widzę Cię Paulinko jak czytasz:)

Właśnie była u mnie położna, bez zapowiedzi, ale fajnie, bo zapytałam o wszystko, no i dowiedziałam się jeszcze że (tu AniaW odpowiem na Twoje pytanie) jutro mam wizytę na 20ta i lekarz ma mi dać skierowanie. Co się dowiedziałam od położnej to w niedzielę mój lekarz ma dyżur i pewnie będzie mnie chciał w niedzielę położyć a w poniedziałek kroplówka, bo do 12.07 mój lekarz będzie w pracy, a później urlop. Położna mówiła że Ordynator chce porodzić te wszystkie swoje pacjentki jak najszybciej żeby z wolną głową na urlop jechać:)

No to chyba wszystko:) Ciuszki pokazałam te co mam przygotowane na ubranie maluszka po porodzie i powiedziała że na pewno nie za ciepłe. O wyprawce gadałyśmy, o zwolnieniu lekarskim i chyba to wszystko. No ciśnienie mam podwyższone ostatnio, ale jest ok.

Ech, ale się naładowałam. Dziewczyny jak macie w swoim mieście sklep Textil Market to są tam kocyki polarowe za 4,75 dziś się wybiorę obejrzeć, a taki zwykły to mi się jeden przyda, no i może jakiś ręcznik bym dokupiła.
www.textilmarket.pl/files/gals/2/420.jpg

Młody coś się ożywił:) On lubi obcych. Zawsze jak jestem przy obcych to szaleje:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #152430 przez aniaw
To czas Lucy dodać do Tabelki :)

Masuska ale Ty będziesz miała necika w szpitalu? Bo się za Tobą zatęsknimy :P
I kto będzie tabelkę uzupełniał? :silly:

takajedna z tymi spacerami to dokładnie wszystko zależy od pogody :)
Kiedyś kiedyś to zalecali 2 tyg kwarantanny i tylko "werandowanie" (wiesz takie trzymanie dzidziusia przy otwartym oknie) itd :)
Teraz jak ładna jest pogoda to od razu można iść na spacer (jak z dzidziusiem i z mamusią wszystko ok :))
Wiadomo, że jak będziesz obolała to nie będziesz miała w głowie pchać się z wózkiem w świat :)
Jak ja się pytałam w szpitalu o to wychodzenie powiedzieli, że nie ma przeciwskazań do wychodzenia od razu na spacerki. Wiadomo nie w samo południe tylko raczej popołudniu, żeby nie ugotować dziecka :)
A i jeszcze nie ma co wychodzić na 10minut, bo to nie opłaca się nawet szykować :P Tylko od razu godzinka - dwie :)

My jeszcze niestety na typowym spacerku nie byliśmy :(
Zanim się ogarnęlam w domu po powrocie ze szpitala to znów trafiłam do szpitala a teraz beznadziejna pogoda i pada od kilku dni :(
Ale jutro mam nadzieję, że się już uda wyjść z dwoma bobasami, bo pogodę już zamówiłam a i w przychodni mam wizytę :)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #152435 przez dorotas29
Lucy- gratulacje!!!!

Masuska- a skąd Ty tak zawsze o wszystkim wiesz???? :silly:

13 lata 5 miesiąc temu #152440 przez różyczka
heheh Dorotka jaka ciekawa :) a jak ja pytałam skąd masz info o Ricie to napisałas, ze to "słodka tajemnica" :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 5 miesiąc temu #152447 przez Oposek
Ha! to mamy kolejną Dzidzię:) mam nadzieję, że Lucy szybciutko poczuje się dobrze i do nas wróci:) No i oczywiście pokaże zdjęcia Oli:)

Wiecie co Dziołchy, dziś taki ładny termin na poród- 7.07! Żadna się nie chce rozpakować? :laugh:

A niech mnie ktoś oświeci, bo już kilka razy miałam pytać, jak wyniki pisemnej matury naszej Riczki? bo nie wiem, czy już pisała, a się teraz nie dokopię...

13 lata 5 miesiąc temu #152459 przez różyczka
Rzeczywiscie superrr data Oposek - 07.07 :laugh:
Moja córa ma 02.02 :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #152488 przez dorotas29
Różyczka,ale bronisz Masuski :lol:

O Rice wiem,z innego forum,na którym obie się udzielamy i tyle,ot, zadna tajemnica :laugh:

Mam nadzieję, że Rita nie obrazi się,jak to przeczyta....

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #152501 przez Green
Czesc dziewuszki , zaden tam masaz ani pilka niepomogly ,dzis juz 2 godziny kicalam na pilce i tez pewnie nic z tego niewyjdzie :dry: Maz tez niebardzo chetny do pomocy bo sie boi ze krzywde malej zrobi,ze to juz duza dziolcha jest :dry: Noi tak pewnie dotrwamy do tego 17.o7 na cud nielicze ze cos wczesniej sie zacznie bo z moim szczesciem , szkoda mowic... :( A tego 17 to tez mam sie zglosic dopiero na 21 wiec pewnie nim zacznie sie cokolwiek dziac to bedzie 19.o7 :dry: Do d.py z tymi terminami :angry:

A od rana was podczytuje ale mialam takiego dola i wzasadzie dalej mam ze nawet pisac nic mi sie niechcialo :( Teraz sie troche przemusilam zeby skrobnac 2 slowa :P

Lucy GRATULUJE CORECZKI I CZEKAMY NA FOTECZKE :woohoo:

Rika nam sie tez nic nieodzywa ...
Załączniki:

13 lata 5 miesiąc temu #152504 przez Oposek
Różyczka To byś miała dwie córeczki z takich ładnych, równych dat:)
Ja to się nie nastawiam, bo z pierwszym dzieckiem, to i tak pewnie urodziłabym po połnocy, nawet jakbym teraz zaczęła;) (a mam nadzieję, że nie zacznę, bo leń mnie dopadł i wczoraj nóg nie ogoliłam, zamierzam dopiero dziś :lol: )

13 lata 5 miesiąc temu #152507 przez aska27
Lucy GRATULUJĘ! :)

13 lata 5 miesiąc temu #152524 przez Kamilka24
Cześć dziewczynki :lol:

Lucy Gratulacje i tak oto kolejna mamuśka ma swojego skarbka przy sobie :kiss:

Green nie dołuj się i nie płacz ;) zacznie się na pewno w najmniej oczekiwanym momencie :blink:

My też jeszcze 2 w 1 :S 9 dni do terminu, chyba mi się wody sączą bo co ubiorę czyste majtochy to zaraz mam całe mokre :S

13 lata 5 miesiąc temu #152530 przez Green
Dzisiaj to mi sie chce typowo ryczec , niepamietam zebym miala choc 1 taki dzien przez cala ciaze ?... :dry:
W dodatku przypalil sie mi obiad :angry:

13 lata 5 miesiąc temu #152532 przez masuska
Kamilka zastanawiałam się jak to z tymi wodami, jak się sączą to jak to jest. Ciekawe, może faktycznie się sączą u Ciebie.

Z tego co pamiętam to Rika zdała maturę bez problemu, ale pewna nie jestem.

Dorotas, z ta tajemnicą to jest tak że ja mam wszędzie szpiegów:) Hehe. Nie doczytałaś, bo pisałam wcześniej że mam numer do Lucy i że miała się odezwać. A że już się nie odzywała tydzień to napisałam eska.

Niestety internet będę miała w szpitalu tylko jak ktoś mi przyniesie lapka i to też tylko na trochę:( A w komie nie włączam bo mam na pieńku z T-mobile, tylko przejęli Erę i mam ich dość. Ale Różyczka napisze jak będę już po:)

A i tu moja prośba. Jak któraś urodzi jak nie będę miała dostępu do neta to bym prosiła o przesłanie info na PW, tak jak mi wczoraj Oposek napisała:)

13 lata 5 miesiąc temu #152533 przez masuska
Green napisał:

Dzisiaj to mi sie chce typowo ryczec , niepamietam zebym miala choc 1 taki dzien przez cala ciaze ?... :dry:
W dodatku przypalil sie mi obiad :angry:

Spokojnie kochana, hormony i nerwy związane z tym terminem, rozumiem Cię. Będzie dobrze:) Po burzy zawsze wychodzi słońce:)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #152541 przez happymamma
Hoborr, Lucy gratulacje!!!

ja tez juz chce - znudzilo mi się ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka