BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu #170454 przez Dorciaition
Dzień Dobry!

Vestusia ale cudownie GRATULUJĘ Zuzieńki! Ale się cieszę. Nie wyobrażam, tzn wyobrażam sobie Twoją radość ;)

Jak wrócę do rzeczywistości to sie odezwę ;)

Buziaki

Alanek[*] :(
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #170460 przez vestusia
Dziękuję Dziewczyny :)

Iva, ja czasami też tak mam, że jak Piotrek nagle jest za długo w domu, to mi nie jest to zbytnio na rękę, bo przyzwyczaiłam się, że jestem ciągle sama, he, he :D Nio ale, urlop też jest potrzebny :D

Dorcia, odpoczywaj z Mamcią i spędzaj z nią czas :)

Muszę pomalować paznokcie u nóg, ciekawe czy mi się to uda he, he :D

Pogoda jakaś dziwna, ale ciepło jest...
13 lata 4 miesiąc temu #170462 przez kima
Witam Mamusie :)

Ja też wstałam, bo musiałam siku, a Dzidzia była głodna i zjadłam sobie śniadanko :)

Właśnie Suari co tam u lekarza było? Twoją wczorajszą wizytę przyćmiła wizyta Vestusi, w końcu czekałyśmy na taką wiadomość :)

Ee chyba się jeszcze za chwilkę położe "na chwilkę" :laugh: bo w sumie do lekarza mam i tak na wpółdo 3, więc zdążę się wykąpąć i ułożyć moje niesforne loki :silly:

U mnie pogoda w końcu nie deszczowa, a tu już i tak dużo, biorąc pod uwagę ostatnie tygodnie.

Do napisania :) :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu #170468 przez luska
hej lseczki
Vestusia gratuluje :lol: Znam twoja radość :lol: :lol:
Alenajwazniejsze że Zuzanka zdrowa i prawidłowo sie rozwija :laugh:
Ja wcale taka robotna nie jestem madzialska korzystam , ze ma mi sie kto młodym zajac ;)
Eh ja sie w sciekam bo nie mam neta od szwagra pisze a pisze sie strasznie wiec sie nie mecze odezwe sie jak mi neta zrobią
13 lata 4 miesiąc temu #170469 przez luska
Ajeszce tylkopytniejak ja mam ustawic sobie suwaczek taki jak Vestusia ma.Wchodze na ta stronke wszystko pienie ładnie ale jak ja mam go potem tu wkleic :unsure:
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #170472 przez vestusia
Luska, musisz tam podać datę porodu (przewidywaną), nacisnąć "get your custom pregnancy ticker" i wtedy wyskoczą Ci linki, wklejasz ten BBCODE. Ale mnie generalnie przez stronkę nie chciało wchodzić, bo wyskakiwało info, że "nie można wyświetlić strony", więc zrobiłam to w ten sposób, że nacisnęłam na Dorci suwaczek, od razu się włączyła odpowiednia strona, tam zmieniasz tę datę porodu (Dorcia i ja mamy 17 November), wybierasz kolor (np. pink) i wciskasz "get ticker" czy jakoś tak i wyskakują te linki. Mam nadzieję, że jakoś jasno to napisałam he, he :D
13 lata 4 miesiąc temu #170485 przez jo_anna20
WIELKIE gratulacje Vestusia!!!!

Tylko byłaś w tabelce moja parą:) a teraz zostałam taka "osamotniona na niebiesko" więc zaczynam się zastanawiać czy oby na 100% u mnie siedzi Filip :)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #170492 przez vestusia
Jo_asia :D Wiem, że byłam Twoją parą, ale ja już nie chcę myśleć, że to synek, bo lekarz powiedział, że jest tego pewien (wiadomo, 100% pewności okaże się przy porodzie), ale sprawdzał kilka razy co jakąś chwilę i zawsze to samo, czyli nic między nogami :D W 16 tygodniu też nie było nic między nogami, więc myślę, że jest to pewne :D

A może faktycznie u Ciebie też się okaże, że jest dziewuszka he, he, he :D
13 lata 4 miesiąc temu #170532 przez Suari
No vestusia, a raczej jej córcia wszystkich trzymała w niepewności, więc nie dziwię się emocji jaki tu panowały :)

Mój mały waży już 900 g, niby wszystko ok, ale troszeczkę brzuszek ma większy niż wskazywałby wiek ciązy, no i zmartwiłam się tym, tak, że wczoraj już mi się cały dzień nic nie chciało :(
Za trzy tygodnie mam znowu wizytę i wtedy będę miałą też obciążenie glukozą, na razie nie kazał się martwić, bo jak wszytsko rośnie w dobrym i stałym tempie to jest ok, ale jak się tu nie martwić, tak, że zostaje mi czekać do następnej wizyty.

A mi się dziś śniło, że to była jednak dziewczynka, ale nawet wczoraj po raz kolejny lekarz to wykluczył :)
13 lata 4 miesiąc temu #170533 przez Dorciaition
Jestem już w domku, nadrobiłam Was, choć wcześniej też podczytywałam :)

Vestusia jeszcze raz gratuluję. Wspaniale :) Cudne suwaczki :lol:

Ja spędziłam wspaniały weekend. Ani chwili się nie nudziłam :)

Jedynie wczoraj przytrafiła nam się smutna historia. :( Pojechaliśmy na cmentarz i wychodząc na parkingu coś koło mnie podskakiwało jak ryba, tyle że wysoko, no i było mnóstwo krwi. Okazało się, że Krzysiu przejechał jak parkował tyłem małego kotka. To było straszne. Cały dzień płakałam :) Wolałabym tego nie widzieć. Najgorsze było to jego skakanie i oczka miał otwarte. Jak już przestał Krzysiek do zakopał.
Spać nie mogłam. Ciągle płacze jak o nim myślę.

A poza tym to wszystko było super. Mamita przyjechała. :) Przywiozła mi dla małej huśtawkę, podgrzewacz, oliwki, termometr w smoczku. Mi kilka kremów na rozstępy.
Wraca już w czwartek. Pojade do niej i zawiozę ją na lotnisko. Teraz niech trochę pobędzie z koleżankami :) Zabrała mi Daisy B)

Vestusia już zabieram się za tabelkę :lol:

13 lata 4 miesiąc temu #170535 przez iva 20
a ja juz po sniadanku :) umyta i w domku posprzatne tylko gary pomyc ale mi sie juz nie chce :lol:
Co dziewczyny robiciena obiadek bo nie mam pomyslu :unsure: :unsure:

hehe ah ta radosc jak sie wie co ma sie w brzuszku tez chodzilam przeszczesliwa :lol: :lol: teraz to tylko czekac na ta dzidzie ale nam juz szczerze mowiac malo zostalo pamietam poczatki hihih
13 lata 4 miesiąc temu #170541 przez Dorciaition

Załączniki:
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #170543 przez Dorciaition
Iva ja dziś szykuje ryż z białym sosem, fasolkę gotuję właśnie, bób, sałatę ze śmietanką. Dostałam od mamy z działki sporo warzywek, więc musimy teraz to zajadać.

Oj to prawda, czas zasuwa. Oby do listopada. Niesamowicie nie moge się doczekać.
Kurka, nie mamy jeszcze imienia. Nie mogę się zdecydować B)

Ide się położyć, bo w weekend nie pospałam ;)

Suari duży chłopak z Twojego Synka :) Na pewno wszystko będzie ok. Trzymam kciuki

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #170746 przez madziaska
Witajcie babenki :)
Sauri nie martw sie, napewno z maluszkiem wszystko bedzie ok... A co lekarz mowi na ten brzuszek??? Az tak duzo za duzy???
Widze Dorcia, ze TY tez masz dobrze z warzywkami od mamusi... Moja to w ogrodku ma chyba wszystko, no i taty szklarnia, gzdie pyszne pomidorki... Dzisiaj pozrywalam sobie poziomki, malinki i borowki amerykanskie, Hani smakowalo ;)
Ja jeszcze nie spakowana, zawsze pakowalam sie trzy dni wczesniej, a teraz jakos weny nie mam... Jutro nad ranem wyjazd...
Iva , a TY nie zaczynasz jutro przypadkiem 7 miesiac??? Czy za tydzien???
13 lata 4 miesiąc temu #170760 przez Dorciaition
Dokładnie Madziaska. Tylko, że moi mieszkają 70 km ode mnie i jak mi tego dadzą to tyle, że nie wiem co z tym robić ;) Teraz jeszcze bobik gotuje, bo Krzysiek chce. Pomidorki najlepsze takie :)

Jutro już wyjeżdzasz? Pakuj się kochana :)

7 miesiąc chyba od 27 tygodnia, tak mi się wydaje, ale pewna nie jestem. Gubię się w tym. ;)

W końcu lato przyszło :) Cudowna pogoda :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży