- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Poczecie pierwszego dziecka
Poczecie pierwszego dziecka
- gusiak
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kaś_O
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
Gratulację podjętej decyzji Napewno będzie dobrze i ważne że kwas łykasz już od 3 miesięcy, chyba nie ma znaczenia jego firma. Powiem Ci że ja jak poszłam do swojej gin i oznajmiłam ją że chcę zajść w ciążę to zaleciła mi dużo badań.
Ja bym Ci poradziła takie chyba najważniejsze badania na cytomegalia, toksplazmozę,to chyba takie ważne bo jeśli masz świeże zakażenie to lekarz powinien doradzić żeby wstrzymać się z ciążą. Mi jeszcze zleciła różyczkę, HIV, morfologię, i od razu zrobiła cytologie. Co lekarz to praktyka więc nie wiem czy te badania są niezbędne. Napewno jak zajdziesz będziesz miała takie robione w pierwszych tyg ciąży więc czemu ich nie zrobić przed.?
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jak na razie wszystko ok, jedyne to co bym radziła, to zadbać o swoją wagę. W ciąży niestety się tyje, a im więcej będziesz miała nadwagi przed tym ciężej będzie ci znosić całą ciąże
- Asia K
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Ja niewykonywalam zadnych badan, nawet foliku nie bralam bo niewiedzialam ze trzeba
Poprostu działajcie
- gusiak
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Kaś, dziś dzwonie do innego ginekologa zapytać o najbliższe wolne terminy wizyt, być może coś mi więcej poradzi wyśle na jakieś badania - ciekawe jak długo będę czekać.
KarolciaZumba w którym tygodniu ciąży jesteś? My póki co działamy, zobaczymy jak długo trzeba będzie czekać na efekty. Co do wagi to BMI mam w normie, choć z 5 kg mniej gdyby było, to też nadal w normie by było Ale chyba teraz nie warto się już jakoś katować dietami.
Swoją drogą ostatnio mam ogromną ochotę na słodycze i co chwile coś pochłaniam - pewnie lepiej byłoby z nich zrezygnować...ale jak? Macie jakieś sposoby, może coś zastępczego mniej kalorycznego? Owoce też zjadam....ale jakoś smaku czekolady nie potrafią zastąpić.
Mam jeszcze pytanie o pielęgnację skóry, czym ją dobrze nawilżyć - mam niestety suchą skórę, i obawiam się że mogę w przyroście brzuszka dość konkretnie popękać, macie jakieś sprawdzone kosmetyki? Może specyfiki domowe?
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
Smaruj się najlepiej zwykłą oliwką, (jak na razie nie mam żadnych rozstępów)
Ja jak zaszłam w ciąże to miałam takim apetyt na słodkie, że wszyscy myśleli ,że głodowałam przez miesiąc, jadłam po prostu tonami
Ja właśnie dzisiaj zmierzyłam swój brzuchol i mam już równe 100 cm w najszerszym miejscu, masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Kaś_O
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
A jakbyś nabrała zniecierpliwienia w staraniach to zapewne Asia też Ci poleci testy owu. Na allegro tanio kosztują masz w gratisie testy ciążowe i dzięki temu wiesz kiedy działać intensyniej
Jakbyś miała jakieś pytania to zawsze możesz napisać wiadomość
ps. mam nadzieję że nowy gin się okaże bardziej pro dzieci i chętniej pomoże
- gusiak
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Ten krem nivea od kiedy mozna stosowac? Wcierac tylko na brzuch czy tez boczki, uda?
Dziewczyny mam pytanie...co mozna albo lepiej czego unikac do jedzenia bedac w ciazy? Wypiszcie albo jakis link podajcie. Chc sobie juz nawyki zywieniowe wdrozyc.
Ostatnio mam jakies problemy z bolem glowy...nie wiem co moze byc przyczyna, a staram sie nie jesc tabletk...jakis sposob na bol nieinwazyjny dla dziecka macie? Byc moze to z cisnienia bo mam chyba troche za niskie 103/54. Hmm nie wiem jak temu zardzic??e
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Myśmy się starali niecały rok o maleństwo ale nie szło, nie brałam kwasu foliowego, nie dbałam jakoś szczególnie o dietę i nie konsultowaliśmy się z lekarzem. W grudniu już sobie odpuściliśmy, uznaliśmy że widocznie nie czas jeszcze na malca. 14 lutego okazało się że jestem w 6 tygodniu ciąży, o czym dowiedziałam się podczas zwykłej kontroli u ginekologa
Moim zdaniem jak się o tym nie myśli, jak kochasz się bez myślenia że chcesz zajść w ciąże to przychodzi to łatwiej:)
- marynika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mr.myers
- Wylogowany
- gaworzenie
- anulka21
- Wylogowany
- gaworzenie
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- Grzyb
- Wylogowany
- gaworzenie
- Mając serce pod własnym sercem
Noszę serce pod własnym sercem..
Czuję się za nie odpowiedzialna..
- Grzyb
- Wylogowany
- gaworzenie
- Mając serce pod własnym sercem
Noszę serce pod własnym sercem..
Czuję się za nie odpowiedzialna..