BezpiecznaCiaza112023

ból i plamienia

11 lata 11 miesiąc temu #553176 przez ewelina88
cześć dziewczyny.mam pytanie do was.
jestem w 7 tyg.ciazy.mam za sobą juz dwa badania usg.pierwsze jeszcze przed planowaną wizytą u swojego gina,zaczęłam plamić w 5 tyg,była to jasnoróżowa wydzielina,szybko udałam się na izbę przyjęć.tam lekarz zbadał i stwierdził że to sluz wymieszany z niewielką ilośćią krwi,zrobił usg dopochwowe,po czym stwierdził że to prawdopodobnie puste jajo płodowe.załamałam się,przpisał mi duphaston trzy razy dziennie i kazał za dwa tyg zgłosić się do lekarza,ale ja za dwa dni miała umówioną wizytę u swojego ginekologa,więc poszłam.tam lekarz powieział że dzidzia jes:)ze wszystko jest dobrze i kazał za 4 tyg sie zgłosić i tydzień przed wizyta zrobić badania.tak więc było wszystko dobrze.równo tydzien po wizycie na izbie przyjęć zauwarzyłam znowu plamienie w kloże beżowym,ale czułam sie dobrze.dziś zaś boli mnie brzuch po bokach tak jak bym miała kolkę,coś takiego jak ból przy owulacji.moje pytnie to Czy jest to normalne?czy poczekać do 28.02 na wizytę czy zgłosic się jak najszybciej,dodam ze to moja druga ciąża w pierwszej nie miałam tak :( strasznie się boję ze coś jest nie tak,mój problem polega też na tym że mieszkam na wsi,do lekarza mam 30 km,mąż pracuje do 17 a moj gin przyjmuje do 18,zanim mąż dojedzie do domu to mija juz ta godzina:( a ja prawka nie mam na moją wizytę 28.02 zawiezie mnie dzień wcześniej do mamy..co zrobić??powiedzcie czy któraś z was miała takie bóle?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #553359 przez emma
Na początku ciąży takie bóle są normalne. Też tak miałam, pojawiał się beżowy służ parę razy, ale ogólnie czułam się dobrze, lekarz powiedział mi, że to nic niepokojącego. Podobno należy się martwić i jechać do szpitala jeśli śluzu jest bardzo dużo i często, jeśli będzie to świeża krew albo jeśli ból będzie nie do wytrzymania. Tyle mogę poradzić. Powtórzę, że też tak miałam, kilka razy beżowy śluz, ale bez krwi, no i bóle, bo macica się rozciąga. Jeśli nie ma krwi, ja bym czekała na wizytę. Pozdrawiam!

11 lata 11 miesiąc temu #553890 przez ewelina88
dzięki emma troche jestm spokojniejsza bo dziś już nie boli tylko czase coś mnie ukuje w macicy tak jak by igłą

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka