BezpiecznaCiaza112023

Kiedy slub?

13 lata 7 miesiąc temu #108743 przez przyszlamama
No to kolejny luźny watek:
Jak sadzicie, jaki wiek jest najlepszy by wziac slub? (zarowno dla mezczyzn jak i kobiet).
Jaka jest roznica wiekowa miedzy Tobą a Twoją drugą połówką ?
Pozdrawiam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #108774 przez SISUNIA88
Nie można chyba określić jaki wiek jest najlepszy... ja miałam 21 lat..a mój mąż jest starszy o 7 lat ode mnie... ludzie biorą ślub w wieku i 17 lat a czasem i w wieku 60...także nie ma reguły...

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

13 lata 7 miesiąc temu #108784 przez Emme
raczej nie o wiek, a o warunki chodzi. podobnie jak z dzieckiem, uważam, że 18 lat to za mało i dla kobiety i mężczyzny. nie przekonują mnie argumenty "jestem bardziej dojrzała od rówieśnic"- gdyby tak było to spojrzała by na życie bardziej odpowiedzialnie- zdobyła zawód, pracę i zdobyła przede wszystkim doświadczenie, które zmienia wszystko. wtedy jest zupełnie inna perspektywa.

13 lata 7 miesiąc temu #108796 przez SISUNIA88
Emme napisał:

raczej nie o wiek, a o warunki chodzi. podobnie jak z dzieckiem, uważam, że 18 lat to za mało i dla kobiety i mężczyzny. nie przekonują mnie argumenty "jestem bardziej dojrzała od rówieśnic"- gdyby tak było to spojrzała by na życie bardziej odpowiedzialnie- zdobyła zawód, pracę i zdobyła przede wszystkim doświadczenie, które zmienia wszystko. wtedy jest zupełnie inna perspektywa.

Święta prawda :)

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

13 lata 7 miesiąc temu #108850 przez Marysia27
Mieliśmy z mężem po 27 lat i 7 lat stażu w związku, 6lat wspólnego mieszkania. Od początku wiedziałam że to ten jedyny :woohoo:

13 lata 7 miesiąc temu #112172 przez MagdaM
Tez uwazam, ze nie wiek jest najwazniejszy a dojrzalosc i pewnosc wyborow.
Nie raz ludzie 30letni sa mniej odpowiedzialni niz 20latkowie.
Ale uwazam tez, ze slub w wieku 18 lat to zdecydowanie za wczesnie, choc to i tak od ludzi zalezy.

Miedzy nami sa 2 lata roznicy. W dzien slubu bylismy razem rowno 2 lata ;) Maz mial prawie 26 lat a ja prawie 24 :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

13 lata 7 miesiąc temu #112207 przez aska27
między mną a mężem jest rok różnicy..
Historia naszego związku jest hmm.. dziwna: zaręczyliśmy się po pół roku "chodzenia"ze sobą,ślub odbył się rok później. W sumie wcześniej znaliśmy się, pracowaliśmy razem jakies 4 lata,ale wtedy był dla mnie zupełnie obojętny, nawet mnie draznił(bardzo drażnił).. hihi no,ale stąło się tak jak się stało. Nalegał, nalegał,zebym dała mu szansę ..no i powiedziałam,a co mi tam..tydzien pochodzimy i dam mu tak popalić,zeby sam odpuścił :woohoo: a za 19 dni będizemy obchodzić naszą 2 rocznicę ślubu :blink: a w lipcu urodzi nam się synek :)

13 lata 7 miesiąc temu #118131 przez sylka
Między nami jest 5 lat różnicy. Razem ponad 7 lat. Ślubowaliśmy po 5 latach z kawałkiem bycia razem, ja miałam 23 mąż 28. Za 3 dni nasza 2 rocznica ślubu :D:D Wg. mnie nie ma idealnego wieku dla niej czy dla niego, najważniejsze jest dojrzeć do tej decyzji i nikogo nie zmuszać do jej podjęcia. Kiedy nadchodzi odpowiedni czas?: wtedy gdy 2 os. tego pragną :)

13 lata 6 miesiąc temu #123839 przez Astra_1988
My z mężem wzięliśmy ślub po roku bycia razem :)Zamieszkaliśmy ze sobą po 3 miesiącach związku... A miesiąc temu obchodziliśmy pierwszą rocznicę ślubu <3 Między nami jest 9 miesięcy różnicy, ja jestem z grudnia 1988,on z marca 1988 :) Jak się ludzie kochają to nie ważne ile jest między nimi różnicy wieku ..

13 lata 6 miesiąc temu #123863 przez alutka1011
Astra w takim razie masz źle suwaczek ustawiony :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #124022 przez martela89
Między mną ,a moim M jest 4 lata różnicy ja 22,a on 26.
Ślub braliśmy jak byliśmy ze sobą 5 lat,28 czerwca obchodzimy 3-cią rocznicę ślubu :)
Miałam 19 lat on 23,mieszkaliśmy razem 2 lata :)

Nie uważam,że by było to za wcześnie obydwoje tego chcieliśmy i byliśmy już ze sobą na tyle długo żeby z pełną świadomością podjąć taką decyzję :)

13 lata 6 miesiąc temu #126080 przez lilian355
między mną a moim partnerem jest dwa lata różnicy. oczywiście ja młodsza :) narazie nie planujemy ślubu mimo iż spodziewamy się dzicka. myślę, ze na wszystko przyjdzie czas. tylko denerwuje mnie moja rodzina :/ odkąd niektórzy wiedzą o mojej ciąży to o wesele się dopytują :/ tak chcą wesela a jak co do czego przychodzi to marudzą, ze znowu strata kasy... ile razy tak slyszałam jak ktoś inny z rodziny się chajtał :/ po drugie są osoby, które nie mam ochoty zapraszać bo jak mają obgadać za plecami to jeszcze bardzie mnie to irytuje, w dodatku nie mam z nimi żadnego kontaktu, a jest to rodzeństwo mojego ojca :/ I kurcze postanowilam, że jak już będzie jakiś slub to będzie tylko dla nas. i będą tylko rodzice, świadkowie i rodzeństwo, no i byc moze już nasza kruszynka. I to jest najlepsze rozwiązanie. Nic na pokaz i mniejszy wydatek :) i to mi się podoba :)

13 lata 6 miesiąc temu #128899 przez Natu
my jesteśmy prawie 5 lat razem. Ja mam 24 on 21. Ślub cywilny za 12 dni, wyznaniowy we wrześniu :)

6tc[*]...

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka