BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 5 miesiąc temu #37158 przez sloneczko
dziekujemy bardzoe ;)

my mamy wreszcie chwile dla siebie,;) goscie pojechali.

a Lauri od 5 dni nie miala kolki ;) tfu tfu zeby tylko tak zostalo!

co do zabkow wszystko biale i napuchniete na dole i na gorze i na gorze mocno zaczerwienione.

noce jakie byly tak sa po 5 razy musze do malej wstawac ale juz inaczej jest nie placze po 3 godziny non stop tylko wlasnie jak sie obudzi albo przez sen.

buziaki dla Was i dzidziusiow, a dla Wiktorka szczegolne buziai bo juz jest tez dzieckiem Bozym ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #37271 przez wiola
WITAJCIE DZIEWCZYNKI,TROSZKĘ MIAŁAM ZALEGLOSCI ,ALE JUŻ POCZYTALAM SOBIE,NADROBIŁAM ZALEGLOSCI,ALE SIE TU DZIEJE,SŁONECZKO NA ZĄBKI BARDZO POMAGA ŻEL ORAL B ,ON JEST ZE ZNIECZULENIEM,JLONKA BUZIAKI DLA WIKTORKA,KTORY JEST JUZ DZIECKIEM BOŻYM,NATMUR,BOŻE CO ZA PALANT,SORY ZA OKREŚLENIE,DAJ SOBIE Z NIM SPOKÓJ I Z CAŁĄ JEGO POPIEPRZONĄ RODZINKĄ,JAK MOŻNA BYĆ TAK BEZCZELNYM ,AŻ SZKODA SŁÓW.TRZYMAJ SIĘ CIEPŁO I NIE DAJ SIE,BUZIACZKI DLA WSZYSTKICH. :)

14 lata 5 miesiąc temu #37535 przez natmur11
hej:) my ostatnio mialysmy problem z internetem, w ciagu ostatnich 2 tyg bylam z mala 3 razy u lekarza i dopiero za ostatnim lekarz zauwazyl ze jest mala infekcja i trzeba antybiotyk bo wapnem tego nie wyleczy:/ tak mysle wlasnie o kupnie kabinezonu Klaudii i mysle o kombinezonie "czerodziejskie kwiaty" Wójcika miala ktoras z was do czynienia z ta firma i ich ubrankami? Klaudia podlapala jak fajnie jest zjezdzac z lozka na nozki i robi to przy kazdej okazji jak tylko lezy na lozku, teraz nawet na sekunde odkrecic sie nie moge bo zaraz byl by upadek bo na nozkach sama sie jeszcze nie utrzyma :blink: w ogole moja Niunia jest tak zapatrzona w mezczyzn ze szok jak widzi jakiegos to od razu rece wyciaga, ostatnio szwagier przyjechal to sie tak rwala do niego bardzo i tylko buziaki mu w powietrzu slala. oj byl ubaw. a my 14 listopada nareszcie chrzest mamy. nareszcie bo czekalismy az klaudi tata sie zdecyduje czy przyjedzie czy nie i w sumie nadal nie wiem tego ale i tak uwazam ze juz za dlugo czekamy, przykro to mowic ale nikogo do ojcostwa zmusic sie nie da... wiedzial duzo wczesniej wiec mial czas by wszystko zalatwic.

14 lata 5 miesiąc temu #37749 przez sloneczko
witajcie, mylalam ze dzis nie znajde czasu zeby zajrzec, ale teraz mam chwilke.

a wiec, bylam z Lauri u lekarza, prywanie, tanio nie bylo, ale sie oplacilo, bo jestem spokojniejsza, zrobil usg, sprawdzil mocz i na kolki dala nam drazetki.

wszystkoe jest super, mala nie ma problemu z nerkami a ni tam czegos, te kolki kiedys przejda moga do 2 roku zycia trwac, tak mi powiedziala !

ale jestem spokojniejsza, noce sa bardzo ciezki ale pomimo ze dzis pewnie bedzie znowu noc z wrzaskiem po 5 razy, to i tak bede juz spokojniejsza.

natmur bardzo przykra sprawa z tym Twoim partnerem, ale dobrze ze juz zalatwiliscie z chrzstem.

aha mala wazy 7700 i ma 68cm, nadal malutka jest ale za to pulchniutka.

14 lata 5 miesiąc temu #37758 przez dzidzius
sloneczko ile zaplacilas za wizyte prywatna?

http:// %20

14 lata 5 miesiąc temu #38275 przez dzidzius
sloneczko napisał:

witajcie, mylalam ze dzis nie znajde czasu zeby zajrzec, ale teraz mam chwilke.

a wiec, bylam z Lauri u lekarza, prywanie, tanio nie bylo, ale sie oplacilo, bo jestem spokojniejsza, zrobil usg, sprawdzil mocz i na kolki dala nam drazetki.

wszystkoe jest super, mala nie ma problemu z nerkami a ni tam czegos, te kolki kiedys przejda moga do 2 roku zycia trwac, tak mi powiedziala !

ale jestem spokojniejsza, noce sa bardzo ciezki ale pomimo ze dzis pewnie bedzie znowu noc z wrzaskiem po 5 razy, to i tak bede juz spokojniejsza.

natmur bardzo przykra sprawa z tym Twoim partnerem, ale dobrze ze juz zalatwiliscie z chrzstem.

aha mala wazy 7700 i ma 68cm, nadal malutka jest ale za to pulchniutka.

Sloneczko ile zaplacilas za wizyte prywatna

14 lata 5 miesiąc temu #38422 przez sloneczko
dziewczyny wczoraj jak wiecie obchodzilismy pierwsza rocznice slub, to byl piekny dzien, spedzilismy go w troje, bo do resteuracji ktorej mielismy isc byla zamknieta, bo dekoruja na swieta. Dostalam przepiekne kwiaty, i jeszcze jakas niespodzianke, ktora na czas niedoszla przesylka pocztowa ;)

Juz od wczoraj rana, Laura miala maly katarek, z kazda godzina sie nasilal i kaszel do tego i nieduza goraczka.
Noc byla straszna, dosc ze ja od 4 dni mam narwobol w karku to jeszcze przeziebienie malej ;(, z tego wszystkiego maz zostal w domu.

Zaraz idziemy z mala do lekarza, szczerze mowiac zapomnialam jak to sie ma chore dziecko w domu (mam na mysli przeziebienie) bo mala miala tylko raz katarek jak miala 7 dni.

kolkek jak na ta chwile nie ma no do dzisiajeszej nocy, noce byly prawie przesypiane.

eh...

a jak u Was? mam nadzieje ze wszyscy zrdowi!

14 lata 5 miesiąc temu #38628 przez sloneczko
Hej panienki ;)

tak jak pisalam wybralismy sie do lekarza z mala.

po 2 i pol godzinnym czekaniu w poczekalini po mimo ze bylam na godzine umowiona, lekarz oznajmi ze to zwykla grypa,

nocka napewno tez bedzie cala nieprzespana bo mala ma jeszcze nosek zatkany, ciezko jej oddychac, widome.

ja ide juz sie polozyc, mala przed seduna zasnela, ale nie dluzej jak 30 min spi, bo sie budzi przez nosek, ;( wiadome 3 dni sa najciezsze.

a jak u Was? nikt nic nie pisze..

14 lata 5 miesiąc temu #38636 przez sylwus136
hej słoneczko
no z tą Twoją malutką to bardzo współczuję

u nas juz jest lepiej.
Kacperek miał rozwolnienie przez 3 dni.Dzis juz była normalna kupka.
Ma dwa zęby na dole jeden dłuzszy,drugi krótszy ( jeszcze całkiem nie urosły) i chyba własnie czsem na te zęby jest tak marudny ze masakra..
A dzis tak pierdzi smierdząco ze wytrzymać nie idzie a zjadł tylko kaszke,jabuszko i chlebek z masełkiem wiec nie wiem po czym.

My dzis bylismy na zakupach pokupic małemu pare rzeczy bo juz ze wszystkiego wyrasta. :)

Kacperek własnie zasnał a my z męzem pewnie obejrzymy sobie jakis film
( a powiem wam ze wczoraj ogladałam horror i spać w nocy nie mogłam :P )

no nic ja zmykam :)
życzę dla Laurki dużo zdrówka a dla Ciebie wielu przespanych nocy :)

14 lata 5 miesiąc temu #38646 przez sloneczko
dziekuje sylwus ;)

graulacje dla Kacperka na pierwsze jego zabki ;)
mnie kiedys lekarz powiedzial ze biegunka moze bys na zabki, i chyba wlasnie w Twoim przypadku to sie sprawdzilo. ale dobrze ze juz minelo, bo to tez meczy!

U nas nocka byla troszeczke lepiej, mala lezala\spala pol nocki na brzuszku a ja czuwalam, bo tego sie boje strasznie.

Ona pomimo tego ze jest oslabiona, nosek ma zatkany to i tak sie smieje, oh kochane dziecko! ;)

Dla Was tez zycze przespanych nocek i duzo zdrowka ;)
moc buziakow slemy

14 lata 5 miesiąc temu #38648 przez ilona
sloneczko ale się umęczycie z Lauri....
U nas spokojnie, dziś mamy kontrolę bioderek i jedziemy po nowy, większy fotelik, bo ten co ma jest już za mały.

Dziewczyny czy Wasze dzieci też są takie ruchliwe przy zmianie pieluchy, ubieraniu, karmieniu, i usypianiu???? No u nas to istny horror się zrobił. Zmiana pieluchy (z kupka) to jest po prostu akrobacja. Boje się co będzie później.

14 lata 5 miesiąc temu #38652 przez sylwus136
Ilona mój mały jest tak ruchliwy ze masakra.
Przy zmianie pieluchy tak sie wywija ze zapiąc jej nie mogę bo zawsze go cos gdzies interesuje.
Mleko pije na raty tzn, potrafi pic nawet godzine ( ja karmie butlą) i przy tym tez sie wywija.Bije mnie czasem,szczypie,a jak lezymy razem to uwielbia mi wkładać swoje małe łapki do buzi :D jak siedzi w foteliku to tak sie wykręca ze muszę pilnować by nie wypadł :D
wiec sie nie martw nie tylko Twój mały jest takim diabełkiem :)

Słoneczko no ja własnie tez słyszałam ze biegunka moze byc na ząbki.Na szczęscie jest juz po :)
No a jesli chodzi o ząbki to ma takie ostre ze jak ugryzie to boli jak...noo bardzo :)

a wiecie co wam powiem mój maluch umie pic ze szklanki :D
Kiedys jak piłam to tak sie trząsł na moją szklanke z herbatą ze masakra.
Zrobiłam mu jego herbatki w moim kubku i uwierzcie ze wypił wszystko :D

A jesli chodzi o nocke to mój mały chyba jakos sie dziwnie przestawił bo dzis musiałam go w nocy karmic 4 razy jak zawsze było tylko 2.
A dzis nad ranem nie dał mi spać.Dałam mujego wszytskie zabawki ale nie były zbyt interesujące.
Dopiero jak wstałam to był szczęscliwy i mógł cicho lezec w łóżeczku :D mały diabełek normalnie :D

Ja uciekam :) ide na kawkę do znajomej co tez ma Kacperka :)
Życzę miłego dzionka :)
I dla Laury buziki w nosek by katarek minął :)

14 lata 5 miesiąc temu #38689 przez sloneczko
moja tez sie wierci, kreci.. a w wodzie to jak ryba;) ja w wanience ja sama nie kape, zawsze maz musi byc przy mnie bo to naprawde chwila moment.

sylwus to musi super wygladac jak on ze szkladni pije ;)

my wrocilysmy ze spacerku, a teraz ide gotowac bo mezulek niedlugo wroci z pracy ;)

milego dnia dziewczyny

14 lata 5 miesiąc temu #38842 przez dzidzius
dwa razy pytalam juz sloneczko ile kosztuje w niemczech wizyta prywatna. dzisiaj bylam u ginekologa i dowiedzialam sie ze tu nie ma wizyt prywatnych dla dzieci, wszystko dla dzieci jest finansowane przez panstwo nawet lekarstwa. dlaczego wiec nasze sloneczko wypisuje takie rzeczy ? przylapalam ja tez na jeszcze jednym klamstwie kiedy pisala ze przed porodem miala wlosy do pasa i obciela je po porodzie na chlopaka , a w temacie waga przed i po porodzie wstawila zdjecie przed ciaza i wloski ma zaledwie do ramion. po co wiec wypisuje rzeczy nieprawdziwe?

14 lata 5 miesiąc temu #38846 przez ilona
Ho, ho, ho jaka lawina oszczerstw...........

dzidzius wizyta prywatna to może tez być u lekarza, który przyjmuje w swoim gabinecie/domu..... Nie sadze, że nie ma w Niemczech prywatnie działających lekarzy.

"[...]pisala ze przed porodem miala wlosy do pasa i obciela je po porodzie na chlopaka , a w temacie waga przed i po porodzie wstawila zdjecie przed ciaza i wloski ma zaledwie do ramion. po co wiec wypisuje rzeczy nieprawdziwe?

No skoro przed porodem miała do pasa, a przed ciąża jak wynika z Twoich obserwacji do ramion to chyba proste, że przez okres ciąży zwyczajnie urosły....

Mi w ciąży włosy i paznokcie rosły baaaardzo szybko i były mocne jak nigdy wcześniej.

KONIEC

P.S myślę, że sloneczko niebawem rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka