BezpiecznaCiaza112023

Ból Brzucha - PILNE !!!

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #19445 przez basik_twins
Wczoraj poznym rankiem złapały mnie silne nagłe mdłości pod prysznicem i gdy zwymiotowałam poczułam straszny ból we wnątrz brzucha dość głęboko w okolicy pępka zabolało mnie najpierw po obu jego stronach, a później z lewego boku.

Był to strasznie silny ból... :dry:

Nie chciałam odrazu dzwonić do szpitala połorzylam się dziewczyny obie pokopały więc jest ok.... Szpital i tak mi nie pomoże skoro dzieci sie ruszaja i nic innego sie nie dzieje to jest spoko ;/ Holandia

No i po tym leżeniu robiłam coś w kuchni i miałam wrażenie jak by mi sie tam glebiej cos spinało ale miejscowo

Dzisiaj znów niedawno miałam taki ból jest on głęboko i jest strasznie silny można powiedzieć że mnie paraliżuje mimo że nie jest promieniujący ani nic z tych rzeczy, bo nic nie moge zrobic prócz wykrzywienia twarzy i jeczenia :(
Trwa 5 do 10 sek

Czy to normalne ???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 7 miesiąc temu #19485 przez Marysia27
Ja nie wiem czy to normalne, ale jeśli nie chcesz obskakiwać szpitala, to skontaktuj się na wszelki wypadek telefonicznie ze swoim ginekologiem, on Ci powinien udzielić najlepszej rady,a w razie czego pokieruje Cię dalej.

14 lata 7 miesiąc temu #19496 przez sara125
To nie jest normalne basik nawet przy ciazy mnogiej

14 lata 7 miesiąc temu #19499 przez sloneczko
moze to bole przepowiadajacew, ale wymioty to tego,, oj dziwne i to bardzo.

wiesz co najlepiej bedzie jak sie do lekarza zglosisz, bo to rzeczywiscie cos niepokojacego.

bedzie dobrze basiku.

a wlasnie jak male kopia to boli? odczuwasz silne kopniaki? i jak kopia to oby dwie w jednym czasie, da sie tak odczuc?

14 lata 7 miesiąc temu #19501 przez sara125
dokladnie zglos sie do lekarz basik. ja wymiotymialam w czasie porodu i taki bol jak opisalas tez

14 lata 7 miesiąc temu #19509 przez justynka0691
powinnaś się skontaktowaćz lekrzem każdy niepokojący cie ból powinien być konsultowany z ginekologiem nie martw się napewno będzie dobrze :)

14 lata 7 miesiąc temu #19519 przez sloneczko
basik, i jak jest dzisiaj, bylas u lekarza?

buziaki, bedzie dobrze nie martw sie

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #19548 przez basik_twins
Nie byłam u lekarza dzwonic sie pytac tez nie dzwoniłam bo przez tel nie kazda babka po angielsku sobie radzi tzn rozmawiaja super perfekt nawet ale zrozumiec co człowiek opisuje jest trudno lepiej na żywo a mam w czwartek lekarza

Mdłości Sara ja mam od czasu do czasu bo tabletek już nie biore, a to taki moj ciążowy problemik.
Przeszło mi przez myśl, że to może by było takie bóle ale w sumie to nie ściąga mi się macica.... w sumie to nie wiem jakie te bóle powinny być....
mi sie wydawało że jak w okres, bo nie raz miałam silne bóle macicy i tak jak mialam 27 tyg co z ginekoloszką stwierdziłyśmy że to były skórcze...
A jak byś mi mogła o tych bólach przepowiadających napisać.... jak najwięcej... :( Wszystkie zresztą

Słoneczko
Małe tak sobie porościągały wszystko że "po cyckach mnie kopią" :blink: tzn pod cyckami ale az drgnie czasem no i czuc obie nie raz wala obie po obu stronach mi skacze i prawej i lewej albo pod prawą piersią mi sie wybrzusza, alla obcy i kopie gdzieś z lewej nie boli tylko uczucie takie.... mocnego naciągania wszystkich warstw od wewnatrz aż po te zewnętrzne.

A jakby to były przepowiadające to ile mi zostało....? :huh:
Czytam w necie ale doszukac sie czegos...

14 lata 7 miesiąc temu #19590 przez sloneczko
basik to jest roznie jak sie przepowiadajace zaczna, moze nawet do 2 msc trwac a moze 2 tygodnie.

to zalezy. trzymam kciuki

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #19595 przez basik_twins
To trzymajcie mocno co....??? :(

Bo moje mają jeszcze płucka słabe :(

a jeszcze Szymon jedzie do PL 14/15 na cały tydz bo musi sprawy pozałatwiać :(

Mam tu tylko go nie chce sama rodzić no i jego ukochane wypragnione córcie chyba bym sie załamała

14 lata 7 miesiąc temu #19616 przez Scholastyka21
Basik trzymaj się wszystko będzie dobrze.
I w ogóle zauważyłam, że jesteś ewenementem na forum ze swoim słodkim "dwupakiem" z czego bardzo się cieszymy:)

14 lata 6 miesiąc temu #19918 przez basik_twins
to były bóle przedporodowe tzw
sórcze jednomiejscowe

moja macica jest od za przeproseniem samej cipki az pod sam biust naciagnieta dlatego w srodkowych miejscach mozze byc tak bolesna bo musi pocwiczyc kolejno wszystkie strony zeby sie zebrac na raz wypchnac AZ obie :)\
\
uffff....

puki nie krwawie nie ma ani boli glowy ani zadnych innych a te skorcze, bole nie sa regularne jest ok do kilku dziennie moge miec powiedziala nic mi nie powinno sie stac

chociaz inny lekaz z wiekszym blizniaczym doswiadczeniem stwierdzil ze lepiej nie miec kilku bo to juz moze mi grozic porodem ale ostatnio nam tydz do przopdu przesuneli ale w razie czego wole i tak liczyc po staremu

zreszta dziewuchy maja srednio po 1,5kg wiec niech rosna rosna

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka