- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- jak i czym karmicie swoje maleństwa :D
jak i czym karmicie swoje maleństwa :D
- sylwus136
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
Mniej Więcej
14 lata 2 miesiąc temu #33097 przez sylwus136
Temat założony z mojej czystej ciekawości
jestesm teraz na etapie wprowadzaniu mojemu Kacperkowi różności
Mój maluch pije co 3 godziny ( tak mniej wiecej) 120ml mleka
na sen wypija 150ml.
zawsze o 15.00 je tzw. obiad juz sie nauczył i zawsze gdy dochodzi ta godzina to jest nerwusek.A zjada albo kaszkę 75ml albo zupkę ze słoiczka lub zupkę gotowana przez mnie ( zaczęłam sama mu gotować) codziennie daje mu cos innego by mu nie zbrzydło cos za bardzo
codziennie rano od jaies 4 dni je ze mną obrobinę tego miękiszu z bułeczki a wcina i to bardzo.
Pod wieczór przewaznie zjada biszkopta z mlekiem
Teraz zastanawiam sie co dalej wprowadzać
a wy co podajecie swoim maluchom ? Pytam wszystkie mamy nawet te które mają młodsze dzieciaczki ode mnie? wprowadziłyście juz cos??
Dajcie mi tez jakies rady co mogę jeszcze Kacperkowi podawać ?
jestesm teraz na etapie wprowadzaniu mojemu Kacperkowi różności
Mój maluch pije co 3 godziny ( tak mniej wiecej) 120ml mleka
na sen wypija 150ml.
zawsze o 15.00 je tzw. obiad juz sie nauczył i zawsze gdy dochodzi ta godzina to jest nerwusek.A zjada albo kaszkę 75ml albo zupkę ze słoiczka lub zupkę gotowana przez mnie ( zaczęłam sama mu gotować) codziennie daje mu cos innego by mu nie zbrzydło cos za bardzo
codziennie rano od jaies 4 dni je ze mną obrobinę tego miękiszu z bułeczki a wcina i to bardzo.
Pod wieczór przewaznie zjada biszkopta z mlekiem
Teraz zastanawiam sie co dalej wprowadzać
a wy co podajecie swoim maluchom ? Pytam wszystkie mamy nawet te które mają młodsze dzieciaczki ode mnie? wprowadziłyście juz cos??
Dajcie mi tez jakies rady co mogę jeszcze Kacperkowi podawać ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
14 lata 2 miesiąc temu #33115 przez natmur11
ja daje tylko cyca;d kiedy chce i ile chce;d i o 12 dostaje jablko albo jablko z marchewka z gerbera bo ma problemiki trawienne;) wczoraj tak strasznie krzyczala na mnie jak jadlam batonika to rozmoczylam jej biszkopcika ale nie smakowalo jej. a ty w jakim mleku rozmaczasz?
a dajesz owoce? banany czy cos? z hippa jest w sloiczkach kasza manna z czyms po 5 miesiacu wiec chyba moglabys tez podac... hmm nie wiem co ci doradzic, jeszcze nie mam tak szerokiej wiedzy;]
a dajesz owoce? banany czy cos? z hippa jest w sloiczkach kasza manna z czyms po 5 miesiacu wiec chyba moglabys tez podac... hmm nie wiem co ci doradzic, jeszcze nie mam tak szerokiej wiedzy;]
- sylwus136
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
Mniej Więcej
14 lata 2 miesiąc temu #33144 przez sylwus136
ja karmie mlekiem modyfikowanym.
Kacperkowi na początku tez biszkopty nie skakowały bo podowałam mu takie na sucho i normalnie robił takie miny jak by miał wszytsko zwrócić.
A teraz robie tak ze tre na tarce 1 biszkopta robie odrobinę mleka i mieszkam to razem. Wcina i widać ze mu smakuje.
A ty bys chyba mogła odrobinę swojego mleka mieszkać z biszkopcikami bo pewnie nie opłaca Ci sie wprowadzać modyfikowanego.
No własnie ja podam dzisiaj Kacperkowi na noc podam kaszkę manną wieloowocową ale z Bobovity bo średnio mi noce przesypia ostatnio i muszę wyróbować czegoś nowego.
Ja tez nie mam szerokiej wiedzy na temat karmienia wiec muszę sie jeszcze wiele rzeczy nauczyć
Kacperkowi na początku tez biszkopty nie skakowały bo podowałam mu takie na sucho i normalnie robił takie miny jak by miał wszytsko zwrócić.
A teraz robie tak ze tre na tarce 1 biszkopta robie odrobinę mleka i mieszkam to razem. Wcina i widać ze mu smakuje.
A ty bys chyba mogła odrobinę swojego mleka mieszkać z biszkopcikami bo pewnie nie opłaca Ci sie wprowadzać modyfikowanego.
No własnie ja podam dzisiaj Kacperkowi na noc podam kaszkę manną wieloowocową ale z Bobovity bo średnio mi noce przesypia ostatnio i muszę wyróbować czegoś nowego.
Ja tez nie mam szerokiej wiedzy na temat karmienia wiec muszę sie jeszcze wiele rzeczy nauczyć
- sara125
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
14 lata 2 miesiąc temu #33225 przez sara125
sylwus twoj maly ma juz polroku to mozesz mase rzeczy mu dac... ziemniaczka rozgniecionego z maselkiem bananka rozgniecionego widelcem roznorakie kaszki i radze nie trzymac sie sztywno regol bo potem dziecko nie bedzie ci wielu rzeczy tolerowac.
mozesz juz mu dawac rzeczy ze sloiczkow po 6 miesiacu. jak mi cos przyjdzie do glowy to napisze
mozesz juz mu dawac rzeczy ze sloiczkow po 6 miesiacu. jak mi cos przyjdzie do glowy to napisze