BezpiecznaCiaza112023

Biegunka?!

14 lata 1 miesiąc temu #39139 przez _aga86_
Teraz malej wyskoczyly jakies czerwone kropki z biala obwodka, czy ktoras wie co to moze byc?? Wczoraj mial temperature, dzisiaj biegunke i te kropki- pomocy!!! Idziemy do lekarza wieczorem, ale do tego czasu oszaleje, wiec moze wiecie co to moze byc??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #39141 przez natmur11
moze to potoweczki? mi marchewka zawsze pomagala jak nie mialam pod reka lekow.

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #39143 przez _aga86_
To nie sa potowki niestety. Za 2h idziemy. Trzymajcie kciuki

14 lata 1 miesiąc temu #39177 przez Manga
Daj znać, co z Julką!

14 lata 1 miesiąc temu #39182 przez _aga86_
Jestesmy:) Nic malej powaznego nie dolega :) Lekarz stwierdzil, ze biegunke moze miec przez zabkowanie lub od jedzenia. Natomiast wysypke mam obserwowac, bo narazie ma tylko kilka kropek i narazie nie moze stwierdzic od czego- jesli pojawi sie wiecej mam sie zglosic. Ale kazal sie nie martwic- stawia na to, ze Julka cos zjadla stad biegunka i mala wysypka. No nic bede Ja obserwowala i w kazdej chwili bez kolejki mozemy wrocic.

14 lata 1 miesiąc temu #39240 przez sylwus136
Aga to super ze małej nie jest nic powaznego.
Życzę jej dużo zdrówka i 3 majcie się :)
Daj znać potem jak się czuje i czy minęło wszystko
Buziaki od cioci Sylwii i Kacperka :**

14 lata 1 miesiąc temu #39241 przez _aga86_
Dziekuje sylwus:) Dzisiaj jak reka odjal- wszystkie objawy minely tzn. wysypka jeszcze do konca nie zniknela, ale jest mniej widoczna- najwazniejsze, ze nie ma wiecej plamek :) Biegunki juz nie ma, temperatura tez normalna :)

13 lata 9 miesiąc temu #97082 przez natmur11
dziewczyny podczepie sie tu. Klaudia od 4 dni ma biegunke, nie czesto ale 1-2razy dziennie robi wodnista kupke. mamy lek na biegunke od 3 dni ale narazie nie widze poprawy. ile to moze trwac? wg lekarza wywolana zostala przez lek bactrim ktory czesto uczula ale mala wypila moze z 1 ml. dodam ze wyszly jej 4 zabki i strasznie ja mecza.

13 lata 9 miesiąc temu #97088 przez Asiersa
od znajomej syn miał biegunkę przez 6 dni i robił 12 kup dziennie :(
Myślę, że jeśli Klaudia robi dwie na dzień to jeszcze nie ma aż tak źle. Napisałaś, że Małej wyszły ząbki, może to przez to?

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 9 miesiąc temu #97092 przez natmur11
wiesz malej skoczyla temperatura i chyba gardelko ja bolalo poszylysmy do lekarza a on dal nam bactrim. jak pisalam wypila 1 ml moze i 3 h pozniej zaczela sie biegunka i lekka wysypka. generalnie sadze ze to wszystko przez zabki sie zaczelo. tylko zastanawiam sie jak dlugo to moze trwac. objawowo nie jest zle bo zalatwia sie 1-2 razy dziennie.

13 lata 9 miesiąc temu #97102 przez Asiersa
Spróbuj podać Klaudii do picia herbatkę jagodową lub sok marchwiowy.

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 7 miesiąc temu #126558 przez asus
witam moja córeczka lenka jak miała problem z zrobieniem kupki to poszłam z nią do lekarza . przepisała mi kropelki akurat dla niemowlaka nazywają sie ekspumisan to sa na poruszenie jelit i na bolące kolki i akurat na biegunki moja siostra tez je stosowała poleca dziecko będzie sie po nich czuło lepie i kupka nie będzie taka wodnista:-)

naprawdę polecam żadne lewatywy ani herbatki nie pomogą dziecku tak jak kropelki ekspumisan.

z własnego doświadczenia

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283052 przez ewelina harasimowicz
Mam pytanie, bo moje dziecko 2 tygodnie temu mialo biegunke, bral leki i mial diete marchew sama i jabulka i tylko po 100 ml mleke bebiko 2 razy dziennie, przeszlo mu a teraz ma spowrotem, bardzo drazni mnie ta sytuacja ze to sie nawraca dzis mu zamiast mleka daje Sinlac bo jak mleko pije to zadka kupke ma. Czy moze wiecie jaka to przyczyna ze to wraca, bo mi lekarza nic nie mowia, i jak pomoc dziecku? moze mleko mu nie pasuje?Doradzi cos madrego.

Pozdrawiam

http://imageshack.us/photo/my-images/507/br3j.jpg/

12 lata 11 miesiąc temu #283188 przez natmur11
wątki zostały połączone. Poczytaj może któraś z wcześniejszych wypowiedzi na coś naprowadzi. A może spróbuj zmienić mleko na jakieś z dodatkiem kleiku ryżowego? Twój lekarz powinien zwrócić na to uwagę. Fakt ze ostatnio sporo się słyszy o tzw jelitówce więc może to to

12 lata 11 miesiąc temu #283352 przez ewelina harasimowicz
Mi lekarz mowil o jelitowce, ale nie pewne czy to maly ma, a jak to sprawdzic? jak pomoc dla dziecka w tym okresie biegunki?

http://imageshack.us/photo/my-images/507/br3j.jpg/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka