BezpiecznaCiaza112023

Kiedy razem zamieszkać?

13 lata 7 miesiąc temu #108754 przez przyszlamama
Witam, witam :)
Ja sądzicie w jakim wieku lub po jakim czasie bycia razem warto zamieszkac wspolnie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #108771 przez SISUNIA88
To wszystko chyba zależy od sytuacji... od powagi związku itd...ja zamieszkałam z mężem dopiero po ślubie... a TY przyszłamamo ile masz lat???

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

13 lata 7 miesiąc temu #108813 przez Emme
po jakim czasie to nie wiem, ale nastolatkowie którzy razem zamieszkują budzi we mnie niesmak, choćby znali się 10 lat. dla mnie to jest "poważniejsza" sprawa niż ślub, bo mi on nie jest potrzebny, choć kiedyś go wezmę. to taka deklaracja, że związek jest czymś poważnym. i uważam, ze warto czasem zamieszkać wcześniej- przed dzieckiem czy nawet ślubem (ale nie namawiam do grzechu :D)

13 lata 7 miesiąc temu #108849 przez Marysia27
Wspólne mieszkanie to kwestia pewności drugiej osoby i dojrzałości. Ja z moim mężem zamieszkaliśmy ze sobą po pierwszym roku studiów, po kolejnych 6 latach pobraliśmy się i nie traktowaliśmy wspólnego mieszkania jak sprawdzianu dla nas, choć wiele nas to nauczyło.

13 lata 7 miesiąc temu #108872 przez przyszlamama
ja zamieszkalam z moim partnerem po pierwszym roku studiow i nie zaluje tej decyzji. Mysle ze daje to spora mozliwosc poznania drugiej osoby ;)

13 lata 7 miesiąc temu #108873 przez Marysia27
I doskonałe pole manewru dla zmiany niezdrowych przyzwyczajeń partnera np. skarpetki walające się na środku pokoju :silly: ewentualnie do ich akceptacji.

13 lata 7 miesiąc temu #108875 przez Emme
:D

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #111605 przez bombel779
Ja z moim mężem zamieszkałam po 7 miesiącach bycia razem (na pół roku oświadczył mi się :D :P ) ...mieszkaliśmy w 2óch różnych miastach, plus/minus 60km od siebie więc nasze spotkania były nieco ograniczone :( Tak więc zdecydowaliśmy,że przeprowadzę się do niego.Po kolejnych 3miesiącach wzięliśmy ślub(tylko cywilny).
Dodam tylko,że znaliśmy się długo długo wcześniej,zanim zostaliśmy parą ;)

Ale dla przykładu,z poprzednim facetem zamieszkałam po 3 latach bycia razem i powiem Wam że to była dobra decyzja(choć stanowczo za późna) bo miałam okazję zobaczyć jaki NA PRAWDĘ jest mój chłopak!
Przez 3lata byłam ślepo zakochana,wszyscy mi mówili że to nie jest facet dla mnie,że jeszcze będę przez niego cierpieć..czego ja nigdy nie lubiłam słuchać bo przecież wiedziałam że nie mają racji!Że mój mężczyzna to skarb! .....no i niestety okazało się że to ja nie miałam racji :( wspólne mieszkanie pozwoliło mi poznać drugą,mroczną twarz partnera.Jego zamiłowanie do alkoholu,agresji,przemocy.. (to samo z resztą tyczyło się jego rodziny :| ) :(
Tak więc uważam że wspólne mieszkanie to dobra sprawa,czasem nawet lepiej jest zrobić to szybko -gdybym ja zdecydowała się szybciej na ten krok,może nie cierpiałabym tak długo...?

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 5 miesiąc temu #154746 przez emma
my zamieszkalismy razem po maturze, po 4 latach znajomosci, co mi i tak wydawalo sie wtedy wiecznoscia :). nie zaluje, jestesmy razem juz 12 lat i nadal jest nam ze soba dobrze! :D
podziwiam wszystkie osoby, ktore decyduja sie na slub bez wczesniejszego zamieszkania razem, zwlaszcza ze takie randkowe malzenstwa czesto nie zdaja egzaminu (mam przyklady wsrod znajomych). chyba latwiej docierac sie bez slubu, bo w razie czego zawsze mozna zawrocic, nie niszczac komus zycia...

13 lata 5 miesiąc temu #154799 przez Dave
My spiknęliśmy się w czerwcu a w listopadzie już mieszkaliśmy razem :laugh: I jest cudownie :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

13 lata 5 miesiąc temu #154866 przez chłopek
ja z pierwszym facetem zamieszkalam po 2 latach bycia razem, po 3 miesiacach nie bylismy juz razem i dobrze bo przez ten czas okazało sie jaki jest,z obecnym moim męzem zamieszkałam po slubie ponieważ nie mielismy mozliwosci mieszkania razem :( bo byl w wojsku.

13 lata 5 miesiąc temu #155021 przez sylka
My pomieszkiwaliśmy razem przed śłubę ale to wyglądało raczej tak że mąż przychodził po pracy i czaasem zostawał a czsem nie na noc u mnie w domku. Na dobre zamieszkaliśmy razem po ślubie. Parą jesteśmy od 7,5 roku a malżeństwem od 2 z kawałkiem. Takze nie testowaliśmy sie aż tak przed ślubem z mieszkaniem :) a i tak super wyszło :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka