- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Witajcie witajcie:)
Witajcie witajcie:)
- kinetete
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #123932 przez kinetete
Witam Wszystkich!
Jestem 15 tygodniu pierwszej ciąży. Od razu mam pytanie: cały I trymestr czułam się dobrze (oprócz wszechogarniającego zmęczenia) ponoć od 2 trymestru powinno się nabrać chęci do życia a u mnie jest wręcz przeciwnie. Czy to normalne, że cały czas czuję zmęczenie i mam mroczki przed oczyma po 10/20 minutach pracy w domu lub spaceru?
Pozdrawiam serdecznie!
Jestem 15 tygodniu pierwszej ciąży. Od razu mam pytanie: cały I trymestr czułam się dobrze (oprócz wszechogarniającego zmęczenia) ponoć od 2 trymestru powinno się nabrać chęci do życia a u mnie jest wręcz przeciwnie. Czy to normalne, że cały czas czuję zmęczenie i mam mroczki przed oczyma po 10/20 minutach pracy w domu lub spaceru?
Pozdrawiam serdecznie!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 7 miesiąc temu #123933 przez Emme
Witaj,
każdy znosi ciążę inaczej i nie jest powiedziane, że coś "dolega" od do. tak jak mówią, że mdłości są do 3 miesiąca, tak niektóre kobiety nie mają ich w ogóle a inne przez całą ciążę. nie zaszkodzi zrobić badania i sprawdzić, czy nie ma jakichś niedoborów
każdy znosi ciążę inaczej i nie jest powiedziane, że coś "dolega" od do. tak jak mówią, że mdłości są do 3 miesiąca, tak niektóre kobiety nie mają ich w ogóle a inne przez całą ciążę. nie zaszkodzi zrobić badania i sprawdzić, czy nie ma jakichś niedoborów
- kaja9329
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #124829 przez kaja9329
Mroczki? O mroczkach to nie wiem czy normalne ale zmęczenie jak najbardziej.
Nie słuchaj sie tego co sie mówi o trymestrach.
Emme ma rację, ze każdy znosi ciążę inaczej,
jedni łapią smaki inni jedzą normalnie, jedni mają mdłości w 2 tygodniu, inni w 9 miesiącu a inni nie mają ich wogóle.
Ja jestem na początku ciąży i mam przeogromne zmęczenie oraz brak apetytu. Ciągle bym spała i odwiedzała WC (oczywiście niestety głową do dołu).
Jeśli niepokoi Cię Twój stan to zapytaj swojego lekarza, który prowadzi Twoja ciążę. W końcu jest od tego aby odpowiedzieć na Twoje pytania i doradzić
Nie słuchaj sie tego co sie mówi o trymestrach.
Emme ma rację, ze każdy znosi ciążę inaczej,
jedni łapią smaki inni jedzą normalnie, jedni mają mdłości w 2 tygodniu, inni w 9 miesiącu a inni nie mają ich wogóle.
Ja jestem na początku ciąży i mam przeogromne zmęczenie oraz brak apetytu. Ciągle bym spała i odwiedzała WC (oczywiście niestety głową do dołu).
Jeśli niepokoi Cię Twój stan to zapytaj swojego lekarza, który prowadzi Twoja ciążę. W końcu jest od tego aby odpowiedzieć na Twoje pytania i doradzić
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa mama :) KAF'ka
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #125693 przez SISUNIA88
Witaj ja na początku ciąży też czułam zmęczenie, często zdarzało mi się zasłabną a w kościele to już zawsze... ale po 3 mc wszystko ustąpiło... pozdrawiam!
- kinetete
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #130667 przez kinetete
Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi. Dopytałam jeszcze lekarza i niestety nie ominą mnie badania dodatkowe w szpitalu. No ale mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Dzidziuś rozwija się dobrze więc już się tak tym wszystkim nie stresuję.
Pozdrawiam!
Paulina
Pozdrawiam!
Paulina
Moderatorzy: kasiora