- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- martus0707
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Faktycznie czytam Was regularnie, nie ma dnia żebym tu nie zajrzała i nie sprawdziła co u Was
Część nawet mnie nie kojarzy ale co tam
U mnie z tą luteiną jest podobnie jak u masuski, brałam ją przez miesiąc od 27 tyg ciąży jak byłam w szpitalu, termin za 6 dni a tu dalej cisza, chociaż wg USG już co najmniej od 3 tygodni powinnam mieć przy sobie Małego, więc te terminy z bodajże 10-14 tyg ciąży to chyba jakaś pomyłka
Aaa i proszę o aktualizację imienia Maluszka bo ostatecznie będzie Igor Franciszek
Podobno dziewczynki rodzą się przed terminem a dodam tylko że ja i moją kuzynka miałyśmy obie termin na 13 lipca i póki co ani u niej ani u mnie nic się nie dzieje ]
No i jeśli chodzi o sączenie się tych wód to i u mnie coś jest na rzeczy, czop mi odchodzi od jakiegoś tygodnia, wody się sączą i to dość obficie skoro wkładki muszę zmieniać co maks 2-3 godziny... No ale nic, trzeba czekać
W poniedziałek kładę się już do szpitala, mój lekarz każe kłaść się kilka dni przed terminem, akurat będzie po urlopie i będzie miał dyżur to może coś wymyśli a propos cesarki bo dzidzia u mnie ma być spora ( ponad 4kg )
a i GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Ładnego synka żeś wyhodowała:) mój ma być nie więcej niż 4 kilo, teraz gdzieś 3600- 3700 ma mieć, więc do 4 nie powinien dociągnąć, ale zobaczymy:)
Właśnie zaliczyłam 2 telefony i 2 smsy z pytaniem czy już. Tą komórkę to wyrzucę przez okno. A jeszcze dzwonią do rodziców:P Mąż codziennie odpytywany w pracy i siostra. Jacy to ludzie potrafią być męczący, wrrr.
Dobre spostrzeżenie z tymi dziewczynkami i chłopakami, bo jak widać po naszej lipcowej liście to mamy tylko jednego chłopca przed terminem i 4 dziewczynki!
Chciałam zauważyć że zostałam Mistrzynią słowa:)
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Boszszsz Green az taka dolina?? Przesyłam buziaki na pocieszenie I pal licho obiad!
Ja pospałam własnie 3 godziny z nudów i jade zaraz na porodówke
Bo z kumpelką jade na spotkanie organizacyjne szkoły rodzenia w szpitalu, w którym być moze bede miał CC hehe oni zaczynaja 11.07 zajecia wiec już mi sie nie opłaca zapisywac ale zobacze budynek przynajmniej żeby się oswoić.
Mi sie tez wydaje, ze Rika zdała ale moze ona pisała nam tylko o ustnych bo to wynik od razu się zna a pisemnych wyniki były pod koniec czerwca jakoś, tak jak ona rodziła.
Kamilka czytałam,ze dobrze taką zmoczona wkładke z gaci pokazać położnej w szpitalu i ona rozpoznaje czy to wody ponoć Ale chyba Ty tez mozesz rozpoznac - nie ma glutów, nie jest to biała kremowa wydzielina, ktorej w ciązy dużo, ani mocz (charakterytyczny zapach i kolor), jesli to niczym nie pachnie i jest jak woda to jest TO, gdyby zielony kolor to w ogóle od razu do szpitala tak jak dziołchy pisały wczsniej. A
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
A z tymi telefonami to ludzie nie zdają sobie chyba sprawy, jak bardzo to jest wkurzające. Ja też ciągle odpowiadam na niekończące się pytania. Przecież jakbym urodziła to dałabym znać wrrrr
Jeszcze mnie drażnią opowieści o masakrycznych porodach. Najwięcej zawsze mają do powiedzenia osoby, które nigdy nie rodziły, ale ich siostra/koleżanka/sąsiadka rodziła 70 godzin i normalnie rzeźnia...
martus0707 faktycznie ładnie synek podrósł ale ja podejrzewam, że mój też będzie duuuży, ja jak się urodziłam miałam 4200
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olka supcio, ze się odezwałaś w nocy co u nas to Ci pisac nie trzeba - wystarczy, ze poczytasz troche i popatrzysz na tabeleczke jak sie ładnie zapełnia Ale żeby do kolezanek tylko 2 słowa napisac?? no już nie bądź taka...
Martus a czym Ty karmisz tego swojego Igorka w tym brzuszku, co?
Masuska niby po burzy zawsze wychodzi słońce a u mnie już leje drugi dzień chyba naprawde se DASZKA NA PTASZKA skołuje
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Byłam dzisiaj na tym USG i KTG... maluszek waży juz 3120g no i jakies tam skurcze są.. no i tyle..lekarz zajęty wiec konkretnych wiadomości zero... szkoda. W sumie teraz cieszę się,ze całą ciaze chodziłam prywatnie... na USG babka jakos taka nieprzyjemna była..nawet nie powiedziała czy ok i co wogóle, ach szkoda słów!
Kamilka moze juz sie coś zaczęło... zmykaj do szpitala, położej, hmm ja bym pytała, o matko skąd wiedzeć cyz to juz to
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja to mam ciągle tel. z pytaniami JAK SIE CZUJĘ A jak ja sie moge czuć???!!! Nie chce mi sie ciągle gadać tego samego, że spuchnięta, ze spać nie moge, że to że tamto - to dla odmiany mówię, ze OK. To wtedy słyszę - widzisz jakie ty masz szczęście, ze się dobrze czujesz a inne to się turlają
- martus0707
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A jeśli chodzi o te karmienie dzidziulka w brzuszku to chyba większe znaczenie ma fakt że oboje z mężem jesteśmy baaardzo wysocy (ja mam 182 a mąż 194cm), a ta waga jest na podstawie poszczególnych wymiarów ciałka, taka bardziej orientacyjna. Szczerze mówiąc się łudzę i sobie coś takiego wmawiam bo chyba zaczynam się podświadomie bać tego całego porodu
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Załamię Was. Dziś w nocy wstaję do łazienki, nieprzytomna, robię siku, wstaję i widzę na podłodzę czerwoną plamę. Przerażona wołam męża, a On zaspany patrzy na podłogę i mówi "aaaa, wylałem wczoraj trochę soku malinowego i zapomniałem wytrzeć". A ja myślałam, że na zawał zejdę...
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
Do mnie tez dzwonila dzis kolezanka pytala co i jak chwile pogadalysmy, do meza dzis tesciowa moja pisala ze od tygodnia zyje w stresie bo czeka na wiadomosci Wczoraj nawiedzili nas moi rodzice ,wcale sie niezdziwie jak dzis zrobia to samo ale dzis to sie juz wkurze
Normalnie jest tragedia z moim samopoczuciem ...
Ide pokicac dalej na pilce ...
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
Mimo tego sprobuje choc raz dziennie tu zajrzec i sie odezwac bo czytac to juz musowo musze dzien w dzien bo jak zaczniecie rodzic to ja potem nienadaze z nadrabianiem tych wszystkich newsow
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Green na męzu chyba nie na piłce
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa