BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 5 miesiąc temu #152746 przez kaska191919
Olaczemu??? boi się tego, odrarza go ta krew i te sprawy???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #152749 przez aniaw
A to porównanie wielkości moich bobasów :)
Załączniki:

13 lata 5 miesiąc temu #152752 przez kaska191919
Aniawnawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę :) masz już swoją pociechę, a dzieci to taki skarb, tyle przy nich pracy obowiązków ale ile radości człowiek ma :side: Szymcio słodki :)

13 lata 5 miesiąc temu #152756 przez kaska191919
ehheh, chyba pokręciłam, Dominik jest mniejszy:D A Szymek starszy, ale SZymek wydaję się już być duzym chłopcem przy Dominiku:D

13 lata 5 miesiąc temu #152761 przez aniaw
Olka może Twojemu jeszcze się odmieni?
Mój przed pierwszym porodem też był na nie, ale jakoś sam się do tego przekonał po długich rozmowach ze mną, jak bardzo mi zależy na jego obecności.
Teraz przy drugim porodzie wiedział czego może się spodziewać, więc łatwiej mi było go do tego przekonać. Choć na początku się zapierał, że jeden poród jak na niego wystarczy.

13 lata 5 miesiąc temu #152767 przez olka1730
kaska191919 mówi ze on się do tego nie nadaje,nie lubi jak cierpię bo nie wiedziałby jak mi szybko pomoc.Mówił ze przeszkadzałby tam tylko :unsure: on grzecznie poczeka na korytarzu jakby co......ale wiecie nic na silę,Ja go zmuszać nie mam zamiaru...skoro nie czuje potrzeby.Poradzimy sobie :) ,wiem ze i On czeka już z niecierpliwością.....zresztą ta końcówka każdemu chyba się dłuży :silly:

13 lata 5 miesiąc temu #152772 przez olka1730
AniaW śliczne maluchy :laugh: chciałabym tez juz miec to za sobą,i pochwalić sie zdjęciem ;)

13 lata 5 miesiąc temu #152774 przez aniaw
kaska już lada dzień Ty też będziesz miała Maluszka po drugiej stronie brzuszka :)
Ale mi się zrymnęło :)
A czas na prawdę bardzo szybko leci(teraz się Tobie dłuży, ale po narodzinach zobaczysz jak to zlatuje).
Ja pamiętam jak dosyć niedawno ubierałam w te maleńkie ciuszki Szymcia a teraz ona taki wyrośnięty, że szok :P

Na Twoim suwaczku widnieje 13dni do porodu a mój Dominik ma już 13 dni :)

13 lata 5 miesiąc temu #152784 przez olka1730
aniaw podpowiedz jakie pieluchy zakładasz małemu,pokarm ściągasz laktatorem czy wystarczy synuś ;)

13 lata 5 miesiąc temu #152787 przez aska27
aniaw jakie SUEPR bobasy :laugh: Słodkie szkraby :)

olka a moze lepiej męża nie zmuszać..tak jak piszesz... nic na siłę,w ostateczności moze tez zmieni zdanie, zobaczysz :blink:

kaśka faceci to faceci ... szkoda nerwów :blink: najważniejsze teraz jest zdrowie naszych dzieci.

a co do tej końcówki ciąży..dłuży się okropnie!! Ktoś pisał,zeby o tym nie mysleć,ale jak nie myśleć o porodzie, dziecku itp?! Ale w sumie 9m/cy mineło szybko,wiec te pare dni...też zleci :blink:

13 lata 5 miesiąc temu #152791 przez olka1730
Anka Ja tam chyba już nie będę rozmawiać z M,na temat porodów rodzinnych jak chłopina się boi (a tak to odbieram)to dam mu spokój :blink:

13 lata 5 miesiąc temu #152795 przez aniaw
Laktatora używałam w szpitalu, bo musiałam ściągać pokarm i podawać Małemu z butelki jak leżał pod lampami. Ale teraz tylko Dominiczek wystarczy i produkcja mleka w moich piersiakach się dostosowała do jego zapotrzebowania :)

Co do pieluszek to mamy sprawdzone pieluszki Huggies :) Jak dla mnie rewelacja. U Szymusia też tylko tych używam.
Teraz kupiliśmy na próbę Dada (ale jak dla mnie za sztywne i ta siateczka w nich odznacza się na skórze pupci Małego - bo on ma taką wrażliwą skórę).
Mieliśmy też kilka pampersów, ale mi też jakoś nie podpasowały a poza tym za drogo wychodzą, więc zostajemy przy Huggiesach :)

13 lata 5 miesiąc temu #152799 przez olka1730
aska27 masz racje te 9 miesięcy jak szybko zleciało,pamiętam wizytę pierwsza u pani dr i te dwie przepowiadające kreski :laugh: a później już z górki Nam zleciało.....prałyśmy wspólnie,szłyśmy na L4 wspólnie ;) no i zakupy na allegro wspólne czytaj butelki,pościele,łóżeczka,wózki...cokolwiek która znalazła podzieliła sie :laugh: tak jakos raźniej w grupie..... :laugh:

A teraz w końcu niedługo dla każdej z nas godzina W wybije lub już wybiła...zbliża, no same powiedzcie

13 lata 5 miesiąc temu #152809 przez olka1730
Anka muszę zakupić te Huggiesy na wypróbowanie,mam do szpitala Dada jakby nie pasowały dla małego zostawię w szpitalu,może komuś posłużą a jak nie to wyrzuca.
Laktator muszę wyparzyć,dobrze ze podpytałam....bo w sumie o nim zapomniałam

13 lata 5 miesiąc temu #152820 przez aniaw
Nie należy zawsze patrzeć na reklamy. Tylko samemu próbować co dla naszych dzieci jest najlepsze.
a te pieluszki są naprawdę rewelacyjne.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka