BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu #170050 przez Batmanik
Vestusia czekamy na wiesci:)
a ja zrobilam z ciuszkami i mam dwa wielkie worki ( jak na gruz 100l) i jeden duzy karton a smialam sie bo tam sa nowe ciuszki dla dziewczynki i buciki hehe a jeszcze zostalo mi przegladnac 3 kartony bo zapomnialam o nich calkiem...
ja juz sie troszke lepiej czuje...
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #170080 przez kima
Hej Lasencje :)

Madzia, mnie co jakiś czas boli brzuch tak jakbym miała dostać okres, też się czasem zastanawiam czy to normalne, bo jak okres w ciąży... A brzuszek też mnie czasem boli, czasem jest jakiś twardy. Kochana, nie zadręczaj się, z mamą napewno będzie dobrze, czasem takie rzeczy się zdarzają, ale faktycznie, w takich sytuacjach doceniamy naszych bliskich. U mnie pogoda też się poprawiła, rozpogodziło się troszkę, ale i tak dosyć zimno.

Mieszkanko posprzątane, kwiatuszki podlane, kuchnia błyszczy, od razu inaczej :) Za chwilę idę do Mamuni na ploty, bo ostatnio nie miałam czasu nawet wpaść.

Vestusia, ehh, ciekawość mnie zżera, chociaż i tak jestem prawie pewna, że cipuszka :)
13 lata 4 miesiąc temu #170121 przez madziaska
Kima :kiss: :kiss: :kiss:
Batmanik no to masz zakuoy dla melej z glowy ;)
Ciekawe jak tam Vestusia :)
13 lata 4 miesiąc temu #170157 przez Batmanik
no dokladnie ale mysle zeby dokupic jakies sukieneczki czy cos...na poprawe humoru hehe;)
Vestusia!!!!i jak tam?? ja stawiam na dziewczynke ciekawe jak reszta dziewczyn;)
13 lata 4 miesiąc temu #170175 przez luska
hej laseczki.
U nas o dziwo nie pada a nawet jest ciepło i slonko wyjdzie:)
A ja od rana mam zalatany dzien bo korzystajac , ze jest bbcia własnie .Wziełam sie za ogorki byłam na zakupach na warzykach u nas.Wziełam sie za farsz do pasztecikow ale mi wyjdzie tego farszu z jakieś 5kilo to i paszteciki i pierogi ale to juz jutro tylko ten farsz dokończę i jeszcze jutro sprzatnko i fairant :laugh:

Vestusia ja to juz liczyłam na jakieś info :silly:

Batmanik dokładnie jak pisały dziewczyny z jego mataka nie wygrasz.A na pewno humor ci poprawia jakieś zakupy.Kochana nie psuj sobie tego pięknego okresu w życiu jakim jest ciąża przez ta wredna babe.

Kima ja tez mam taki bóle nawet często i dziwny ucisk ale mi się wydaje , ze to już są te skurcze treningowe :blink:
13 lata 4 miesiąc temu #170198 przez madziaska
To mnie uspokoilyscie z tymi bolami... Takie na @ mialam, ale na poczatku ciazy... Teraz sa lekkie, wiec moze to juz skurcze przepowiadajace i macica przygotowuje sie do porodu ;)

Na Vestusie to pewnie sobie poczekamy, miala isc na ploty z kolezanka ;)

Lusia ja juz kiedys pisalam, ze TY "robotna" kobitka jestes ;) Widze, ze ciaza dodaje Ci mocy ;) Ja tez zauwazylam w szostym miesiacu, ze mam wiecej energii ;)

Batmanik zakupy lekiem na wszystko ;)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #170313 przez vestusia
Witam Kochane :)

Ja już po wizycie i po plotach u koleżanek :)

No więc jest informacja o tym, co najważniejsze. Chciałam Wam wkleić zdjęcie, ale nie wzięłam aparatu ani kabla od telefonu, więc nie mam jak tu wrzucić, a chciałam żebyście same zgadły. Więc nie pozostaje mi nic innego, jak napisać Wam, że... popsuję szyk w tabelce Dorci, bo będzie ZUZIA!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D
Ze wzruszenia prawie się popłakałam! Tym razem dzidzia się pokazywała, lekarz kilka razy co jakąś chwilę sprawdzał, więc na pewno cipuszka! Jak będę w Oleśnicy to wkleję zdjęcie tej szparki, ale póki co jestem megaszczęśliwa :D Piotrek zresztą też :D Już mi zapowiedział, że będzie musiał zainwestować w wiatrówkę, bo będzie musiał strzelać do tych fagasów, którzy będą stali pod oknami i będą się chcieli umawiać z jego córką :D
Dzidzia waży chyba dobrze, obecnie to 687g, więc według USG jest to 24 tydzień i 1 dzień, a faktycznie 24 i 4 dzień :D Jej, jestem w takim szoku, że do teraz uwierzyć nie umiem :) No i dzidzia jest ułożona już główką w dół, chociaż ja byłam niemalże pewna, że nadal mi nogami jeździła w okolicach pęcherza, a najwidoczniej macha tam rączkami :)

Muszę się z tą myślą oswoić, bo nadal jest to dla mnie mimo wszystko szokiem :D
13 lata 4 miesiąc temu #170342 przez kima
Hej Laleczki Moje :)

Vestusia - MEGA GRATULACJE! Kochana, ale fajnie, w końcu już wiesz i pragnę podkreslić, że mówiłam kilka razy, że to dziewuszka :) Ale fajnie :silly:

Ja pojadłam śliwek, nawet porządnej kolacji nie jadłam, bo jutro wizyta i ważenie, więc nie chce źle wypaść :silly:

Dzisiaj dzwoniła do mnie koleżanka, też w ciąży, ona ma termin dokładnie miesiąc przede mną - 27 października. Opowiadała co tam u niej i wogóle, też jest na zwolnieniu i jak się z nią ostatnio widziałam, ze 3 miesiące temu to też brała antybiotyk na pęcherz. Ja wtedy byłam tym strasznie przerażona, bo w głowie mi się nie mieściło, że można brać w ciąży antybiotyk. Wtedy jeszcze nie wiedziałam co mnie czeka. I mówiła, że teraz znowu bierze Augumentin 500g, już 3 raz, bo fatalne bełty jej powychodziły w moczu, jakieś krwinki, leukocytów pełno no i ten nieszczęsny pęcherz :huh: jakby tego było mało, to jeszcze jej wywaliło 38stopni temperatury. Masakra. Ile to kobiet ma z tym pęcherzem w ciąży, jak tylko się tak rozejrze dookoło, to widzę, że inni mają jeszcze gorzej. Madzia - nie jesteśmy same. Ciekawa jestem jak ten mój posiew jutro wyjdzie, napisze Wam. Napisz co z mamą Madzia, bo się denerwuje.

Faktycznie dziewczyny, nie pomyślałam o tym, że te skurcze macicy to może być trening przed porodem. Ale kurcze, jak to już tak boli, to co będzie podczas porodu :silly:

Chyba 40 minut próbowałam się tu zalogować i ciągle ten durny ERROR :angry:
13 lata 4 miesiąc temu #170409 przez TyszAnka
hej dziewczynki

VESTUSIA,gratuluję córci :)

oki, idę dalej czytac Wasze zaległości he he a tego jes sporo :)

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
13 lata 4 miesiąc temu #170413 przez madziaska
Vestusia gratuluje Zuzienki :) Juz jakis czas temu pisalam, ale mnie wywalalo ;) No to teraz rozowy szal sie zacznie ;) Baaaardzo sie ciesze :):):)

Kima to pocieszajace, ze nie tylko my borykamy sie z naszymi pecherzami. Oczywiscie nie ciesze sie, ze tyle kobiet na to cierpi, ale czlowiek przestaje juz tak bardzo sie tym martwic... Trzymam kciuki za Twoj posiew, oby byl taki jak moj osatnio ;)

A z mama nijak wlasciwie, stomatolog twierdzi, ze zapalenia nie ma, wiec ok... Chociaz zab i tak do usuniecia... Prawdopodobnie ten zab zbiegl sie w czasie z jakas infekcja, tzn przeziebieniem... Mama tez silnie reaguje na stres, wiec moze wszystko do kupy dalo taki efekt...

Przez to wszystko nawet nie zaczelam sie pakowac ;)
13 lata 4 miesiąc temu #170424 przez Suari
Gratulacje vestusia :)

w końcu z pełną parą ruszysz na łowy.... zakupowe ;)
13 lata 4 miesiąc temu #170426 przez vestusia
Dzień dobry :) Dziś ja tutaj jestem pierwsza :)

Funia zrobiła mi pobudkę przed 6, więc musiałam się zebrać i z nią wyjść. Później poszłam do "żabki" po świeże bułeczki i jestem po śniadanku :)
Wczoraj chciałam jeszcze coś napisać, ale ciągle error i się wkurzyłam i wyłączyłam kompa.
Ja z wrażenia nie umiałam długo zasnąć, nie mogłam uwierzyć, że to Zuzolek :) Taka radość, nawet nie sądziłam, że tak to przeżyję :) Ciuszków co prawda zbyt wiele nie dokupię, bo prawie wszystkie mam, zostały półśpioszki i śpioszki, więc zainwestuję już w te w wiadomym kolorze :) No i reszta dodatków, typu kocyki itd. mogę poszaleć z różem :) No i rzeczywiście kilka z Was obstawiało na dziewuszkę :D Ja jakoś do końca nie wierzyłam w to i byłam już przekonana, że to na pewno sisiorek. A tu jednak cipuszka :D

Wczoraj wzięliśmy już wózek od tej mojej koleżanki, Piotrek zabrał go ze sobą a jak będę w Oleśnicy, nio to pouczę się jego obsługi i porobię kilka fotek :)

Madziaska, kurka z tą Twoją Mamcią to faktycznie nieciekawie. I pomyśleć, że ból zęba, do tego stres i prawdopodobnie jakaś infekcja doprowadziły do takiego stanu. Trzeba mieć ją na oku no i mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia, bo to przecież długo już trwa.

Z tym pęcherzem to rzeczywiście macie przeboje. No ale tak, jak pisze Kima - dotyczy to wielu ciężarnych, więc nie jesteście z tym wszystkim same. No i na szczęście są leki i możliwości, więc trzeba walczyć z tym pęcherzem.

Luska, Olo przy babci nauczy się nowych słówek no i dla dzieciaka to zawsze frajda jak jest babcia :) Babcie rozpieszczają :D

Batmanik Kochana, nawet nie wiem, co Ci napisać... najlepiej mimo wszystko ze sobą rozmawiać. Bo ja to widzę tak, jakbyś chciała się z nim rozejść nie z powodu braku miłości, a z powodu teściowej. Więc może warto mimo wszystko próbować zrobić wszystko, aby być gdzieś razem? Sama nie wiem.

Kurka, muszę dziś jechać sama do mojej pracy zawieźć L-4. Mam nadzieję, że nie spotkam zbyt wielu osób he, he :D
13 lata 4 miesiąc temu #170433 przez Suari
vestusia- a nieprawda, bo ja byłam pierwsza :laugh:

a kolejną wizytę mam wtedy co ty :)
13 lata 4 miesiąc temu #170446 przez vestusia
Suari, rzeczywiście teraz widzę :D

No to idziemy łeb w łeb - tak, jak wczoraj, tak i 24. A jak u Ciebie po wizycie??? Nic nie piszesz :P
13 lata 4 miesiąc temu #170449 przez iva 20
hejka :kiss: widze ze tu sie bijecie o kolejki ktora pierwsza hehe :) a ja sobie wstalam bo musialam siusiu :lol:
Moj mezus wkoncu poszedl do pracy po urlopie ale ulga ... nieiedy juz nie moglam z nim wytrzymac bo jemu samo sie nudzilo heeh

Vestusia gratulacje dziewczynki !!!! Super ze wkoncu juz wiesz co bedziessz miala ja tez obstawialam dziewczynke jak pokazywalas zdjecia brzuszka bo masz brzuszek na dziewczynke :)
ja jak narazie nie mam planow na dzisiaj ale zobaczymy co bedzie dalej :woohoo:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka