- Otrzymane podziękowania: 0
obawy
- Fistaszek
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #334717 przez Fistaszek
Witam, jst to moj pierwszy wpis na tym forum, nazywam sie Agnieszka i jestem w 28 tc i jest to moja pierwsza ciaza, w czerwcu na swiat przyjdzie moj Synek Mam pewne obawy od 2-3 dni, a mianowicie ostatnio czuje jakby rzadsze i slabsze ruchy. Nie jest tak ze zanikly one calkowicie bo juz bym byla w szpitalu, ale tak jak mowie sa one slabsze i rzadsze, bylo tak ze widzialam wypychajace miejsca na brzuszku tak mocno moje malenstwo sie przeciagalo, a teraz znacznie delikatnejsze i rzadsze. Dodam ze od wtorku moja polozna na infekcje zalecila mi globulki dopochwowe z majeranku i melisy, no i je stosuje zamiast nystatyny poniewaz jak mi powiedziala nystatyna zabija w pochwie wszystko, te zle rzeczy odpowiadajace za nie przyjemne objawy jak i te dobre, i flora bakeryjna pochwy jest zachwiana po czym infekcja zawsze wraca wiec jest to bledne kolo. Mam rowniez momentami zaklucia i bol w podbrzuszu ale to chyba naturalne. Wizyte mam na 2 kwietnia wiec chcialam sie zapytac tu, czy tez Wasze dzidzie miewaja takie fazy, ze nieraz ruchy sa b. mocne i czeste a pozniej pare dni pod rzad prawie nic? Pozdrawiam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #334765 przez nataleczka_92
Fistaszek ja jestem w 27tyg. i u mnie tez tak jest,ze czasem maly nawet caly dzien sie nie rusza. ostatnio taka cisza byla przez 3dni, takie delikatne musniecia tylko czulam,pojechalam do szpitala ale zrobili mi ktg i usg,gdzie okazalo sie ze wszystko jest w porzadku a maluszek po prostu obrocil sie pleckami do mojego brzucha:)
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 14
12 lata 9 miesiąc temu #335023 przez misia88
dzidzia po prostu teraz szybko rosnie i juz malo miejsca robi sie jej w brzuszku, dlatego mnie fika jak przedtem
- ewelciaM.
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #335884 przez ewelciaM.
nie martw się Dzidzia zajmuje coraz więcej miejsca i coraz trudniej będzie jej się poruszać w twoim brzuszku jeśli odczuwasz delikatne ruchy to nic się nie dzieje, może po prostu się zmęczyło ile można kopać i kopać Ja też panikowałam w ciąży jak tylko córcia przestawała kopać to wyobrażałam sobie Bóg wie co szczególnie pod koniec gdy Madzia nie miała już miejsca w brzuszku
- Fistaszek
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #338570 przez Fistaszek
wszystko wrocilo do normy, dziekuje za slowa wsparcia
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #339087 przez sister.anna
Fistaszek chyba kazda z nas ma takie chwile i zaraz najgorsze mysli do glowy trafiaja. Licz sie z tym ze dzidzia jest wieksza i tez zaczyna miec swoje pory snu i czuwania.
Moja malutka tez nagle w ciagu 3 dni zmniejszyla ilosc ruchow o polowe. Nie martwilam sie tym specjalnie bo bylo tych ruchow duzo ponad norme 10/dzien, pewnie nadal blizej 500 , ale polozne mnie wziely na ktg tak na wszelki wypadek. I wszystko jest jak trzeba, po prostu jest wieksza i inaczej sie porusza.
Nasluchuj na przyszlosc i czuwaj nad tymi ruchami ale dzidzia tez czlowiek i tez ma lepsze i gorsze dni
Dolacz do nas, czerwcowek 2012. Kiedy masz termin?
Moja malutka tez nagle w ciagu 3 dni zmniejszyla ilosc ruchow o polowe. Nie martwilam sie tym specjalnie bo bylo tych ruchow duzo ponad norme 10/dzien, pewnie nadal blizej 500 , ale polozne mnie wziely na ktg tak na wszelki wypadek. I wszystko jest jak trzeba, po prostu jest wieksza i inaczej sie porusza.
Nasluchuj na przyszlosc i czuwaj nad tymi ruchami ale dzidzia tez czlowiek i tez ma lepsze i gorsze dni
Dolacz do nas, czerwcowek 2012. Kiedy masz termin?