BezpiecznaCiaza112023

O wszystkim i niczym

14 lata 10 miesiąc temu #4801 przez Mirella
Spróbuj przed snem nie rozmawiać z brzuszkiem tylko w dzień, może nie będziesz miała takich koszmarów :)
Ja miałam w ciąży bardzo kolorowe i bardzo realistyczne sny, nigdy przed ciążą i nigdy po ciąży takich nie miałam. Dziecko nie śniło mi się nigdy, nie no raz chyba ale nic nadzwyczajnego, za to śniła mi się ciągle ciąża i niektóre sny były takie sobie, ale nic się nie sprawdziło na szczęście :)
Wszystko z Tobą w porządku, po prostu śni Ci się to co najbardziej przeżywasz, a że jak każda przyszła mama masz obawy to i sny takie różne...
Nosek do góry, będzie dobrze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #4802 przez andziaa35
ja mialam okropne sny, snilo mi sie zawsze ze rodze dziewczynke na stojaco jak cos tam w kuchni robile a jak patrzylam sie jak wyglada to widzialm gabke :( w sukience. To taki przyklad z tych lepszych snow a reszta szkoda gadac... koszmary ( smierc, kalectwo :(:( ). Ale podobno jak sie zle sni to kobieta ma wile obaw i watpliwosci i za duzo mysli o porodzie. Tak wiec twg mnie to normalne

"Wychowanie. Jeżeli dałeś komuś życie, daj mu również instrukcję użytkowania." Valeriu Butulescu

14 lata 10 miesiąc temu #4804 przez ilona
dzięki dziewczynki za dodanie trochę otuchy... faktycznie boję się troszkę porodu bo w końcu coraz bliżej, ale żeby aż tak to nie... :)

14 lata 10 miesiąc temu #4806 przez andziaa35
:) ciesze sie ze moglysmy choc troche pomoc
kolorowych i samych przyjemnych snow
ja juz uciekam papa :)

"Wychowanie. Jeżeli dałeś komuś życie, daj mu również instrukcję użytkowania." Valeriu Butulescu

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #4807 przez Mirella
Pod koniec ciąży będziesz tak zmęczona że będziesz marzyła żeby urodzić, o strachu całkiem zapomnisz :)
A sny to sny, nie doszukuj się za dużo bo się niepotrzebnie nakręcasz, to tylko głupie nocne projekcje naszego mózgu :)
śpij dobrze, dobranoc :side:

14 lata 10 miesiąc temu #4988 przez Scholastyka21
nie ma co się przejmować snami, a pozatym słyszałam kiedyś że sny są odwrotnością rzeczywistości, ale nie wiem czy to prawda

14 lata 10 miesiąc temu #4990 przez _aga86_
Wiem cos o tym:/ Tez mialam dziwne sny np. ze z brzucha wystaja mi nozki i recej mojej coreczki... ciagle snilo mi sie, ze rodze, mam ja przy sobie i jak sie obudzilam,strasznie dolowalo mnie to, ze jej jeszcze z nami nie ma. Te sny byly takie realne, ze czasami po przebudzeniu nie wiedzialam co sie dzieje. Slyszalam, ze to jest normalne, poniewaz jak jestesmy w ciazy ciagle swiadomie i podswiadomie myslimy o naszych pociechach:)

14 lata 10 miesiąc temu #4999 przez Moniq
widzę, że nie ja jedna miałam dziwne sny w ciąży. najdziwniejszy był, jak śniło mi się, że mam przezroczysty brzuch i widać było malucha i łaskotaliśmy go żeby zobaczyć czy jest chłopcem czy dziewczynką; albo że rodzę gdzieś w łazience.

14 lata 10 miesiąc temu #5022 przez Scholastyka21
oj dziewczyny ja rodziłam w sanach (bez przesady) prawie codziennie, to chyba wszystko przez to że tak przeżywamy tą ciążę

14 lata 10 miesiąc temu #5100 przez Agnieszka
a mi się już po porodzie śniło, jak się kapałam i miałam jeszcze mój brzuszek - chyba to z tęsknoty za tymi kopniakami w brzuszku:) ale za to teraz jak Mała wywija nóżkami:)

Alicja ma już 16 ząbków :))

14 lata 10 miesiąc temu #5271 przez Moniq
aga86, widziałam, że dziś Twoja Niunia kończy 4 miesiące :laugh: wszystkiego naj naj naj

14 lata 10 miesiąc temu #5272 przez poli
OD nas też wszystkiego naj :) :kiss:

14 lata 10 miesiąc temu #5275 przez Scholastyka21
przyłączam się do życzeń :)

14 lata 10 miesiąc temu #5289 przez _aga86_
Slicznie dziekujemy:) POZDRAWIAM:*

14 lata 10 miesiąc temu #5440 przez _aga86_
Moniq ile wazy i jaki wzrost ma Twoja coreczka?? A... i ile miala jak sie urodzila- duzo osob mowi mi, ze Julka jest dosc duza i jestem ciekawa jak to jest z Twoja niunia- chcialabym porownac:) Dodam, ze na badaniach jak sprawdzaja wedlug diagramu rozwija sie wprost proporcjonalnie, ale to tez zalezy od tego ile dziecko mialo jak sie urodzilo... Czekam na odpowiedz... Jesli ktos poza Moniq ma dzidzie 4 miesieczna to tez prosze o odpowiedz:)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka