BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE 2009 :)

13 lata 8 miesiąc temu #97318 przez Manga
Hmm... To jest rozwiązanie. Szczerze mówiąc nie przyszło mi nawet do głowy, że można nie prasować ciuchów ;) Muszę oswoić się z tą myślą i spróbuję wyeliminować przynajmniej część rzeczy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #97323 przez SISUNIA88
Ja to mam znowu manię parsowania... małemu to nawet śliniaki prasuję :blush: wiem,że to głupie ale ja muszę mieć wyprasowane wszystko..jak mam coś pomięte to mnie to strasznie denerwuje...

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

13 lata 8 miesiąc temu #97360 przez _aga86_
Ja Julce tez cala garderobe prasuje- z wyjatkiem skarpetek :P
Ja mam kilka rzeczy, ktore nie musza byc prasowane, ale nie ma ich za wiele niestety :/
Jeszcze jak Julka spi popoludniami to jak juz wezme sie za prasowanie jakos mi leci- gorzej sie zabrac. A ostatnie pare dni jak Julcia nie spi popoludniu ograniczam liczbe ciuchow do prasowania do minimum :D
Raczku dziekuje za zyczenia :)

13 lata 8 miesiąc temu #97370 przez SISUNIA88
ooo tak Aga najgorzej to się zabrać..u Nas dziś deszczowo i zimno więc będziemy w domku to jak mały zaśnie żelazko w dłoń i jazda :lol:

13 lata 8 miesiąc temu #97375 przez _aga86_
Hehe jeszcze mozesz sobie na to pozwolic sisunia, bo jak dziecko biega nie ma mozliwosci prasowania przy nim- chyba, ze spi :D U nas dzisiaj pada, wiec tez siedzimy w domku- moze Julka dzisiaj pospi w dzien...
A mam pytanie: jak czesto mozna podawac dzieciom zupe??
Julka od kilku dni nie ma apetytu- jedynie zupe z checia je...

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #97477 przez kasiora
Manga napisał:

Kasiora, zdrówka dla Gabriela. Jak zmiany w pokoju Aleksa dobiegną ku końcowi, chętnie się pochwalę i może coś Ci się spodoba i wykorzystasz. Co do łóżka... A oglądałaś inne w IKEA? Meble mamut są owszem fajne i praktyczne (mam stolik i krzesełko z serii), ale brak barierki jest minusem łóżka. Osobiście podoba mi się łóżeczko Kritter www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S398589

ogladalam to lozko i jest fajne bo ma odkrecana barierke, ale nie wiem co do trwalosci bo mam z tej serii krzeselko i po roku nadaje sie do wyrzycenia, farba skruszyla sie itp.. ale co z nim gabriel wyrabial to szkoda gadac :lol:
manga jak skonczysz pokoj wrzuc fotki moze cos zgapie :lol:

co do prasowania , ja tez prasuje tylko na jakies wyjscia jak juz musze :) ostatnio zrobilam sie strasznym leniwcem :lol:

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

13 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #97530 przez Martynka__89
.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #97623 przez _aga86_
Przeciez nie przeszkadzasz!!!!!!!!!!!!!! Pisz tutaj tak czesto jak masz ochote :)
Moja Niunia usnela :) :) :) Takze problem prasowania rozwiazany- hehe :)
Mam juz wszystko porobione :) Ah.... jak to milo sie "ponudzic" :D

13 lata 8 miesiąc temu #97690 przez Martynka__89
Dziękuje Aga :) jak będę miała jakieś pytanie to zawitam do Was :) lubię tutaj czytać ;) ale Mateusz jest z innej "epoki" jest maluszkiem w porównaniu do Waszych pociech.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

13 lata 8 miesiąc temu #97691 przez SISUNIA88
Aga u mnie też poprasowane ;D

13 lata 8 miesiąc temu #97798 przez _aga86_
Martynka nic dziwnego Twoj maluszek jest mlodszy od Julci o rok, a od pozostalych dzieciaczkow z 2009r jeszcze mlodszy :P Zreszta w takim wieku to nawet 2 miesiace to spora roznica. Sisunia ale mamy luuuuuuz :D

13 lata 8 miesiąc temu #97916 przez Manga
A u mnie nic się nie ruszyło w kwestii prasowania. Czytam fajną książkę, to wiele tłumaczy. Leniuchowanie z książką na kanapie kontra wieczór z żelazkiem. Mój wewnętrzny leniwiec wybrał to pierwsze!

Kasiora, co do trwałości to nie mam pojęcia, bo ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam żadnych doświadczeń z tymi mebelkami. Ale jeśli zdecydujesz się na mammuta zawsze możesz sobie poradzić na brak barierki w inny sposób - ja wcześniej kładłam dmuchany materac pod łóżkiem, teraz podkładam dodatkową kołdrę, jako zabezpieczenie przed ewentualnym upadkiem ;)

13 lata 8 miesiąc temu #97951 przez Mirella
Słuchajcie Agi, dobrze gada, wszyscy mogą u nas pisać, gościnne jestesmy :lol:
Ale fakt faktem, nasze dzieciaki odstają od innych na forum :D nasze małe "starszaki" :lol:

Manga, pochwal się, co czytasz?

U nas dmuchany materac odpada ze względu na kota, długo by nie poleżał ;)

13 lata 8 miesiąc temu #97962 przez jedynaczka
Jak miło Was poczytać :)

Ja sie dołanczam do tych nieprasujących :D ostatnio trzymałam żelazko w ręce - uwaga - w dzień Wigilii :D prasowałam moim mężczyzną koszule do garniturów :D
Manga - ja też dawniej nawet nie pomyslałam że mogłabym nie prasować.. koleżanka raz mnie wyśmiała że po co ja to prasuje jak moge odpocząć w tym czasie, przespałam z tym noc i nie prasowałam wiecej :D
Tez używam Lenora do płukania jak Mirella, wieszam ciuchy tak zeby się nie pomięły i później starannie składam i gotowe :D

Eh Manga co czytasz?? ja sie uporałam z wszystkimi pracami maturalnymi i w końcu moge poczytać w spokoju książke wczoraj byłam w bibliotece i czytam w każdej wolnej chwili :)

i ja sie przylanczam, niestety ze spóźnionymi życzeniami dla Agi - spełnienia marzeń :*

13 lata 8 miesiąc temu #97967 przez _aga86_
Ale przeciez sa osobno do kupienia te barierki. Ja jak juz zamienie lozeczko na lozko chce kupic te boki tak wrazie czego.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka