BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 4 miesiąc temu #166755 przez aniaw
Zaczyna się od kaszlu i smarkania. Jeśli dziecko jest takie malutkie to trzeba zrobić zdjęcie rtg.I jeśli coś wykaże to niestety zostaje w szpitalu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #166759 przez Lucy
Aha bylysmy u okulisty,mala dostala antybiotyk u mnie bez zmian ale powiedzialam mojemu M ze musze miec nowe okulary :lol: heh A co! Nalezy mi sie! W ogole to chcialabym soczewki kolorowe takie niebiesciutkie...
Różyczko a jak twoja corcia i soczewki???[/ul]
    Znalazlam cos takiego
    i takiego
allegro.pl/pluszowa-grzechotka-na-raczke...zna-i1707119215.html [/ul][/ul][/ul]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 4 miesiąc temu #166776 przez Lucy
AniaW A RACZEJ NARZECZONY Ani no polozna mowila cos zeby nie lekcewazyc kataru i kaszlu i zeby odrazu jechac na IP... ;)
    Kurcze no ja sie dowiedzialam ostatnio ze kolezanki synek 2 letni ma raka krtani i to zlosliwego sa na pierwszej chemii we wrocku:ohmy: :ohmy: :ohmy:
    Innej zas corka urodzona w maju tego roku przeszla operacje usuniecia jajnika(powod miesniak czy cos) a kuzyna pol roczny syn nie widzi na jedno oczko
    No masakra jakas co to siedzieje nie ogarniam tego cholernego swiata!!!
    I wiecie co fajnie jest miec dziecko ale nie wyobrazam sobie jakby mojej Oli mialo cos sie stac...odpukac
[/ol][/ol][/ul]

13 lata 4 miesiąc temu #166817 przez masuska
Ale mi się podoba ta zabawka na rączkę:) szukam sobie na allegro dla Piotra:)

A właśnie w nocy dziecko moje wyduldało około 140 ml mleka, 1,5 godziny nie spało i dociągnęło sobie jeszcze cycocha około 5 minut, ale 2 razy pampersa zmieniałam. No a jak później mu się ulało. Szok. Aż Mąż się obudził.

Zaznaczam że mu się odbiło. tak fest, mamie w nos:P

13 lata 4 miesiąc temu #166975 przez kaska191919
Witajcie!
AniaWznowu szpital :ohmy: to chyba jakieś fatum :S ciągle coś się do Was przyczepia!!życzę zdrówka!!!wracajcie szybko do domku!!
Różyczkofajną masz córkę, mam nadzieję że ja ze swoją też kiedyś będę miała taki kontakt, i będzie mogła mi o wszystkim mówić i ze będziemy się na wzajem rozumieć :)
Dziewczyny Wy tu piszecie że Wasze niunie śpią po 2, 3 h i że to mało, moja to śpi po godzince tylko, jedynie po kąpieli to śpi te 3h :)
My dziś bylismy u doktora , mała waży 3600, przybrała 750g od wypisu :)

13 lata 4 miesiąc temu #167205 przez Rika
Różyczko I Hoborr moja Ola ma na główke potówki :/ mimo że ubieram ją cienko to i tak tu gdzie ma główkę wtuloną w poduszkę to jej wyskoczyły :( ehh już nie wiem co mam robić a okna na noc nie otworzę bo Zuzia śpi w samych bodach i się rozkopuje spod koca :/

Hoborr i Green a może karmiłyście dziecko na dworze? Czasem zielonkawe kupki są jak dziecko nałyka się powietrza a karmiąc piersią kolor kupki może mieć kolory tęczy :) byle nie miały śluzu lub krwi to jest OK :)
A dzieciom lepiej spi się na świeżym powietrzu lub po spacerkach :)

Różyczko to nie prawda że tylko cyc, jeśli chcesz to spokojnie możesz podać małej herbatkę. Ja nie podaję i Zuzi też nie podawałam ale raz jak pojechałam na zakupy a Ola obudziła się do jedzenia to moja 13-letnia siostra przepoiła ja wodą z glukozą :D i miała godzinę spokoju. A przy Zuzi jak musiałam jechać to ściągałam trochę mleka do butelki i też piła :) to nie ma znaczenia :) każdy robi co chce :D

A co do kichania to dziecko oczyszcza sobie w ten sposób nosek, to normalna reakcja organizmu o ile nie pojawia się katar przy kichaniu to jest OK :)

Aniaw dużo dużo zdrówka życzę Dominiczkowi. Oby szybko wyzdrowiał :) No tak, u takich maluchów nie trudno o infekcję... Będzie dobrze.

Lucy okropne jest to o czym piszesz i właśnie takie historie utwierdzają mnie w przekonaniu że nikt nad nami nie czuwa! Bo kto mądry pozwoliłby małym niewinnym dzieciom cierpieć??? No kto??? Tylko po to żeby dorośli nauczyli się współczucia?! Bez sensu. Jeśli Bóg naprawdę by istniał to nie byłby głupi i nie pozwoliłby na to...

A ja zasnęłam wczoraj ok 23, dziewczyny spały. Ola obudziła się razem z Zuzą do jedzenia, dałam Zuzi pić i poszła spać, Olę nakarmiłam. Odłożyłam do kołyski, Zuzia spała w swoim łóżeczku. Poszłam zjeść, na fajka i położyłam się spać. O 8 się przebudziłam, dziewczyny spały a jak obudziłam się o 9.30 to obydwie leżały ze mną w łóżku :D nie wiem jak to się stało, chyba przez sen wzięłam Olę a Zuza może sama przyszła??? Nie wiem :)

Byłyśmy dzisiaj w biedronce na zakupach. kupiłam Zuzi takie fajowe różowe adidaski :) jest nimi zachwycona i nawet zasnęła z nimi :D

13 lata 4 miesiąc temu #167290 przez masuska
No i nie ma to jak opinia doświadczonej mamy:)

Rika Ty już wróciłaś do nałogu? Czy tylko tak popalasz? Ostatnio mnie korciło żeby paczkę kupić, ale miałam tylko 7 zł przy sobie a za to chyba nic bym nie kupiła.

Wysłałam dziś Męża po kosmetyki do kąpieli, no i kupił co chciałam Nivea Nutri Sensitive, zapomniałam mu powiedzieć żeby zobaczył czy od pierwszego dnia i cholera wszystko jest od pierwszego miesiąca, jeszcze mam na 3 kilka kąpieli ale do miesiąca nie do ciągnę.

Z jakich wy korzystacie kosmetyków Nivea, bo wiem że kupowałyście. My mamy:
allegro.pl/zel-do-mycia-ciala-i-wlosow-n...nsi-i1732606449.html
allegro.pl/nivea-baby-krem-intensywnie-n...tri-i1740623169.html
allegro.pl/nivea-baby-hipoalergiczny-ply...0ml-i1739455450.html bo z serii Nutri Sensitive nie było w Rossmanie:(

Jutro jedziemy do Olsztyna na badanie słuchu, przygotowuję butlę mleka swojego i herbatkę, ale myślę też o modyfikowanym, bo nie wiem jak to będzie. W jedną stronę godzina drogi, a i Młody musi spać przy badaniu, ech ciekawe:( Boję się bo chcę jeszcze zajechać do hurtowni dziecięcej i do mojego sklepu z lakierami do paznokci:) Wiecie zarąbiste lakiery mają za 2,50 zł/szt., super kolory i szybko schnące, ładnie się nakładają, ale po 2-3 dniach trzeba znów malować, bo odpryskuje.

13 lata 4 miesiąc temu #167292 przez masuska
Tak zerknęłam w tabelkę, wszystkim nierozpakowanym mamusiom minęły terminy, zaraz się posypie lawina bejbisiów:) Czekamy niecierpliwie na cudowne maluszki Lipcowe:) Olka i Martuś pewnie tulą swoje skarby i nie chcą się do nas odzywać:)

Różyczko jak tam waga? ruszyła coś? Tak sobie myślałam i zapomniałam wcześniej napisać, że jak opuchnięta jesteś to może jeszcze woda stoi w Twoim organizmie i pewnie nie dług zejdzie.

13 lata 4 miesiąc temu #167335 przez Kamilka24
CZEŚĆ MAMUŚKI :lol:

U mnie już trochę lepiej idzie ze ściąganiem pokarmu... 3 razy dziennie w sumie około 250 ml, chcę pokarm zasuszyć bo wiem że nie będę karmiła, choć wszyscy mnie do tego zmuszają... mam depresje, czuję się bardzo osamotniona i mam wrażenie, że nie daję rady... Mała co chwilkę domaga się butli, zje np 60ml i za 15 minut płacz i znowu jest głodna! jak często Wy dajecie swoim maluszkom jeść? Czy tylko u Nas jest taki żarłok w domku? Jestem padnięta.

Dziś piękny dzień mała leży w wózeczku w ogródku- teraz z babcią, więc mam chwilkę.
Buziaczki

13 lata 4 miesiąc temu #167388 przez Lucy
Kamilka moja Ola tez tak ma ciagle przy cycu tylko w nocy mniej potrzebuje 2-3 razy
    Nie wolno Ci miec depresji Twoja niunia Cie potrzebuje!

13 lata 4 miesiąc temu #167405 przez Rika
Masuska ja wróciłam do palenia jeśli to paleniem można nazwać. Tzn nie mam czasu nawet wyjść na szluga :) a przy dzieciach nie palę więc mogę sobie na fajura pozwolić tylko jak śpią. Czyli albo bardzo rano, albo po południu jak Zuza robi drzemkę albo wieczorem jak dzieci po kąpieli śpią chociaż tu jest gorzej bo i wykąpać się muszę itd... Chyba ze ktoś jest w domu to zabawi Zuzę a ja mogę wyjść...

A czemu na badanie słuchu jedziesz??? Moje dziewczyny miały robione to badanie w szpitalu, a maluch napewno będzie spał :)Nie wiem, przynajmniej moje dziewczyny jak tylko usłyszą silnik to zasypiają, Zuzia już nie ale jak była młodsza to zawsze :)

Kamilka24 nie przejmuj się gadaniem innych. To jak będziesz karmić jest Twoją sprawą i nawet mąż nie powinien mieć nic do tego.
Moja koleżanka, którą poznałam na forum nie karmi małego od urodzenia cycem. W szpitalu poinformowała o tym i od razu dali jej leki na wypalenie pokarmu. Była zadowolona że tak łątwo poszlo ale już w dom u nie było tak kolorowo bo wszyscy się czepiali, gadali głupoty itd... na szczęście nie przejęła się tym i Ty też się nie przejmuj :)

13 lata 4 miesiąc temu #167417 przez Agusiak
Kamilka24 jesli chodzi o karmienie, to wiem, że nie będzie to łatwe ale tak jak radzi Rika po prostu się nie przejmuj. Ja karmiłam może ze dwa tyg, bo moja małam nie umiała ssać cyca. Trochę piła przez gumowy smoczek, trochę odciągałam, ale w końcu się poddałam i przeszłam na butlę. Może jakbym bardziej powalczyła, zwróciła się o pomoc do poradni laktacyjnej czy przystawiała małą bardzo często pomimo, że nie ssała, ale ja tak naprawdę to w gdzieś w głebi nie chciałam. Po prostu nie chciałam, przeszłam na butlę i jesteśmy obie zadowolone. Karmienie piersią przez te gumowe smoki mnie denerwowało, chodziłam wkurzona a jak tylko przyszło do karmienia to nie było to dla mnie nic przyjemnego i córcia to czuła i też się denerwowała, była niespokojna, a teraz pełen relaks.

Jesli chodzi o jedzenie to na początku też jadła częściej a mniej i musiałam wulewać niedopite mleczko. Dzieciaczki mają jeszcze małe brzuszki i muszę je powoli rozciągnąć. Zobaczysz z czasem się unormuje. Moja teraz zjada 150 ml co 3 godz.

Życzę powodzenia i wytrwałości.
I pamiętaj, że to Ty jesteś matką i Ty decydujesz o tym jak karmisz, a szczęśliwa matka to szczęsliwe dziecko :) KONIEC Z TERROREM LAKTACYJNYM!!! :*

13 lata 4 miesiąc temu #167453 przez różyczka
kamilka ja codziennie popołudniu i wieczorem ryczę, jestem niecierpliwa, wkurzona, mam dreszcze z zimna w nocy dla odmiany leje się ze mnie pot :S kłócę sie tez z mężem, no ogólnie mega dolina :( także nie jestes sama ...
Rano jest znacznie lepiej, mam energie, humor i ogólnie jest ok, gorzej jak dzień ma się ku schyłkowi...

masusko zeszła opuchlizna z nóg i rzeczywiście jest kolejne 3 kg mniej/w sumie 6kg/ - czyli aktualnie waze 70 :) ale twarz nadal opuchnięta ...no i ten brzuch :(
Moja Niunia tez miała to badanie słuchu w szpitalu robione.

A dziś bylismy u pana doktorka- obejrzal jej skorke no i niestety ma bardzo zółta nadal :( za tydzień kontrola - jesli nadal nie zejdzie to skierowanie na patologie noworodka :( a u nas nie można być tam z dzieckiem cały czas :( no i nie wiem co z karmieniem wtedy bedzie i w ogole juz na samą mysl ryczę :(

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 4 miesiąc temu #167463 przez różyczka
Mąz mnie ochrzania, że sie negatywnie nastawiam ale ja sie martwie bardzo, bo to dla mnie powtórka z rozrywki :( Oliwia lezała prawie 2 tyg. po urodzeniu pod tymi lampami cholernymi a teraz Bianeczka żolta...

no nic...spróbuję odciągnąć mysli narazie.

Masuska z tymi kosmetykami to i ja się naciełam. Rzeczywiście pomimo tego co tu kiedys napisalm żaden z nich oprócz tego kremu n aslońce nie jest od 1 dnia niestety.
ja kupiłam sobie płyn do kapieli, szamponik i mleczko do ciała Hipp od 1 dnia i jestem mega zadowolona! zwłaszcza tym mleczkiem super sie Niunie smaruje(nie używam oliwki bo nie liubię), dobrze sie wchłania, fajnie nawilża i slicznie pachnie :)

Lucy wsiadlam dziś za kierownice i...było ZAJEBIŚCIE :lol: tylko po wertepach troche tak niewygodnie ale jak zwolniłam to juz ok :) a tak sie bałam hehe

13 lata 4 miesiąc temu #167470 przez różyczka
mam mega ważne dla mnie pytanie: czy w nocy w pokoju, w którym spicie z dzieckiem lub w jego pokoju gdy spi samo macie zapalone jakies światło?
Bo ja strasznie nie lubie spać przy świetle ale narazie boję się zrobić takie całkowite egipskie ciemności zwłaszcza, ze mam zaciemniajace rolety, więc jak zgasze lampke to nie widac zupelnie nic. Jak Mloda by zapłakala molabym miec na wycięgniecie reki lampke i zapalać ale jakoś tak nie wiem sama...
Poki co spimy przy mini lampce z narzuconą na nią kolorowa pieluszka. A Wy?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka