BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314273 przez Malina86
Suari, ale synus przystojniacha, a ten link ze zdjeciami dzieciczkow po prostu czadowy. Co jeden dzidzius to slodszy!
Wlasnie sie nawodnilam :)

sarna jakbys winko mojej mamci sprobowala to bys od razu polubila :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kima Kubus slodziak :)

Róża Misia byla w kombinezonie na chrzcie i spala w wozku. Trzeba bylo ja wyjac na blogoslawienstwo przez ksiedza (krzyz na czole robi) i potem do samego chrztu. Moja kochana tesciowa mowila, ze trzeba cala msze na rekach tzrymac, ale chyba bymi rece w koncu na buty opadly. Ledwo dalam rade utrzymac ja przez czas chrzczenia, a ksiadz mowil, ze do chrzu trzyma mama wiec wyjscia nie bylo. A potem znowu do wozka i lulu. Z tym fotelikiem to nie glupie nawet, ale my do kosciola szlismy pieszo wiec wiadomo Mała w wzoku, a poza tym miala niespelna 6 tyg. jak ja chrzcilismy wiec szkoda mi bylo takiej malizny w foteliku trzymac.

Haha Suari osz Ty!!! Bede ogladac :) Moze sie dowiem czegos ciekawego.
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #314293 przez madziaska
Helloo z wieczora 

Sauri mam podobnie. Jak Karmie czuje w drugim cycku cisnienie, cos podobnego do pieczenia. Te zdjęcia cudowne, kocham takie malusie buziulki  WOW Igorek jaki już duzyyyy. Śliczny chłopczyk i jak się zmienil 

Dorcia ja na noc zakladam Hani pajaca, rano przebieram ja. Jak ulewa to nawet kilka razy dziennie ;) Nie przesadzasz Kochana. Z reszta musimy przecież wykorzystac te wszystkie ubranka, które kupiłyśmy  Z ta Wit D to chyba niezależnie czy na piersi, czy na butli podaje się do 1 rż. Przynajmniej mi tak mowili, a pytałam dwoch lekarzy i poloznej.

Sarna jak bylam z Hania u lekarza z powodu wysypki, to nie chciala przepsywac masci ze sterydami, mówiła, ze jest za malutka. Przepisala mi masc, która zrobili mi w aptece. Podawalam tez kropelki Fenistil. Po tej wysypce miala sucha skore na buzi, wiec lekarka polecila krem do twarzy EMOLIUM P TROJAKTYWNY, bardzo dobry. Wiadomo dlaczego ta wysypka u Dara???

Ja pieluszki nie daje na twarz… Jak Hania zasypia wieczorem w łóżeczku przytula policzek do ochraniacza ;)

Mia ja z ta kupka nie pomoge. Wiem tylko tyle, ze jeśli jest zielona to zle, no i za duzo tez chyba nie powinno być. Skonsultuj to najlepiej z lekarzem. Hania tez ma krostki naokoło buzi, ale wlasnie ten krem do tawarzy emolium p trojaktywny daje rade. Wit K lazzano mi podawac do 3 miesiaca, ale wczesniej przerwaliśmy, bo Hania prawdopodobnie miala na nia uczulenie. U Hani po szamponie z oilan zaczela robic się ciemieniucha, chyba do kitu ta firma ;) Śliczny synus 

Malinka polej troche winka ;)

Kima znam ten bol z abstynencja. Nigdy mi się tak nie chcialo alkoholu jak teraz ;)
Ja wracam do pracy we wrzesniu ;) Aara mój zieciunio jak zawsze prześliczny 

Roza my chrzcimy hanie 30 czerwca, wiec będzie już cieplo. Ubieram ja w sukienusie, z podobna do mojej, bo wtedy tez bierzemy slub ;) Kurcze. Mi jakos te bialy beciki nie podobaja się… sama mialam wielkiiii bet jak mnie chrzczono ;)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314310 przez kima
Różyczka my Kubusia też wzieliśmy w foteliku, ale całą mszę trzymał mój P. ja tylko na koniec, jak było błogosławieństwo. U nas wszyscy trzymają na rękach, ale tylko ojcowie :silly: i Kubuś był w śpiworku, mam zdj. na fb :)Aaa i ja jem każde pieczywo, gramahamy, białe, te ciemne z ziarnami i nic małemu nie jest :)

Ehh Kubuś płacze od kąpania (czyli od przed 20stej) i kompletnie nie mam pojęcia dlaczego, tak samo wczoraj. Nakarmiony, przebrany, mieszkanie wywietrzone, chyba mu ząbki idą, bo wkłada całe piąstki do buźki i ślini się przeokropnie, bo nie wiem czemu? Nic podejrzanego nie zjadłam ;)
12 lata 10 miesiąc temu #314315 przez Malina86
madziska mi tez sie bety nie podobaja, a jak Misie mielismy chrzcic to moja babcia wyciagnela jakis bet z wykopalisk i chciala zebym dziecko w to wlozyla. Zreszta teraz nawet ciezko kupic typowy becik, bo zastapiono to rozkami.
Co do Oillanu to faktycznie nie jest najlepszy.
Winko czeka Kochana, poczekaj jak tam w lato przybede w Twoje strony to mamusine winko sprobujesz. Hania bedzie spala tzry dni :)

Moja Miśka od malego z pielucha zasypia. Turban sobie zrobi na glowie i spi.
12 lata 10 miesiąc temu #314347 przez basiunia2014
Witam was :) Pamkietacie mnie jeszcze pisałam jak bylam w ciąży później dostałam sie do szpitala lezałam do końca ciąży ....kiedy wróciłam kompa wdomu nie miałam bo był w naprawie i w koncu jestem od kilku dni nadrabiam czytam godzinami forum:) macie sliczne dzieciątka ....
Ja urodziłam synusia ma na imię Bartek :) urodzil sie z waga 2610 15 listopada byl taki malutki ateraz juz zniego chłopisko wazy 5800 skonczył 3 miesiące juz ładnie gaworzy ,usmiecha się jest coraz bardziej kochany karmię piersią choc było ztym troche problemu juz kilka razy myslałam ze nie mam pokarmu mały płakał przy piersi ale teraz jest juz ok niedawno biedaczek miał zapalenie ucha i pomyslec ze przeszło mu to z czerwonego gardełk [img/] a... dodam kilka fotek
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314348 przez Dorciaition
Malina wiedziałam, że się do tego przyczepisz :P :silly:

Lenka też w czasie chrztu będzie w wózku. Najwygodniej, i jej i nam.
Już chrzestni mnie molestuja co będą mieli kupić Lence, mam się namyśleć. Kurcze nie wiem. Głupio tak.Co moze być potrzebne w najbliższym czasie? Mówię im, że nic, ale ciagle mnie dręczą ;)
Bratowa kupi krzesełko do karmienia, mama kolczyki.

Kima skoro tak mówisz to pewnie ząbki. Ojej boję się tego okresu;)

Ha ha Malina oglądaj film :)

P.S. Basiunia witaj. Gratuluję Synka :) Mam nadzieję, że już nam nie zaginiesz. No i fotki wklejaj obowiazkowo :)

Alanek[*] :(
12 lata 10 miesiąc temu #314353 przez luska
hej laseczki

a to powiem wam , ze mnie tez uspokoiłyście , że nie tylko moja ma takie dni....ale jak tak robi to do skutku przystawiam aż załapie i je.Za ciśnienie tez mam ale nie jakieś wielkie , przeważnie na początku i to chwile leci.Wkładek tez nie uzywam , ale jak mała przespi godzine karmienia , to wyciek ma zajebiaszczy :P

Docia mam bramkę u siebie na górze ale jak dla mnie to większy strach , bo to cwaniaczek i jak sie powiesi i przy zamknięciu będzie kombinował, otworzy i zleci a nasze schodu to sa na serio niebezpieczne B) Na niego nie ma mocnych :silly:

docia ja zmieniam , ale no jak mała uleje mi i zabrudzi ciuszki kolo 17 a kapie ja po 19 to zakładam z powrotem to samo, nie przeszadzasz.Spytaj się Krzysia czy chciał by spac w tych ciuchach co chodzi w dzień :)

Mia jak wczesniej robił kupki np żółtawe a teraz zielone to moja mam mówi , ze to znaczy , że dziecko jest nadziebione , a jak wodniste i ze śluzem to śmigajcie do lekarza, a zwłaszcza jak ci tak czesto robi , bo to może byc biegunka.Maluszek tój słodziutki jest:)
Witaminy K już nie podaje a D tak.

Malina dokładnie bądź tu mądry.........no ale gimnastykując się dziewczyny
witamina d to wiem , ze jak dziecko jest na cycu to sie podaje do kiedy dziecko jest na tym cycu, a jak na mm to już do konsultacji z lekarzem w zależności jaką mieszankę podajesz i ile w niej jest tej witaminy D.Bynajmniej u nas tak jest.

Kubusio jaka ma czuprynke:)
Ja do pracy nie wracam hehe , bo bezrobotnym nygusem jestem :silly: Zresztą ja podziwiam , bo ja bym w życiu nie dala rady zostawić maluchów , bo jak mają te pól roczku to co to jest.No ale dobrze mi się gada , bo starcza jak jedno robi :silly:

Igorek to już poważny facet :lol:

Rozna no co ty w fotelikach w kościele...........Ola trzymałam na rekach ,albo spa la albo byl mjega zafascynowany malowidłami, a miał 4 mce , bo tez w święta był chrzczony.
Teraz jeszcze o tym nie mysle , bo glowy nie mam i ciekawe czy mi da ten nasz piekny , bo mielsimy do 10 stycznia w tej o to sprawie a zaraz marzec i nadal olewamy spraw hhehehe.No ale nastawiam się na maj/czerwiec.Ale nie chrzciła bym teraz w siwta , bo z Olem to była porażka.W pierwszy dzień , było az 8 dzieciaków do chrztu , kupę ludziów , tłok........
12 lata 10 miesiąc temu #314358 przez luska
a moja mala juz ma po katrku , psikłam je nasvinem i poszliśmy później na spacer , ale plucha jest straszna , Olo to wrócił mokry jak by do wody wpadł ( co się nie mija z prawda , bo zaliczył kilka wywrotek w kałużę)
Odzwio księniczka spała cały spacer, co jej się rzadko zdąża, Olo za nto o 19 był już zgon w łózku :laugh: Mała zasnęła o 20 :laugh:
12 lata 10 miesiąc temu #314359 przez Malina86
Oj Dorcia jak Ty mnie dobrze znasz :silly:

My na chrzest dostalismy od wszystkich kase, tylko od chrzestnego medalik zloty.
Ja tez nie umialam przewidziec co nam bedzie potrzebne wiec mowilam, ze kase bo zaraz bedzie trzeba kupowac spcerowke, fotelik do autan itp.

A swoja droga to juz dwie spacerowki na Misie w spadku czekaja :) Znowu bede miala chlopski wozek kurcze, a tak mi sie rozowy marzyl...o rozowo- szary...
12 lata 10 miesiąc temu #314371 przez Róża
Madzia, no właśnie mi te bety się też szczególnie nie podobają, oglądałam na allegro, ale takie atłasowe, błyszczące, nie w moim guście specjalnie ;/ jeszcze dla chłopca ;/
Ale super u Was będzie i ślub i chrzciny Malutkiej, faktycznie Hania już będzie wtedy pannica :lol:

Biedny Kubunio, mam nadzieję, że mu szybko przejdzie :( mój Miś dziś płakał po jedzeniu jak go nosiliśmy do odbicia, tez nie mam pojęcia dlaczego, na szczęście szybko przechodziło ...

A co do Oillanu to się zgadzam, też nie byłąm zadowolona i Młody też miał ciemieniuchę w trakcie jak go używałam ;/

Cześć Babsiunia :)

Lusia, to dobrze, że Aurelka już zdorwa :*

dobranoc laseczki i dziękuję za rady w sprawie chrztu, wiem jedno becika nie będzie :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #314372 przez Suari
Malina- to weź ten wózek co masz w spadku, popsuj kółka tak żeby nie dało się naprawić i powiesz, że to wina chodnika była :laugh: a kupisz sobie piękną różowo-szarą karocę :laugh:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314374 przez Malina86
A wogole to jak chrzcilismy Misie w swieta to mial byc w ten dzien jeszcze jeden chrzest, na naukach widzielismy tych ludzi- chcieli isc do spowiedzi i komuni bez slubu, no, ale nie o tym... Zdziwilismy sie, ze ich w ten drugi dzien swiat nie bylo, a ksiadz nam opowiada, ze oni przyszli w pierwszy dzien, odprawial inny ksiadz i te glupki przestaly cala msze z tym dzieckiem, ksiadz odprawil, a nic o zadnym chrzcie nie wiedzial i jak skonczyl to oni sie pytaja gdzie chrzest, bo oni mysleli, ze pierwszy dzien swiat to ksiedzu o wigilie chodzi, a pierwszy dzien to dla nich juz byl drugi. Ksiadz im po mszy dziecko ochrzcil. Ot inteligencja! :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Suari, ale to nie o to chodzi, bo jak nie bede chciala tych wozkow to nie wezme, albo je wypieprze, chodzi o to, ze kasiory szkoda na nowy jak ktos w spadku chce oddac za free :) No zobaczymy co to za cuda :)
12 lata 10 miesiąc temu #314376 przez madziaska
basia ja pamiętam :) fajnie,ze wrócilas. Pokaz Bartusia. Malina moj tato tez robi winko ;) Lusia fajnie,ze do pracy nie wracasz,chociaz ja chyba nie mogłabym tak caly czas w domku,co nie zmienia faktu,ze bede Ci zazdroscila jak nadejdzie wrzesien. hania zostanie z moja mama,ale i tak bede wyla :( Lece spac,pisze juz z lozka,z tel. To sie nazywa uzaleznienie ;) dobrej nocki babeńki :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #314381 przez Suari
No racja Malina :) a ci ludzie od chrztu to jacyś chyba nieposoleni byli :silly:

A ja muszę już niedługo zmienić gondolę na spacerówkę, bo miejsca już mało.
12 lata 10 miesiąc temu #314385 przez Malina86
madziska dobranoc forumoholiczko :)

A wracajac do Oillanu to z tego co pamietam to jest dopiero od 3 m-ca, a czesc produktow dopiero od roku i trzech lat. Uzywalyscie wczesniej Dziewczynki? Lekarz Wam polecal?

Witaj Basia, czekamy na fotki :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka