BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #858046 przez xpatiiix3
kkjb1990 gratulacje i witamy, rozgość się :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #858047 przez ferritka
kkjb witaj, no i widać że znasz reguły bo od razu z biletem przychodzisz :lol:
witaj oficjalnie na miss listopadowych 2014 i rozgość sie tu u nas wygodnie :kiss: :kiss:

kiedy masz nastepną wizytkę? aa no i termin na kiedy :lol: :lol:

pati do jutra zostało Ci tylko dzisiaj a ja ponad 2 tyg jeszcze czekam, chyba sie wykończę do tego czasu :unsure: :unsure:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 2 tygodni temu #858050 przez kkjb1990
Dziękuję Wam za miłe przyjęcie:) Kolejna wizyta 31.marca już mam mieć pierwsze badania ze sobą zrobione. Termin mam na 10 listopada:)

11 lata 2 tygodni temu #858059 przez xpatiiix3
ferri wiem, wiem ,że tylko dzisiaj ,bo jutro to już mi zleci jak z bicza strzelił bo ok.11.30 to ja z domu będę już wychodzić :D współczuje, mi te dwa tygodnie się ciągnęły w nieskończoność... a następną wizytę mam 28marca hehe u ginki już, jutro u gina mam, na początku pochodzę do dwóch i zdecyduje do kogo lepiej mi chodzić, nie wiem jakoś tak mi wpadł taki pomysł do głowy, muszę jakoś załapać zaufanie i zobaczyć kto ma lepsze podejście do pacjentów i ile uwagi przykłada jak na razie ginka budzi sporo zaufania troszczy się wypytuje jak się czuje itd co mi pomoże czego powinnam unikać na wizycie sama mnie pyta, czy mnie nurtują jakies pytania i takie tam pokazuje wszystko dokładnie a z kolei ginek takie samo podejście ma i też poświęca dużo czasu pacjentkom na swoich wizytach i dokładnie wszystko sprawdzają hehe i nie potrafie się zdecydować póki co no i jedno i drugie robi usg na każdej wizycie.. zobacze jeszcze jak z wynikami będzie itd bo w sumie do gina kawałek musze dojeżdżać, a ginke mam pod bokiem hehe i tu jest dylemat :) póki co musze pochodzić do obu, bo nie chcę popełnić tego samego błędu i zmieniać gina w środku ciąży ,bo wcale się nie interesuje pacjentkami i odwala co 5 minut aby odhaczyć tylko na liście...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 2 tygodni temu #858186 przez Anabelle
U mnie brak dobrych i brak złych wieści.
Na usg brak zarodka w macicy, jajniki w porządku. Lekarz badał mi więc brzuch, szukał zarodka, wody, twardego etc zrobił usg, oglądał przepone, żołądek itd. Nigdzie nie ma pęcherzyka. Zrobił badanie dopochwowe, również wszystko dobrze.
Lekarz powiedział tak, albo ciąża jest bardzo młoda. Około 4 tygodnia. Albo ciąża jest pozamaciczna jednak na razie jej nie widać, albo coś się rozwinęło źle i jedynie resztki tego wytwarzają hcg. Jednak wzrost 60% z śr na pt wskazywałoby na ciąże w macicy, na dodatek ciązę prawidłową. Przy poza macicznej nie powinno być przyrostów 60% i więcej.
Dzisiaj pojechałam po wizycie na pobranie krwi, tym razem w innym laboratorium i to beta hcg. Mam je powtórzyć w piątek w tym samym laboratorium w krakowie.
Z tymi dwoma wynikami hcg mam się stawić u lekarza w trybie pilnym w środę na wizycie dodatkowej o godzinie 20.
Jeśli wówczas będą przyrosty hcg, ale ciąża się nie uwidoczni to zostane skierowana na hospitalizację do lekarza. Początkowo na obserwację, następnie na laparoskopię.
Żywej krwi dotychczas nie miałam więc raczej poronienia nie było. Lekarz kazał się nastawić na ciążę 4 tygodniową mniej więcej, a dokładniej 3-5 tygodniową a dopiero jeśli będą złe wyniki to mamy się martwić. Doktor ma zdecydować za tydzień.

11 lata 2 tygodni temu #858197 przez vika
Cholera Bella kurcze nie wiem co powiedzieć....ale Jajaaaaa....no może i to wczesna ciąża...wyniki bety by się z tym zgadzaly.....kurcze aż w szoku jestem :unsure:
jak nie urok to sraczka...wspołczuje Ci tej niepewności ...ściskam mocno :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 2 tygodni temu #858204 przez kkjb1990
Bella trzymam kciuki. Współczuje tego oczekiwania... :angry:

11 lata 2 tygodni temu #858212 przez Alex_87
Bella no ładnie, czyli wiele informacji ale nic niewiadomo, dalej niepewność...
a to test ciążowy by tak wcześnie wyszedł??

Wiecie co mnie korci, żeby zrobić test, ale do planowanej @ mam jeszcze tydzień więc nie wiem czy powinnam się nakręcać...

11 lata 2 tygodni temu #858218 przez vika
heheee widzę,że tymi moimi placuszkami narobiłam każdej ochotę ....hehehee i jeszcze Alex ufffff kto wie co nam się tam szykuje :side: a może to już to :unsure: :unsure: :unsure: zobaczymy :woohoo:
ja po wizycie...niestety usg nie mialam...w ogóle pierwszy raz chodzę na NFZ i żałuje jak choleraq...lekarz nawet ,mnie nie tyknął :ohmy: :ohmy: :ohmy: brrrrrrrr twierdzi,że na NFZ USG dopiero między 12-13 tyg :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: pojebalo?????????? a ja się go pytam z kąd wiadomo,że wszystko ok...tto on do mnie,że jak się martwie to muszę iśc prywatnie :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: ja pierd........na co ja te jebane skladki płace :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: jestem wściekła jak cholera :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 2 tygodni temu #858219 przez Anabelle

11 lata 2 tygodni temu #858221 przez martyna_89
Bella kurcze ta niepewnosc jest chyba najgorsza:/ ciaza faktycznie moze byc mloda, owu przy kp mogla sie znacznie przesunac. Hmmm...zobaczysz wszystko za tydz.

11 lata 2 tygodni temu #858231 przez ferritka
Bella kup bobotest nieboeskie ma czulosci 10 albo u mnie w auchana sa takie testy za 3 zl paskowe tej samej czulosci. One powinny wyjsc...wspolczuje niewiedzy no albo ta twoja fasola taka cholerka wstydliwa

Alex aaa tak Ci sie spodobalo u nas ze korci testowac tydzien przed @ B) rozumiem rozumiem... no w sumie jak wyjdzie to bedziesz wiedziala juz a jak nie wyjdzie to dowiesz sie za tydzien :S ryzyk fizyk cnie B)

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #858260 przez Anabelle
28 lutego robilam test. wyszedl negatywny a jak wywalałam do kosza po 2h to byla blada kreska ale nie widoczna na zdjeciu. nastepnie robilam test 2 marca i wtedy byl cien cienia, dopiero 5 marca zrobilam test płytkowy i wyszła delikatnie malinowa kreska, którą wklejałam na tym forum.

hcg produkuje sie dopiero od momentu zagnieżdżenia płodu.

EDIT: aha jesli dostane bolesci lub krwawienia to chocby byla 2 w nocy to mam jechac na izbe przyjec. to jedyne na co mnie uczulal lekarz.

może Anna bedzie miała wiecej szczęścia

11 lata 2 tygodni temu #858305 przez Alex_87
Hehe Ferri bo ja byłam pewna, że nie dostane okresu w tamtym miesiącu...ogólnie staramy się z mężem od grudnia, ale tak intensywnie było w tamtym miesiącu i w tym ;)
teraz mi cały czas jakoś dziwnie niedobrze, od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze jakbym zaraz miała dostać okres, ale to jeszcze tydzień przecież :S ale to typowe objawy przedokresowe i wczesno ciążowe, więc na dwoje babka wróżyła.
Ale test zrobię dopiero min. za tydzień, tak postanowiłam, nie będę się nakręcać :P

a czasem lubię Was odwiedzić, bo jest Vika i Anabelle :)

11 lata 2 tygodni temu #858335 przez Anna1807
Jestem.
Wizyta potwierdziła ciążę, ale na usg jeszcze nic nie widać. Mam zrobić bete i sprawdzać przyrosty. Kolejna wizyta za dwa tygodnie chyba zeby cos sie złego działo.
Ciąża jest młodziutka więc nie mam się co martwić ze nic nie widać. Dostałam cały zestaw leków.
Utrogestan, Ecorton, Luteina, Acard, Clexane 0,8, i oczywiście leki na tatczyce. Można powiedzieć że chodzaca apteka ze mnie.
Teraz tylko modlić się o prawidłowy przyrost bety! Jutro badanie wyniki ok 17.

Bella możemy przybic sobie piątkę w tej niepewności i oczekiwaniu !

Jak teraz się nie uda to koniec moich starań na dłuższy czas.

Trzmam za pozostałe Mamuski!

Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka