- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
- martela89
- Gość
To nie fair,że te dzieciaczki muszą tak cierpieć,są na to za malutkie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa mama :) KAF'ka
- sunaja21
- Wylogowany
- rozmowna
- Dawidek 12.11.2010r. KOCHAM :****
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- sunaja21
- Wylogowany
- rozmowna
Dawidek juz po wizycie - wazy 6200g jesli chodzi o jedzonko to mowila ze moge zageszczac mleczko na noc ale tylko i wylacznie kleikiem ryzowym takim ktory wogole mleka nie zawiera - przez to ze jest alergik... mowila ze moze byc ciezko z dostaniem takiego ale mowila ze napewno taki jest
co do sloiczkow to mam juz wprowadzac ale zaczac od jednoskladnikowych np. samo jablko, sama marchewka i jak bedzie ok to zaczac mieszac np. jablko z marchewka itp zeby wrazie wysypki wiadomo bylo od czego jest - mowila ze nawet te z miesem moge dac ale tylko z krolika i indyka - tez dlatego ze alergik
aha i mowila zeby zwracac uwage na to jak dany posilek dziala na kupke zebym wybierala te ktore rozrzedzaja lub normalizuja kupke/Dawidek mial problem z kupkami - teraz robi juz codziennie lub co drugi ale mowila zeby mimo wszystko tego pilnowac/
no i za tydz kolejne badanie moczu - juz mam nie zakraplac siusiaka tymi kropelkami i zobaczymy jaki wyjdzie wynik!
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tola od kilku dni nie daje się włożyć do wózka, a właściwie na dworze coś jej nie pasuje. ostatnio z 10 min nosiłam ją na rękach, żeby nie płakała, bo bałam się że nałyka się zimnego powietrza
u nas znów jakiś zastój..
- martela89
- Gość
co do sztywnosci to faktycznie nie sa zbyt miekkie narazie uzywam tylko podusi bo przykrywam malego kocykiem!
Dawidek juz po wizycie - wazy 6200g jesli chodzi o jedzonko to mowila ze moge zageszczac mleczko na noc ale tylko i wylacznie kleikiem ryzowym takim ktory wogole mleka nie zawiera - przez to ze jest alergik... mowila ze moze byc ciezko z dostaniem takiego ale mowila ze napewno taki jest
co do sloiczkow to mam juz wprowadzac ale zaczac od jednoskladnikowych np. samo jablko, sama marchewka i jak bedzie ok to zaczac mieszac np. jablko z marchewka itp zeby wrazie wysypki wiadomo bylo od czego jest - mowila ze nawet te z miesem moge dac ale tylko z krolika i indyka - tez dlatego ze alergik
aha i mowila zeby zwracac uwage na to jak dany posilek dziala na kupke zebym wybierala te ktore rozrzedzaja lub normalizuja kupke/Dawidek mial problem z kupkami - teraz robi juz codziennie lub co drugi ale mowila zeby mimo wszystko tego pilnowac/
no i za tydz kolejne badanie moczu - juz mam nie zakraplac siusiaka tymi kropelkami i zobaczymy jaki wyjdzie wynik!
Ja też musiałam uważać co daję małej bo miała problemy z kupkami i marchewka,ryż i bananek odpadły na początku.
Najczęściej dawałam jej jabłko,albo jabłko z czymś,śliwki bo też są rozluźniające...
Ja mam taki przewodnik z hipp i tam są wszystkie produkty z hipp i jest napisane jaki słoiczek jak działa
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
- sunaja21
- Wylogowany
- rozmowna
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika moje szczęście KAF'ka
ciekawa jestem jak Tola będzie reagowała na jedzenie- smak, konsystencję...
Tola od kilku dni nie daje się włożyć do wózka, a właściwie na dworze coś jej nie pasuje. ostatnio z 10 min nosiłam ją na rękach, żeby nie płakała, bo bałam się że nałyka się zimnego powietrza
emme też miałam przez chwilę taki problem mała nie chciała leżeć w wózku bo mało widziała a już ciekawość świata się załączyła teraz wychodzę z nią w jej godzinach spania i jest ok
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja nie mogę się już doczekać kiedy będzie już cieplej i nie będzie trzeba się tyle ubierać. myślę, że ona płacze bo jest jej ciepło. co prawda ubieramy się przy otwartym oknie, ale wiele to nie daje. i całe szczęście mieszkamy na parterze, to sprawniej nam idzie wychodzenie z domu.Emme napisał:
ciekawa jestem jak Tola będzie reagowała na jedzenie- smak, konsystencję...
emme też miałam przez chwilę taki problem mała nie chciała leżeć w wózku bo mało widziała a już ciekawość świata się załączyła teraz wychodzę z nią w jej godzinach spania i jest ok
matrynka wydaje mi się, że mięso wprowadza się jak inne produkty. w słoiczku na pewno jest tyle mięska ile powinno się dać do wprowadzenia (pewnie ok 2-3łyżeczek na słoiczek). jeśli inne produkty ze składu już jadł to wydaje mi się, że możesz dać cały obiadek.
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martela89
- Gość
Też mam tą książeczkę. Mąż kupił małemu słoiczek z mięsem, jak powinnam go wprowadzić ?
Martynko tak samo jak inne słoiczki.
Na początek możesz dać mu pół słoiczka żeby sprawdzić jak zareaguje,bo ja mojej podałam to mi to zwymiotowała i od tamtej pory muszę jej sama gotować zupki i mięsko
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa